قانون بودجه سال ۱۳۵۰ مجلس شورای ملی
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و دوم | تصمیمهای مجلس | قوانین برنامههای عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی |
قانون بودجه سال ۱۳۵۰ کل کشور - مصوب ۱۳۴۹٫۱۲٫۲۷
ماده واحده - بودجه سال ۱۳۵۰ کل کشور از حیث درآمد و سایر منابع تأمین اعتبار بالغ بر چهارصد و هشتاد و یک میلیارد و چهارصد و بیست وپنج میلیون و هفتصد و شصت هزار (۴۸۱۴۲۵۷۶۰۰۰۰) ریال و از حیث هزینه و سایر پرداختها بالغ بر چهارصد و هشتاد و یک میلیارد و چهارصد وبیست و پنج میلیون و هفتصد و شصت هزار (۴۸۱۴۲۵۷۶۰۰۰۰) ریال میباشد.
درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار که در جداول قسمت سوم این بودجه تحت عنوان "درآمد عمومی" ذکر شده به مبلغ یکصد و پنجاه و هشت میلیارد ویکصد و بیست و چهار میلیون و چهارده هزار (۱۵۸۱۲۴۰۱۴۰۰۰) ریال و هزینهها و سایر پرداختهای از محل آن به مبلغ یکصد و پنجاه و هشتمیلیارد و یکصد و بیست و چهار میلیون و چهارده هزار (۱۵۸۱۲۴۰۱۴۰۰۰) ریال تصویب میگردد و به دولت اجازه داده میشود درآمدهای مذکور راوصول و هزینههای وزارتخانهها و مؤسسات دولتی و همچنین کمکها و اعانات و سایر اعتباراتی را که در جداول این بودجه از محل درآمد عمومیمنظور شدهاند در حدود وصولی درآمدهای مذکور و بر اساس تخصیص اعتبار تعهد و با رعایت قوانین و مقررات مربوط و تبصرههای زیر پرداختنماید.
بودجه عمرانی و همچنین بودجه مؤسسات انتفاعی و بازرگانی وابسته به دولت منظور در قسمت هشتم این بودجه و سایر مؤسسات موضوع ردیف۴۰۱ به بعد قسمت پنجم این بودجه تابع قوانین و مقررات و اساسنامههای مربوط به خود خواهند بود.
بودجه آن دسته از مؤسسات انتفاعی و بازرگانی وابسته به دولت که در اجرای ماده ۹۶ قانون محاسبات عمومی مصوب سال ۱۳۴۹ به صورت مؤسسهدولتی در میآیند برای مدت باقیمانده سال ۱۳۵۰ پس از تصویب کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی قابل اجراء خواهد بود.
تبصره ۱ - الف - وزارتخانهها و مؤسسات دولتی در صورتی میتوانند درآمدهای اختصاصی خود را به مصارف مربوط برسانند که ضمن درآمدهایاختصاصی در بودجه کل کشور منظور و در حسابهای خزانه متمرکز شده باشد.
وجوه درآمدهای مزبور به هر مبلغ که وصول شود قابل مصرف خواهد بود و خزانه مکلف است بلافاصله پس از وصول درخواست وجه مبلغ لازم رادر اختیار وزارتخانه یا مؤسسه ذیربط بگذارد.
ب - تمرکز وجوه حاصل از بابت سهم آموزش و پرورش و سهم بهداری و سهم کتابخانههای عمومی از درآمد شهرداریها و درآمد اختصاصیدانشگاهها و دانشکدهها و مؤسسات آموزش عالی و سایر مؤسسات آموزشی و بیمارستانهای آموزشی و کتابخانهها و موزهها و بناهای تاریخی ودرآمدهای محلی که به وسیله انجمنهای بهداری و شوراهای آموزش و پرورش منطقهای از منابع غیر دولتی تحصیل میشود و درآمد حقالسهمصاحبان دفاتر اسناد رسمی و درآمدهای مندرج در ردیف ۵۲۰۱ درآمدها در خزانه الزامی نیست.
دستگاهها و مؤسسات موضوع این بند موظفند برایوجوه مزبور در یکی از بانکهای دولتی و در صورت نبودن بانک دولتی در یکی از بانکهای دیگر حساب خاصی افتتاح و درآمدهای حاصله را بلافاصلهبه حساب مزبور منتقل نمایند.
تبصره ۲ - الف - کاهش یا افزایش اعتبار هر یک از مواد هزینه و یا برنامههای هر دستگاه از محل درآمد عمومی تا میزان ده درصد با موافقت نخستوزیر ومازاد بر آن فقط یک بار برای هر دستگاه با موافقت نخستوزیر و تصویب کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی مجاز خواهد بود مشروط بر اینکه درجمع اعتبارات دستگاه از محل درآمد عمومی تغییری حاصل نشود.
ب - کاهش یا افزایش اعتبار هر یک از مواد هزینه و یا برنامههای وزارت جنگ از محل درآمد عمومی تا میزان ده درصد در اختیار وزیر جنگ ومازاد بر آن برای یک بار با موافقت نخستوزیر و تصویب کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی مجاز خواهد بود مشروط بر این که در جمع اعتباراتوزارت مزبور از محل درآمد عمومی تغییری حاصل نشود.
پ - نقل و انتقال اعتبار مواد هزینه و برنامههای مربوطه به سپاهیان ترویج و آبادانی بین وزارتخانههای کشاورزی و آبادانی و مسکن و اصلاحاتارضی و تعاون روستایی با موافقت دفتر بودجه مجاز خواهد بود. دفتر بودجه موظف است این تغییرات را بلافاصله به اطلاع کمیسیون بودجه مجلسشورای ملی برساند.
تبصره ۳ - میزان تنخواهگردان خزانه در سال ۱۳۵۰ هشت میلیارد (۸۰۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال است.
تبصره ۴ - دیون بلامحل هر یک از وزارتخانهها و مؤسسات دولتی با رعایت مقررات ماده ۵۱ قانون محاسبات عمومی مصوب سال ۱۳۴۹ ازمحل اعتبار دیون وزارتخانهها و مؤسسات دولتی قابل پرداخت است.
تبصره ۵ - مقررات تبصره ۷ قانون بودجه سال ۱۳۴۹ کل کشور در مورد بودجه سال ۱۳۵۰ وزارتخانههای پست و تلگراف و تلفن و اطلاعات نیزقابل اجرا میباشد.
تبصره ۶ - به وزارت اطلاعات اجازه داده میشود در سال ۱۳۵۰ درآمدهای مربوط به پخش آگهیهای شبکه رادیویی کشور را وصول و مازاد بریکصد و سی میلیون (۱۳۰۰۰۰۰۰۰) ریال مندرج در ردیف ۳۴۰۶ قسمت سوم این بودجه را به عنوان درآمد اختصاصی خود منظور و بر طبق بودجهایکه از طرف وزارت اطلاعات پیشنهاد و پس از موافقت وزارت دارایی و دفتر بودجه به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید به مصرف برساند.
تبصره ۷ - به وزارت جنگ اجازه داده میشود تا مبلغ سیصد و شصت و شش میلیون و دویست و چهل و نه هزار و پانصد و شصت و هشت(۳۶۶۲۴۹۵۶۸) ریال از محل اعتبارات تعهدنشده بودجه سال ۱۳۴۹ وزارت جنگ را با رعایت اولویت زیر تا پایان سال ۱۳۵۰ پرداخت نماید:
۱ - تا میزان سیزده میلیون و چهارصد و چهارده هزار و هفتصد و شصت (۱۳۴۱۴۷۶۰) ریال برای هزینههای سری.
۲ - تا میزان دویست و چهل و پنج میلیون (۲۴۵۰۰۰۰۰۰) ریال بابت توسعه و تکمیل فرودگاهها و ساختمانهای ضروری که قراردادهای مربوطه تاپایان سال ۱۳۴۹ منعقد شده است.
۳ - تا میزان یکصد میلیون ریال (۱۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال بابت بهای اراضی که ارتش شاهنشاهی تا پایان سال ۱۳۴۹ خریداری نموده است.
۴ - تا میزان هفت میلیون و هشتصد و سی و چهار هزار و هشتصد و هشت (۷۸۳۴۸۰۸) ریال بابت مطالبات مربوط به تکمیل تأسیسات سازمانتعاون مصرف کادر نیروهای مسلح شاهنشاهی.
تبصره ۸ - به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده میشود باقیمانده اعتبارات هر یک از ادارات آموزش و پرورش شهرستانهایی را که در سال ۱۳۵۰شورای آموزش و پرورش منطقهای در آن شهرستان تشکیل میشود از اعتبارات منطقهای آموزش و پرورش استان و یا فرمانداری کل مربوط کسر و بهصورت "کمک" به منطقه مزبور ابلاغ نماید.
تبصره ۹ - به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده میشود اعتبار مربوط به تربیت معلم و توسعه برنامههای موضوع ردیف ۷۱۹۹ قسمت هفتم اینبودجه را در سال ۱۳۵۰ بر حسب نیازمندیهای هر یک از مناطق و به تفکیک برنامهها و فصول بین آنها به صورت کمک توزیع کند وزارت آموزش وپرورش مکلف است مراتب را بلافاصله به اطلاع دفتر بودجه و کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی برساند.
تبصره ۱۰ - به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده میشود مطالبات معلمان استخدام شده در سال ۱۳۴۷ را بابت حقوق و مزایای همان سال ازمحل صرفهجوییهای بودجه مصوب سال ۱۳۴۹ خود پرداخت و مانده اسناد مربوط به حقوق و مزایای سال ۱۳۴۷ خود را از محل صرفهجوییاعتبارات همان سال به حساب منظور کند.
تبصره ۱۱ - عنوان ردیف ۱۲۸٫۲ قسمت پنجم قانون بودجه سال ۱۳۴۹ کل کشور به "خرید شیر و مواد غذایی برای دانشآموزان" اصلاح میشود.
تبصره ۱۲ - به وزارت دارایی اجازه داده میشود آن قسمت از اعتبار ردیفهای ۵۱۱۰۶ و ۵۱۱۰۷ قسمت چهارم این بودجه را که مورد نیاز مناطقآموزش و پرورش میباشد با توجه به مفاد تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۳۴۷ کل کشور و تبصره ۲۰ این بودجه به عنوان کمک در اختیار مناطقمربوطه بگذارد.
تبصره ۱۳ - به وزارت آب و برق اجازه داده میشود از مبلغ یک میلیون و چهارصد و پنجاه و دو هزار و هفتصد و هشتاد و دو (۱۴۵۲۷۸۲) ریالبقیه مطالبات خود را از کشاورزان زابل بابت هزینه ساختمان دهانه نهر درودی که در سال ۱۳۴۱ انجام شده است صرف نظر و اسناد مربوطه را به هزینهقطعی منظور نماید.
تبصره ۱۴ - به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی اجازه داده میشود که حقوق و کرایه منزل استادان خارجی (اتباع هند و پاکستان) را که بهمنظور تکمیل اعضاء هیأت آموزشی خود در سالهای ۱۳۴۷ و ۱۳۴۸ استخدام نمودهاند حداکثر تا معادل حقوق و مزایای سایر استادان خارجی شاغلدر دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی تا پایان مدت قرارداد منعقده در سالهای مذکور از محل بودجه مصوب پرداخت نمایند.
تبصره ۱۵ - مبلغ سی میلیون و نهصد و دوازده هزار (۳۰۹۱۲۰۰۰) ریال اعتبار مصوب منظور در بودجه سال ۱۳۴۹ ژاندارمری کل کشور برایطرحهای مخابراتی تا آخر سال ۱۳۵۰ قابل تعهد خواهد بود.
تبصره ۱۶ - اعتبار طرحهای مستمر عمرانی موضوع قسمت نهم این بودجه که در بودجه وزارتخانهها و مؤسسات دولتی به عنوان جزئی ازهزینههای از محل درآمد عمومی منظور شده است از محل درآمد برنامه تأمین و وجوه مربوط (موضوع ردیف ۵۳۰۱ قسمت سوم این بودجه) در اختیاروزارت دارایی گذاشته خواهد شد تا بر طبق مقررات مربوط به طرحهای مزبور و بر اساس ضوابطی که سازمان برنامه تعیین میکند به مصرف برسد.
تبصره ۱۷ - به وزارت دارایی اجازه داده میشود تا معادل مبلغ چهارصد میلیون (۴۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال موضوع ردیف ۳۵۱۰ قسمت سوم این بودجهاز درآمد سازمان بنادر و کشتیرانی را در سال ۱۳۵۰ به درآمد عمومی کشور منظور نماید.
تبصره ۱۸ - به وزارت دارایی اجازه داده میشود مبلغ پنجاه میلیون (۵۰۰۰۰۰۰۰) ریال اصل وام دریافتی فروشگاه فردوسی از بانک ملی ایران ومانده بهره متعلقه را که به بانک مذکور پرداخته به عنوان افزایش سرمایه شرکت سهامی فروشگاه فردوسی محسوب و به حساب هزینه قطعی منظورنماید.
تبصره ۱۹ - وجوه حاصل از فروش خالصجات و مطالبات سنواتی آن موضوع مواد ۱۲ و ۱۴ قانون انحلال بنگاه خالصجات مصوب ۱۳۴۶٫۴.۲۰که در سالهای ۱۳۴۸ و ۱۳۴۹ وصول گردیده است بر اساس مواد مذکور و سایر مقررات قانون نامبرده با توجه به تغییرات قانونی که در عناوین یا وظائفدستگاهها به عمل آمده است قابل مصرف است.
تبصره ۲۰ - الف - به دولت اجازه داده میشود به مستخدمین رسمی مشمول قانون استخدام کشوری که در اجرای ماده ۳۵ قانون مزبور و با رعایت قسمت آخرتبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۳۴۷ کل کشور استحقاق ترفیع دارند اضافه حقوق یک پایه ترفیع را با رعایت سایر مقررات قانون استخدام کشوری از اولسال ۱۳۵۰ پرداخت کند.
در مورد مستخدمین وزارتخانهها و مؤسسات دولتی مشمول قانون استخدام کشوری این پرداخت از محل ردیف ۵۱۱۰۷ قسمت چهارم این بودجه بهعمل خواهد آمد.
ب - اعتبارات مورد نیاز در سال ۱۳۵۰ برای اجرای اصلاحیه قانون استخدام کشوری مصوب سال ۱۳۴۹ در مورد مستخدمین وزارتخانهها ومؤسسات دولتی مشمول قانون استخدام کشوری از محل ردیف ۵۱۱۰۷ قسمت چهارم این بودجه قابل پرداخت است.
تبصره ۲۱ - مهلت مقرر در تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۳۴۸ کل کشور در خصوص اجرای مقررات ماده واحده قانون واریز اسناد علیالحساب ووامهای پرداختی خزانهداری کل مصوب ۱۳۴۷٫۴.۱۸ تا آخر سال ۱۳۵۰ تمدید میشود و اسناد علیالحساب تا پایان سال ۱۳۴۹ نیز مشمول مقرراتقانون مذکور خواهد بود.
تبصره ۲۲ - شهرداریهای مشمول ماده ۲ قانون نوسازی موظفند سهم بهداری و تربیت بدنی و پیشاهنگی و کمیته پیکار با بیسوادی و کتابخانههایعمومی را از درآمدهای مستمر خود به همان میزانی که در سال ۱۳۴۸ مکلف به پرداخت بودهاند در سال ۱۳۵۰ تأمین و پرداخت کنند.
تبصرههایی که تا ملغی نشده به قوت خود باقی است تبصره ۲۳ - به وزارت دارایی اجازه داده میشود تا مبلغ یکصد و ده میلیون ریال (۱۱۰۰۰۰۰۰۰) مانده اعتبار قانون اجازه خرید لوازم مورد احتیاجگمرک مصوب ۲۹ اسفند ماه ۱۳۴۶ را برای تهیه وسائل و لوازم تخلیه و بارگیری مورد احتیاج سازمان بنادر و کشتیرانی تخصیص دهد و سازمان بنادر وکشتیرانی مکلف است اقساط مربوط را سالانه در بودجه خود منظور و پرداخت نماید.
تبصره ۲۴ - از اول سال ۱۳۵۰ کارمزد صدور گواهینامه تصفیه پنبه موضوع تبصره ۳۷ قانون بودجه سال ۱۳۴۰ کل کشور از هر کیلو بیست و پنجدینار به سی و پنج دینار افزایش مییابد.
تبصره ۲۵ - اعتباراتی که در بودجه هر سال به عنوان "حقالکشف کاشفین مواد مخدر و پاداش مأمورین" منظور میشود طبق آییننامهای که بهپیشنهاد وزارت دارایی به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید قابل مصرف خواهد بود.
تبصره ۲۶ - به هواپیمایی کل کشور اجازه داده میشود از محل وجوهی که از بیمهگر بابت خسارات وارده به هواپیماهای بازرسی پرواز ودستگاههای "آویونیک" منصوب در آنها دریافت مینماید، هزینههای مربوط به ترمیم و جبران زیانهای وارده را پرداخت نماید.
تبصره ۲۷ - وزارت آموزش و پرورش مجاز است آن قسمت از اعتبارات مربوط به آموزش عشایری را که در بودجه ادارات وزارت آموزش وپرورش منظور شده از طریق خزانه در اختیار اداره کل آموزش عشایری قرار دهد تا طبق مقررات به مصرف برساند.
تبصره ۲۸ - عبارت "سالهای ۱۳۴۶ تا ۱۳۴۹" مندرج در تبصره ۳۲ قانون بودجه سال ۱۳۴۶ کل کشور به عبارت " سالهای ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۱" اصلاحمیشود.
تبصره ۲۹ - از اول سال ۱۳۵۰ وجوه حاصل از خالص فروش کالای قاچاق موضوع قانون مجازات مرتکبین قاچاق مصوب سال ۱۳۱۲ (بهاستثنای مواد مخدر و کالاهای دخانیه) که به وسیله مأمورین ژاندارمری کل کشور در مناطق مرزی کشف شود پس از کسر سهم مخبرین و کاشفین ومأمورین انتظامی به عنوان درآمد اختصاصی ژاندارمری کل کشور منظور و بر اساس بودجهای که بنا به پیشنهاد وزارت کشور و موافقت وزارت دارایی ودفتر بودجه به تصویب هیأت وزیران میرسد به مصرف هزینههای مربوط به پیشگیری از ورود کالای قاچاق و مبارزه با قاچاق و ایجاد تأسیسات موردنیاز خواهد رسید.
تبصره ۳۰ - از اول سال ۱۳۵۰ آن قسمت از درآمد جرائم رانندگی که توسط ادارات شهربانی شهرستانها (غیر از پایتخت) وصول میشود باید درحساب مخصوص نگاهداری شود تا به منظور بهبود امور راهنمایی و رانندگی طبق آییننامهای که از طرف وزارت کشور پیشنهاد و به تصویب هیأتوزیران خواهد رسید به مصرف برسد.
تبصره ۳۱ - الف - از اول فروردین ماه ۱۳۵۰ به حقوق بازنشستگی و وظیفه ازکارافتادگی و وظیفه وراث مشمولین بندهای ( الف) و (ب) تبصره ۱۲ قانون متممبودجه سال ۱۳۴۷ کل کشور ده درصد اضافه میشود و از محل صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت خواهد شد.
حقوق بازنشستگی یا وظیفه ازکارافتادگی مشمولین این تبصره از دوازده هزار و پانصد و چهل (۱۲۵۴۰) ریال و حقوق وظیفه وراث آنان مجموعاً ازنصف این مبلغ نباید تجاوز کند.
در مورد آن عده از مشمولین بند (ب) تبصره ۱۲ مذکور که در گروههای ۳ و ۴ جدول حقوقی قانون استخدام کشوری قرار گرفتهاند در صورتی که حقوقبازنشستگی یا وظیفه آنان کمتر از دوازده هزار و پانصد و چهل (۱۲۵۴۰) ریال و حقوق وظیفه وراث آنان مجموعاً کمتر از نصف این مبلغ باشد، مشمولاین تبصره خواهند شد.
ب - مشمولین بند "ب" تبصره ۲۳ قانون بودجه سال ۱۳۴۹ کل کشور از ده درصد افزایش موضوع بند "الف" این تبصره استفاده خواهند کرد وحقوق بازنشستگی و یا وظیفه ازکارافتادگی آنان از پنج هزار و پانصد و چهل ریال نباید تجاوز کند.
پ - مستخدمینی که از لحاظ استخدامی مشمول مفاد بند "الف" تبصره ۱۲ قانون متمم بودجه سال ۱۳۴۷ کل کشور بوده و به سبب انجام وظیفهفوت شدهاند حقوق مستمری ورثه آنان مشمول بند "الف" این تبصره خواهد بود.
تبصره ۳۲ - معادل ده درصد از مجموع درآمدهای اختصاصی اداره کل گمرک در اختیار رییس کل گمرک گذارده میشود که به مصرف پرداختپاداش، اضافهکار ساعتی و فوقالعاده کشیک افرادی که به نحوی در ازدیاد درآمد گمرک مؤثرند و یا خدماتی برای پیشرفت امور گمرکی انجام میدهندبرساند. پرداخت این وجوه از شمول قوانین و مقررات مغایر مستثنی است.
قانون فوق مشتمل بر یک ماده و سی و دو تبصره و جداول ضمیمه پس از اظهار ملاحظات مجلس سنا در تاریخ روز پنجشنبه ۱۳۴۹٫۱۲٫۲۰ در جلسهروز پنجشنبه بیست و هفتم اسفند ماه یک هزار و سیصد و چهل و نه به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
رییس مجلس شورای ملی - عبدالله ریاضی
>جدول: دوره ۲۲ - جلد ۱۱ - صفحه ۱۶ الی ۴۳۳<