بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در باریابی هموندان دومین اردوی لژیون خدمتگزاران بشر در جزیره کیش ۱۰ فروردین ماه ۱۳۵۰

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ فوریهٔ ۲۰۱۸، ساعت ۱۷:۳۳ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (added Category:لژیون خدمتگزاران بشر using HotCat)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بر پایه تاریخ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۵۰ خورشیدی تازی

لژیون خدمتگزاران بشر


بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در باریابی هموندان دومین اردوی لژیون خدمتگزاران بشر در جزیره کیش ۱۰ فروردین ماه ۱۳۵۰


از دیدن همه افرادی که داوطلبانه در این سازمان خدمت می‌کنند، خوشوقتم.

خوشبختانه نتیجه کار شما خوب و قابل تقدیر است. مطمئنم کاری که به این ترتیب در مملکت ما آغاز شده است، با شوق و شوری بیشتر و با داشتن وسیله و تجربه بهتر نتایج درخشان‌تری خواهد داد. آنچه به کار مقدماتی شما اهمیت بیشتری می‌بخشد، توجه دنیا به اصل فکر تشکیل لژیون خدمتگزاران بشر است که مورد تصویب سازمان ملل متحد نیز قرار گرفته و بعید نیست کارشناسان و نمایندگانی از خارج برای بهره‌گیری و بررسی نتایج اجرای این برنامه به ایران بیایند و تصور می‌کنم تاکنون یکی دو دسته نیز آمده باشند. به هر حال این کار دنباله دارد و هر روز می‌شنویم و می‌خوانیم که دول دیگری هم برای این فکر اهمیت قائل شده و اعتبارات هنگفتی برای این کار اختصاص داده‌اند.

همان گونه که مبارزه ما با بلای بی‌سوادی جنبه عالمگیر پیدا کرد و اصول دوازده‌گانه انقلاب ایران مورد تقدیر جهانیان واقع شد، این کار نیز جنبه بین‌المللی به خود گرفته است. مخصوصاً امسال که سال برگزاری بزرگترین جشن ملی و تاریخی ایران است باید کار خود را با شکوهی بیشتر و نتایجی درخشان‌تر دنبال کنیم. مرد بزرگ تاریخ ایران و جهان، کوروش کبیر، در بیش از دوهزاروپانصد سال قبل پایه‌گذار حقوق بشر بود و ما امروز برای تجلیل از او جشنی به این عظمت بر پا می‌داریم. حقوق بشر چیزی است که تاکنون فقط به لفظ و کلمه عنوان شده است، در حالی که هم‌اکنون در دنیا بیش از یک‌میلیارد بی‌سواد وجود دارد و خدا می‌داند که در این جهان پهناور چه تعداد انسان گرسنه سر بر بالین می‌نهند و یا چقدر بیمار بدون بذل توجه وجود دارد و چه کسانی هستند که از حداقل زندگی محرومند. شاید در کشور ما نیز متأسفانه هنوز معدودی از این گروه باشند، ولی به هر حال ما می‌خواهیم روح و فلسفه اعلامیه کوروش کبیر را در مواهب تمدن و زندگی امروزی و حقوقی که هر فرد باید داشته باشد، متجلی کنیم. ما خواستار آنیم که همه کس بتواند از حداقل زندگی که برای تمدن امروزی بشر قابل قبول است برخوردار باشد. خوشبختانه ما در لژیون خدمتگزاران بشر دارای پنجاه‌هزار داوطلب هستیم و از حیث (عدد) در مضیقه به سر نمی‌بریم و امیدوارم وسایل کار نیز به همین ترتیب تهیه شود.