جشن فرهنگ و هنر

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نسخهٔ قابل چاپ دیگر پشتیبانی نمی‌شود و ممکن است در زمان رندر کردن با خطا مواجه شوید. لطفاً بوکمارک‌های مرورگر خود را به‌روزرسانی کنید و در عوض از عمبکرد چاپ پیش‌فرض مرورگر خود استفاده کنید.
درگاه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

فرهنگ سرای نیاوران

درگاه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر
آریامهر با بریدن نوار سه رنگ نمایشگاه‌های فرهنگی و هنری را می‌گشایند ۱۳۴۸
اعلیحضرتین در نمایشگاه‌های هنری در موزه ایران باستان
اعلیحضرتین در نمایشگاه سازهای آذربایجان
ShahanshahAryamehrShahbanouJashnFarhangVaHonarAban1348d.jpg
ShahanshahAryamehrJashnFarhangVaHonarAban1348a.jpg
ShahanshahAryamehrJashnFarhangVaHonarAban1348g.jpg
ShahanshahAryamehrShahbanouJashnFarhangVaHonarAban1348k.jpg

جشن فرهنگ و هنر

جشن فرهنگ و هنر در روز چهارم آبان ماه ۱۳۴۷ گشایش یافت. آرمان این جشن شناختن و شناساندن فرهنگ و هنر در شهرها و روستاها تا ژرفای اجتماع برای آسان کردن تصمیم گیری و گسترش فرهنگ و هنر در راستای انقلاب شاه و مردم بود. این جشن در چند سال نخست دو هفته به درازا می‌کشید ولی کم کم به زمان آن افزوده شد و از ۴ تا ۳۰ آبان ماه جشن فرهنگ و هنر در شهرهای گوناگون کشور برگزار شد.

برگزاری کنگره تاریخ و فرهنگ ایران، سمپوزیوم باستانشناسی، همایش برای دشواری‌های آموزش فرهنگ در روستا، برگزاری هفته کتاب، گفتگو و سخنرانی درباره شاهنامه، گفتگو و سخنرانی درباره زبان پارسی، نشست‌های چامه خوانی، موسیقی، برگزاری نمایشگاه‌ها، گشایش موزه‌ها، برنامه‌های سپاس و بزرگداشت از پژوهشگران ایرانی از جمله کارهای بود که در جشن فرهنگ و هنر به آنها پرداخته می‌شد. برانگیزاندن مردم به کتاب خوانی و آشنا شدن به فرهنگ غنی کشور و شناساندن تاریخ کهن ایران از کارهای ارزنده شورای عالی وزارت فرهنگ و هنر در چارچوب این جشن‌ها بود.

تاریخچه

در روز ۶ تیر ماه ۱۳۴۶ قانون تاسیس شورای‌عالی فرهنگ و هنر از سوی وزیر فرهنگ و هنر به مجلس شورای ملی داده شد و از مجلس شورای ملی گذشت. [۱] بر پایه این قانون از این پس پروانه بنیان هر گونه سازمان آموزشی و هنری از دوره دبستان، دبیرستان، عالی و تصویب آیین نامه‌های آن و هم چنین بررسی و تصویب برنامه‌های آموزشی دبستان‌ها و دبیرستان‌ها و برآورد ارزش مدرک آموزشی و امتیازهایی که کسان از خارج از کشور در رشته‌های هنری به دست می‌آورند از کارهای این شورا می‌باشد. افزون بر این، برگزاری هر گونه جشنواره یا فستیوال، کنگره، نمایشگاه و مسابقه و یا هرگونه جشن و آیین بزرگداشت و یادبود درباره امور فرهنگ و هنر از کارهای شورای عالی می‌باشد.

آرمان بنیان شورای عالی فرهنگ و هنر هماهنگی در پروژه‌ها و برنامه‌ها و کارهای فرهنگی و هنری کشور و برقراری همکاری نزدیک میان سازمان‌های فرهنگی و هنری می‌باشد. هموندی شورای عالی فرهنگ و هنر بر پایه پیشنهاد وزیر فرهنگ و هنر و توشیح فرمان همایونی انجام خواهد یافت. ریاست این شورا با فرهنگ و هنر خواهد بود. وزیر آموزش وپرورش، وزیر اطلاعات، رییس فرهنگستان ایران، رییس دانشگاه تهران، دبیر کل شورای فرهنگی سلطنتی و ۸ تا ۱۴ نفر از فرهنگیان و هنرمندان برجسته کشوری که به پیشنهاد وزیر فرهنگ و هنر با فرمان همایونی به هموندی شورای عالی فرهنگ و هنر برگزیده می‌شوند.

آیین نامه‌های اجرایی قانون شورای عالی فرهنگ و هنر پس از تصویب شورای عالی پیاده خواهد شد و وزارت فرهنگ و هنر مامور اجرای این قانون می‌باشد.


گشایش دومین جشن فرهنگ و هنر ۱۳۴۸

در پیشگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانوی ایران ساعت ۲۰ و سی دقیقه روز دوشنبه پنجم آبان ماه، با اجرای برنامه کنسرت ارکستر سنفونیک تهران در تالار رودکی جشن فرهنگ و هنر آغاز گردید. وزیر فرهنگ و هنر در گزارشی که به آگاهی اعلیحضرتین رساند گفت:

امسال دومین سال است که به فرمان شاهنشاه آریامهر جشن فرهنگ و هنر در سراسر کشور برگزار می‌گردد. هدف این جشن ایجاد سرعت بیشتر در تعمیم و گسترش فرهنگ و هنر در شهرها و روستاها تا ژرفای اجتماعی در جهت انقلاب شاه و مردم و در جهت سیاست فرهنگی است که شاهنشاه آریامههر برگزیده‌اند. این مراسم به ایرانیان فرصت خواهد داد تا به آچه در درازای دو هزار و پانصد سال تاریخ شاهنشاهی آنان را به گذشته پر افتخار خود پیوند می‌دهد، ارج و بهایی که درخور است بیش از پیش بگذارند و بکوشند تا در این دوران شکوهمند با برخورداری از این سرمایه معنوی راه خود را در ساختن ایران بلندمرتبه بیابند و بپیمایند. تشریف فرمایی شاهنشاه آریامهر شهریار دادگستر و شهبانوی پر مهر و ارجمند به این مراسم و فرٌ و شکوهی که به آن بخشیده‌اند، نه تناه نشانه‌ای از مهر همایونی به این جشن فرهنگی است، بلکه موجب دلگرمی و امیدواری همه فرهنگیان و هنرمندان و کسانی است که سرمایه عمر و ثمره استعداد خود را در پیوستن گذشته‌ها به آینده‌ها به کار می‌برند تا رابطه معنوی ملت ایران را که از فرهنگ و هنر ملی و تاریخ و تمدن باستانی مایه می‌گیرد هم چنان نیرومند و استوار نگاهدارند. سالروز میلاد مسعود ملوکانه و سالگرد تاجگذاری شاهنشاه آریامهر و شهبانوی ایران به جشن فرهنگ و هنر جلوه و نیروی خاصی بخشیده و یقین است که این جشن سال‌های سال به عنوان یادگار گرانبهایی از دوران درخشان سلطنت آن شاهنشاه فرهنگ پرور باقی و پایدار خواهد بود. ...

۶ آبان ماه ۱۳۴۸ شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو ساعت ۱۹ نمایشگاه‌های اشیای عتیقه، بررسی‌های جدید باستان شناسی، کتاب‌های چاپی، آثار هنری بهزاد، عکس از نمادهای فرهنگی، هنری و اجتماعی آذربایجان، آلات موسیقی، فرتورهای هنری و پوستر را در ساختمان نوین موزه ایران باستان گشودند. نخست وزیر، وزیر فرهنگ و هنر، وزیر کار و امور اجتماعی، رییس مجلس سنا، رییس مجلس شورای ملی، سفیران کشورهای خارجی در دربار شاهنشاهی ایران، و گروهی از پایوران کشوری هنگام ورود اعلیحضرتین به نمایشگاه به پیشباز آمدند. شاهنشاه آریامهر در مورد آثاری که به نمایش گزارده شده بود، در هر بخشی پرسش‌هایی فرمودند که پاسخ آن به آگاهی همایونی رسید. آریامهر شاهنشاه ایران با ابراز خرسندی، سرپرست هر یک از نمایشگاه‌ها را مورد مهربانی قراردادند .


گشایش چهارمین جشن فرهنگ و هنر - سال کورش بزرگ

آریامهر در گشایش جشن فرهنگ و هنر سال ۱۳۵۰

چهارمین جشن فرهنگ و هنر ۴ آبان ماه ۱۳۵۰ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو با اجرای اپرای « پوراندخت » در تالار رودکی آغاز شد. در این جشن ملی شماری از فرنشینان کشوری شرکت داشتند. نخست مهرداد پهلبد وزیر فرهنگ و هنر گزارشی از جشن‌های فرهنگ و هنر به آگاهی همایونی رسانید. [۲]

پس از سخنان وزیر فرهنگ و هنر، اپرای توراندخت اجرا شد که مورد توجه اعلیحضرتین قرارگرفت. در پایان هنرمندان این اپرا مورد مهر و تشویق اعلیحضرتین قرارگرفتند. در این جشن گروهی از فرهنگیان و استادهای دانشگاه که مناسبت خدمات فرهنگی و ارزنده شان به دریافت نشان سرفراز شده بودند، به پیشگاه اعلیحضرتین معرفی شدند.

امسال در جریان برگزاری جشن دو هزار و پانصدمین سال بنیانگذاری شاهنشاه ایران از سوی مردم فرهنگ دوست و سازمان‌هایی که با مسایل فرهنگی و هنری به گونه‌ای پیوند دارند، فعالیت‌های شایسته این رویداد بزرگ تاریخی و ملی در پایگاهی بسیار بلند انجام یافت و به همین روی با گرفتن پروانه از پیشگاه همایونی جشن فرهنگ و هنر به یک هفته محدود شد. گشایش کتابخانه عمومی در پارک شهر، غرفه‌های فروش کتاب در پارک پهلوی، موزه مردم شناسی در کاخ سفید، نمایشگاه خط در کتابخانه مرکزی، نمایشگاه بخشی از کتاب‌های ایران شناسی و چاپ شده‌های ویژه جشن شاهنشاهی در کتابخانه ملی، نمایشگاه عکس از آثار تاریخی و مناظر ایران، برگزاری نشست‌های سخنرانی و گفتمان پیرامون زبان فارسی و شاهنامه فردوسی در موزه ایران باستان از برنامه‌های چهارمین جشن فرهنگ و هنر در تهران است. در سایر شهرها و روستاهای کشور نیز برنامه‌هایی گوناگون پیش بینی و تنظیم گردیده است.

گشایش پنجمین جشن فرهنگ و هنر

در سخنان وزیر فرهنگ و هنر گفته شد که در جشن فرهنگ و هنر سال ۱۳۵۱ چهارمین نشست کنگره تاریخ و فرهنگ ایران و سومین دوره گفتمان درباره زبان پارسی و هم چنین چهارمین بحث در مورد شاهنامه فردوسی برگزار شد. در سراسر کشور ۶۷۰ نمایشگاه، ۵۵۰ برنامه سخنرانی و بررسی‌های فرهنگی و شب شعر و ۹۸۰ برنامه هنری اجرا گردید. هم چنین ۱۶ موسسه فرهنگی گشایش یافت. در ۵۹ مورد از خادمان فرهنگ و هنر کشور تجلیل شد و ۵۰ جلد کتاب و نشریه به چاپ رسید و ۲۱۴ برنامه نقالی اجرا گردید و تقریبا همه شهرستان‌ها و شماری از بخش‌ها و روستاهای کشور در برگزاری جشن شرکت کردند.

گشایش ششمین جشن فرهنگ و هنر

هنرمندان اپرای کارمن در پیشگاه همایونی
ShahanshahAryamehrShahbanouJashnFarhangVaHonarAban1353g.jpg

در پیشگاه اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرخ پهلوی ششمین جشن فرهنگ و هنر در روز سوم آبان ماه ۱۳۵۲ با اجرای اپرای کارمن در تالار رودکی گشایش یافت. اعلیحضرتین ساعت ۲۰ و چهل و پنج دقیقه به تالار رودکی وارد شدند. پس از سرود ملی ایران ، سرود « شها جاودان زی » از سوی گروه کُر ملی و گروه کُر اپرای تهران ساخته حشمت سنجری و با چامه‌ای از لعبت والا به رهبری آلفرد ماردویان اجرا شد. آنگاه وزیر فرهنگ پهلبد پس از فراداشت گزارشی از پیشگاه شاهانه پروانه خواستند که ششمین جشن فرهنگ و هنر گشایش یابد. مهرداد پهلبد در سخنان خود گفت:[۳]

شاهنشاها

در این شب فرخنده و شادی بخش زادروز رهبر عالی قدر ایرانیان و سالروز جشن‌های پرشکوه تاجگذاری، تشریف فرمایی شاهنشاه آریامهر و شهبانوی ایران به تالار رودگی برای گشایش ششمین جشن فرهنگ و هنر، نمونه ارزنده حمایت والا و مستمر و چشمگیری است از همگی فرهنگیان و هنرمندان و از فعالیت‌های گوناگون هنری و فرهنگی این سرزمین. برگزاری این جشن که در سراسر کشور از شادی‌های مردم در این روزهای خجسته نیرو می‌گیرد، در عین حال، نمونه‌ای است از همکاری و اشتراک مساعی سازمان‌های مختلف دولتی و ملی به منظور فراهم آوردن موجبات گسترش کوشش‌های فرهنگی و شراکت هر چه گسترده تر مردم شهر و روستا در این گونه فعالیت‌ها.

در کنگره آموزشی سال ۱۳۵۱ و امسال به مناسبت عنایت ویزه شاهانه به لزوم توجه بیشتر مسولان آموزشی و فرهنگی به همبستگی‌های ملی و میهنی، کوشش‌ها و اقدامات فرهنگی و هنری کلیه موسسه‌های ملی و دولتی فرهنگی به نحو بارزی افزایش یافت و به این دلیل از سویی مسولیت شورای عالی فرهنگ و هنر در ایجاد هماهنگی میان اقدامات مختلف فرهنگی کشور فزونی یافت و از سوی دیگر وظیفه وزارت فرهنگ و هنر و سایر موسسه‌های همانند، در تربیت نیروی انسانی مورد نیاز موسسه‌های فرهنگی و هنری سنگین تر گردید.

در جشن فرهنگ و هنر سال ۱۳۵۱ چهارمین نشست کنگره تاریخ و فرهنگ ایران و سومین دوره گفتمان درباره زبان پارسی و هم چنین چهارمین بحث در مورد شاهنامه فردوسی برگزار شد. در سراسر کشور ۶۷۰ نمایشگاه، ۵۵۰ برنامه سخنرانی و بررسی‌های فرهنگی و شب شعر و ۹۸۰ برنامه هنری اجرا گردید. هم چنین ۱۶ موسسه فرهنگی گشایش یافت. در ۵۹ مورد از خادمان فرهنگ و هنر کشور تجلیل شد و ۵۰ جلد کتاب و نشریه به چاپ رسید و ۲۱۴ برنامه نقالی اجرا گردید و تقریبا همه شهرستان‌ها و شماری از بخش‌ها و روستاهای کشور در برگزاری جشن شرکت کردند.

در جشن فرهنگ و هنر امسال با پیش بینی‌هایی که انجام یافته است در همه زمینه‌های جشن برنامه‌های بیشتری نسبت به سال گذشته اجرا خواهد شد. ...


گشایش هفتمین جشن فرهنگ و هنر

ورود اعلیحضرتین به تالار رودکی
اعلیحضرتین در گفتگو با پری زنگنه
رهبر ارکستر سنفونیک تهران در پیشگاه اعلیحضرتین

در پیشگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران و علیاحضرت فرح پهلوی شهبانوی ایران، هفتمین جشن فرهنگ و هنر، در ۳ آبان ماه ۱۳۵۳ با اجرای برنامه هنری از سوی هنرمندان ارکستر سنفونیک تهران در تالار رودکی گشایش یافت. در سرسرای تالا رودکی نمایندگان وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، اطلاعات و جهانگردی، فرهنگ و هنر و نیز سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران که در برگزاری جشن فرهنگ و هنر با وزارت فرهنگ و هنر همکاری داشته‌اند، به پیشگاه اعلیحضرتین شناسانده شدند و سرافراز به دریافت مدال گردیدند. آنگاه اعلیحضرتین به تالار وارد شدند و پس از نواخته شدن سرود شاهنشاهی ایران . مهرداد پهلبد وزیر فرهنگ و هنر گزارشی به آگاهی اعلیحضرتین رسانید.[۴]

جشن‌های فرهنگ و هنر که با گرفتن پروانه از پیشگاه شاهانه از امسال که هفتمین دوره آن است برای یک ماه برگزار می‌گردد. بهترین امکانات گسترش فرهنگ در سراسر کشور و نیز موجبات تشویق مردم به شرکت در فعالیت‌های فرهنگی و هنری را فراهم می‌آورد. در نخستین سال برگزاری این جشن علاوه بر تنظیم و اجرای برنامه‌های ملی با دعوت از هنرمندان تراز یک مغرب زمین، برنامه‌های فرهنگی و هنری غربی نیز به اجرا و عرضه درآمد، اما به فرمان شاهنشاه اشاعه فرهنگ ملی که آموزش و شناخت آن از جلوه‌های راستین حس میهن دوستی است، برنامه‌های خارجی جشن قطع شد و هدف جشن سراسر به معرفی و گسترش فرهنگ ملی و شناساندن فرهنگیان و هنرمندان ایرانی معطوف گشت تا آنجا که امروزه می‌توان گفت جشن فرهنگ و هنر جشن بزرگداشت فرهنگ ملی و هدف آن شناساندن هویت فرهنگی ایران و کوشش در تقویت پایدار ساختن مبانی معنوی همبستگی‌های قومی و ملی است. از این رو در برگزاری جشن‌های فرهنگ و هنر پژوهندگان در تاریخ و ادب و فرهنگ و هنرهای ملی سهمی به سزا دارند و هر سال علاوه بر اجرای برنامه‌های هنری، مجالس و مجامع تحقیقی برای شناخت و شناساندن هر چه بهتر و ژرف تر میراث فرهنگ‌های ایران و ارزش‌های سنتی این زاد و بوم و نیز ارزیابی آن با معیارهای علمی برگزار می‌شود.

با توجه به عنایت ویژه شاهنشاه آریامهر و شهبانوی ایران به سلامت خانواده که نخستین کانون مهر و عطوفت و فرهنگ اندوزی و ادب آموزس و از مهمترین عوامل پاسداری ملیت ایرانی است با کسب پروانه از پیشگاه همایونی موضوع « خانواده و فرهنگ » به عنوان موضوع اصلی جشن امسال برگزیده شد.

آنگاه برنامه ارکستر سنفونیک تهران به رهبری فرهاد مشکوه با اجرای اوورتور « کارناوال رومن » اثر هکتور برلیوز آغاز شد و در بخش دوم کنسرتو ویلن لاکامپلانلا، بیژن خادم میثاق در بخش سولیست آن با مهارت فنی اجرای درخشانی نمود. پس از آنتراکت آهنگی از موتزارت نواخته شد که پری زنگنه بخش آوازی آن را با چیرگی و جذابیت ویژه اجرا کرد و در پایان قطعه‌ای از برامس نواخته شد.

پس از پایان برنامه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو رهبر و هنرمندان ارکستر سنفونیک تهران را مورد مهر همایونی قرار دادند.

گشایش هشتمین جشن فرهنگ و هنر

هشتمین جشن فرهنگ و هنر در پیشگاه اعلیحضرتین گشایش یافت

هشتمین جشن فرهنگ و هنر در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در تالار رودکی گشایش یافت. اعلیحضرت پیش از آغاز برنامه افرادی که به مناسبت خدمت‌های فرهنگی و هنری به دریافت نشان‌های تاج و همایون نایل آمده بودند، به پیشگاه همایونی پذیرفتند. با ورود اعلیحضرتین به جایگاه ویژه مهرداد پهلبد وزیر فرهنگ و هنر گزارشی رسا به آگاهی همایونی رسانید:

در این شب فرخنده زادروز شاهنشاه آریامهر و سالروز پر شکوه جشن‌های تاجگذاری ...

گشایش نهمین جشن فرهنگ و هنر

۳ آبان ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو نهمین جشن فرهنگ و هنر، با نمایش تابلو موزیکال سمندر در تالار رودکی گشایش یافت. اعلیحضرتین برابر ساعت ۲۱ به تالار رودکی تشریف‌فرما شدند. امیرعباس هویدا نخست‌وزیر، رؤسای مجلسین و آقای پهلبد وزیر فرهنگ و هنر به پیشباز اعلیحضرتین آمدند. در ورودی تالار رودکی کسانی که به دریافت نشان‌های تاج و همایون سرافراز شده بودند به پیشگاه اعلیحضرتین شناسانده شدند و مورد مهربانی شاهانه قرار گرفتند. آنگاه اعلیحضرتین به تالار رودکی تشریف‌فرما شدند و آقای پهلبد وزیر فرهنگ و هنر گزارشی در زمینه جشن فرهنگ و هنر به آگاهی همایونی رسانید. نمایش موزیکال سمندر در ۴ تابلو که با همکاری سازمان فولکلور ایران ترتیب یافته بود، به روی صحنه آمد. پس از پایان جشن فرهنگ و هنر، اعلیحضرتین هنرمندان را به پیشگاه شاهانه پذیرفتند و آنان را مورد مهربانی قرار دادند. نهمین جشن فرهنگ و هنر از امروز برای یک ماه در سراسر کشور ادامه دارد.

جشن فرهنگ و هنر ۴ آبان ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

یادنامه یاری‌ها در جشن‌های ۹ ساله فرهنگ و هنر در استان لرستان

در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو دهمین جشن فرهنگ و هنر در تالار رودکی گشایش یافت. در آیین گشایش دهمین جشن فرهنگ و هنر گروهی از استادان، آموزگاران، نمایندگان رسانه‌های همگانی، اندیشمندان، پژوهشگران و هنرمندان را که به پاس خدمات سال گذشته خود به دریافت نشان‌های تاج و همایون با درجه‌های گوناگون سرافراز شده‌اند به پیشگاه همایونی باریافتند. در این آیین والاحضرت شاهپور

۴ آبان ماه ۲۵۳۶ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو دهمین جشن فرهنگ و هنر در تالار رودکی گشایش یافت و اعلیحضرتین از برنامه باله « رومئو و ژولیت » که از سوی هنرمندان سازمان باله ملی ایران اجرا شد، دیدن فرمودند. شاهنشاه آریامهر هنگام گشایش دهمین جشن فرهنگ و هنر با گروهی از استادان، آموزگاران، نمایندگان رسانه‌های همگانی، اندیشمندان، پژوهشگران و هنرمندان را که به پاس خدمات گذشته خود به دریافت درجه‌های گوناگون نشان‌های تاج و همایون سرافراز شده بودند، گفتگو کردند. پس از اینکه اعلیحضرتین در جایگاه مخصوص قرار گرفتند، مهرداد پهلبد وزیر فرهنگ و هنر پس از تهنیت گویی برای جشن فرهنگ و هنر گزارشی رسا به آگاهی همایونی رسانید:

تبریک جشنی که در آغاز فقط با کوشش نویسندگان و هنرمندان وزارت فرهنگ و هنر برگزار شد اینک با همکاری صمیمانه بیست و پنج سازمان بر پا می‌گردد. ماه آبان به صورت ماه بزرگداشت فرهنگ ایرانی شکل گرفته است. در ده سالی که گذشت به مناسبت جشن‌های فرهنگ و هنر ۱۱٬۷۲۸ نمایشگاه ترتیب یافت و ۵۶۰ جلد کتاب و جزوه به چاپ رسید. شمار ۱۲٬۳۷۸ برنامه ادبی دربرگیرنده سخنرانی، شعر خوانی و گفتمان اجرا گردید و طی همایش‌ها و مجلس‌های خاصی در راه شناخت مبانی عظیم فرهنگ ملی، نظیر زبان فارسی شاهنامه فردوسی، تاریخ ایران، پژوهش‌های سودمند انجام گرفت.
از ۳۹۳ تن خادم فرهنگ و هنر کشور تجلیل به عمل آمد و ۵٬۶۰۰ مسابقه در رشته‌های مختلف هنری و ادبی ترتیب یافت و هر سال گروه‌های وسیع تری از افراد جامعه، در ماه فرخنده آبان از راه شرکت در این جشن ملی با جلوه‌های فرهنگ و هنر ایران آشنا شده‌اند.

جشن فرهنگ و هنر ۴ آبان ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی

جشن فرهنگ و هنر در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی به سبب توطیه بین المللی که از سوی دولت‌های استعماری شرق و غرب و با همدستی کنفدراسیون دانشجویان خارج از کشور چتر همه گروه های تروریستی در ایران، علیه کشور و ملت ایران به پا شد، انجام نیافت.

بن مایه‌ها