سخنان تیمسار سپهبد اسکندر آزموده استاندار آذربایجان شرقی درباره پروژه‌های خانه‌سازی این استان ۲۱ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
تصمیم‌های مجلس شورای ملی درباره نفت و گاز درگاه محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

پروژه‌های خانه‌سازی

برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی تیر ماه تا شهریور ماه

به فرخندگی جشن‌های پنجاه ساله دودمان پهلوی اولین کلنگ آسمان‌خراش ۲۰ طبقه شهریار تبریز به زمین زده شد.

پروژه بزرگ شرکت ساختمان آذربایجان گام مهمی است که برای از میان برداشتن کمبود خانه و آپارتمان در تبریز برداشته می‌شود.

با بودن تیمسار سپهبد اسکندر آزموده استاندار آذربایجان شرقی، اولین کلنگ ساختمان ۲۰ طبقه مسکونی شهریار تبریز که از سوی شرکت ساختمان آذربایجان بنا می‌شود، به نام نامی شاهنشاه آریامهر در خیابان پهلوی تبریز به زمین زده شد و کار ساختمانی آن بی درنگ آغاز گردید. در این آیین که چند تن از مدیران کل و رؤسای سازمان‌های دولتی، شخصیت‌های اقتصادی و معتمدان شهر در آن شرکت داشتند، آقای استاندار ابراز داشت:

در یک سال و نیم اخیر کارهای عمرانی در آذربایجان در سطح گسترده‌ای انجام یافته بطوریکه اگر با سایر استان‌ها مقایسه کنیم می‌توان گفت که در درجه اول قرار گرفته است. چند سال پیش از نظر خانه‌سازی در این شهر کمبودهایی احساس می‌شد ولی اکنون بر اثر کوشش یک عده سرمایه‌دار، بانک‌های گسترش آذربایجان و تجاری دیگر این کمبودها دارد از بین می‌رود.
تبریز اولین شهری است که کارخانه سازنده قطعات پیش‌ساخته واحدهای مسکونی در آن احداث شده و این کارخانه‌ها می‌توانند نهضت ساختمانی را با سرعتی بیشتر به جلو ببرند. عده‌ای می‌گفتند آذربایجان از نظر عمران و آبادی عقب افتاده است. من سخن آن‌ها را تکذیب می‌کنم. باید به این نکات توجه داشت که استان آذربایجان، استان وسیعی است و از مغان گرفته تا کرانه‌های ارس و شهرهای خلخال و میانه اینک تأسیسات عظیمی در آن دست اجرا است. همین گمرک تبریز در نزدیک سبلان در زمینی به مساحت سه میلیون مترمربع ساخته شده است.
پالایشگاه تبریز که توزیع مواد نفتی آذربایجان و قسمتی از کردستان را به عهده خواهد داشت، در عرض یک سال ۷۰ درصد کار ساختمانی آن انجام یافته و در آینده نزدیک مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.
آقای استاندار ضمن اشاره به ایجاد ۴۰۰۰ دستگاه خانه‌های سازمانی از طرف کارخانه‌های تولیدی و صنعتی ۸۰۰ دستگاه از طرف بانک رهنی و واحدهای مسکونی کوی ولیعهد که توسط بخش خصوصی احداث می‌شود به برنامه‌های دیگر عمرانی شهری اشاره کرد و توسعه اطراف مهران رود، احداث پارک بزرگ در غرب تبریز، احداث میدان‌های ورزشی نمایشگاه‌ها و ایجاد مجموعه آموزشی با هزینه ۷۳۰ میلیون ریال، توسعه میدان ارک، میدان قیام و باغ گلستان را از جمله فعالیت‌های سازندگی این شهر دانست که در زمان کوتاه آغاز شده و در آینده نزدیک مورد بهره‌برداری قرار خواهند گرفت.
از خیابان کمربندی تبریز فقط ۶۰۰ متر باقی مانده است که به همدیگر متصل گردد و مشکل ترافیک را تا حدودی حل کند. ما در آینده نزدیک خیابان‌های دیگری را که مشکل شهر را از میان بردارد خواهیم ساخت و برای ازدیاد مصالح ساختمانی هم مقدمات ایجاد یک کارخانه دیگر آجرسازی فراهم شده است که توسط بخش خصوصی به زودی تأسیس خواهد شد و با این اقدامات وسیعی که به عمل آمده باید خود مردم نیز همگام با برنامه‌های دولت و بخش خصوصی قدم‌های سریعی را در راه اجرای طرح‌های دیگر بردارند و هر کس به سهم خود وظیفه‌ای را که برای بهزیستی افراد جامعه به عهده دارد انجام دهد.

پیش از سخنان آقای استاندار، آقای حاج مرتضی رحیم زاده خوئی، رئیس هیأت مدیر شرکت ساختمان آذربایجان درباره ایجاد این ساختمان ۲۰ طبقه گزارشی داد و گفت: این ساختمان در زمینی به مساحت بیش از ۴ هزار متر مربع و با زیربنای هر طبقه هزار متر مربع جمعاً حدود ۲۴ هزار متر مربع احداث می‌شود که شامل ۲۰ طبقه خواهد بود که طبقه اول شامل سوپر مارکت، بانک، دفتر اطلاعات توریستی خواهد بود و در هر طبقه ۶ واحد مسکونی که جمعاً به ۱۰۸ دستگاه می‌رسد و در طبقه آخر نیز استخر شنای سر پوشیده، حمام سونا و رستوران تعبیه خواهد شد. اجرای این طرح ۱۸ ماه طول خواهد کشید و هیأت مدیر به منظور اینکه تجلیلی از خدمات شاعر نامی ایران استاد محمد حسین شهریار بنماید، از جناب آقای استاندار اجازه می‌خواهد نام این ساختمان را به نام آسمان‌خراش شهریار نامگذاری نماید. پیش‌بینی می‌شود که در آینده بسیار نزدیک این آپارتمان‌ها با شرایط سهل و با دریافت یک چهارم بهای کل پیش‌فروش شود و با تسهیلات مالی فراوان که بانک گسترش فراهم خواهد کرد، خریداران بتوانند بقیه سه چهارم بهای آپارتمان‌ها را به صورت وام طویل‌المدت به شرکت ساختمان بپردازند و صاحب ساختمان مجهز و آبرومندی در بهترین نقطه شهر گردند.