بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر هنگام باریابی دبیرکل و معاونان حزب رستاخیز ملت ایران ۹ مهر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی
دانشگاه تهران | درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر | برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی امرداد ماه تا آبان ماه |
بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر هنگام باریابی دبیرکل و معاونان حزب رستاخیز ملت ایران ۹ مهر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی
از این که افراد مسئول سازمان جدید را میپذیرم به علت این است که اهمیت تشکیلات حزب را نشان بدهیم. فلسفه رستاخیز ایران و نوزده ماده انقلاب ایران باید از لحاظ فکری، دیالکتیک و مرامی پیاده بشود و ذهنی افراد ملت ایران بشود.
به نظر طبیعی میرسد که این مرام، این فلسفه و این اصول را هر ایرانی خالصی قبول دارد. تربیت سیاسی و حتی میتوان گفت ملی ملت ایران مطلبی است که از این به بعد به دست ایرانیان حقیقی انجام خواهد گرفت. ما در دنیا شاهد اتفاقات گوناگون و مرامهای گوناگونی هستیم. البته ما به جای خود برای هر مرام دیگری هم احترام قائل هستیم، ولی فکر میکنم کاری که در ایران شده است با هر مرامی در دنیا قبال مقایسه است و شاید اگر خودستایی نباشد بیشتر با حقایق روز، با تکنولوژی مدرن، با توسعه فکر و اندیشه و با حقایق زندگی و به اصطلاح چیز پراتیک تطبیق میکند. غریزههای انسانی، حوائج انسان، غرور ملی، غرور فردی، ابتکارات شخصی، ابتکارات دستجمعی، تمام اینها را اگر شما دقت کنید در سه اصل رستاخیز و در نوزده ماده انقلاب ایران میتوانید به خوبی مشاهده کنید. کارهایی که دیگران تجربه کردهاند، سالها و بلکه بیشتر، دهها سال و آخرسر دیدهاند و متوجه شدهاند که یا از لحاظ تکنولوژیک عملی نیست و یا از لحاظ شخصیت انسان عملی نیست و با لطایفالحیلی تغییراتی به آنها دادهاند و رنگش را عوض کردهاند و پس و پیش کردهاند.
این خوشبختانه رستاخیز ما نیست. آن چیزی که از دیگران میبایستی تجربه بکنیم، کردیم. بعد نبوغ ایرانی هم نشان داده است که خودش میتواند مبتکر باشد و ابداع بکند و اصول چه مملکتی، چه ملی و چه انسانی را خودش حل بکند و ارائه دهد و بعد مشکلاتش را حل کند. اضافه بر این، ما همیشه گفتیم که غیر از چند اصل لایتغیر انقلاب ایران که ثروتهای ملی نمیتواند به فرد تعلق داشته باشد و مال جامعه است و قبلاً گفتیم و حالا تکرار نمیکنم، اصول دیگر یا قابل بهبود بخشیدن است یا قابل تغییر یا قابل اضافه، از آن موقع که دفعه اول این حرف را زدم فکر میکنم که اصول انقلاب ایران دوازده ماده بود، امروز نوزده ماده است.
هر موقع که یک چیزی به نظر میرسد که به یک وسیلهای یکی از گرهها و مشکلات کار برداشته شود انجام میدهیم. مثل همین قضیه مسکن. چقدر من زمامداران خارجی را دیدم که میگفتند ایکاش ما میتوانستیم مثل شما تصمیم بگیریم، خوب همین تصمیم که خانه برای چه باید در این مملکت خالی بماند، آن هم برای بورسبازی و برای ایجاد تورم مصنوع، این ظاهراً یک کسی خواهد گفت که ممکن است بر خلاف اصول مالکیت نمیتواند باشد ولی جوابش این است که اصول مالکیت نمیتواند بر اساس ظلم یا بر اساس حقهبازی و تقلب باشد، حتی در احکام اسلام هم این موضوع به روشنی ثابت شده است.
اصول مالکیت نمیتواند بر اساس استثمار فرد قرار بگیرد و فکر میکنم که این موضوع همانطور که دیدید یک مرتبه چه تأثیری در قیمتهای مصنوعی داشته است. خوشبختانه نه فقط در تهران، مثل که این تأثیر را در همه نقاط ایران داشته است. گزارشهایی به من رسیده که تقریباً همه جا همان تأثیری که در تهران داشته، کرده است و تمام اصول دیگر انقلابی که همین اواخر یا فرامین ان را صادر کردیم و یا اصل انقلاب را اعلام کردیم، میبینید که اگر گیری در کار مملکت پیدا بشود بلافاصله انقلاب ایران در حال همیشه پیشرفت و تکامل است.
تعلیمات فنی کارگران باید با پیشرفتهای صنعتی مملکت همآهنگ شود و کارفرمایان در اجرای این برنامه مشارکت داشته باشند، مراکز صنعتی و کارخانههایی که بیش از ۳ هزار کارگر دارند باید مراکز افزایش مهارت فنی داشته و صاحبان صنایع در این زمینه اهتمام کنند. وزارت کار موظف است که در سایر موارد و در کارخانههایی که کمتر از ۳ هزار کارگر دارند برنامه افزایش مهارت کارگران را به مرحله اجراء بگذارد.
موقعیتهایی را که برای کارگران در کشور وجود دارد، که کارگران در ممالک دیگر از چنین موقعیتهایی که کارگر ایرانی در کشور دارد برخوردار نیستند، جون سهیم شدن کارگران در کارخانجات با خرید ۴۹ درصد سهام از واحدهای تولیدی، و در بخش خصوصی و تا ۹۹ درصد سهام کارخانجات بخش دولتی «این سهام به تمام ملت ایران عرضه میشود» . این موقعیتها نباید موجب کم کاری کارگران بشود، بلکه باید کارگران توجه نمایند که با تلاش و کوشش بیشتر و افزایش تولید، سهامی را که از کارخانجات در اختیار دارند ارزش بیشتری خواهد یافت و سود بیشتری به آنان تعلق خواهد گرفت. بنابراین باید با افزایش تولید و کاهش ضایعات در جهت سود بیشتر و تولید بیشتر قدم بردارند.