بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر هنگام باریابی قهرمانان ایران در بازی‌های المپیک مکزیک ۱۶ آذر ماه ۱۳۴۷

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۱۰ اکتبر ۲۰۱۸، ساعت ۱۱:۴۶ توسط Bijan (گفتگو | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی چهارم درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۴۷ خورشیدی تازی

کنفرانس جهانی حقوق بشر - تهران ۲ تا ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۴۷


بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر هنگام باریابی قهرمانان ایران در بازی‌های المپیک مکزیک ۱۶ آذر ماه ۱۳۴۷


راجع به موفقیت جوانان مملکت ما در بازیهای المپیک که مدتی از آن می‌گذرد، در موقع خود خوشوقتی خودمان را اظهار داشته‌ایم.

البته کار، کار ساده‌ای نیست که در میان چند صد میلیون مردم دنیا چند نفر بتوانند در رشته‌های ورزشی چنین موفقیتهایی کسب کنند و این جوانها توانستند این کار را بکنند و عامل موفقیت آنها غیرت، قدرت و اراده محکمشان بود.

اینها که گفتم حسن کار بود، ولی باید معایب را هم بگویم. در هر امری که حتماً باید تا نیل به پیروزی در آن کوشش شود، بایستی بیشتر به نقاط ضعف و معایب پرداخت.

شنیده‌ایم که ما در بازیهای المپیک از بعضی امتیازات محروم شدیم، زیرا مربی مربوط شاید صحیح و قاطع نگفته بود که مثلاً قهرمان وزنه‌برداری چه وزنه‌ای را انتخاب کند.

می‌شنویم که مثلاً قهرمان ما در میان‌وزن، نتوانست مدال بیاورد و این ضعف تشکیلات است. در کشتی هم حتماً همینطور است. مربی باید بتواند به کشتی‌گیر بگوید که در اینجا باید چه کار کنی، باید روحیه خوب داشته‌باشی و سعی کنی حریف خود را با ضربه فنی مغلوب کنی. برعکس می‌بینیم آنها که قهرمان شدند مثل موحد، می‌گویند موفقیت من در اثر فکر خود من بوده‌است. موحد می‌گوید موفقیت من در این بوده که تمام نقشه‌ها را خودم کشیدم. شاید متأسفانه راست باشد که نقشه‌ها را خودش کشیده، ولی این کار در اساس غلط است. پس مربی و سرپرست برای چیست؟ آنها باید نقشه بکشند، برنامه‌ریزی کنند و ورزشکار باید مجری دستورات کسانی باشد که خیر و صلاح او و تیم ملی را می‌خواهند و در سایه این صلاح‌اندیشی‌ها باید ورزشکار را راهنمایی نمایند.

قهرمانان نامدار گذشته را باید به کار دعوت کرد و از راهنمایی‌های آنان استفاده‌نمود، به خصوص کسانی که خودشان در تشک، کشتی گرفته و به رموز کار کاملاً وارد هستند.

در بازیهای المپیک مشاهده شد که به جای روح ورزشکاری و اخلاق، متأسفانه حسابهای دیگری هم در کار دیگران بود. از طرفی شاید ما به اندازه کافی مربی و داور و سرپرست همراه ورزشکاران نفرستاده‌بودیم که آنها را کمک و راهنمایی کنند و منافع آنها را در نظر بگیرند. در این بازیها، یکی از قهرمانان ما از ناحیه دست آسیب دید و شاید اگر بیشتر توجه می‌شد، طالبی و سیدعباسی هم از این مقام بالاتر می‌رفتند.

ما باید هم در کمیته‌های بین‌المللی ورزشی افرادی داشته‌باشیم و هم در فدراسیونهای جهانی.

اکنون در کلیه نقاط دنیا مردم با دگرگونی کشور ما آشنا هستند. ما باید در مسابقه‌های بین‌المللی، مربی و داور و پزشک به اندازه کافی داشته‌باشیم. زیرا پزشک می‌داند رژیم غذایی چیست و مقدار کالری برای ورزشکار چه اندازه باید باشد.

اکنون خوشبختانه در کشور ما به سبب رعایت اصول صحیح بهداشتی و استفاده از آب تصفیه‌شده، جوانان ما از نیروی بیشتری برخوردارند و این امر سبب می‌شود که ما به نسل آینده بیشتر امیدوار شویم.

موضوع غذای گرم و تغذیه صحیح که من در کتاب خودم بدان اشاره کرده‌ام، باید در دسترس همه مردم قرارگیرد و باید ترتیبی داده‌شود که در همه مدارس یک وعده غذای گرم به بچه‌ها داده‌شود.

ورزش کشتی و وزنه‌برداری یک ورزش ملی است، ولی باید به سایر رشته‌ها، به خصوص ورزش دو و میدانی توجه بیشتری شود و باید این رشته ورزشی در مدارس تعمیم یابد.