بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر هنگام باریابی هیات کارشناسان سازمان کشاورزی و خواربار جهانی ۲ اردیبهشت ماه ۱۳۴۶

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی سوم/سال ۱۳۴۵ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۴۶ خورشیدی تازی

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و دوم


۲ اردیبهشت ۱۳۴۶

سخنان شاهنشاه در شرفیابی هیأت کارشناسان سازمان کشاورزی و خواربار جهانی

ما با استفاده از اصول فنی صحیح و عملی باید با مشکل بزرگ دنیا که گرسنگی است، مبارزه بکنیم. در دنیای امروز مشکلات بشریت به ما حکم می‌کند که از هر قطره آب حداکثر استفاده را به دست آوریم. پیش‌بینی من این است که تا سال دوهزار میلادی در کشور ما حداقل باید بیست‌وپنج تا سی‌وپنج میلیارد دلار فقط صرف توسعه منابع آب بشود که ۱۸ تا ۳۰ میلیون هکتار زمین خوب و قابل کشت را احیا بکند. بدیهی‌است برای انجام این طرح‌ها ما از همکاری سازمان کشاورزی و خواربار ملل متحد حداکثر استفاده را به عمل خواهیم‌آورد.

تا شش سال پیش، کشور من یک مملکت دریافت‌کننده کمک از کشورهای دیگر بود، ولی امروز ما می‌توانیم در برنامه بزرگ مبارزه با گرسنگی در دنیا به کشورهای نیازمند دیگر حداکثر کمک را بنماییم.

در رشته تولید کود شیمیایی، ما منابع بسیار غنی داریم و در چند سال آینده بدون اینکه احتیاج به متخصص خارجی داشته‌باشیم، می‌توانیم کارخانجات بزرگی برای تولید کود شیمیایی تأسیس کنیم. هدف ما استفاده از این کار نیست. ما آنها را با هزینه تمام‌شده در اختیار کشورهای نیازمند می‌گذاریم تا در تولید محصولات کشاورزی خود توفیق حاصل نمایند.

من مسلم‌می‌دانم که اگر آقایان چند سال دیگر به مملکت ما بازگردید، شاهد پیشرفت‌های بسیار جالب توجهی خواهیدبود.

اجرای قانون اصلاحات ارضی، لزوم فعالیت بسیار وسیع و بزرگ در سطح روستاهای مملکت را ایجاب می‌کند، و بنابراین نیروهای جوان و فعال مملکت برای خدمت در روستاها در سپاهیان ترویج‌وآبادانی، بهداشت و دانش تجهیز گردیدند. ثبات سیاسی ما به ما امکان این را می‌دهد که از جدیدترین کشفیات و بررسیهای علمی جهان برای رفع مشکلات موجود حداکثر استفاده را بکنیم.

ما به زودی منابع آب کشور را ملی اعلام خواهیم‌کرد. تعداد مزارع ما شاید بنا به ضرورت از تعداد فعلی کمتر شود و در نتیجه از آب استفاده بیشتری به عمل خواهدآمد. نسبت جمعیت ایران که فعلاً نزدیک به هفتاد درصد آن را کشاورزان تشکیل می‌دهند تا نسل آینده باید برعکس شود. دو سال قبل رشد درآمد ملی ما دوازده‌ونیم درصد بود در سال گذشته نه‌ونیم درصد شد و این نقصان به علت وجود سیل و آفات نباتی بوده‌است. امسال انتظار داریم که این رشد از ده درصد متجاوز باشد. با آنکه نسبت به توسعه صنعت در کشور، ما حداکثر کوشش را به عمل می‌آوریم، هرگز اهمیت کشاورزی را فراموش نخواهیم کرد.

من بار دیگر از فعالیت سازمان خواربار کشاورزی و کمکهایی که به ایران داده‌اند، ابراز قدردانی می‌کنم و موفقیت آقایان را در مأموریت خطیری که به عهده گرفته‌اید، خواستارم.