سخنرانی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در میهمانی شام پرزیدنت هند ۱۳ بهمن ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ ژوئن ۲۰۲۰، ساعت ۲۰:۳۸ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{سرصفحه پروژه | عنوان = درگاه:محمدرضا شاه پهلوی|درگاه اعلیحضرت همایون محمدر...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سفر اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به هند و پاکستان ۱۳ تا ۱۷ بهمن ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی

سفر رسمی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به مصر و عربستان سعودی ۱۹ تا ۲۰ دی ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

سخنرانی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در میهمانی شام پرزیدنت هند ۱۳ بهمن ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

حضرت رئیس جمهوری هند
من از سخنان محبت‌آمیز شما در مورد کشورم و شخص خودم . همچنین شهبانو بسیار ممنونم. یک بار دیگر به دنبال دعوت محبت‌آمیز شما، من در نهایت خوشحالی خود را در جمهوری بزرگ هند می‌بینم. کشوری که برای هر ایرانی اگر چه خود به اینجا نیامده باشد، سرزمینی آشنا و شناخته شده است. سپس شاهنشاه به تاریخ چند هزار ساله روابط ایران و هند و مناسبات فرهنگی و روحی دو ملت اشاره کردند و پیرامون آن مطالبی بیان فرمودند و اضافه کردند: هنگامی که من از ارزش‌های واقعی فرهنگی هند سخن می‌گویم، طبیعتاً این وظیفه را احساس می‌کنم که احترام عمیق خود را نسبت به مهاتما گاندی رهبری بزرگ معنوی و روحی هند که همین روزها سی‌امین سالروز درگذشت او می‌باشد ابراز نمایم. روشن است که چنین ارزش‌های والای فرهنگی و معنوی می‌باید با دستیابی‌های علمی و تکنولوژیکی قرین گردد تا نیکبختی واقعی بشر را تضمین نماید. این مسئله‌ای است که امروزه در کشور بزرگ شما به آن توجه می‌شود.
شما در حالی که به اهداف وسیع علم، تکنولوژیکی، صنعتی و اقتصادی تان دست می‌یابید، از ارزش‌های والا و کهن فرهنگی خود نیز مراقبت و محافظت به عمل می‌آورید. این حقیقتی است که در کلیه فعالیت‌های روزمره کشور شما مشاهده می‌شود. عوامل مؤثر برای رسیدن به این اهداف از قبیل دانش نیروی انسانی و منابع وسیع طبعی در اختیار شما قرار دارند. برای من موجب مباهات است که خاطرنشان کنم همکاری پرثمر کشورهای‌مان در زمینه‌های مختلف از قبیل صنعت، استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی، کشتیرانی، ماهیگیری، نفت، بازرگانی و سایر روابط علمی و فرهنگی رو به توسعه است.
کمیسیون مشترک ایران و هند برای همکاری‌های اقتصادی، بازرگانی و فنی نیز نمونه دیگری از توسعه همکاری‌های دو کشور است. ما امیدواریم چنین نمونه‌هایی از همکاری‌های پرثمر فیمابین نه تنها در آینده توسعه بیابد، بلکه ابعاد جغرافیایی وسیعتری را شامل گردد. با توجه به منطقه اقیانوس هند، نقطه نظرهای اولیه ما روشن واضح می‌باشند. هر دو ما آرزومندیم که منطقه اقیانوس هند ناحیه صلح و آرامش باشد. بنابراین، ما قویاً از قطعنامه شماره ۲۸۳۳ سازمان ملل متحد پشتیبانی می‌کنیم.
آقای رئیس جمهوری،
کشور شما که معمولاً به عنوان بزرگترین دموکراسی سراسر جهان شناخته می‌شود، در حال حاضر مشغول انجام تجربه تاریخی بالا بردن سطح زندگی ملت والای شما است. ما به عنوان یک دوست قدیمی آرزومندیم ک شما در طی مسیرتان بر روی جاده پیشرفت موفق باشید، زیرا در این دنیای پر تلاطمی که ما در آن زندگی می‌کنیم این تنها را واقع‌بینانه و منطقی است. به همین دلیل است که ما به دنبال صلح جهانی و تفاهم بین‌المللی هستیم که تنها راه رسیدن به این هدف می‌باشد.
آقای رئیس جمهوری،
من اطمینان دارم شایستگی شما پاسخ مثبتی است که در قلوب مردم والا مقام هند طنین انداز است. شاهنشاه آریامهر در پایان سلامت شخص حضرت رئیس جمهوری و دوستی دو ملت ایران و هند و صلح جهانی را آرزو نمودند.