سپاه تروریستی پاسداران انقلاب اسلامی
اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی | شاه رفت مرگ آمد | شاه رفت مرگ آمد |
سپاه تروریستی پاسداران انقلاب اسلامی - سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهادی است نظامی که زیر فرماندهی مستقیم رهبر انقلاب اسلامی قراردارد. هدف سپاه پاسداران نگاهبانی از انقلاب اسلامی و گسترش حاکمیت قانون الهی بر پایه قوانین جمهوری اسلامی میباشد. در روز ۱۹ فروردین ماه ۱۳۹۸ خورشیدی دولت ایالات متحده آمریکا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را گروهی تروریستی نامید و سپاه با ۱۲۵ هزار تن پرسنل در پهرست سازمانهای تروریستی قرارگرفت. با این تصمیم هر نهاد و کمپانی در سراسر دنیا که با سپاه تروریستی پاسداران داد و ستد بازرگانی داشته باشد در فراهم ساختن امکانات مالی برای تروریسم شرکت کرده است و به سختی مجازات خواهند شد.
ماموریت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبارزه با عوامل و جریانهایی است که برای براندازی جمهوری اسلامی میباشد. سپاه پاسداران از دیدگاه سیاسی و عقیدتی تابع ولایت فقیه است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیتهای گسترده اقتصادی دارد و تا کنون بیش از ۸۰۰۰ قرارداد از سوی شرکتها و سازمانهای وابسته و جهاد سازندگی از آنِ خود کرده است. این قراردادها در زمینه نفت و گاز، راه سازی، سد سازی، تونل سازی، مخابرات، کشاورزی، ساختمان سازی، پای ساخت های کشور، اسلحه سازی و بسیاری دیگر میباشند. درآمد سرشار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محرمانه است. در خاورمیانه جنگ و تضادی نیست که سپاه تروریستی پاسداران انقلاب اسلامی در آن دست نداشته باشد، مانند لبنان، عراق، سوریه و یمن. سپاه قدس برای جنگ افروزی در خارج از ایران آموزش دیده است. سپاه پاسداران در واقع حکومتی در حکومت است، نه مالیات و نه گمرک می پردازند و اقتصاد ایران را کاملا در دست دارند.
انقلاب اسلامی سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی برابر با ۱۳۵۷ یک رویداد متعلق به گذشته نیست بلکه انقلابی ممتد است که پیوسته هر روز روی میدهد و موتور این انقلاب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. رهبر انقلاب اسلامی فرمانده کل سپاه پاسداران است. سازمان بسیج (مستضعفین) پس از هفت ماه که از بنیاد آن میگذشت در روز بیست و هشتم دی ماه ۱۳۵۹ در سپاه پاسداران ادغام شد و اداره و فرماندهی آن به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واگذار گردید. [۱]
اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در روز پانزدهم شهریور ماه ۱۳۶۱ به تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان رسید. [۲] [۳]
تاریخچه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
عباس امیر انتظام در روز دوم اسفند ماه ۱۳۵۷ گفت که بر اساس تصمیم دولت موقت « سپاه پاسداران انقلاب اسلامی » ایجاد خواهد شد و آیین نامه تشکیل این سپاه تهیه شده است و به زودی اعلام خواهد شد. دفتر تبلیغات خمینی جارنامه شماره یک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به روزنامه برای چاپ داد:
- بسم الله الرحمن الرحیم - سپاسه پاسداران انقلاب اسلامی « پاسا » ستاد مرکزی اطلاعیه شماره یک بدین وسیله به کلیه پاسداران انقلاب اسلامی مستقر در مساجد، اماکن دولتی، پادگانها، کاخها، و مراکز حساس اعلام میشود:
- ۱- پاسداران انقلاب اسلامی از تحویل اسلحه و مواد منفجره خودرو و بی سیم به فرماندهان پادگانها خودداری نمایند. مگر در مواردی که نماینده ستاد مرکزی « پاسا » حضور داشته باشند.
- ۲- مسئولین مساجد و سایر اماکن عمومی که در دست پاسداران انقلاب میباشد، موظفند ضمن صورت برداری از کلیه تجهیزات نظامی و غیرنظامی نسبت به نگهداری آنها کوشا بوده و از این تاریخ برابر دستورات ستاد مرکزی عمل نمایند.
- ۳- تحویل اماکن و تاسیسات به شخصی که به عنوان فرمانده یا رییس پادگان از طریق ستاد ارتش معرفی میشود لازم الاجرا میباشد، مگر دفاتر ضداطلاعات خدمات مخصوص و روابط عمومی که توسط پاسداران انقلاب اسلامی باید مهر و موم و قفل گردد و برای حفاظت به فرمانده پادگان سپرده شود.
- ۴- اماکن و تاسیسات ساواک و شهربانی و کاخهای جوانان کماکان در اختیار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی « پاسا » میباشد.
در روز پنجم اسفند ماه ۱۳۵۷ با سخنان آخوند لاهوتی، نماینده خمینی و با بودن نمایندگان کمیتههای محلی، نخستین نشست برای شور و گزینش هموندان « سپاه پاسداران انقلاب اسلامی » در ساختمان « سازمان شیر و خورشید سرخ ایران » در خیابان عباس آباد برگزار شد. دکتر غلامعلی افروز استاد دانشگاه تهران و هموند ستاد فرماندهی استان مرکزی آگاهیهایی درباره چگونگی تشکیل این سپاه و راه و روش آن به خبرنگاران داد. وی افزود شناسایی و دستگیری هواداران نظام پادشاهی یکی از خویشکاریهای اصلی این سپاه میباشد.
سپاه تروریستی پاسداران و سازمانهای وابسته به آن
۱- نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی – نزسا
نیروی زمینی سپاه پاسداران بخشی از سپاه پاسداران است. این نیرو بدنه اصلی و اولیه سپاه در آغاز بنیاد نهادن سپاه پاسداران در اردیبهشت ماه ۱۳۵۸ شالوده اصلی آن را تشکیل میدهد که با سرکوب کردن جنبشهای مردمی بلوچستان و کردستان و ترکمن صحرا و کشتار ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ کار خود را آغاز کرد. لشکرها و تیپهای این نیرو به موازات ارتش در استانهای ایران فرم گرفت. از سال ۱۳۸۷ طرح دگرگون ساختن نیروی زمینی سپاه با ایجاد ۳۱ سپاه استانی با هدف کاهش تمرکززدایی و افزایش تحرک این نیرو و پس از تصویب خامنهای فرمانده کل قوا پیاده شد.
بر پایه تقسیمبندی جدید در مدیریت نیرو و امکانات نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با توجه به تقسیمات کشوری، مدیریت تقریبی کلیه نیروی انسانی و امکانات موجود مربوط به نیروی زمینی و همچنین نیروی مقاومت بسیج در آن استان، بهطور متمرکز و با افزایش اختیارات در درون همان استان و با یک ستاد فرماندهی انجام میشود.
شماری از یگانهای نزسا :
- گردان حضرت علیاکبر
- لشکر ۷ زرهی ولی عصر خوزستان
- یکی از واحدهای زرهی سپاه پاسداران است که در سال ۶۰ بنیاد شد. ستاد لشکر ۷ در ابتدای جاده اهواز اندیمشک قرار دارد. این لشکر از نیرومندترین لشکرهای سپاه به شمار میرود و دارای شمار زیادی تانک پیشرفته ذوالفقار ۳ توپ و نفربرهای براق و خودروهای زرهی ساخت ایران میباشد.
- تیپ ۵۷ حضرت ابوالفضل لرستان
- سپاه محمد رسول الله تهران بزرگ
- این سپاه مسئول امنیتی تهران بزرگ میباشد و زیر نظر قرارگاه ثارالله عمل میکند. این سپاه زیر مجموعه فرماندهی کل سپاه پاسداران است و مسئولیت هماهنگی و فرماندهی عملیات نیروهای بسیج، پاسدار همانند نیروهای بسیجی و نیروی زمینی در تهران را بر عهده دارد. سپاه محمد رسول الله در پادگان عشرت آباد (حضرت ولی عصر – عج ) مستقر شده است. سپاه محمدرسول الله پس از تشکیل سپاههای استانی در سال ۱۳۸۷ از در هم آمیختن سپاه استانی تهران و لشکر ۲۷ محمد رسول الله تشکیل شد.
- تیپ ۳۲ انصارالحسین همدان
- یگان تکاور صابرین
- به گردانهایی از نیروی زمینی سپاه پاسداران گفته میشود که برای انجام عملیات ویژه بنیاد نهاده شد. نام این تیپ برگرفته از نام صابرین در آیه ۶۵ سوره انفال است که به مومنان دستور داده میشود که " جهاد کنند و از تعداد کم ایشان در برابر کفار حتی اگر یک دهم آنها باشند، نهراسند، زیرا خدا یاور آنان است." یگان تکاور صابرین برای سرکوب جنبشهای مردم ایران بنیاد نهاده شد. در هنگام بنیاد نهادن یگان تکاور صابرین متون آموزش تکاوری ۱۱ کشور به ویژه انگلستان به پارسی برگردانده و استفاده شد.
فرمانده کل سپاه مأموریت اصلی سپاههای استانی را دفاع از انقلاب اسلامی و مقابله با تهدیدات نرم فرهنگی و امنیتی اعلام کرد.
در تاریخ ۳ اسفند ۱۳۹۴، تشکیل یگان هوانیروز سپاه به عنوان یکی از زیرمجموعههای نیروی زمینی سپاه (نزسا) توسط سردار عبدالله عراقی جانشین وقت فرماندهی نیروی زمینی سپاه اعلام شد.
هوانیروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
هوانیروز (هواپیمایی نیروی زمینی) سپاه پاسداران، هواپیمایی متعلق به نیروی زمینی سپاه پاسداران است. هوانیروز دارای چندین فروند هلی کوپتر و هواپیمای سبک مسئول ماموریتهای هوایی پشتیبانی از نیروی زمینی سپاه پاسداران را به گردن دارد. در تاریخ ۳ اسفند ماه ۱۳۹۴، تشکیل یگان هوانیروز سپاه به عنوان یکی از زیرمجموعههای نیروی زمینی سپاه (نزسا) توسط سردار عبدالله عراقی جانشین وقت فرماندهی نیروی زمینی سپاه اعلام شد. نخستین پایگاه هوانیروز با نام « پایگاه فتح » در استان البرز و شهر کرج راه اندازی شد. در سال ۱۳۹۶ در پایگاه فتح کرج، مرکز تعمیرات تخصصی بالگرد و پژوهش هوانیروز سپاه گشایش یافت.
در ۱۳ تیر ماه ۱۳۹۶ دومین پایگاه مستقل هوانیروز سپاه در جنوب شرقی کشور با نام « پایگاه سیدالشهدا » در شیراز گشایش یافت. حوزه عملیاتی این پایگاه جنوب کشور، استانهای فارس، هرمزگان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان، بوشهر و کهگیلویه بویر احمد میباشد. پایگاه سیدالشهدای هوانیروز سپاه پاسداران گنجایش ۵۰ بالگرد را خواهد داشت.
۲ - نیروی هوافضای سپاه پاسداران - نهسا
نیروی هوایی سپاه پاسداران در پایان سال ۱۳۶۴ با چند هواپیما در فرودگاه مهرآباد آغاز کرد و در سال ۱۳۸۸ به نیروی هوافضای سپاه دگرگون شد. نیروی هوافضای سپاه پاسداران در سال ۱۳۸۸ با منحل کردن نیروی هوایی سپاه و افزودن بخش هوایی به آن تشکیل گردید. نیروی هوافضا افزون بر وظایف نیروی هوایی، ماموریتهای موشکی و فضایی سپاه را به گردن دارد. نیروی موشکی چنین است: موشکهای کوتاه بُرد، برنامه سوخت جامد، برنامه سوخت مایع و موشکهای بالستیک برد متوسط (از ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ کیلومتر)
موشکهای بُرد بیش از۱۰۰۰ کیلومتر ایران به سه گونه هستند: موشکهای شهاب، قدر و سجیل.
- الف - موشک شهاب دارای بردی بین ۱۰۰۰تا۱۵۰۰ کیلومتر.
- ب - موشک قدر بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلومتر و
- ج- موشک سجیل بین ۱۵۰۰ تا ۲۱۰۰ کیلومتر برد دارند. پرسرعتترین موشک بالستیک ایران هم موشک سجیل۲ با برد بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر است که داری سوخت جامد است و در هفت دقیقه به تل آویو میرسد.
نیروی هوافضای سپاه همچنین دارای شهرهای موشکی زیرزمینی نیز میباشد که میتواند موشکهای محرمانه را نیز نگهداری کنند.
۳- نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
نیروی دریایی سپاه در سال ۱۳۶۴ بنیاد نهاده شد. ستاد فرماندهی نیروی دریایی سپاه در سرخه حصار تهران میباشد. این نیرو هم اکنون دارای بیش از ۱۰۰۰ قایق فوق سریع کلاس عاشورا، طارق، و ذوالجناح است. کنترل دریایی خزر و عمان نیز به ارتش واگذار شدهاست. نیروی دریایی سپاه دارای شناورهای تندرو هودونگ، موشکهای دریایی سی – ۸۰۲ و سی ۷۰۱ و کرم ابریشم اف ال ۱۰ و قایقهای تندروی تهاجمی و تجهیزات پرنده چون هلیکوپتر روسی میل ۱۷ وتسلیحات ضد کشتی میباشد. نیروی دریایی سپاه در پنج منطقه پایگاه دارد:
- الف - منطقه یکم صاحبالزمان در بندرعباس
- ب - منطقه دوم نوح نبی در بوشهر
- ج - منطقه سوم امام حسین در ماهشهر
- د - منطقه چهارم ثارالله در عسلویه
- س- منطقه پنجم امام محمد باقر در بندرلنگه
نیروهای ویژه دریایی سپاه پاسداران
نیروهای ویژه یا S.N.S.F در اواخر سال ۱۳۸۶ از سوی ستاد فرماندهی کل قوا در نیروی دریایی سپاه پاسداران بنیاد نهاده شد. آرمان این نیرو برخورد و انهدام نیروهای ائتلاف آمریکاییها و بودنشان در خلیج عدن میباشد. کسانی که در نیروی ویژه دریایی سپاه پاسداران هستند میباید در عمل هر غیرممکنی را ممکن کنند. پایگاه کنونی این سازمان در منطقه آزاد مجموعه جزیرههای هندورابی ، فارور بزرگ و فارور کوچک میباشد. سپاه کوشش در ساخت فرودگاه، بندرگاه، زیرساخت آب و برق و جاهای تفریحی دارد و آغاز به خانه سازی ویلایی در این جزایر کردهاند و اقتصاد جزایر را میخواهند رونق بخشند.
۴ - نیروی مقاومت بسیج
سازمان بسیج مستضعفین در روز ۵ آذر ماه ۱۳۵۸ به دستور روح الله خمینی بنیاد نهاده شد. این سازمان یکی از بازوهای قدرت جمهوری اسلامی در سرکوب مردم ایران به شمار میرود. ماموریت این سازمان جذب، آموزش، سازماندهی و به کارگیری نیروهای داوخواه (داوطلب) برای پایدار ساختن هدفهای انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن میباشد.
سازمان بسیج شهرداری تهران
سازمان بسیج شهرداری تهران : سازمانی دولتی است که برای به انجام رساندن هدفهای سپاه پاسداران و بسیج مستضعفین در چارچوب سازماندهی کارمندان شهرداری تهران فعالیت میکند. سازمان بسیج شهرداری تهران دارای معاونتهای گوناگون میباشد و در هر یک از منطقههای شهرداری تهران و معاونتهای آن یک حوزه بسیج تشکیل داده است.
سازمان بسیج شهرداری تهران در زمینه فرهنگی و اجتماعی در سطح شهر تهران بسیار گسترده کار میکند. این سازمان دارای ۳۴ حوزه مقاومت در شهر تهران است. بر پایه آمار، از ۴۸۰۰ تن کارمندان شهرداری تهران ۷۵٪ عضو سازمان بسیج شهرداری تهران هستند.
۵ - سپاه قدس
سپاه قدس نیروی ویژه و زیر شاخهای از نیروهای پنج گانه سپاه پاسداران اسلامی است که جنگاوریهای نظامی برون مرزی را بر عهده دارد. سپاه قدس به هنگام جنگ ایران و عراق بنیاد نهاده شد. سپاه قدس بیش از بیست هزار تن عضو دارد و فرمانده کنونی آن قاسم سلیمانی است. هسته مرکزی سپاه قدس از ۸۰۰ عضو تشکیل میشود. ماموریت اصلی سپاه قدس سازماندهی، پرورش، مجهز کردن و سرمایه گذاری بر جنبشهای انقلابی اسلامی است. سپاه قدس در عراق، لبنان، سوریه و خاورمیانه بسیار رخنه کرده است و هدفش مبارزه با عربستان و ترکیه و استوار و تقویت نمودن قدرت شیعه در عراق است.
- الف - سپاه ولی امر : سپاه ولی امر یک نیروی نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که سال ۱۳۶۵ بنیاد نهاد شد و وظیفه آن حفاظت از رهبر جمهوری اسلامی است. از سال ۱۳۶۸ با آغاز رهبری خامنهای سپاه ولی امر مامور حفاظت از وی شد. این سپاه بیش از ۱۲۰۰۰ دوازده هزار تن عضو دارد و مرکز آن در خیابان ویلا (نجات اللهی) میباشد. ولی امر از عناوین رهبر جمهوری اسلامی سیدعلی خامنهای است.
- ب - سپاه حفاظت انصارالمهدی : از زیر مجموعه سپاه پاسداران به شمار میرود. این نیروی حفاظت از جان همه شخصیتهای رژیم، مقامهای سیاسی رژیم ، چون نمایندگان مجلس، رییس جمهور و وزیران پیشین را به گردن دارد. سپاه انصار المهدی بیش از ۹۰۰۰۰ تن (نود هزار تن) عضو دارد. این سپاه در ساختمان ۶ طبقهای در خیابان پاستور تهران جای دارد و در جاهای دیگر شهر تهران همانند سفارت امریکا (مرکز خنثی سازی بمب) و محمد شهر کرج یک پادگان آموزشی دارد
- ج - سپاه سیدالشهدا : از سپاههای استانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میباشد که در سال ۱۳۶۱ بنیاد نهاده شد. این سپاه در شهر ری خیابان امام حسین قراردارد و همه منطقههای استان تهران را به جز شهر تهران را پوشش میدهد و دربرگیرنده همه پایگاههای بسیج در استان تهران (بجز شهر تهران) میباشد. سپاه سیدالشهدا سپاه دوم استان تهران است. این سپاه آموزش برای سرکوبهای مردم غیرمسلحانه و مسلحانه و مقابله نرم فرهنگی و تهدیدات عمومی داخلی دیدهاند.
- د - قرارگاه ثارالله : قرارگاه ثارالله یکی از قرارگاههای امنیتی سپاه پاسداران در تهران است که وظیفه آن، مدیریت امنیت پایتخت و دیگر شهرهای استان تهران است. در حقیقت فرمانده این قرارگاه، فرمانده کل سپاه است. این قرارگاه مهمترین واحد امنیتی درون سپاه است. قرارگاه ثارالله در صورت بروز بحران به تشخیص شورای عالی امنیت ملی مسئولیت برقراری امنیت شهر تهران را عهدهدار میشود، ولی در شرایط عادی این مسئولیت برعهده نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات است. پرواز هر شی پرنده حتی پروازهای امدادی و نظامی بر فراز آسمان تهران فقط با مجوز قرارگاه ثارالله امکانپذیر است.
- یگانهای تحت امر در شرایط بحران این قرارگاه شامل سپاه محمد رسول الله متشکل از نیروهای کادر و وظیفه سپاه و گردانهای عاشورا و الزهرا، گُردانهای امام علی و دربرگیرنده نیروهای داوطلب مرد و زنی که در قالب بسیج مسجدها، ادارهها، دانشگاهها، دبیرستانها و دبستانها و … سازماندهی شدهاند، میباشد. سپاه استان تهران (سپاه سیدالشهدا) که یکی از ۴۷ سپاه استانی است که در سال ۱۳۸۷ تشکیل شد- دیگر سپاه استان تهران و همچنین سازمان اطلاعات استان تهران و فرماندهی انتظامی تهران بزرگ و فرماندهی یگانهای ویژه ناجا و یگان امداد ناجااست. اين قرارگاه در زمان بحران بالاترين مرجع امنيتي پايتخت محسوب مي گردد.
- س - قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا : قرارگاهی از زیر مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که بزرگترین « پیمانکار پروژههای دولتی ایران » میباشد. قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا پس از پایان جنگ ایران و عراق به دستور خامنهای راه اندازی شد و هدف آن آب رسانی، صدور نفت و گاز، پروژههای سد سازی ، انتقال آب و نیرو و راه سازی میباشد. قرارگاه خاتم که برای امور سازندگی فعالیت میکند، نه مدیرعامل دارد و نه رئیس؛ بلکه فرمانده دارد. شخصی که بهعنوان فرمانده قرارگاه معرفی میشود، جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه خاتم است؛ بنابراین فرماندهان کل سپاه را میتوان فرمانده اصلی قرارگاه دانست. هیچ یک از این فرماندهان تحصیلات مهندسی ندارند.
شرکتها و سازمانهای وابسته به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا
پهرست شرکتها و سازمانهای وابسته به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا:
- ۱- شرکت مهندسی نفت و گاز سپانیر
- ۲- شرکت مهندسی سپاسد
- ۳- موسسه نور
- ۴- موسسه سماء
- ۵- موسسه مهندسین مشاور ایمن سازان
- گروههای اصلی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا :
- گروه کربلا ،
- گروه نوح،
- گروه قائم،
- گروه سپاسد،
- گروه سپانیر،
- گروه نیروگستر،
- گروه ویژه شهید رجایی،
- گروه سماوات و
- گروه کوثر
۶ - سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران
سازمان حفاظت اطلاعات سپاه یک سازمان مستقل و زیر مجموعه ستاد کل فرماندهی سپاه پاسداران در تهران است. اسن سازمان وظیفه دارد که اطلاعات نظامی را گردآوری و نگهداری کند. هم چنین این سازمان آگاهیهای لازم درباره مردم ایران چه درون مرز و چه برون مرز که با سپاه پاسداران و رژیم اسلامی حاکم مخالفند هستند، جمع آوری میکند. در کنار سپاه پاسداران، دفتر عمومی حفاظت اطلاعات فرماندهی کل قوا و دفتر نمایندگی ولی فقیه نیز بر کار این سازمان نظارت دارند. این سازمان یکی از قدیمیترین نهادهای اطلاعاتی رژیم اسلامی و از مهمترین بخشهای تشکیل دهند سپاه پاسداران از آغاز تاسیس آن بود. این سازمان پس از تشکیل هسته نخستین سپاه پاسداران شکل گرفت و با شتاب شگفت آوری گسترش یافت. فرمانده سازمان حفاظت اطلاعات مستقیما از سوی رهبر برگزیده و برکنار میگردد.
۷ – سازمان اطلاعات سپاه پاسداران
این سازمان مرکز بررسی جرایم سازمان یافته میباشد و وظیفه اصلی آن برخورد با جرایم سایبری را و سرکوب جنگ نرم و براندازی و جنبشهای مردمی در فضای مجازی میباشد. قرارگاه ثارالله از قرارگاههای امنیتی سپاه است
۸ - دژبان کل سپاه
دژبان کل سپاه پاسداران: یگانی است نظامی – انتظامی که زیر نظر ستاد فرماندهی سپاه پاسداران میباشد. وظایف و ماموریت فرماندهی دژبان کل سپاه پاسداران بدین قرارند:
- الف – نگهبان قوه قضاییه در انجام بازجویی و تحقیق و تشکیل پرونده برای متهمان در سراسر کشور و فرستادن متهم و پرونده به مراجع مربوطه
- ب - حضور در صحنههای حوادث و جرایم در رابطه با پرسنل سپاه پاسداران و بسیج
- ج- پیشگیری و کشف بزه کاریها (جرایم) درون سپـاه پاسداران ، حـفـظ دلایـل و مـدارک جـرم در تا رسیدن مرجع صالح قضایی.
- د - دستگـیـری بزه کاران (متهمان و مـجـرمان) و جلـوگیـری از فرار و پنهان شدن آنها.
- م - تهیه و تنظیـم روشهای اجرایی فعالیتهای دژبانی برای بـرقراری همسانی روش کار میان ردههای مختل دژبانی و ارائه به ستاد مشترک سپاه برای قرارگرفتن در راستای مرخلههای تصویب و ابلاغ
۹- ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مرکز برنامه ریزی و هماهنگی میان نیروها و واحدهای سپاه پاسداران میباشد.
۱۰- سپاه بدر یا تیپ بدر
یک سازمان سیاسی شیعه با نیروی شبه نظامی وابسته به سپاه پاسداران میباشد. سپاه بدر دربرگیرنده ۴۲ گروه شبه نظامی در عراق و ۲۸ گروه دیگر است که مستقیما زیر پشتیبانی جمهوری اسلامی هستند و نقش آن مانند حزب الله در لبنان برای جمهوری اسلامی میباشد. سپاه بدر در سال ۱۹۸۰ برابر با ۱۳۵۹ کوچی تازی از سوی سید محمد باقر حکیم و با هموندی گروهی از اسیران و پناهندگان به کشور ایران بنیاد نهاده شد. اعضای سپاه بدر مبارزه با صدام حسین را « جهاد فی سبیل الله » و خود را فداییان روح الله خمینی میدانستند.
در سال ۱۳۶۲ نیروهای مجلس اعلی انقلاب اسلامی عراق که علیه صدام حسین بود و در ایران به سر میبردند، داوطلبانه در جنگ ایران و عراق وارد شدند. این نیروها به فرم یک گردان در سپاه پاسداران سازماندهی شد و برای نخستین بار در عملیات « خیبر » علیه ارتش عراق شرکت کرد. پس از پایان جنگ ایران و عراق در درازای سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۸۱ نیروهای بدر پس از ورود به عراق آغاز به انجام عملیات علیه ارتش و نیروهای امنیتی عراق پرداخت و به استخدام نیروی قدس سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات کشور ایران درآمدند. با رهبری سپاه قدس، نیروهای بدر آغاز به ترور پایوران رژیم پیشین عراق در سراسر این کشور نمودند. سپاه بدر در سال ۲۰۰۲ از سوی شورای عالی انقلاب اسلامی عراق تیپ بدر منحل شد و به جای آن در روز ۲۵ مهر ماه ۱۳۸۲ نام خود را به « سازمان بدر برای توسعه » دگرگون ساخت.
در جریان ادغام شبه نظامیان سپاه بدر در دستگاههای امنیتی کشور ایران در سال ۲۰۰۶ نیروهای بدر در ابعاد گسترده وارد وزارتخانههای دفاع و وزارت کشور شدند و هژمونی خود را به دولت تحمیل کردند.
بر پایه اسناد رسمی، بیش از ده هزار تن از اعضای سپاه بدر به استخدام ارگانهای امنیتی و سازماندهی تیپهای وزارت کشور از جمله تیپ رعد، تیپ گرگ، تیپ عقرب و ... درآمدند. افزون بر حضور سپاه بدر در پلیس و وزارت کشور، سپاه بدر یک ارگان مهم به نام چهار مرکزی راه اندازی شد که عملیات نظامی را فرماندهی و هماهنگ میکرد. شبکههای وابسته به این ارگان که یک سازمان اطلاعاتی نوپا بود زیر نام کمیتههای مردی به فعالیت پرداخت.
سپاه بدر در سال ۱۳۹۳ ( ۲۰۱۴ میلادی ) در انتخابات عراق ۲۲ کرسی در مجلس عراق را به دست آورد. پس از حمله داعش و سقوط موصل در سال ۲۰۱۴ و تشکیل بسیج مردمی به نام حشدالشعبی، سازمان بدر به عنوان نیروی اصلی بنیادگذارنده آن درآمد و فرمانده حشدالشعبی در عراق از نمایندگی پارلمان خارج شد.
۱۱ - دانشگاههای سپاه پاسداران
دانشگاه امام حسین
دانشگاه امام حسین دانشگاهی وابسته به سپاه پاسداران در سال ۱۳۶۵ کوچی تازی در شهر تهران بنیاد نهاده شد. این دانشگاه دو بخش دارد:
- الف - دانشگاه افسری که ویژه کسانی است که برگزیده شدهاند و در آینده به کادر سپاه پاسداران خواهند پیوست.
- ب - دانشگاه جامع امام حسین که با کنکور سراسری دانشجو میپذیرد و در شهرستانها نیز شعبههایی دارد. پذیرش با دارا بودن شرایط ویژه و با مصاحبههای عقیدتی همراه است. دانشگاه امام حسین هم چنین دارای یک مرکز پژوهش زیست شناختی در زمینه میکروبیولوژی میباشد. (بازگشت به نوشتار اصلی)
دانشکدههای دانشگاه امام حسین:
• دانشکده افسری و تربیت پاسداری
• دانشکدههای فنی و مهندسی
• دانشکده مهندسی صنایع
• دانشکده مهندسی مکانیک و هوافضا
• دانشکده مهندسی عمران
• دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
• دانشکدهٔ علوم پایه
• دانشکده فیزیک
• دانشکده شیمی
• دانشکده علوم ریاضی
• دانشکده علوم انسانی
رشتههایی که در دانشگاه تدریس میشوند:
۱- مهندسی مکانیک (حرارت و سیالات، طراحی جامدات ۲- فیزیک هستهای ۳- مهندسی هوافضا ۴- مهندسی صنایع ۵- مهندسی عمران ۶- مهندسی فناوری اطلاعات (شبکههای کامپیوتری – رایانش امن ) ۷- مهندسی کامیپوتر (نرم افزار ) ۸- مهندسی برق (مخابرات و الکترونیک) ۹- مهندسی نقشه برداری ۱۰ – مدیریت صنعتی ۱۱- شیمی کاربردی ۱۲- اقتصاد ۱۳- جغرافیا ۱۴ – اطلاعات استراتژیک ۱۵ – مدیریت آماد (مدیریت زنجیره تامین)
دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله وابسته به سپاه پاسداران از سال ۱۳۶۴ کار خود را آغاز کرد . این دانشگاه از راه کنکور سراسری و سپس گزینش داخلی با ضوابط اسلامی دانشجو میپذیرد. همه دانشجویان پس از ورود بورسیه تحصیلی سپاه پاسداران میشوند. (بازگشت به نوشتار اصلی)
دانشگاه فرماندهی و ستاد (دافوس)
دانشکده فرماندهی و ستاد که به کوتاه شده آن دافوس گفته میشود، دورههای تخصصی علمی و نظامی را آموزش میدهد که پیش نیاز گرفتن درجههای بالاتر از سرهنگی و فوق لیسانس میباشد.
دانشگاه جنگ در خیابان سپه در سال ۱۳۱۴ به دست رضا شاه بزرگ بنیاد نهاده شد. از سال ۱۳۲۲ تا ۱۳۲۶ هنگام جنگ جهانی دوم دانشگاه جنگ از کار بازماند. در سال ۱۳۲۶ دانشگاه جنگ بازگشایی شد و نام آن به دانشگاه فرماندهی و ستاد دگرگون شد. در سال ۱۳۴۰ دانشگاه دیگری به نام دانشگاه فرماندهی عالی و ستاد مشترک بنیاد نهاده شد و دوباره این دو ، دانشگاه جنگ نام گرفتند و زیر سرپرستی فرماندهی ارتش قرارگرفتند. در سال ۱۳۴۴ دانشگاه جنگ دوباره به دو دانشگاه فرماندهی و ستاد نیروی زمینی و دانشگاه فرماندهی عالی و ستاد مشترک بخش شد.
از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۱ هنگام شورش اسلامی و آغاز جنگ ایران و عراق دانشگاه جنگ دوباره از کار بازماند. از سال ۱۳۶۹ کوچی تازی با نام دانشگاه فرماندهی و ستاد اجا (ارتش جمهوری اسلامی) راه اندازی شد.
۱۲ - پادگانها و اسلحه خانه
- - آمادگاه شهید محمد منتظری
- - لشکر ۷ زرهی ولی عصر خوزستان
- - ایستگاه رادار
- - پادگان ابوذر
- - پادگان اسلامی امام رضا
- - پادگان الله اکبر
- - پادگان اموزش دواب
- - پادگان پیرانشهر
- - پادگان شهید رجایی
- - پادگان شهید مصطفی پژوهنده
- - پادگان شهیدیونسی بختونکلا
- - پادگان همدان
- - پادگانسلمانفارسی
- - پادگانشهیدآب شناسان
- - پارچین
- - پایگاههای موشکی زیرزمینی ایران
- - خانههای سازمانی پادگان حاجیآباد
- - مجتمع مسکونی نیروی هوایی (بابلسر)
الف – آمادگاه شهید محمد منتظری : یکی از انبارهای ذخیره جنگ ابزار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. این انبار دارای فشنگهای جنگی و موشکهای سبک و نیمه سنگین میباشد. فشنگهای انبار شده برای کلاشینکف، فشنگ ۹ میلیمتری کلت یا ام پی ۵ و موشکهای آر پی جی ، کاتیوشا و انواع توپهای نیمه سنگین میباشد. این آمادگاه در ۵ کیلومتری جاده شهرضا – دهاقان در استان اسپهان قرار دارد و یکی از مرکزهای بسیار حساس و استراتژیک سپاه است که به شکل مجتمع از زاغههای مهمات تعبیه شده در دل کوه میباشد. تعداد زاغهها بیش از ۳۰۰ و تعداد پاسگاههای حفاظتی آن در حدود ۲۵ پاسگاه میباشد. زاغهها در دل کوه کنده شده و هر زاغه دارای عرض ۶ تا ۹ متر و طول ۵۰ تا ۶۰ متر و ارتفاع ۳ تا ۴ متر میباشد و همزمان دو دستگاه تریلر کشنده جهت تخلیه یا بارگیری به راحتی داخل زاغه جای میگیرند. زاغهها بر اساس مکانی دستهبندی شده که هر دسته از زاغهها زیر نگاهبانی یک پاسگاه و از سوی نیروهای وظیفه و رسمی و زیر شدیدترین تدابیر امنیتی همانند دوربین مدار بسته و سیستمهای حفاظتی ویژه نگاهبانی میشود. یادآور میشویم با وجود حساسیت ویژه، این آمادگاه پدافند ضد هوایی و موشکی ندارد و در برابر حملههای هوایی یا موشکی بسیار اسیب پذیر است. مدیریت این آمادگاه با ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب است. فرمانده آمادگاه از سوی ستاد مشترک سپاه برگزیده میشود.
ب - لشکر ۷ زرهی ولی عصر خوزستان: یکی از واحدهای زرهی سپاه پاسداران است که در سال ۱۳۶۰ کوچی تازی تشکیل شد و ستاد آن در ابتدای جاده اهواز – اندیمشک قراردارد. این لشکر از قویترین لشکرهای سپاه پاسداران به شمار میرود
۱۳ - بازداشتگاههای سپاه پاسداران
- بازداشتگاه ۶۶ سپاه : بازداشتگاه ۶۶ سپاه پاسداران یا بند ۳۲۵ اوین بازداشتگاه سپاه پاسداران است که درون زندان اوین قراردارد.
- بازداشتگاه ۵۹ سپاه پاسداران: از مهمترین بازداشتگاههای غیرقانونی و مخفی و مخوف تهران است که در پادگان عشرت آباد (پادگان ولی عصر) قرار دارد و وابسته به سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران میباشد. پادگان عشرت آباد یکی از بزرگترین پادگانهای تهران است که از سوی نیروی انتظامی و سپاه پاسداران استفاده میشود. بازداشتگاه ۵۹ در بخش جنوب غربی این پادگان قراردارد. بازدید از این زندان حتی برای پایوران دستگاه قضایی هم شدنی نیست.
- بازداشتگاه افسریه (قصر فیروزه) : زندان نظامی است که ستاد فرماندهی یا ستاد مشترک کل سپاه پاسداران که در آن قراردارد و زیر کنترل سپاه پاسداران است. این بازداشتگاه ویژه سرکوب و شکنجه معترضین به رژیم میباشد.
۱۴ -شرکتهای وابسته به سپاه پاسداران
- - خبرگزاری فارس
- - شرکت تایدواتر خاورمیانه
- - شرکت تراکتورسازی ایران
- - شرکت سرمایهگذاری مهر اقتصاد ایرانیان
- - شرکت مخابرات ایران
- - قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا
- - کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین
- - مؤسسه مهندسین مشاور ایمنسازان