ترور ستوان پلیس علاالدین جاویدمند از سوی مهدی رضایی تروریست سازمان مجاهدین خلق در خیابان خورشید ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۵۱

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بمبگذاری سازمان مجاهدین خلق در فروشگاه کوروش ۱۸ امرداد ماه ۱۳۵۱ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران بزرگ ارتشتاران

سازمان‌های تروریستی برای براندازی حکومت مشروطه پارلمانی در ایران

ترور سرلشکر سعید طاهری از سوی مجاهدین خلق ۲۲ امرداد ماه ۱۳۵۱
تروریست‌های مجاهدین خلق ستوان جاویدمند را کشتند
خانواده سوگوار ستوان جاویدمند
مهدی رضایی تروریست مجاهد، بمبگذار و قاتل ستوان جاویدمند در برابر دادگاه

ترور ستوان پلیس علاالدین جاویدمند از سوی مهدی رضایی تروریست سازمان مجاهدین خلق در خیابان خورشید ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۵۱

به دنبال ترکاندن بمب در دفتر مجله « این هفته » در روز ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۳۵۱ و بمبگذاری در روز ۱۴ اردیبهشت ماه در دفتر فروش بلیت شرکت هواپیمایی بی او اِ سی مامورین پلیس و امنیتی توانستند جایی را که این دو تروریست‌های سازمان مجاهدین، مهدی رضایی و علی اصغر منتظری حقیقی پنهان شده بودند، بیابند.

در روز ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۵۱ مامورانی که در پی تروریست‌های سازمان مجاهدین بودند در خیابان خورشید نزدیک دروازه شمیران با این دو تن تروریست بمبگذار سازمان مجاهدین که بسته‌هایی را با خود داشتند برخورد کردند. ماموران برآن شدند که مهدی رضایی و علی اسغر منتظری حقیقی را بازداشت کنند، و در این هنگام این دو تروریست که سلاح کمری با خود داشتند به سوی مامورین آتش گشودند. در تیراندازی میان پلیس و تروریست‌های مسلح سازمان مجاهدین علی اصغر منتطری حقیقی تیر خورد و نابود شد و مهدی رضایی پا به فرار گذاشت.

مهدی رضایی کوشش کرد وارد خانه‌ای در یکی از کوچه‌های خیابان خورشید بشود ولی ماموران پلیس آنجا را دورگیری (محاصره) کردند و راه را بر وی بستند. در این هنگام مهدی رضایی با اسلحه ایی که همراه داشت به ستوان علاءالدین جاویدمند شلیک کرد و سرانجام دستگیر شد. ستوان جاویدمند افسر پلیس در این درگیری جان سپرد. در ساکی که همراه مهدی رضایی بود اسلحه و بمب و مواد منفجره به دست آمد. مهدی رضایی هنگام دستگیری اسناد شناسایی جعلی به همراه داشت و پس از دستگیری در بازپرسی آشکار شد که وی مهدی رضایی عضو سازمان مجاهدین است که یکی از بمبگذاران در دفتر هفته نامه این هفته و دفتر فروش هواپیمایی بی او اِ سی بود و در بسیاری از قتل‌ها و خرابکاری‌ها دست داشته است.

از بسته‌هایی که این دو تروریست هنگام برخورد با مامورین به همراه داشتند دو بمب به دست آمد که این دو مجاهد برآن بودند که بمب‌ها را در جاها همگانی کار بگذارند و با ترکیدن بمب‌ها کشته و هرج و مرج بوجود آورند. در خانه ایی که این دو مجاهد و چند مجاهد دیگر پنهان شده بودند، ماموران شماری بمب‌های آماده ، مواد آتش زا و دو قبضه سلاح کمری یافتند و دیگر مجاهدین هم خانه نیز دستگیر شدند.

علی اصغر منتظری حقیقی، مجاهد نابود شده، از تروریست‌های متواری سازمان مجاهدین بود. سازمان مجاهدین برآمده از « نهضت آزادی » به سرکردگی مهدی بازرگان می‌باشد. نهضت آزادی چندی پیش ، به همراه گردانندگان نهضت به اصطلاح آزادی با شمار بسیاری اسلحه دستگیر و دادرسی و محکوم شدند.

مهدی رضایی از پنجم امرداد ماه ۱۳۵۱ بنا بر کیفرخواست دادستان در دادگاه عادی شماره یک دادرسی ارتش به ریاست تیمسار سرتیپ خواجه نوری محاکمه شد. مهدی رضایی به جرم داشتن اسلحه قاچاق، قتل افسر پلیس جاویدمند، پنهان ساختن مواد منفجره، ، توطئه علیه امنیت داخلی کشور و چندین جرم و جنایت دیگر به اعدام محکوم شد.

مهدی رضایی در پگاه پنجشنبه ۱۶ شهریور ماه ۱۳۵۱ کوچی تازی به خوجه اعدام سپرده شد.

ستوان جاویدمند ۲۴ سال داشت و چند ماه پیش آیین زن و شویی خود را جشن گرفته بود. خانواده و همسر باردار این افسر دلیر به سوگ وی نشستند. ستوان جاویدمند این افسر شایسته پلیس که به دست یک تروریست اسلامی خطرناک کشته شد در کنکور دانشکده افسری شهربانی آرمان خود را برای آینده چنین به نوشتار کشیده بود: "تنها هدف من در آینده جانبازی در راه خدمت به میهن و هم میهنان و شاهنشاه می‌باشد و برای اینکه بتوانم به نحوی از انحا برای جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنم مفید باشم". روانش شاد.

یادآوری می کنیم:

  • ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۳۵۱ بمبی که دو تن از تروریست‌های سازمان مجاهدین خلق به نام مهدی رضایی و علی اصغر منتظری حقیقی، در دفتر مجله « این هفته » کارگذاشته بودند ترکید و پنج تن زخمی شدند. یکی از کارکنان مجله به سختی زخمی شد. دفتر این مجله در یکی از ساختمان‌های خیابان فردوسی نزدیک کوچه برلن است.
  • ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۳۵۱ ساعت چهار و پنجاه دقیقه بامداد در دفتر فروش شرکت هواپیمایی بی او اِ سی در خیابان شاهرضا بمبی که مهدی رضایی و علی اصغر منتظری حقیقی کار گذاشته بودند ترکید. در این بمبگذاری شیشه‌های پنجره و تابلوی نئون ساختمان شکست. از آنجا که بمب در نحستین ساعت‌های بامداد ترکید و کسی در ساختمان نبود آسیب جانی به بار نیامد.