جشن باستانی چهارشنبه سوری در پیشگاه محمدرضا شاه پهلوی آریامهر ۲۷ اسفند ۱۳۴۲

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو

درگاه انقلاب شاه و مردم تصمیم‌های مجلس

اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران

برنامه عمرانی سوم
شاهنشاه و شهبانو لاله‌ها و مشعل‌های کاروان جشن چهارشنبه سوری را روشن می‌کنند
کاروان جشن چهارشنبه سوری در خیابان‌های تهران تا امجدیه
جشن چهارشنبه سوری در خیابان‌های ایران

شامگاه سه شنبه ۲۷ اسفند ماه سال ۱۳۴۲ چهارشنبه سوری آیین باستانی ایرانیان با شکوه فراوان برپاشد. کارناوال شادی که از سوی سازمان تربیت بدنی سازمان یافته بود، نخست جلوی کاخ شاهنشاهی ایران کاخ مرمر از برابر اعلیحضرت شاهنشاه و علیاحضرت شهبانو و والاحضرت ولیعهد و والاحضرت فرحناز گذشت و با نواختن آهنگ‌های شاد و آکروبات وارد خیابان‌های تهران شد و به سوی میدان امجدیه رفت.

در کاخ شاهنشاهی تیمسار سرلشکر ایزدپناه رییس سازمان تربیت بدنی گزارشی به شاهنشاه داد و درخواست کرد که مشعل‌ها و لاله‌ها را اعلیحضرتین برای گرمی بخشیدن به دل ملت ایران روشن فرمایند. لاله‌ها و مشعل‌ها به دست شاهنشاه ایران و علیاحضرت شهبانو روشن شدند و همراه با دایره‌های گل به دوندگان و اسکورت ویژه سپرده شدند تا به استادیوم امجدیه برده شوند.

در میدان امجدیه شاهپور غلامرضا و بیش از ۲۰ هزار تن از مردم تهران تماشاگر آیین جشن چهارشنبه سوری بودند. مدیر کل سازمان تربیت بدنی گفت: جشن چهارشنبه سوری از سنت‌های ملتی است که رویدادهای سخت زمانه نتوانسته است هرگز آن را از دل‌ها بزداید زیرا این جشن از نیاکان فرزانه ما به یادگار مانده است و گویی هنوز هم از پس فضای قیرگون قرون، ندای آنان بگوش ما می‌رسد که جشن چهارشنبه سوری را که پیام آور نوروزی است با شادمانی و مسرت برگزار کنیم و برای سپیده دم سال نو نشان‌های تمدن انسانی را با گفتارنیک، کردار نیک و اندیشه نیک آذین بندیم. جوانان میهن ما آرزو دارند که با آموزش‌های خردمندانه شاهنشاه ایران بتوانند سال نو را با دوستی و یک رنگی و درستی و همکاری و یگانگی پیشواز کنند و بر لوحه افتخارات آینده جهان ورزش پیروزی‌های تازه‌ای بیافزایند. جاوید باد شاهنشاه پایدار باد ایران .

در نخستین بخش جشن ترانه‌های شاد چهارشنبه سوری نواخته شد، آنگاه مسابقه دو امدادی هفت سین همراه با خمپاره و سپس نوبت به نمایش بندبازی رسید. این بار مسابقه چانچو (به دوش کشیدن دو سبد با چوب)، نمایش حیوانات، تابلو موزیکال هوشنگ شاه، کارناوال پیشاهنگی، دست افشانی‌های محلی انجام شد. با ورود لاله‌ها و مشعل ها نیایش باشندگان در امجدیه به درگاه پروردگار آغاز شد و در پایان آتش بازی باشکوهی انجام شد.