برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی دی تا اسفند ماه

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی پنجم ۱۳۵۲ - ۱۳۵۶ درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی

برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی آذر ماه تا اسفند ماه


برنامه عمرانی پنجم - دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

۲ دی ماه ۲۵۳۵ اعلیحضرت ملک حسین پادشاه اردن هاشمی و علیاحضرت ملکه عالیا پس از دیدار و گفتگو با شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو، تهران را ترک کردند. هم چنین پروتکل همکاری‌های اقتصادی میان دولت شاهنشاهی ایران و دولت بلژیک در بروکسل به امضا رسید.

۲ دی ماه ۲۵۳۵ به همت یک نیکوکار و با راهنمایی جنبش ملی نیکوکاری اشتهارد صاحب یک مرکز امداد می‌شود. بامدادان با بودن ابوالقاسم پرتو اعظم مشاور عالی سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی، قدمی نماینده مردم کرج در مجلس شورای ملی، سامانی فرماندار کرج، شهردار کرج، بخشدار اشتهارد و بسیاری از روسای دوایر دولتی، معتمدین محلی و گروهی از مردم کرج نخستین سنگ بنای مرکز امداد ایوب اشتهاردی به زمین زده شد. این مرکز در زمینی به مساحت ۲۰ هزار متر که از سوی شهرداری کرج واگزار شده و با هزینه ۲۰ میلیون ریال که ایوب اشتهاردی پرداخت آن را تعهد کرده است، در اشتهارد بنا خواهد شد. در آغاز این آیین اکبر فامیلی شهردار اشتهارد ضمن خوشآمدگویی به شرکت کنندگان و سپاسگزاری از اینکه اشتهارد برای این امر خیر در نظر گرفته شده است گفت: نیکی یکی از خصایل پسندیده مردم کشور ما است و خوشبختانه سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی در چارچوب برنامه انسانی جنبش ملی نیکوکاری در این راه گام‌های ارزنده‌ای برداشته که بازتاب خدمات آن تحت راهنمایی‌های سودمند والاحضرت نیکوکار شاهدخت اشرف پهلوی نیابت ریاست عالیه سازمان شاهنشاهی، در سطح کشور به چشم می‌خورد. امروز آقای ایوب اشتهاردی یکی از همشهریان نیکوکار ما با شوق خدمت در صدد یاری به نیازمندان شهر خود برآمده است و با راهنمایی سازمان شاهنشاهی و بهره‌گیری از کمک‌های فنی و اطلاعاتی آن سازمان توانسته به نیت خیر خود را جامه عمل بپوشاند با آرزوی آنکه کار ایوب اشتهاردی موجب تشویق دیگر نیکوکاران و توانگران اشتهارد باشد، نخستین کلنگ این مرکز را به نام نامی شاهنشاه آریامهر رهبر اندیشمند ملت ایران به زمین می‌زنیم. سپس ایوب اشتهاردی اهدا کننده مرکز امداد اشتهارد، نخست کلنگ مرکز را در میان ابراز احساسات حاضران بر زمین زد. آنگاه ابوالقاسم پرتو اعظم مشاور عالی سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی و سرپرست جنبش ملی نیکوکاری بیاناتی ایراد کرد. [۱]

۵ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر، ذوالفقار علی بوتو نخست‌وزیر جمهوری اسلامی پاکستان را در کاخ نیاوران به حضور پذیرفتند. در این شرفیابی بوتو مدال یادبود یکصدمین سال ولادت قائد اعظم پاکستان، محمدعلی جناح را به پیشگاه معظم‌له تقدیم داشت.

۵ دی ماه ۲۵۳۵ علیاحضرت شهبانو پس از نیمروز هیأت مشاوران عالی و اعضای کمیته برنامه‌ریزی و هماهنگی فعالیت‌های مربوط به دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو را در کاخ نیاوران پذیرفتند. در این باریابی هوشنگ نهاوندی رئیس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانوی ایران گزارشی به آگاهی رساند:[۲] :علیاحضرتا، با الهام از اوامر مبارک شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو افتخار دارد هیأت مشاوران عالی، اعضای کمیته برنامه‌ریزی و هماهنگی، فعالیت‌های مربوط به دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو و نیز همکاران مستقیم خود را که بر اساس تشکیلات جدید دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو افتخاراً انجام وظیفه خواهند نمود، به پیشگاه مبارک معرفی نماید. ...

علیاحضرت شهبانو پس از شنیدن گزارش آقای هوشنگ نهاوندی بیاناتی به هیأت مشاوران عالی و اعضای کمیته برنامه‌ریزی و هماهنگی فعالیت‌های دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو ایراد فرمودند:[۳]

از آقایان و خانم‌هایی که قسمتی از وقت و فکرشان را صرف پیشبرد اهداف دفتر مخصوص و سازمان‌های تحت ریاست عالیه من خواهند کرد تشکر و قدردانی می‌کنم. البته در آینده با فعالیت دفتر و فعالیت‌های سازمان‌های تحت ریاست عالیه از نزدیک آشنا خواهید شد ولی بطور کلی باید گفت دفتر مخصوص و سازمان‌های تحت ریاست عالیه در زمینه مسائل اجتماعی، فرهنگی و آموزشی فعالیت دارند. البته با در نظر گرفتن معنی وسیع کلیه این فعالیت‌ها. گزارش‌ها و طرح‌های مختلفی به دفتر مخصوص یا سازمان‌های تحت ریاست عالیه می‌رسد که از این پس در اختیار مشاوران عالی قرار خواهد گرفت. انتظار من از هیأت مشاوران عالی این است که گزارش‌ها و طرح‌های رسیده را با دقت و بطور عمیق و اساسی مطالعه کنید و در مطالعات خود ابعاد مختلف هر طرح و هر گزارش و نیز مصالح مملکتی، افکار و اعتقادات مردم را در نظر بگیرید. ...

۵ دی ماه ۲۵۳۵ نشست شورای عالی جمعیت کمک به جذامیان در پیشگاه علیاحضرت شهبانو برگزار شد. باشندگان در این نشست بانو فریده دیبا قائم مقام ریاست عالیه و هموندان شورا بودند، اساسنامه تازه جمعیت مورد بررسی قرار گرفت و هموندان جدید جمعیت تعیین شدند. شهبانو از فعالیت‌های اعضای مؤسس جمعیت قدردانی کردند و گفتند: جمعیت کمک به جذامیان ابتدا جنبه خیریه و رفاهی داشت ولی اکنون مسائل درمانی، اجتماعی، تحقیقاتی و علمی آن جنبه مهمتری پیدا کرده است. یکی از مسائل مهم بیماریابی است که این برنامه باید با کمک وزارت بهداری و بهزیستی بطور جدی دنبال شود.

۵ دی ماه ۲۵۳۵ فرداسازی و امیدآفرینی در اردوهای عمران ملی فارس - اردوی جوانان که پیام آور دانش، تندرستی و پایه‌گذار بنای رفاهیت و روستاییان بود در کوتاه توانست در نقش حساس خود که ایجاد تفاهم هر چه بیشتر بین روستایی و شهری بود بدرخشد و زمینه‌ای بیافریند که فواصل موهوم بین شهر و روستا از خاطره روستایی زدوده شود و تابش مهر رستاخیز در افقی گشوده قلب روستایی از بند رسته را به نور امیدی بیشتر روشن سازد. در این امر حساس دانشجوی ایرانی به فردا اندیشد، فردایی که با کوشندگی جدی او در راه سازندگی آغاز می‌گردید و دانش‌آموز نوجوان به فرداهایی سلام گفت که در ضمیرش غریو افتخار را آواز می‌داد. یکایک شرکت کنندگان در اردوهای عمران ملی فارس مسئولیت خطیر خود را در آینده‌ای درخشان به شکلی زنده احساس کردند و به عنوان گام نخستین در این راه با ایجاد تسهیلات مختلف برای هموطنان روستایی خود به راستی از جان مایه نهادند. گسترده‌‎ترین مرحله تلاش جوانان در سوادآموزی خلاصه می‌گردید و آنگاه خدمات درمانی، ساختن مدارس، آموزش کشاورزی به روستاییان در مراحل بعدی دنبال می‌شد. همچنین دانشجویان برای حفظ و گسترش بهداشت عمومی اقدام به حفر چاه، لوله‌کشی آب آشامیدنی، احداث حمام‌های بهداشتی، ساختن جاده روستایی و مراکز رفاهی دیگر نمودند که هر یک از این اقدامات به نوبه خود بسیار پرارزش و قابل اهمیت بود. اردوی عمران ملی فارس امسال به ریاست دکتر نصر اصفهانی استاندار فارس و قائم مقام دکتر پرویز کلانی از پرجمعیت‌ترین اردوهای عمران ملی در سطح کشور بود و با اجرای طرح‌های بی‌شمار که کیفیت‌های پرارزشی نیز دربرداشت به صورت یک استثناء از دیگر اردوها پیشی گرفت و نشان امتیاز برتر این اردو از دیگران در سایه تلاش گردانندگان آن از جمله سرپرستی دکتر سهراب پور و مسئولیت امور اداری مهندس عبدالحسین سدید این بود که مورد رضایت خاطر خطیر شاهانه قرار گرفت و نیز علیاحضرت شهبانو از نمایشگاه غرورآفرین فعالیت‌های اردوهای عمران ملی فارس دیدن نمودند و کوشش‌های قابل تمجید این اردوها را مورد تقدیر قرار دادند. همچنین آقای هویدا نخست وزیر طی نامه‌ای رضایتمندی شاهنشاه آریامهر را از فعالیت‌های قابل تحسین اردوهای عمران ملی فارس به شرکت کنندگان در این اردوها به استاندار فارس اعلام داشتند.

۷ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر در مصاحبه‌ای با خبرنگار نشریه ایتالیایی ایل جورناله درباره سیاست هسته‌ای ایران فرمودند:[۴] ما سیاست حیثیت‌جویی و افتخارطلبی را دنبال نمی‌کنیم، بلکه به دنبال سیاست امنیت یکپارچه هستیم. به همین علت تا زمانی که خلع سلاح بین‌المللی کنترل شده برقرار نشود، به هزینه‌های دفاعی خود ادامه خواهیم داد تا بهترین سلاح‌های سنتی را برای ارتش خود فراهم سازیم.

۷ دی ماه ۲۵۳۵ علیاحضرت شهبانو به همراه سرکار علیه بانو فریده دیبا از آخرین مجموعه کارهای نقاشی کامران دیبا در گالری زند دیدن فرمودند. در این بازدید کریم پاشابهادری وزیر اطلاعات و جهانگردی، آقای جابری انصاری وزیر مسکن و شهرسازی، بانو مهناز افخمی وزیر مشاور در امور زنان، هوشنگ نهاوندی رئیس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو، چند تن از مقامات مملکتی و گروهی از علاقمندان به هنر از باشندگان بودند. نمایشگاه کامران دیبا «کفش در پای زن» نام دارد. او این بار مجموعه‌‎ای از کفش‌هایی را که در پای زن‌ها دیده نه به سان یک طراح کفش و یا مجموعه دار، بلکه به روال ویژه خود بر روی بوم آورده است.

۱۱ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر در پیامی که برای آغاز سال ۱۹۷۷ به درخواست نشریه انگلیسی «مسکونیوز» به این روزنامه فرستادند فرمودند:[۵] «امیدواریم در سال تاره قدم‌های اساسی بخصوص در امر محدود کردن سلاح‌های استراتژیک برداشته شود و بدین ترتیب از یک مسابقه مخرب و کمرشکن تسلیحاتی جهانی و خطراتی که طبعاً چنین مسابقه‌ای برای جهان و بشریت در برخواهد داشت، جلوگیری گردد.»

۱۵ دی ماه ۲۵۳۵ سال آینده بانک رفاه ۷ هزار واحد مسکونی می‌سازد. بانک رفاه کارگران در سال آینده ۷ هزار واحد مسکونی در تهران و رضاییه می‌سازد. از این ۶۴۰۰ دستگاه در تهران و ۶۰۰ دستگاه در رضاییه ساخته خواهد شد. دکتر محمد مجیدی رئیس کل بانک رفاه این خبر را به آگاهی رساند و گفت: این بانک از آغاز سال آینده کارهای ساختمانی ۵ هزار متر مربع از زمین‌های حکیمیه آغاز خواهد کرد و همزمان با آن ۲۱ پروژه دیگر خانه‌سازی برای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی، دربرگیرنده ۴۰۰ دستگاه در شرق که نزدیک توقفگاه مرکزی خواهد بود و هزار دستگاه در زمین‌های جنت آباد در غرب تهران پیاده خواهد کرد. پروژه‌های نامبرده افزون بر اعتباراتی است که بانک رفاه به گونه وام برای خرید به کارگران خواهد پرداخت. وی افزود که در ۹ ماهه آغازین امسال بانک رفاه ۱۱ میلیارد و ۶۶۰ میلیون ریال وام خرید خانه به ۲۵ هزار نفر کارگر پرداخته است. هزار دستگاه آپارتمان از پروژه خانه‌سازی بانک رفاه در تبریز که رویهم رفته دربرگیرنده ۵۴۰۰ دستگاه می‌باشد آماده گردیده و در سه سال آینده دیگر واحدهای نامبرده به تدریج آماده و واسپرده خواهند شد. در شاهی ۱۴۷۰ واحد مسکونی ساخته خواهد شد که یکصد دستگاه آن تک واحدی پیش‌بینی شده است. از طرح پروژه خانه‌سازی مشهد که دارای ۲ هزار دستگاه آپارتمان است، ۲۵۰ دستگاه آن آماده بهره‌برداری شده است. در کرمان ۴۷۰ واحد مسکونی به صورت خانه‌های تک واحدی در دست ساختمان است که ۱۵۰ دستگاه آن ساخته شده است. از مجموع ۴۰۰ واحد مسکونی که در بندر عباس به وسیله بانک رفاه در دست ساختمان می‌باشد، ۲۰۰ دستگاه آماده گردیده است. در بوشهر نیز ۳۰۰ خانه تک واحدی احداث می‌گردد و ۹۶ دستگاه از واحدهای مسکونی زاهدان بهره‌برداری شده و ۹۶ دستگاه دیگر هم تا آخر امسال آماده خواهد شد.

۱۵ دی ماه ۲۵۳۵ موافقت شاهنشاه با کنفرانس سران جهان سوم خبرگزاری‌ها گزارش دادند، موافقت شاهنشاه با تشکیل کنفرانس رهبران کشورهای جهان سوم از سوی دولت پاکستان مورد ستایش قرار گرفت . آغاشاهی معاون وزیر امور خارجه پاکستان از دولت ایران برای علاقه‌اش به برقراری ثبات وحدت و اتحاد بین کشورهای در حال توسعه ستایش کرد. وی گفت: شاهنشاه آریامهر تشکیل کنفرانس سران جهان سوم را به منظور بررسی پیشنهادهایی برای برقراری سیستم جدیدی در اقتصاد جهانی که از طرف ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر پاکستان پیشنهاد شده مورد تأیید قرار دادند. معاون وزیر امور خارجه پاکستان گفت: اولین بار ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر پاکستان فکر تشکیل این کنفرانس را در ماه گذشته پیشنهاد کرد و در دیدار گذشته خود با شاهنشاه آریامهر در تهران همکاری ایران در برگزاری این کنفرانس مورد تأیید شاهنشاه قرار گرفت. معاون وزیر امور خارجه پاکستان افزود، دولت پاکستان برای شرکت سایر کشورهای در حال توسعه در این کنفرانس با آن‌ها به مذاکره و گفتگو پرداخته است ولی نام این کشورها را فاش نکرد. در این اعلامیه وزارت خارجه پاکستان یادآور شده است: تصمیم اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر مبنی بر اقدام مشترک در مورد پیشنهاد مهم ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر، برای برگزاری کنفرانس سران کشورهای در حال توسعه به اطلاع دولت پاکستان رسیده است. هدف از این پیشنهاد تحکیم اتحاد یگانگی کشورهای در حال توسعه و ترویج همکاری اقتصادی بین آن‌ها است. در اعلامیه اضافه شده است که بوتو نخست وزیر پاکستان، بین ۲۶ تا ۲۷ دسامبر ۱۹۷۶ از ایران دیدار غیر رسمی به عمل آورد و درباره مسائل مورد علاقه ایران و پاکستان با اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر گفتگوهایی انجام داد. این باعث سپاس عمیق است که این تبادل نظر منجر به موافقت ایران برای حمایت کامل از پیشنهاد نخست وزیر شده است. تمایل ایران نسبت به تشریک مساعی در جهت برگزاری کنفرانس سران جهان سوم نمایانگر علاقه ایران به حفظ و تقویت اتحاد و یگانگی کلیه کشورهای درحال توسعه است و در سال ۱۹۷۴ شاهنشاه آریامهر نخستین رهبر کشوری بودند که پیشنهاد دلیرانه‌ای برای کمک به کشورهای در حال توسعه در جهت غلبه بر اثرات بحران اقتصادی جهانی ارائه نمودند. این باعث دلگرمی است که نظریات کشورهای در حال توسعه در جهت تشکل کنفرانس سران شکل می‌گیرد. آن‌ها از نتایج محدودی که از کنفرانس سازمان ملل برای تجارت و عمران به دست آمده و نیز عدم پیشرفت در کنفرانس پاریس مأیوس شده‌اند. وجود چنین شرایطی این مسئله را هر چه بیشتر ضروری می‌سازد که کشورهای در حال رشد استراتژی خود را با در نظر گرفتن هدف‌شان پیرامون برقراری یک نظم اقتصادی عادلانه‌تر جهانی مورد بازبینی مجدد قرار دهند.

۱۵ دی ماه ۲۵۳۵ نوشتن و هم بندی هدف‌های برنامه عمرانی ششم در سازمان برنامه آغاز شد. بررسی گزارشات کمیته‌های برنامه‌ریزی برنامه عمرانی ششم از دی ماه جاری در سازمان برنامه آغاز شده است و در این بررسی هدف‌ها و خط مشی برنامه عمرانی ششم هماهنگ می‌شود. طرح برنامه عمرانی ششم تا بین سال جاری در مدل‌های گوناگون تهیه می‌شود و سازمان برنامه در آغازین ماه‌های سال آینده لایحه آن را تقدیم مجلسین خواهد کرد. برای تدوین برنامه عمرانی ششم افزون بر تشکیل کمیته‌های برنامه‌ریزی ۳۶ گانه، در سطح استان‌ها نیز کمیته برنامه‌ریزی تشکیل خواهد شد. این کمیته‌ها طرح‌های عمرانی مناطق گوناگون کشور را مورد مطالعه قرار می‌دهند و بر اساس آن طرح‌های عمرانی برنامه ششم را به سازمان برنامه و بودجه اعلام خواهند کرد. اعتبارات عمرانی مربوط به استان‌ها در شهرستان‌ها در برنامه ششم یکجا پیش‌بینی می‌گردد و اعتبارات ویژه ناحیه‌ای و منطقه‌ای و همچنین طرح‌های دیگر عمرانی به صورت اعتبارات استانی در بودجه سالانه منظور می‌شود. اعتبارات برنامه عمرانی ششم در حجم و مقیاس گوناگونی تهیه می‌شود تا اثرات سرمایه‌گذاری در بخش‌های گوناگون اقتصادی و اجتماعی تعیین شود و کارشناسان برنامه‌ریزی با توجه به نتایج این سرمایه‌گذاری‌ها میزان اعتبارات عمرانی برنامه عمرانی ششم را مشخص می‌کنند. اجرای این برنامه عمرانی از سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی آغاز می‌شود و در سال ۲۵۴۱ به پایان خواهد رسید.

۱۶ دی ماه ۲۵۳۵ سمینار آموزشی لژیون خدمتگزاران بشر با سخنان محمد باهری معاون کل وزارت دربار شاهنشاهی آغاز بکار کرد.[۶] آقای باهری درباره ایدئولوژی لژیون گفت: لژیون عبارت است از خدمات داوطلبانه برای مبارزه با فقر، جهل و بی‌عدالتی‌های اجتماعی و ایثار نفس و ایثار مال مجاهدت و کوشش در این پیکار مقدس. آقای باهری افزود، ایثار نفس و مال و خدمت داوطلبانه از ضرورت‌های حیات و بقاء و کمال انسانی است. وی افزود، انسان هیچگاه به تنهایی زندگی نکرده و همیشه به صورت اجتماعات کوچک و بزرگ به زندگی ادامه داده است و این یکپارچگی همواره در زندگی انسان‌ها پدیده آمده و هر چه یکپارچگی بیشتر باشد بقا و کمال انسانی هم بیشتر است. پس از سخنان معاون کل دربار شاهنشاهی آقای لاشایی دبیر کل لژیون خدمتگزاران بشر نیز در سخنانی درباره خط مشی داوطلبان لژیون گفت: هر یک از داوطلبان باید مُبلغی برای فعالیت‌های لژیون باشند و گسترش این فعالیت‌ها در سایه ارتباط داوطلبان با یکدیگر و مردم بوجود می‌آید و داوطلبان باید در عمل سرمشق دیگران باشند.

۱۶ دی ماه ۲۵۳۵ بیش از ۱۸۰۰ استاد دانشگاه برای جلوگیری از آلودگی دریای خزر همکاری می‌کنند. کارشناسان ایران و شوروی هم سخن شده‌اند که دیگر «کاسه بسته خزر» مردنی نیست و این بزرگترین دریاچه دنیا که در نوع خود بی‌همتا است، از خطر نابودی نجات یافته است. نمایندگان ایران در چهارمین نشست همکاری‌های مداوم ایران و شوروی در یک مصاحبه مطبوعاتی به آگاهی رساندند که در نشست های همکاری مداوم ایران و شوروی برنامه همکاری سه سال آینده گردآوری و نوشته شده است از سوی کارشناسان دو کشور به تصویب رسیده است. دکتر امینی که رأس هیأت نمایندگی ایران به همراه مهندس احمد دالکی و دکتر میمندی نژاد استاد دانشگاه تهران به مسکو سفر کرده بودند، گفتند که از بهار آینده همکاری وسیع و تحقیقاتی ایران و شوری در آب‌های دریای خزر از اندازه های تازه‌ای برخوردار خواهد شد. دکتر امینی گفت: از اوایل سال آینده با بکار گرفتن یک کشتی از جانب شوروی و یک فروند هواپیمای مخصوص عکس‌برداری از آب‌های آلوده شده دریای خزر و مناطق آلوده در سطح دریای خزر شناسایی خواهد شد و با امکانات موجود، این آلودگی‌ها از بین خواهد رفت. وی در پاسخ این سئوال که آلودگی خزر در حال حاضر چگونه است، یادآور شد که آلودگی مذکور مزمن و خطرناک نمی‌باشد، زیرا طی چهار سال همکاری‌های کارشناسان محیط زیست ایران و شوروی، مقادیر مهمی از آلودگی‌ها در مرزهای آبریز دو کشور و همچنین در مناطقی که نفت استخراج می‌شود، از میان برداشته شده است. دکتر امینی مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست افزود، در این نشست یک برنامه‌ریزی سه ساله از سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی برابر با ۱۹۸۰ میلادی یکسره میان دو کشور اجرا خواهد شد. درباره همکاری‌های دیگر میان ایران و شوروی برای جلوگیری از آلودگی دریای خزر، مهندس احمد دالکی مدیر کل حفاظت محیط زیست اعلام داشت که کشتی تحقیقاتی را شوروی و هواپیمای عکس‌بردار را ایران در اجرای این همکاری بکار خواهند گرفت و با برنامه‌ای که آماده شده است، از بهار آینده تحقیقات و عکسبرداری هوایی و شناسایی مسیر آب‌های دریای خزر و شناسایی منابع آلوده به عهده هواپیما خواهد بود. هم چنین کشتی تحقیقاتی در مناطق آلوده دریای خزر به بررسی خواهد پرداخت. فرتورها با چهار فیلتر گرفته خواهند شد و به صورت عکس رنگی مجازی خواهند بود و در آزمایشاتی که بر روی این فرتورها انجام خواهد گرفت و همراه تحقیقاتی که در آب‌های دریای خزر خواهد شد، به تدریج منابع آلودگی شناسایی و از میان برداشته می‌شود. دکتر میمندی نژاد از گروه استادان دانشگاه در این مصاحبه یادآور شد که ۱۸۰۰ استاد دانشگاهی که در دپارتمان‌های مختلف فعالیت دارند و برای جلوگیری از آلودگی دریای خزر با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری می‌کنند.

۱۶ دی ماه ۲۵۳۵ تقی مصدقی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران در نشستی پیرامون نقش انرژی گاز در نیاز صنایع امروزی جهان گفت که فرستادن گاز ایران به یک میلیارد تُن افزایش یافت. منابع نفتی ایران تا ۲۵ سال دیگر تمام می‌شود و منابع گاز طبیعی جایگزین صادرات نفتی خواهد شد.[۷] آهنگ رشد صنایع امروزی، با روند مصرف مواد انرژی زا پیوندی مستقیم دارد و گاز مایع طبیعی علاوه بر اینکه قادر به تأمین انرژی موردنیاز صنایع می‌باشد، بلکه خود موجد صنایع جدید در دنیای متمدن نیز شده است. دکتر مصدقی درمورد صادرات گاز طبیعی گفت: با توجه به اینکه احتمالاً منابع نفتی ایران تا ۲۵ سال دیگر تمام خواهد شد، منابع گازی بایستی جایگزین صادرات نفتی گردد. به فراخوان شرکت ملی گاز ایران تنی چند از خبرنگاران مطبوعات برای بازدید از تأسیسات گاز و پتروشیمی پس از نیمروز آدینه ۱۷ دی ماه رهسپار «بید بلند» شدند.

۱۷ دی ماه روز کشف حجاب و آزادی زنان ایران

۱۷ دی ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه علیاحضرت شهبانو آیین سالروز کشف حجاب و اعطای حقوق اجتماعی به زنان ایران در دانشسرای عالی برگزار شد. در این آیین معظم‌لها سخنانی ایراد فرمودند:[۸] چهل و یکسال پیش، در هفدهمین روز از ماه دی، اعلیحضرت رضاشاه کبیر در همین مکان از آزادی زنان سخن گفتند و این فرمان راه‌گشای همه کوشش‌هایی بود که در دوران شاهنشاهی پهلوی روز بروز گسترش و کمال یافت و سرانجام به جای والایی که زنان در انقلاب شاه و ملت به دست آورده‌اند، منتهی گشت. تحول وضع زنان در این مدت، مستمر و بنیانی بود و زنان ایرانی با فرزانگی و شکیبایی و بصیرت این مرحله را گذراندند و انسانی که در نیم قرن پیش «طبقه نسوان» را تشکیل می‌دادند و حقارت‌ها می‌دیدند، امروز در کنار مردان و همپای مردان در رستاخیز عظیم مردم این سرزمین مشارکت دارند.

۱۷ دی ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه سازمان زنان ایران در سالروز کشف حجاب و آزادی زنان ایرانی پیامی فرستادند:[۹]

هموطنان عزیز، سالروز رویداد تاریخی ۱۷ دی را که منجر به تجدید حیات نمی از کشور ما شد به ملت ایران شادباش می‌گویم. سر سلسله دودمان پهلوی، در ۱۷ دی ماه سال ۱۳۱۴ شمسی، حضور زن را در تاریخ اجتماعی ایران شجاعانه اعلام کرد. از ان پس، زنان این مملکت زیر چتر حمایتی که ابرمرد تاریخ ایران بر فراز سرشان گشوده بود، راه به مدرسه و اجتماع بردند و ظلمتکده جهل و اسارت را پشت سر گذاشتند. با صدور فرمان کشف حجاب، در واقع زن ایرانی به ایفای تکالیف ملی و میهنی دعوت شد و به آنچه در خور شخصیت آزادی‌خواه خود دید پیوست. بدین ترتیب، در زمان سلطنت رضاشاه کبیر، زن ایرانی نخستین مرحله از «مساوات» را که بیرون شدن از حصار حجاب و پیوستن به «مراکز آموزش عالی» بود با سرفرازی آزمود و در مرحله دیگر که به همت والای برادر تاجدارم تحقق یافت، زن ایرانی ناگزیر شد به حساسیت نقش تاریخی خود بیندیشد. در اثناء این دومین جهش، حجاب سیاسی نیز از رخساره او فرو افتاد. انقلاب ایران که تولد سیاسی زن ایرانی را میسر کرده است، از «مساوات» مفهوم وسیع و همه جانبه‌ای در نظر دارد که تحقق آن بدون اتکاء به شرایط مناسب فرهنگی جامعه ممکن نیست. فلسفه انقلاب ایران، ایجاب می‌کند شرایط فرهنگی جامعه طوری نوسازی شود که «مساوات» بهیچوجه از اصل خود دور نیفتد. از این رو است که با الهام از افکار فرمانده ایران، ضرورت آغاز یک نهضت فرهنگی مبتنی بر مساوات را اعلام می‌دارم و از روشنفکران و اندیشمندان دعوت می‌کنم جامعه ایران را با «فرهنگ مساوات» تغذیه کنند و روح برابری را در مردم ما پرورش دهند. ....

۱۶ دی ماه ۲۵۳۵ پیش از نیمروز پنچشنبه آیین با شکوهی با بودن والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه سازمان زنان ایران به مناسبت سالروز کشف حجاب اعطای حقوق اجتماعی به زنان ایران در پهنه آرامگاه اعلیحضرت رضاشاه کبیر برگزار شد. در این مراسم چند هزار زن نمایندگان گروه‌های مختلف زنان کارمند و پیشه ور و خانه دار تهران و شهرستان‌ها شرکت داشتند و از والاحضرتا به گرمی پیشباز کردند. در این آینن مهناز افخمی وزیر مشاور در امور زنان ضمن سپاس گفت:

خاطره‌ای که هم اکنون پایان چهل و یکمین سال آن را در آیین روز ۱۷ دی ماه ستایش می‌کنیم، ارزشی یگانه و بی‌همتا دارد و نیایش است از زبان آن‌ها که چهره‌گشایی خود را در جامعه و پیوندشان را با تاریخ و سرنوشت ملی مدیون رسالت رهایی‌بخش رضاشاه کبیر می‌دانند. طنین کلمات بر فراز آرامگاه اعلیحضرت رضا شاه کبیر بازتاب سدای قلب‌های سرشار از شوق و زمزمه نیایش نیمی از ملت ایران است که آزادی و تولد اجتماعی و سیاسی خود را مرهون آن بلنداندیش سرنوشت آفرین و فرزند عالی‌قدر او شاهنشاه آریامهر می‌دانند.
والاحضرتا، در طی این راه روشن زنان ایران که همواره به یاری بی‌دریغ و صادقان آن والاحضرت متکی بوده‌اند، تردید نیست که کوشش و تلاش پی‌گیر معظم‌لها در تحقق آرمان‌های این جامعه و حصول به کمال و پیروزی زنان در سطوح گوناگون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و بین‌المللی نقشی ارزنده داشته است که امروز ما نمایندگان زنان در این مجمع با خلوص و صفا سپاس زنان ایران زمین را به حضور مبارکتان تقدیم می‌داریم با امید آنکه آن را پذیرا باشید. زن ایرانی در دومین سال از دهه بین‌المللی زن با درک عمیق واقعیت‌های اجتماعی و شناسایی ارزش‌های جهانی، حرکتی تازه را در مسیر آینده آغاز می‌کند و امید دارد با همگامی شاهد طلوع تفاهم وحدت اندیشه و مساوات واقعی باشد. آنگاه متن نیایش روز ۱۷ دی از سوی نماینده دانشجویان خوانده شد.

پس از پایان نیایش، رژه گروه‌های مختلف زنان کارمند و کارگر و پیشه ور و بانوان خانه دار آغاز گردید. سناتورها و نمایندگان مجلس شورای ملی، انجمن‌های ملی، پزشکان، قضات، وکلای دادگستری، مهندسان، هنرمندان، بازرگانان، جمعیت‌ها و انجمن‌های تحت ریاست عالیه علیاحضرت شهبانوی ایران، کشاورزان، کارگران، آموزشگاه عالی پرستاری اشرف پهلوی، شوراهای داوری، استادان دانشگاه، مدارس عالی، دانشجویان، فرهنگیان، دانش‌آموزان، پیشاهنگان، داوطلبان جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران، سازمان جوانان شیر و خورشید سرخ ایران، سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی، بانوان ارامنه، کاخ جوانان، پرستاران، بهیاران، گروه‌های وابسته به سازمان زنان ایران، دانشجویان آموزشگاه عالی مددکاری، اصناف، ورزشکاران، کارکنان سازمان زنان پیکار جهانی با بیسوادی، بازنشستگان کشوری، بانوان کلیمی، بانوان زرتشتی، بانوان آشوری، سپاهیان خدمات اجتماعی، شهربانی، راهنمایی و رانندگی، ژاندارمری، سپاهیان بهداشت و نیروی زمینی. پس از پایان رژه والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی با نمایندگان گروه‌های رژه رونده که والاحضرت را همراهی می‌کردند تاج گل زیبایی بر آرامگاه اعلیحضرت رضا شاه کبیر نهادند. به سبب روز فرخنده ۱۷ دی در همه شهرها، به ویژه در مرکز استان‌ها آیین ویژه‌ای با بودن پایوران محلی برگزار گردید و بزرگداشت این رویداد ملی انجام یافت. نمایندگان سازمان زنان ایران از ۲۳ استان کشور به مناسب سالگرد ۱۷ دی در آلاشت زادگاه اعلیحضرت رضا شاه کبیر حضور یافتند و با پیشکش سبدهای گل سپاس خود را از کوشش‌های آن اعلیحضرت در راه آزادی زن ایرانی و سرفرازی میهنی ابراز داشتند.

۱۸ دی ماه ۲۵۳۵ مدیر مرکز خاورمیانه مجله آمریکایی «بیزنس ویک» در کاخ نیاوران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافت و اعلیحضرت به پرسش‌های وی درباره اوپک، گاز، معامله پایاپای، کنفرانس شمال و جنوب، سرمایه گذاری خارجی ایران، کاهش تولید و درآمد نفت پاسخ گفتند.[۱۰]

۱۸ دی ماه ۲۵۳۵ در اجرای طرح توسعه شبکه برق روستاهای کشور، دو شهرک و چهارده روستای استان بوشهر زیر پوشش برق قرار گرفت. در آیینی که با بودن دکتر بطحایی استاندار بوشهر، مهندس عظیمی رئیس هیئت مدیره مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای فارس، مدیران کل و رؤسا و گروه زیادی از طبقات گوناگون مردم در روستای دالکی برگزار شد، نخست مهندس عظیمی رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت پس از سپاسگزاری از باشندگان در سخنانی گفت:[۱۱] همانگونه که آقایان مستحضر هستند یکی از رئوس کلی و مهم برنامه عمرانی پنجم کشور تعمیم و گسترش هر چه بیشتر رفاه اجتماعی در دوران این برنامه می‌باشد و با توجه به اهداف کلیه برنامه‌هایی که از نظر انجام فعالیت‌های گوناگون در مملکت تدوین می‌گردد ... لذا توسعه و تأمین برق روستایی از نظر رفاه اجتماعی و نقش آن در عمران روستایی و فواید جنبی آن در پیشرفت طرح‌های کشاورزی و واحدهای کوچک و بزرگ کشت و صنعت، یکی از فعالیت‌های اساسی صنعت برق در دوران برنامه فوق‌الذکر بوده و امروز نیز پس از گذشت بیش از چهار سال از طول برنامه، شاهد و ناظر این پیشرفت در کلیه منطق کشور می‌باشم. از آن جمله فعالیت‌های شرکت برق منطقه‌ای فارس جهت برق‌رسانی به ۹۵ روستای استان فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویر احمد در این مقطع زمانی است و حدود ۹۵ درصد کار برق‌رسانی این روستاها به اتمام رسیده و تا پایان سال جاری این روستاها از برق مطمئن برخوردار خواهند شد. همانگونه که هم اکنون و همزمان با برگزاری جشن‌های پنجاه سال شاهنشاهی دودمان پهلوی و سالروز تأسیس وزارت نیرو روشنایی روستاهای دهقائد، دالکی، راهدار، حاجی‌آباد، حسین‌آباد، خوشمکان، گزبلند، چغادک، چاه‌خانی، خوشاب، عیسوند، آبطویل، دوبیره، احمدی و شهرک‌های چغادک و دالکی با هزینه‌ای بیش از هفتاد و یک میلیون ریال تکمیل شده است. این مناطق دارای هیجده هزار نفر جمعیت می‌باشد که می‌توانند از برق استفاده نمایند. در این‌جا لازم است کارهای شبکه‌سازی و برق‌رسانی این شانزده منطقه را به طور مختصر به استحضار برسانم: ۱- کشیدن حدود ۶۹ کیلومتر شبکه فشار قوی و ۴۹ کیلومتر شبکه فشار ضعیف هوایی، ۲- نصب ۲۰ دستگاه ترانسفورماتور تبدیل انرژی ۱۱۰۰۰ و ۲۰۰۰۰ ولت به ۲۳۰ ولت جمعاً به قدرت ۱۷۳۰ کیلوولت آمپر. لازم به یادآوری است که کار برق‌رسانی ۳۷ روستای دیگر جدیداً آغاز شده که حداکثر تا یک سال عملیات آن پایان می‌گیرد. به امید موفقیت آرزو داریم که در آینده بسیار نزدیک همگی شاهد این پیروزی بزرگ در تأمین برق کلیه روستاهای استان فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویر احمد باشیم. ضمناً امیدوار هستم که در سال آینده نیروی برق سد محمدرضا شاه کبیر توسط دو خط ۲۳۰ هزار ولت به این استان متصل شود و با کمال مباهات این روستاها از انرژی آب‌های خروشان کارون تغذیه و زیر پوشش شبکه سراسری مملکت در آیند. در حدود ۸۰ درصد از کارهای مالی اجرای این خط انتقال انجام گرفته و در حال حاضر گروه فنی مشغول نصب پایه‌ها و سیم‌کشی از گچساران به کازرون و بوشهر می‌باشند.

سالگرد قانون قانون اصلاحات ارضی ۱۹ دی ماه

۱۹ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر در پانزدهمین سالگرد تصویب قانون اصلاحی قانون اصلاحات ارضی پیامی به ملت ایران دادند.[۱۲]

...با برخورداری از ثمرات این تلاش، کشاورزان باید بکوشند تا هر کدام از آنها از راه کارآموزی در قسمت مربوط به خودشان تخصص یابند و به صورت متخصصان فنی درآیند. از سوی دیگر انتظار داریم اجرای قاطع اصل سیزدهم انقلاب شاه و ملت مبنی بر گسترش مالکیت واحدهای تولید و عرضه سهام کارخانه‌ها به روستاییان، و اجرای قاطع اصل چهاردهم انقلاب : برای سپاهیان انقلاب و مدیران حوزه‌های تعاونی شهری و روستایی و خانه‌های فرهنگ روستایی و اعضای شوراهای ده و سایر افرادی که هر یک به نحوی در روستاهای میهن ما منشاء خدمتی هستند توفیق روزافزون خواستاریم.

۱۹ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر هنگام باریابی امیر قاسم معینی وزیر کشور و شناساندن استانداران جدید و معاون جدید وزارت کشور و رئیس سازمان ثبت احوال در زمینه اجرای سیاست عدم تمرکز و لزوم خودکفایی ادارات و سایر مسائل دستورهایی دادند و اوامر جداگانه‌ای به هر یک از استانداران صادر فرمودند.[۱۳] در پایان باریابی آقای معینی وزیر کشور گفت:

شاهنشاه تأکید فرمودند که استانداران با اجرای اصل سیاست عدم تمرکز باید سعی کنند که استان‌ها را از لحاظ اداری به خودکفایی برسانند و معظم‌له همچنین لزوم بهره‌گیری از کامپیوتر را از جهت تسریع در کارها و در دسترس بودن اطلاعات یادآور شدند و خصوصاً در مورد تجهیز سازمان ثبت احوال و آمار کشور به کامپیوتر اوامری صادر فرمودند و تأکید کردند که ثبت احوال با همکاری مرکز آمار ایران در شناخت احوال شخصیه مردم در کلیه موارد اقدام کند. شاهنشاه در مورد سیاست عدم تمرکز فرمودند: استانداران بایستی از حقوق و روحیه و اختیاراتی که برای اجرای این سیاست لازم است کاملاً مطلع شوند. آنگاه با اشاره بر ضرورت شرکت بیشتر مردم در تمام سطوح و شئون اجتماعی و اقتصادی شهرستان‌ها و استان‌ها اوامری صادر فرمودند. به کشاورزی باید بیشتر توجه شود البته در بعضی جاها درآمد سرانه کشاورزی خوب است ولی باید از طریق اعطای وام‌های لازم و بردن تکنولوژی به قطب‌های کشاورزی ترقی بیشتری به دست آوریم. اشتیاق مردم شهرستان‌ها و استان‌ها را بایستی به سرمایه‌گزاری برانگیخت و در این راه دستگاه‌های روابط عمومی استان‌ها باید طوری عمل کنند که اهالی هر استان از برنامه‌های گوناگون عمرانی مطلع شوند زیرا چه بسا که مردم با اطلاع از این برنامه‌ها علاقمند به سرمایه‌گذاری در استان خود باشند. استانداری‌ها هم وظیفه دارند که اینگونه پیشرفت‌ها را به مرکز گزارش دهند که از راه وزارت کشور برای آگاهی مردم در به رسانه‌های همگانی داده شود. در یک سال مانده به آغاز پیاده کردن برنامه ششم عمرانی استان‌ها باید چگونگی طرح‌ها و نیازهای عمرانی خود را در کمیته هم‌آهنگی استان مطرح و برنامه‌های عمرانی و طبق توسعه آن را بررسی نمایند.

۱۹ دی ماه ۲۵۳۵ نشست شورای عالی رفاه اجتماعی در پیشگاه علیاحضرت شهبانوی ایران برگزار شد. در آغاز وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه گزارشی از چگونگی تدارک و آماده‌سازی اصول مربوط به رفاه اجتماعی در برنامه ششم گزارشی را در پیشگاه علیاحضرت خواند. علیاحضرت شهبانو دستور دادند تا آماده شدن برنامه ششم، شورای عالی رفاه اجتماعی پیوسته هر ماه یک بار در پیشگاه ایشان برگزار شود و پیاپی گزارش پیشرفت برنامه به استحضار برسد. علیاحضرت تأکید فرمودند دبیر خانه شورا تقویت شود تا بتوان هماهنگی بیشتری میان همه برنامه‌های اجتماعی و رفاهی بوجود آورد. آنگاه گزارش مربوط به برگزاری سال بین‌المللی کودک که در سال ۱۹۷۹ انجام خواهد گرفت، به آگاهی رسید. یک کمیته عالی هماهنگی که ریاست عالیه آن را علیاحضرت شهبانو خود پذیرفتند و شماری کمیته‌های فنی و تخصصی در مجموع فعالیت‌های مربوط به برگزاری سال بین‌المللی کودک سرپرستی خواهند داشت. علیاحضرت شهبانو فرمودند: امور دبیرخانه و مسئولیت هماهنگی اجرای برنامه‌های سال بین‌المللی کودک به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واسپرده شود. سپس پروژه دیگری درباره بررسی و پژوهش پیرامون میزان خوشنودی کاری و دلبستگی به کار در برخی از پیشه‌ها پیش کشیده شد و پس از گفتگوها اصول آن را علیاحضرت شهبانو تأیید فرمودند. برنامه دیگری که در شورا پیش کشیده شد، درباره ایجاد اردوگاه‌های آموزشی و سرگرمی (تفریحی) برای کودکان در روزهای تعطیلات تابستان بود چند اردوگاه کودکان در تابستان سال آینده در جاهای مناسب کشور برای نمونه برگزار خواهد شد. علیاحضرت شهبانو فرمودند:

در برنامه ششم این مطلب مورد توجه ویژه قرار گیرد و شمار بیشتری اردوگاه‌های روزانه برپا شود که کودکان بتوانند شب‌ها به نزد خانواده خود بازگردند. اردوگاه‌هایی که برای کودکان گروه‌های کم درآمدتر تشکیل می‌شود از برتری ویژه برخوردار باشد. در روش برپایی و برنامه‌ریزی و مدیریت این اردوها اصل عدم تمرکز رعایت شود و در هر استان و حتی هر منطقه به پایوران محلی اختیارات لازم برای تصمیم‌گیری واسپرده شود. آخرین برنامه‌ای که در نشست پیش کشیده شد، ایجاد دوازده مرکز رفاهی در مناطق دوازده‌گانه شهر تهران بود. این مراکز جنبه آموزشی، فرهنگی و ورزشی خواهند داشت و سازمان‌های دولتی ذیربط در اداره آن‌ها همکاری خواهند کرد ولی مسئولیت آن‌ها به سازمان‌های غیر دولتی تفویض خواهد شد و از مشارکت مردم در این زمینه حداکثر استفاده به عمل خواهد آمد. بررسی بیشتری در این زمینه بشود ولی باید نخست از امکانات موجود بیشترین استفاده به عمل آید و دوم ترتیب درستی برای مدیریت آن‌ها داده بشود وگرنه در صورتی که از ساختمان و تأسیسات ایجاد شده بهره برداری کامل نشود این هم یک نوع ضایعه است که باید از آن جلوگیری شود. باید شهرداری مسئول ایجاد این مراکز باشد و لزومی ندارد سازمان‌های جدید ایجاد شود و مقصود ایجاد طرح‌های تجمّلی و گران‌قیمت نیست، بلکه باید حداکثر صرفه‌جویی و سادگی در طرح‌ها مراعات شود و مخصوصاً از مشارکت مردم و انجمن‌های محلی و ملی در اداره این مراکز باید استفاده شود. مردم همانگونه که به کارهای خود علاقمندند باید درهای دستگاه‌های اجرایی هم به روی آن‌ها باز باشد و دلگرم بشوند و نیروی آن‌ها تجهیز بشود. در خارج از مرکز نیز استانداران باید به این مطلب رسیدگی نمایند و وزارت کشور استانداران و فرمانداران را هدایت کنند که به این مطالب بیشتر برسند. برای این قبیل مسائل باید برنامه‌ریزی دقیق وجود داشته باشد.

۱۹ دی ماه ۲۵۳۵ برای سازمان دادن به گروه‌های کشاورزی «جمعی» در اصفهان به کشاورزان کمک بلاعوض می‌شود. سخنگوی بانک تعاون کشاورزی به آگاهی رساند که در چهارچوب پروژه تشویق و ترغیب کشاورزان به سازماندهی گروه‌های کشاورزی جمعی و یکپارچه کردن زمین‌های کشاورزی و انجام فعالیت‌های گروهی در امر کشاورزی کشور، موافقت‌نامه‌ای میان بانک کشاورزی و سازمان گسترش کشاورزی در سپاهان (اصفهان) دستینه شد. بر پایه این موافقت‌نامه طرح‌های عملیات مهندسی زیربنایی کشاورزی چون نقشه‌برداری شبکه‌های آبرسانی و قطعه‌بندی زمین‌ها برای بیشترین آبیاری و زهکشی و هموارسازی (تسطیح) و ۳ هزار هکتار زمین در جاهایی که بانک تعاون کشاورزی وام زیر سرپرستی به کشاورزان می‌دهد، به عهده بانک تعاون کشاورزی گذاشته می‌شود. از سوی این بانک در سال جاری ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار برای کمک‌های بلاعوض در چهارچوب طرح مذکور اختصاص داده شده است و افزون بر این اعتبار، مبالغ چشمگیری نیز برای پرداخت و وام‌های زیر سرپرستی در زمینه اجرای این طرح‌ها در نظر گرفته شده است. همچنین بانک تعاون کشاورزی اعلام کرد که سد در سد هزینه‌های بررسی ساختن شبکه‌های آبیاری درجه ۳ و ۴ و زهکشی و ساختمان شبکه درجه ۳ که آب را تا ابتدای قطعات مورد بهره‌برداری می‌رساند، ۸۵ درسد هزینه‌های مطالعاتی طرح‌های ایجاد یا بهبود شبکه آبیاری در داخل قطعات مورد بهره‌برداری، آبگیری از رودخانه و پوشش آن‌ها، استفاده از وسایل فنی، آبیاری و استقرار سیستم‌های آبیاری فنی پیشرفته و همچنین صد در صد هزینه‌های مطالعاتی طرح‌های ایجاد صنایع غذایی و روستایی نظیر صنایع تبدیل و بسته بندی محصولات کشاورزی، تبدیل محصولات فرعی دام، جوجه‌کشی و تولید مرغ مادر، احداث انبار و سردخانه و صنایع تولید مصالح ساختمان - به استثنای سیمان- را بلاعوض به کشاورزان می‌پردازند. بانک تعاون کشاورزی علاوه بر این کمک‌های بلاعوض برای هزینه‌های مطالعاتی طرح‌ها، قسمتی از هزینه‌های اصلی اجرای طرح‌ها را نیز به صورت بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد. از جمله برای ایجاد شبکه آبیاری و پوشش آن و استفاده از وسایل فنی آبیاری و تسطیح اراضی تا ۴۰ درسد و برای ایجاد صنایع غذایی و جوجه‌کشی و تولید مرغ مادر و احداث انبار و سردخانه تا ۲۰ درصد کمک بلاعوض در اختیار کشاورزانی که می‌خواهند در طرح تشکیل گروه‌های کشاورزی جمعی شرکت کنند قرار می‌دهد. بقیه هزینه‌های اجرای طرح را نیز به صورت وام نظارت شده با شرایط سهل در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.

۲۰ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر در مصاحبه با ویلیام اشمیت مدیر دفتر خاورمیانه مجله آمریکایی «نیوزویک» درباره سلاح اتمی فرمودند: ما خود را آنچنان ضعیف نمی‌دانیم که بخواهیم فقط متکی به چند بمب اتمی کوچک شویم، بلکه برعکس، به یک نیروی مدرن پرقدرت غیر اتمی رزمنده سخت‌کوش اتکا می‌کنیم، یعنی نیرویی که شکست آن فقط با سلاح اتمی میسر باشد. [۱۴]

۲۰ دی ماه ۲۵۳۵ نشست شورای عالی شهرسازی در پیشگاه علیاحضرت شهبانو در کاخ نیاوران برگزار شد. باشندگان این نشست وزیران فرهنگ و هنر کشور، جنگ، مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، نیرو، مسکن و شهرسازی، اطلاعات و جهانگردی، صنایع و معادن، معاون نخست وزیر و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و نیز رئیس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو بودند. در این نشست پروژه جامع شهرستان‌های لاهیجان و بم پیش کشیده شد و اصول آن‌ها به تصویب رسید و در هر دو مورد علیاحضرت شهبانو اوامر بایسته انجام را دادند. در پایان این نشست علیاحضرت شهبانو فرمودند وزیر کشور از استانداران، فرمانداران و شهردارانی که در نگاهبانی بافت سنتی شهر و آثار باستانی تاریخی و نگهداری محیط زیست و فضاهای سبز کوشش چشمگیری می‌نمایند به شایستگی از آنان سپاسگزاری شود.

۲۰ دی ماه ۲۵۳۵ فرخ نجم آبادی وزیر صنایع و معادن به آگاهی رساند که کارهای مهندسی کارخانه‌ها و تأسیسات صنعتی ایران باید به ایرانی‌ها سپرده شود تا دست کشور ما از زیر ساطور خارجی بیرون بیاید. وزیر صنایع و معادن که در نشست انجمن نفت ایران و در پی سخنان باقر مستوفی مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی ایران سخن می‌گفت، پافشاری کرد که با واگزاری کارهای مهندسی به خارجیان بهای تمام شده تولیدات داخلی افزایش یافته است. وی یادآور شد که باید با تمام نیرو در درون کشور به گشایش سازمان‌های مهندسی بپردازیم و نیروی انسانی نیازین را آموزش دهیم. افزایش ۵۰ درسد بر بهای ماشین‌آلات وارداتی، نباید بهای تمام شده محصولات ما را سه تا چهار برابر افزایش دهد. وزیر صنایع در مورد سیاست انرژی کشور گفت که آرمان ما باید این باشد که تا آنجا که می‌شود گاز و نفت را برای نسل‌های آینده انبار کنیم و برای ادامه آهنگ رشد سریع اقتصادی ایران بیش از هر زمان دیگر نیاز به گسترش صنعت پتروشیمی داریم، زیرا از راه این صنعت است که می‌توان درآمدهای صادراتی چشمگیری برای کشور به دست آورد و این درآمدها را به گام به گام جایگزین درآمد نفت نمود. باقر مستوفی نیز در سخنانی که ایراد کرد، اهمیت صنعت پتروشیمی را در جهان و ایران روشن ساخت و یادآور شد که در ۱۰ سال گذشته تولید مواد پتروشیمی در دنیا سه برابر شده است. ایران باید در این شرایط برای افزایش و گسترش تولیدات خود بکوشد و بدین روی سال‌های آینده هر سال یک هزار میلیون دلار در این صنعت سرمایه‌گذاری خواهد شد. با گسترش صنعت پتروشیمی به ۷ هزار کارگر و ۳۵۰۰ کارمند و کارشناس نیاز خواهد داشت. پتروشیمی ایران باید خودکفایی پیدا کند و درآمد آن بتدریج جای قسمت مهمی از درآمد نفت را بگیرد. وی افزود، طی سال‌های برنامه ششم و هفتم ۲۷ یا ۲۸ واحد جدید پتروشیمی احداث می‌شود و الیاف مصنوعی، گونه‌های پلاستیک و لاستیک‌های مصنوعی در ایران تولید خواهد شد. وی پیش‌بینی کرد که در ده سال آینده نزدیک به پنج هزار میلون دلار فرآورده‌های گوناگون پتروشیمی در ایران فروخته شود. باقر مستوفی یادآوری کرد که بهای پتروشیمی در کشورهای مختلف جهان، قیمت‌های حقیقی نیست و جنبه «دامپینگ» دارند و زیر بهای تمام شده است.

۲۱ دی ماه ۲۵۳۵ از سوی مهندس شریف امامی رئیس سنا به افتخار رئیس و اعضای هیئت پارلمانی مجلس فدراتیو یوگسلاوی میهمانی شامی در هتل هیلتون برگزار شد که در آن رئیس مجلس شورای ملی و سناتورها و نمایندگان مجلس شورای ملی و چند تن از سران کشوری از باشندگان بودند. در سر میز شام شریف امامی رئیس سنا در سخنانی گفت: خوشبختانه شما هنگامی به کشور ما گام نهاده‌اید که ملت ایران با سرور و شادی سرگرم برگزاری آیین بزرگداشت پنجاه سال شاهنشاهی خاندان پهلوی است و ملت ایران بدین وسیله می‌خواهد سپاس و حق‌شناسی خود را نسبت به این خاندان جلیل با نهایت پاکدلی ابراز دارد.

رئیس مجلس فدراتیو یوگسلاوی نیز در سخنرانی با اشاره به پیوندهای دیرین و صمیمانه ایران و یوگسلاوی گفت: کشورهای ما در سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌های بین‌المللی بطور موفقیت‌آمیزی همکاری می‌کنند. یوگسلاوی پیشتر کوشش‌های ایران را برای کمک به کشورهای دیگر چه مستقیم و چه در برابر سازمان اوپک ستایش می‌کند و همچنین از مبارزه ایران برای نگاهبانی از دارایی‌های ملی خود و اینکه نمی‌گذارد انگل‌های خودخواه آن را چپاول کنند حمایت می‌نماید. برای پیشرفت صلح و جلوگیری از خطر جنگ باید دشواری‌های بین‌المللی حل شود و ما به راستی درخواست می‌کنیم که برای مشکل خاورمیانه سازمان ملل متحد بایستی راه حل بخردانه‌ای پیدا کند و به درخواست‌های سنحیده اعراب توجه کند.

۲۲ دی ماه ۲۵۳۵ پروتکل اقتصادی و بازرگانی میان دولت شاهنشاهی ایران و دولت انگلستان در تهران دستینه شد.

۲۱ دی ماه ۲۵۳۵ نشست هیأت امنای انجمن ملی اولیا و مربیان ایران به ریاست سرکار علیه بانو فریده دیبا و با بودن چند تن از آقایان وزیران، معاونان وزارتخانه‌ها، معاون سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران، رئیس انجمن شهر، رؤسای دانشگاه‌ها در ساعت چهار پس از نیمروز در دفتر انجمن برگزار شد. در این نشسته دکتر آصفه آصفی رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل انجمن در گزارش رسایی کارهای انجام یافته انجمن را درباره کلاس‌های توجیهی آموزش خانواده، چاپ مجله و جزوه‌ها و کتاب‌های پرورشی، تهیه فیلم‌های پرورشی، برپایی خانه نوجوانان، برگزاری کنگره انجمن‌های خانه و مدرسه به آگاهی رسانده و برنامه سال آینده انجمن را نیز روشن ساختند. آنگاه کارها و برنامه‌های آینده انجمن مورد گفتگو و بررسی هیئت امنا قرار گرفت. ه چنین برنامه‌های انجام یافته پذیرفته و ستوده شد و برنامه‌های آینده نیز به تصویب رسید، به ویژه در این گفتگو اهمیت برنامه‌های انجمن درباره نیرومند ساختن اساس خانواده و همچنین اهمیت آموزگار در برنامه‌های پرورشی مورد تأکید قرار گرفت.

۲۵ دی ماه ۲۵۳۵ روزنامه آلمانی می‌نویسد: عملیات کنفدراسیون دانشجویان ایرانی آلمانی‌ها را به ستوه آورده است. روزنامه فرانکفورتر آلگماینه در آخرین شماره خود در نوشتاری با عنوان «کنگره کنفدراسیون دانشجویان ایرانی، خاطرات نامطلوبی را در مردم فرانکفورت بیدار می‌سازد» می‌نویسد: کنفدراسیون در سال پیش، پس از پایان کنگره زد و خورد شدیدی با پلیسی فرانکفورت کرد. شرایط تشکیل این کنگره با سال ۱۹۷۴ تفاوتی نکرده است ولی فعالیت‌های دستجات چپی دیگر این شهر کاهش یافته است. علت برگزاری این تظاهرات مانند ۱۹۷۴ جلوگیری مقام‌های آلمانی از ورود نمایندگان کنفدراسیون از سایر کشورهای جهان به آلمان فدرال بوده است. مرکز کنفدراسیون در فرانکفورت است و این گونه به نظر می‌رسد که این مرکز رخنه در سایر سازمان‌های دانشجویی افراطی ایران دارد. کنفدراسیون فرانکفورت دارای تمایلات مارکسیستی است و با دستجات چپی و تندرو تماس نزدیک دارند. کنفدراسیون از ده سال پیش رسماً کنگره سالانه خود را در فرانکفورت برگزار می‌کند که در آن نزدیک به ۵۰۰ نفر شرکت می‌نمایند و هزینه آن‌ها را که در حدود ۶۰۰۰ مارک است، کنفدراسیون می‌پردازد. نامبردگان به بهانه‌هایی خواستار تظاهرات با ماسک هستند که این امر مخالف نظر پلیس آلمان بوده است. با توجه به اینکه در فرانکفورت حزب سوسیال دمکرات قدرت دارد، با وجود این مقامات شهر از فعالیت کنفدراسیون ناخشنود هستند و این امر در سال ۱۹۷۴ سبب زد و خوردهایی در انجمن ایالتی شد و افراد جناح افراطی و چپی حزب سوسیال دمکرات به خاطر این تظاهرات در سال ۱۹۷۴ به رئیس پلیس فرانکفورت که خود عضو حزب سوسیال دمکرات است نسبت خشونت داده‌اند. در اثر شکایات مردم مقام‌های آلمانی آنچنان به ستوه آمده‌اند که می‌خواهند فعالیت کنفدراسیون را در آلمان ممنوع سازند.

۲۷ دی ماه ۲۵۳۵ ریل‌گذاری ایستگاه بزرگ مانوری «آپرین» آغاز شد. این ایستگاه بزرگترین ایستگاه راه‌آهن کشور خواهد شد. ایستگاه آپرین در ۲۲ کیلومتری تهران بر محور خط آهن سراسری کشور در زمینی به درازای ۱۰ کیلومتر و پهنای ۵ کیلومتر به عنوان یک ایستگاه مانوری بزرگ با جدیدترین وسایل و کارافزارهای الکترونیکی و سیستم کامپیوتری مجهز، ساخته خواهد شد. این ایستگاه بزرگ مانوری می‌تواند روزانه برنامه ۶۰۰ قطار باری کامل را تنظیم کرده و ترن‌ها را به راستاهای گوناگون راه‌آهن کشور هدایت کند. ایستگاه «آپرین» همچنین به انبارهای بزرگ با گنجایش میلیون‌ها تُن کالا مجهز می‌شود و دارای کارخانجات تعمیرات اساسی لوکوموتیو و واگن نیز خواهد بود. پروژه ساختمان ایستگاه آپرین هم اکنون در دست اجرا است و بخش بزرگی از کارهای بنیادین چون زیرسازی خط برای مسیر ۲ خطه از آپرین به ایستگاه شاه‌آباد و امتداد آن تا ایستگاه کرج پایان یافته است و اکنون مقدمات ریل گذاری آن شروع شده است. همچنین خاک‌ریزی در محوطه ایستگاه آپرین برای احداث ۲۴ خط آهن برای مانور واگن‌ها که در محله اول ساخته خواهد شد، پایان یافته است و طول این خطوط هر یک بیش از یک کیلومتر است. در ایستگاه آپرین وسایل تخلیه و بارگیری واگن‌ها، انبارهای وسیع برای گمرک و انبار کالای راه‌آهن و حتی محل‌هایی برای تخلیه و بارگیری کامیون‌ها و همچنین ترمینالی برای کامیون‌ها احداث می‌شود.

کنفدراسیون دانشجویان ایرانی سازمان مخوف تروریستی در خدمت استعمار

۲۷ دی ماه ۲۵۳۵ بررسی درباره کنفدراسیون دانشجویان ایرانی که یک سازمان جبهه‌ای زیر نظر کمونیزم بین‌المللی است.[۱۵] بنیان هر مجمع و انجمن دانشجویی به هدف‌یابی در جهت کسب امکانات رفاهی و صنفی است لیکن در فراسوی کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در خارج کشور، دست اندرکاران کمونیزم بین‌المللی می‌کوشند تا درس‌هایی از ترور، جاسوسی و فعالیت‌های ضد میهنی و تحریکات علیه رژیم شاهنشاهی ایران، حتی سرقت و جعل، به اعضای این کنفدراسیون آموزش دهند. برای آنکه خوانندگان در جریان فعالیت‌های گذشته و حال کنفدراسیون قرار گیرند و ماهیت حقیقی گردانندگان آن روشن گردد، گزارش جامعی برای اطلاع طبقات مختلف مردم بویژه دانشجویان تهیه شده که بتدریج از امروز انتشار می‌یابد. کنفدراسیون دانشجویان و محصلین ایرانی در خارج از کشور به صورت یک تشکیلات جبهه‌ای بوسیله حزب توده بوجود آمده و اینک کنفدراسیون عرصه فعالیت‌های کمونیست‌ها شده است. … سازمان تازه‌ای زیر عنوان «کنفدراسیون» که تابع بی چون و چرای نظریاتش باشد به صورت عامل اجرایی مقاصد خود بسازد، به نحوی که در سال ۱۹۷۶ دو کنگره از طرف گروه‌های مختلف تحت عنوان «کنگره کنفدراسیون» در آلمان فدرال تشکیل شده که یکی از این کنگره‌ها توسط جناح مارکسیست شده جبهه ملی و کنگره دیگر به ابتکار سازمان انقلابی حزب توده بوده. کمونیست‌های ایرانی مقیم آمریکا هم با تشکیل سه کنگره مختلف یکی توسط «سازمان انقلابیون کمونیست»، دیگری به ابتکار «سازمان انقلابی حزب توده» و سومی تحت سازماندهی «جبهه ملی» تشکیل داده و اگر چه عنوان کرده‌اند که این کنگره‌ها در قالب سازمان دانشجویان ایرانی در آمریکا ترتیب داده شده، معهذا کوشش بر آن بوده تا هر یک بتوانند ابتکار عمل را در ایجاد زمینه‌های مقدماتی تأسیس کنفدراسیون جدید فراهم آورد. علاوه بر این کوشش‌ها، حزب توده هم برای آنکه در این روند از دیگران عقب نماید «سازمان جوانان و دانشجویان دمکرات ایران» را پایه‌گذاری کرده و تلاش دامنه داری به عمل می‌آورد تا این سازمان را جانشین کنفدراسیون کنونی محصلین و دانشجویان ایرانی در خارج از کشور نماید. اسناد و مدارکی که درباره کیفیت فعالیت‌های کنفدراسیون و وابستگی‌های آن به کمونیزم بین‌المللی به دست آمده، پرده از فعالیت‌های خرابکارانه آن‌ها برمی‌دارد. این اسناد و گزارش به تدریج از امروز از نظر خوانندگان می‌گذرد.

۲۸ دی ماه ۲۵۳۵ عبدالمجید مجیدی وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در گردهمایی سرمایه‌گزاران بخش خصوصی گفت: برای برنامه ششم باید رشد ملایم‌تری در نظر گرفته شود زیرا رشدهای صعودی و سریع نمی‌تواند برای همیشه ادامه داشته باشد و برای سلامت اقتصاد ما لازم است که رشد دوران برنامه عمرانی ششم ملایم‌تر از رشد اقتصادی ۳۰ تا ۴۰ درصد دوران برنامه پنجم شود. در برنامه ششم باید با بهره‌گیری از تجربه‌های گذشته از امکانات استفاده بیشتر بشود. در برنامه عمرانی ششم نظم در کارهای بهره‌وری و کارآیی دستگاه‌ها و مدیریت و تخصص چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی از خصوصیات برجسته اقتصاد کشور خواهد بود. مسئله دیگر تغییر شکل منابع مالی است. در برنامه ششم و هفتم اقتصاد ایران باید از یک اقتصاد کاملاً متکی بر درآمد نفت به دوران اتکاء به صادرات غیر نفت خام (فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی و کالاهای ساخته شده) تغییر شکل بدهد و صادرات نفت خام از اهمیت خیلی کمی برخودار شود. مجیدی یادآور شد: کشاورزی ما می‌تواند بین ۵ تا ۷ درصد (بستگی به سال زراعی) با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که در این بخش می‌شود، رشد داشته باشد. در بخش خدمات که گسترش خیلی سریعی هم دارد می‌توانیم با گسترش خدمات بازرگانی، بیمه حمل و نقل و جهانگردی یک منبع ارزی برای اقتصاد کشور ایجاد کنیم. معذالک این بخش قادر نخواهد بود بیش از ۱۰ درصد نیاز اقتصاد ایران را تأمین کند، پس تنها بخش صنعت و معدن است که برای آینده بلند مدت، می‌تواند زمینه و قدرتی باشد؛ لذا باید به سوی صنعتی شدن گام برداریم و از امکانات معدنی مملکت حداکثر استفاده را کرده و مواد معدنی را به صورت نیمه‌ساخته و ساخته شده درآوریم آن گونه که ارزش افزوده جنس صادراتی به حداکثر ممکن برسد و برای ایران ایجاد درآمد و اشتغال بکنند. خوشبختانه زیربنای این پیشرفت وجود دارد و یا می‌توان سریعاً بوجود آورد، زیرا می‌توانیم در پایان برنامه ششم تولید آهن و فولاد را به حداقل ۱۵ میلیون تُن برسانیم و برای سال‌های بعد این رشد را ادامه دهیم. مجیدی در مورد توسعه شهرها گفت: بسیاری از شهرهای درجه ۲ باید به شهرهای درجه و همچنین برخی از شهرهای درجه ۳ به شهرهای درجه ۲ تبدیل شوند، ضمناً بایستی تعداد کافی شهر یا شهرک‌های جدید بوجود آید که حد فاصل بین روستا و شهرهای بزرگ باشد و تمام احتیاجات روستایی و شهری در آن محل تأمین شود. برای بیست سال آینده تعدادی شهر با جمعیت پنج هزار تا پنجاه هزار باید بوجود آید.

۲۸ دی ماه ۲۵۳۵ در گزارش چاپ شده سازمان عمران و نوسازی روستاها، وابسته به وزارت تعاون و امور روستاها به آگاهی رسانده شد که در درازای چهار سال برنامه پنجم عمرانی کشور ۹ هزار و ۲۱۱ پروژه تأسیسات زیربنایی روستاها در زمینه‌های تأمین آب آشامیدنی و لوله کشی- راه‌های روستایی- تأسیسات بهداشتی و تأسیسات همگانی شده است که اعتبارات اجرایی این برنامه‌ها ۲۱ میلیارد ریال بوده است. در گزارشی که سازمان عمران و نوسازی روستاها، وابسته به وزارت تعاون و امور روستاها انتشار داد، ضمن تفکیک بودجه‌های برنامه‌های سوم و چهارم عمرانی کشور اعلام داشته است که حدود ۵۲ درصد جمعیت کشور در بیش از ۶۴ هزار مرکز روستایی ساکن هستند که ۷۴ درصد این جمعیت در ۱۸ هزار روستا ساکن هستند که در هر کدام بیش از۲۵۰ نفر سکونت دارند و ۲۶ درصد از جمعیت باقیمانده در ۴۸ هزار روستا با جمعیتی کمتر از ۲۵۰ نفر ساکنند و اکثر فعالیت‌های سازمان مذکور در مراکز پرجمعیت انجام گرفته است. در درازای برنامه سوم عمرانی با هزینه‌ای معادل ۸/۱ میلیارد ریال از اعتبارات برنامه و نیز سهم خودیاری روستاییان ۸۱۰ پروژه بهداشتی و ۱۶۰۰ دبستان روستایی و ۸۷۰۰ کیلومتر راه روستایی انجام گرفته است. در برنامه چهارم عمرانی با اعتباری به مبلغ ۳۲۲ میلیون و ۴۷۶ هزار ریال به انجام این اهداف ویژه شد و رویهم رفته جمع اعتبارات برای طرح‌های عمران نوسازی روستاها در سال ۳۱ به مبلغ سه میلیارد و پنج میلیون و ۸۰۰ هزار ریال بوده که با اعتبار یادشده بیش از یکهزار پروژه نیمه ناتمام تکمیل شده که با توجه به جمع پروژه‌های جدید و نیمه تمام سال ۳۱ چهار هزار و ۵۴۹ پروژه گردیده است که از تعداد پیش بینی شده یکهزار و ۵۴۹ پروژه بیشتر بوده است.

۲۸ دی ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نیابت ریاست عالیه بنیاد پهلوی پس از نیمروز، نشست کمیته مشاوران فرهنگی بنیاد در کاخ سعدآباد برگزار شد. در این نشست والاحضرت خطوط کلی برنامه‌های آینده کمیته را با توجه به اولویت‌ها روشن ساختند و ابراز داشتند، با در نظر گرفتن ارزش‌های معنوی و سُنّت‌های ارزنده جامعه ما، بنیاد باید به روشی فعالیت داشته باشد که مکتبی برای رشد افکار در راستای تقویت ریشه‌های معنوی باشد. والاحضرت در بخش دیگری از سخنان خود بایستگی گسترش نهضت فرهنگی مبتنی بر مساوات را تأکید کردند و گفتند، منظور من از این نهضت فقط برابری در زمینه حقوقی زن و مرد نیست بلکه، برابری بطور اعم و همه‌جانبه برای بهره‌گیری از مزایای آموزشی است. در این نشست که آقای پیروز مدیر عامل و آقای گلسرخی خزانه دار بنیاد نیز از باشندگان بودند، صفی اصفیا هموند هیئت امناء و رئیس کمیته مشاوران فرهنگی بنیاد اشرف پهلوی نحوه فعالیت کمیته را روشن کرد. در این کمیته بانو فخری امین، احمد قریشی، اسعد نظامی، علی مجیدی و دکتر فرهنگ از هموندان هستند.

۲۸ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی ناوشکن‌های شاهنشاهی موشک انداز آرتمیز، رستم و ناو تدارکاتی بوشهر، امروز در میان پیشباز پرشکوه مردم سنگاپور در آن بندر پهلو گرفتند. ناو شاهنشاهی آرتمیز، رستم و ناو تدارکاتی بوشهر در پی فراخوان چند کشور ساحلی خاور دور در ساعت ۹ صبح روز دوازدهم دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی، اسکله بندرعباس را ترک کردند و پس از پیمودن آب‌های خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند و دیدار از بندر بمبئی، امروز در میان پیشباز پرشور پایوران لشگری و کشوری و انبوهی از مردم سنگاپور وارد این بندر شدند. افسران و درجه دارن این ناوها در درازای دریانوردی و ماندن خود در بنادر، افزون بر کسب تجارب دریایی به پایداری روابط ایران و کشورهای بازدید شده خواهند افزود. ناوهای نیروی دریایی شاهنشاهی پس از این دیدار، از بندر سنگاپور رهسپار دیگر بندرهای خاور دور خواهند شد.

۳۰ دی ماه ۲۵۳۵ جرالد فورد پرزیدنت آمریکا به مناسبت پایان دوره ریاست جمهوری خود پیام مهرآمیزی به پیشگاه شاهنشاه آریامهر فرستاد. به انگیزه آغاز ریاست جمهوری جیمی کارتر، از سوی شاهنشاه آریامهر پیام تبریکی به کاخ سفید واشینگتن فرستاده شد.

۲ بهمن ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر نمایندگان تلویزیون فرانسه را در کاخ نیاوران به پیشگاه همایونی پذیرفتند.[۱۶] در این باریابی که بیش از یک ساعت و نیم به درازا کشید ژان ماری کاوادا و ادوارد لوروژرا دسباگ، نمایندگان تلویزیون فرانسه در یک برنامه میزگرد پیرامون مسائل مهم سیاسی و اقتصادی و اجتماعی کشور ایران با شاهنشاه آریامهر مصاحبه کردند. این مصاحبه به مدت ۹۰ دقیقه در برنامه «آنچه شما می‌پرسید» از تلویزیون فرانسه پخش شد: خانم‌ها، آقایان! بار دیگر به برنامه آنچه شما می‌پرسید خوش آمدید. برنامه امشب ما استثنائی است چه در کاخ نیاوران، قصر سلطنتی اعلیحضرت شاهنشاه ایران ضبط شده است. بی گمان اعلیحضرت شاهنشاه ایران را بارها روی صفحه تلویزیون دیده‌اید و مصاحبه‌های مختلف ایشان را در مجله‌ها و روزنامه‌ها خوانده‌اید ولی هرگز چنین فرصتی دست نداده است تا در یک مصاحبه مطبوعاتی با مسائل ایران، کشوری که جایگاه بسیار شامخی در پهنه بین‌المللی کسب کرده است، آشنا شده و درباره آن داوری کنید. شخصیت امشب برنامه ما شهرت جهانی دارند. شاهنشاه ایران از نزدیک شاهد جنگ دوم جهانی بوده‌اند، زیرا این کشور از سوی سربازانی که ایرانی نبودند اشغال شده و صحنه رقابت‌ها و جاه‌طلبی‌های بیگانگان بود.

۲ بهمن ماه ۲۵۳۵ سمپوزیوم روابط اقتصادی خارجی ایران در عصر پهلوی در دانشگاه پهلوی شیراز گشایش یافت.

۳ بهمن ماه ۲۵۳۵ موافقتنامه همکاری میان سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت برق بین‌المللی انگلستان در تهران دستیه شد.

۳ بهمن ماه ۲۵۳۵ سمینار پزشکی ایران و ایتالیا با همکاری دانشکده پزشکی داریوش کبیر دانشگاه تهران و دانشگاه ژنووای ایتالیا در دانشکده پزشکی داریوش کبیر گشایش یافت.

۴ بهمن ماه ۲۵۳۵ برنامه مبادلات فرهنگی میان دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری یوگسلاوی در کاخ وزارت امور خارجه دستینه شد.

۴ بهمن ماه ۲۵۳۵ در نشست هفتگی کلوب روتاری دکتر هوشنگ نهاوندی رییس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو در سخنانی با فرنام «فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی علیاحضرت شهبانو» گفت: یکی از هدف‌های ۳۹ سازمان هنری، فرهنگی و درمانی وابسته به دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو گردآوری، احیاء و حفظ این آثار است. در اجرای این هدف تعداد زیادی از آثار هنری، فرهنگی و تاریخی که از ایران خارج شده بود خریداری و به آثار موجود در ایران گردآوری شد تا در معرض نمایش عموم گذاشته شود. قسمتی از این آثار اکنون در موزه نگارخانه در معرض نمایش است و تا اواسط سال آینده دو موزه در جلالیه سابق که اینک پارک فرح نامیده می‌شود گشایش خواهد یافت. یکی از این موزه‌ها به نمایش هنرهای معاصر اختصاص خواهد یافت و ترتیباتی اتخاذ شده که همین موزه به صورت بزرگترین مرکز تحقیقاتی هنر معاصر در آید. در همین منطقه موزه دیگری که مخصوص نمایش قالی‌های ایرانی بافته شده از عصر صفویه تا کنون است، دایر خواهد شد. یک موزه مخصوص نمایش شاهکار شیشه و سفال سازی ایران نیز در خانه قوام‌السلطنه واقع در خیابان قوام‌السلطنه که اینک در دست تعمیر است، گشایش می‌یابد. دکتر نهاوندی در برشماری فعالیت‌های فرهنگی علیاحضرت شهبانو گفت که به دستور معظم‌لها یک فرهنگ‌سرا هم اکنون در نیاوران دایر است و احداث ساختمان یک فرهنگ‌سرای بزرگ در جنب کاخ مرمر و در محوطه وسیعی آغاز شده است. این فرهنگ‌سرا در زیر زمین ساخته می‌شود. علاوه بر این‌ها به امر علیاحضرت شهبانو موزه‌های متعددی در اصفهان، شیراز، کرمان و چند شهر دیگر احداث می‌شود. دکتر نهاوندی در توجیه فعالیت‌های ۳۹ سازمان فرهنگی، هنری و درمانی وابسته به دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو گفت: هزار نفر به صورت رسمی، قراردادی و پیمانی در این سازمان‌ها فعالیت می‌کنند. پیش‌بینی ما حاکی است که تا پایان امسال جمعاً ۱۱۰ هزار نامه به دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو خواهد رسید و به همه این نامه‌ها بلا استثناء جواب داده شده و خواهد شد. برای اداره موزه‌ها و دیگر تأسیساتی که به امر شهبانو تأسیس شده و یا در آینده می‌شود، از هیأت مدیره‌هایی مرکب از افراد علاقمند و آگاه استفاده خواهد شد. بطور کلی هدف این است که امور در دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو متمرکز نشود، بلکه هدایتی عالیه بر این مؤسسات اعمال گردد. بدین روی و با وجود فعالیت‌های گسترده دفتر مخصوص شهبانو، این دفتر تنها یکصد و پنجاه عضو دارد و این شمار افزایش هم نخواهند یافت.

۵ بهمن ماه ۲۵۳۵ چاپ‌ کنندگان و نویسندگان « کتاب ایران » به پیشگاه علیاحضرت شهبانو بار یافتند و نخستین پوشینه[۱۷] کتاب ایران را که در پاریس به چاپ رسیده است، به معظم‌لها پیشکش کردند.

۵ بهمن ماه ۲۵۳۵ از تندیس محمد زکریای رازی در میدان ولیعهد تهران پرده‌برداری شد. این آیین با بودن دکتر نهاوندی رییس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو و رییس هیات امنای دانشگاه تهران، جواد شهرستانی شهردار پایتخت و دکتر سیف‌الدین نبوی دبیر کل انجمن بزرگداشت چهره‌های تاریخ گشایش یافت. دکتر نبوی در این آیین گفت: در آبادان و شیراز نیز از پیکره‌های بزرگان پرآوازه ایران برنشانده شده است که به زودی از آنها پرده‌برداری خواهد شد.

پانزدهمین سالگرد انقلاب شکوهمند شاه و ملت

توطیه سازمان عفو بین‌الملل علیه ایران

۶ بهمن ماه ۲۵۳۵ به آگاهی همگان رسید که از سوی سازمان عفو بین‌المللی تعرض سیاسی جدید علیه ایران آماده شده است.[۱۸] سازمان عفو بین‌المللی پس از رو شدن برنامه سازمان داده خود علیه ایران، دست به تعرض جدیدی زد و تمام نیروهای خود را آماده ساخت تا جنبش تبلیغاتی گسترده علیه ایران به راه اندازد. لبه تیز حمله و برنامه جدید متوجه ساواک است. برنامه نوین سازمان عفو بین‌المللی در یک کنفرانس عمومی که روز ۲۹ بهمن ماه [۱۸ فوریه ۱۹۷۷] در آمستردام برگزار می‌شود طرح و تصویب خواهد شد. سازمان عفو بین‌المللی مدعی است زندانیان سیاسی ایران که شمارشان چند هزار تن می‌باشد، از سوی ساواک شکنجه می‌شوند. عفو بین‌المللی می‌پندارد با گفتن اینکه شمار زندانیان سیاسی در ایران چند هزار نفر است، ممکن است بتواند مخالفین آلمانی و کشورهای دیگر را در بن بست قرار دهد. سازمان در حقیقت دست به آخرین تلاش ممکن زده است، چون هیچ مدرکی که بتواند این موضوع را ثابت کند ندارد. اما عفو بین‌المللی هم هیچوقت به دنبال آن نبوده که گفته او را حتماً بپذیرند و یا او را بپذیرد، بلکه هدف برای او ایجاد جنجال و سر و صدا علیه ایران یا کشور مورد نظر است. برگزاری نشست نوین سازمان عفو بین الملل در آمستردام که در روز ۱۸ فوریه برپا می‌شود، تنها بدین روی است. این کنفرانس گویا بزرگ خواهد بود، زیرا برای شرکت در آن سدها تن فراخوانده شده‌اند. بنا به خبری که در رسانه‌های غرب چاپ شده، مبلغ کلانی نیز در حدود یکصد هزار دلار برای آن اعتبار تعیین شده است. ... پس از رو شدن برنامه‌های سازمان علیه ایران و حمله‌های شدید شعبه آلمانی ناچار شد که برنامه مبارزه با چکسلواکی را تصویب کند یا آنکه مرکز شعبه برای کم کردن فشار این ابتکار را به کار برد. بی‌گمان برای پول رسانی به سازمان عفو بین‌المللی همه دستگاه‌های امنیتی شرق و غرب دخالت دارند.

بیشتر سازمان‌های همانند سازمان عفو بین‌المللی یا کنفدراسیون دانشجویان و دیگر گروه‌های مخالف با ایران، افزون بر دریافت پول از منابع خاص یک رویه نمایشی هم دارند. ۱- منشاء اول کمونیزم بین‌المللی است. تکلیف این منشاء روشن است چون ایران علیه کمونیزم بین‌المللی مبارزه گسترده داخلی و خارجی دارد. کمونیزم بین‌المللی هم از کنفدراسیون و هم از سازمان عفو بین‌المللی حداکثر استفاده را می‌برد و آن سان که پیداست، کنفدراسیون از وابستگی به آن زیاد پرهیز ندارد و به جز آنکه جناح‌ها و دسته‌های داخلی آن مقاومت‌هایی دارند اما سازمان عفو بین‌المللی از آشکار شدن منبع مالی سخت واهمه دارد، زیرا این سازمان پایه‌ای وابسته به سازمان ملل متحد است. ... به درستی، سازمان عفو بین‌المللی از طریق این منابع جهانی علیه ایران تغذیه و تجهیز و گاهی رهبری می‌شود. به همین جهت در بعضی موارد دیده می‌شود که بعضی حملات سازمان مورد تأیید غرب نیست اما رویهمرفته همه مخالفین ایران از جمله سازمان‌های مخفی شرق و غرب از سازمان برای نیات‌شان به طور وسیع استفاده می‌کنند. ... سازمان عفو بین‌المللی با تجهیز همه نیروهای ذکر شده فوق تصمیم دارد روز ۱۸ فوریه در یک اجلاسیه بزرگ علیه ایران سر و صدا بکند و به احتمال قوی طبق شیوه دائمی از طریق روزنامه‌ها و چاپ و انتشار بروشورهای مخصوص و انتشار مطالب جعلی و اعلام تعداد چند هزار زندانی و نظیر آن یک موج تبلیغاتی وسیع علیه ایران به راه اندازد. این نامه جای برنامه شکست خورده و فاش شده قبلی را خواهد گرفت.

۷ بهمن ماه ۲۵۳۵ ادوارد کِرک دبیر اول حزب متحد کارگران لهستان و بانو به پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در کاخ نیاوران باریافتند.

۷ بهمن ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه علیاحضرت شهبانو پس از نیمروز نشست آماده سازی نمایشگاه بین‌المللی هنر تهران در کاخ نیاوران برگزار شد. در این نشست وزیران امور خارجه، فرهنگ و هنر، اطلاعات و جهانگردی، بازرگانی، رئیس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو، معاون کل وزارت امور اقتصادی و دارایی، مدیر عامل هواپیمایی ایران، رئیس دانشگاه فارابی، مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مدیر عامل سازمان نمایشگاه‌ها، مدیر امور هنری دفتر مخصوص شهبانو، مدیر عامل رادیو تلویزیون ملی ایران و دبیر کل بنیاد شهبانو فرح سرافرازی بودن داشتند. در این نشست علیاحضرت شهبانو مقرر فرمودند سازمان‌ها و شخصیت‌های باشنده در نشست به عنوان کمیته‌ای در برگزاری نمایشگاه هنر آفریقای سیاه که با همکاری کشورهای آفریقای غربی در سال آینده در تهران برگزار خواهد شد، همکاری داشته باشند. در نمایشگاه معرفی هنر آفریقا آثاری از موزه‌های هنری کشورهای آفریقای غربی در نمایشگاه بین‌المللی هنر تهران که در اسفند ماه سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی از سوی بنیاد شهبانو فرح در تهران برپا می‌شود، به تماشا گزارده خواهد شد.

۷ بهمن ماه ۲۵۳۵ بازگشت نیروهای ایران از ظفار - سخنگوی دولت درباره فراخواندن شماری از واحدهای نظامی ایران از عمان گفت: بخشی از واحدهای نیروهای مسلح شاهنشاهی به سبب برقراری آرامش در منطقه به میهن بازمی‌گردند ولی چون قرار حمایت نظامی ایران از سلطنت عمان به وقت خود باقی است، این یکان‌ها همواره آمادگی دارند تا در کوتاه‌ترین زمان آماده در پایگاه‌های خود در منطقه ظفار آماده باشند و پروازهای حمایتی جنگنده‌های نیروهای هوایی شاهنشاهی در آسمان عمان نیز ادامه دارد. نیروهای نظامی ایران بنا به درخواست رسمی کشور پادشاهی عمان برای کمک به نبرد ارتش آن کشور با یاغیان و همدستان آن‌ها در یمن جنوبی به آن کشور نیرو برد. در ظفار دسته‌ای از کمونیست‌ها بودند که در بخش غربی عمان دست به شورش زده بودند منتهی ارتش عمان در مبارزه با آن‌ها متوجه شد که در برابر ارتش منظم یمن جنوبی و کمک بی اندازه برخی از کشورهای کمونیستی قرار دارد این کمک‌ها از صورت پنهانی خارج شد و به صورت علنی و در محدوده تمام تجهیزات جنگی سنگین درآمده بود. بدین روی سلطان قابوس پادشاه عمان از ارتش ایران همسایه نزدیک در دهانه هرمز (شاهراه حیاتی خلیج فارس) درخواست کرد تا به کمک ارتش عمان بشتابد. این درخواست پذیرفته شد و یکان‌های نظامی ایران توانستند با کمک به ارتش عمان شورش را سرکوب کنند. چندی پیش سلطان قابوس رسماً جنگ را در این منطقه پایان یافته اعلام کرد و به دنبال آن سخنگوی دولت ایران به آگاهی رساند که شماری از یکان‌های نظامی ایران از عمان فراخوانده شده‌اند اما پروازهای هوایی شاهنشاهی در آسمان عمان ادامه خواهد داشت.

۷ بهمن ماه ۲۵۳۵ میان تهران- جاجرود- رودهن یک اتوبان ۶ خطه ساخته می‌شود و این اتوبان سپس به محورهای فیروزکوه و آبعلی نیز می‌پیوندد و در راستای این اتوبان درازترین و پهن‌ترین تونل کشور ساخته می‌شود. قرارداد فاز نخست بررسی درباره ساختمان شاهراه میان تهران- جاجرود- رودهن و پیوند آن به محورهای فیروزکوه و آبعلی با مهندس مشاور بسته شده است. فاز نخست بررسی‌ها نزدیک به سه ماه به درازا می‌کشد. پس از پایان فاز نخست، فاز دوم بررسی‌ها درباره در مورد ساختن شاهراه شش خطه تهران- جاجرود- رودهن آغاز خواهد شد. بررسی‌های گام دوم ساختمان این شاهراه نزدیک به ۱۸ ماه به درازا خواهد کشید. ساختمان این اتوبان بعد از به پایان رسیدن همه پروژه‌های نیمه تمام وزارت راه و ترابری آغاز خواهد شد. در این شاهراه در منطقه هزار دره یک تونل به درازای ۴ کیلومتر ساخته می‌شود. تونل نامبرده یکی از بزرگترین و پهن‌ترین تونل‌های کشور است که شبکه تهویه بسیار نیرومندی دارد. در راستای شاهراه تهران- جاجرود- رودهن سیستم تلفن اضطراری برنشانده می‌شود. همچنین در کنار این اتوبان با کانال‌کشی‌های ویژه آب روی سطح اتوبان نمی‌ماند و به کانال‌ها سرازیر می‌شود. همه ورودی‌های این اتوبان دارای ایستگاه‌های پرداخت عوارض می‌باشند. برای نخستین بار در درازای تونل یک سیستم کنترل تلویزیونی نیز برنشانده می‌شود.

مصاحبه شاهنشاه آریامهر با روزنامه السیاسه چاپ کویت

۹ بهمن ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر در مصاحبه با احمد جاراله ناشر و صاحب امتیاز روزنامه السیاسه چاپ کویت، درباره ثبات اقیانوس هند فرمودند: اگر درآمد نفتی ما تغییر پیدا کند، در سیاست خارجی خود تجدید نظر خواهیم کرد ولی چنانچه درآمد صورت گذشته خود را بازیابد، ما به سازندگی خود برای برقراری ثبات در اقیانوس هند و منطقه ادامه خواهیم داد.[۱۹]

۹ بهمن ماه ۲۵۳۵ علیاحضرت شهبانو در پیام روز بین‌المللی جذام فرمودند:[۲۰]

خوشحالم که به مناسب روز بین‌المللی جذام بار دیگر فرصتی دست داد تا توجه هموطنان عزیز را به این مسئله بهداشتی جلب نمایم. برای پیشرفت سریع جامعه متحول ما وزارت بهداری و بهزیستی و جمعیت کمک به جذامیان با مشارکت گروه کثیری از مردم خیّر و نیکوکار توانسته‌‎اند گام‌های مؤثری در زمینه بیماریابی، درمان و توان‌بخشی افراد مبتلا بردارند و کامیابی‌های قابل ملاحظه‌ای به دست آورند. نکته‌ای که بیش از همه از نظر من اهمیت دارد و بارها یادآور شده‌ام، مجاهدت بیشتر در امر بیماریابی و تشخیص به موقع و درمان آن است. لازم و شایسته است که پژوهش‌های مربوط به جذام در دانشکده‌های پزشکی و مراکز تحقیقاتی کشور گسترش یابد تا دستیابی به نتایج مطلوب هر چه زودتر میسر گردد. مسلماً نتایج حاصله از این تحقیقات در بهبود جذامیان سایر ممالک نیز مؤثر خواهد بود. خوشبختانه بر هم میهنان من روشن شده است که بیماری جذام تفاوت اساسی با سایر بیماری ندارد و بیمار در ضمن درمان بیماری و در محل زندگی خود می‌تواند همراه و همگام با سایر افراد جامعه در فعالیت‌های اقتصادی و سازندگی شرکت نماید. در این موقع مناسب امیدوارم برنامه‌های کلیه دستگاه‌های مسئول درباره بیماریابی و پژوهش‌های مربوط به این بیماری و بهبود مستمر مؤسسات درمانی تحت نظر جمعیت کمک به جذامیان و اجرای تحولاتی که در ا ین زمینه ضروری است با توفیق کامل روبرو شود.

۹ بهمن ماه ۲۵۳۵ پروتکل همکاری‌های کشاورزی و دامپزشکی میان دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری مجارستان در بوداپست دستینه شد.

۹ بهمن ماه ۲۵۳۵ تا آبان آینده کرمان به شبکه راه آهن سراسری می‌پیوندد. نگهداری از راه‌های کشور از سوی بخش خصوصی و شرکت‌های تعاونی که انجام خواهد شد. ابراهیم فرحبخشیان وزیر راه و ترابری در نشسستی در یکی از کانون‌های حزبی با اشاره به اهمیت ایجاد راه‌های روستایی و مسایل بنادر و راه آهن گفت: بر پایه آخرین آمار تهیه شده در حال حاضر در بندر خرمشهر یک کشتی بازرگانی و در بندر شاهپور ۳ کشتی بازرگانی منتظر نوبت هستند و در بندر بوشهر و بندر عباس نیز کشتی بازرگانی منتظر نوبت وجود ندارد. وزیر راه سپس درباره برنامه گسترش شبکه راه‌آهن گفت: پروژه برقی کردن خط آهن تهران- مشهد و تهران- خرمشهر در دست بررسی است و کار ریل‌گذاری خط آهن زرند به کرمان نیز از اردیبهشت ماه سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی آغاز می‌شود و پیش بینی می‌شود که از این خط آهن تا آبان ماه سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی بهره‌برداری گردد. با آغاز بهره‌برداری از این خط آهن کرمان به شبکه سراسری راه‌آهن می‌پیوندد و همزمان با آن برنامه گسترده‌ای برای جابجایی مسافر و ترابر بار در این راستا انجام می‌یابد. گام‌های نخستین پیوند راه‌آهن سراسری کشور از غرب به شرق فراهم آمده است و راه‌آهن سراسری در شمال غرب کشور تا ایستگاه مرزی راه آهن در «رازی» و در منطقه جوب غربی تا بنادر خرمشهر و شاهپور کشیده می‌شود.

۱۰ بهمن ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه علیاحضرت شهبانوی ایران و سرکار علیه بانو فریده دیبا قائم مقام ریاست عالیه هیأت امنای مدرسه عالی شمیران پس از نیمروز نخستین جشن پایان دوره آموزش مدرسه عالی شمیران برگزار شد. والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی ریاست عالیه هیأت امنای مدرسه عالی شمیران هستند. در این آیین علیاحضرت شهبانو دانشنامه دانش آموختگان و جایزه دانش آموختگان ممتاز را دادند. در این آیین خانم دکتر سیمین رجالی رئیس مدرسه عالی شمیران در گزارشی به آگاهی رساند که هم اکنون یک هزار و ۱۶۰ نفر در این مرکز آموزشی تحصیل می‌کنند. در همین ماه ۲۴۷ نفر و در شهریور ماه ۳۸ نفر در سه رشته تحصیلی این مدرسه آموزش پرورش پیش از دبستان، مشاوره و راهنمایی خانواده و مدیریت رفاه در سطح لیسانس و فوق لیسانس فارغ‌التحصیل شده‌اند. در پایان این آیین علیاحضرت شهبانو در گفتگو با خبرنگاران، پیرامون این مرکز آموزش عالی فرمودند:[۲۱] ...تمام امکاناتی که در مملکت پدید می‌آید نباید در مرکز و تهران متمرکز شود. همه علاقمندند که تمام تأسیسات‌شان را به دلایل مختلف در تهران نگهدارند و در نتیجه در شهرستان‌ها امکانات تهران بوجود نخواهد آمد. به این ترتیب امیدوارم مؤسسات جدیدی که پدید می‌آیند در شهرستان‌ها باشد و یا لااقل آن‌هایی که هستند مرحله توسعه را در شهرستان‌ها بدهند که شهرستان‌ها هم در قسمت‌های گوناگون پیشرفت کنند...

۱۰ بهمن ماه ۲۵۳۵ مصاحبه دکتر عباسعلی خلعتبری وزیر امور خارجه با نمایندگان مطبوعات و خبرگزاری‌های خارجی چنین گفت: [۲۲] مراجعت بخشی از واحدهای ارتش ایران از ظفار به این دلیل بود که دولت عمان موفق شده شورشیان کمونیست ظفار را کاملاً سرکوب کرده و اوضاع را تحت کنترل کامل خود درآورد و تحت این شرایط لزومی نداشت که همان تعداد قبلی سربازان ایرانی در ظفار بمانند. ... در مورد کنفدراسیون محصلین و ارتباط آن‌ها با تروریست‌های ایرانی و سایر کارهای تروریستی آنان پرسش‌های بسیاری شد. وزیر امور خارجه در پاسخ ابراز داشت، اخیراً مدارکی به دست آمده که ماهیت کنفدراسیون و وابستگی آن را به سازمان‌های دیگر علنی ساخت. در حقیقت محصل هیچوقت بودجه و پول این قبیل فعالیت‌ها را ندارد و این دیگران هستند که هزینه این نوع فعالیت‌ها را تأمین می‌کنند. در هرحال عده بسیار قلیلی از محصلان ایرانی فریب کنفدراسیون را خورده‌اند و ما بیش از پنجاه هزار دانشجو در خارج از کشور داریم. بدیهی است وظیفه داشتیم محصلین و ملت ایران و دیگران را از ماهیت و وابستگی‌های کنفدراسیون آگاه سازیم. ... نماینده ایزوستیا نظر وزیر امور خارجه را درباره پشتیبانی شوروی از نظر اکثریت اعضای اوپک در مورد قیمت نفت جویا شد. وزیر امور خارجه در پاسخ گفت، شوروی یک تولید کننده بزرگ نفت است ولی عضو اوپک نیست و از نظر تولید کننده نفت حمایت این کشور از تصمیمات اوپک تعجب‌آور نیست.

۹ بهمن ماه ۲۵۳۵ تا آبان آینده کرمان به شبکه راه آهن سراسری می‌پیوندد. نگهداری از راه‌های کشور از سوی بخش خصوصی و شرکت‌های تعاونی که انجام خواهد شد. ابراهیم فرحبخشیان وزیر راه و ترابری در نشسستی در یکی از کانون‌های حزبی با اشاره به اهمیت ایجاد راه‌های روستایی و مسایل بنادر و راه آهن گفت: بر پایه آخرین آمار تهیه شده در حال حاضر در بندر خرمشهر یک کشتی بازرگانی و در بندر شاهپور ۳ کشتی بازرگانی منتظر نوبت هستند و در بندر بوشهر و بندر عباس نیز کشتی بازرگانی منتظر نوبت وجود ندارد. وزیر راه سپس درباره برنامه گسترش شبکه راه‌آهن گفت: پروژه برقی کردن خط آهن تهران- مشهد و تهران- خرمشهر در دست بررسی است و کار ریل‌گذاری خط آهن زرند به کرمان نیز از اردیبهشت ماه سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی آغاز می‌شود و پیش بینی می‌شود که از این خط آهن تا آبان ماه سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی بهره‌برداری گردد. با آغاز بهره‌برداری از این خط آهن کرمان به شبکه سراسری راه‌آهن می‌پیوندد و همزمان با آن برنامه گسترده‌ای برای جابجایی مسافر و ترابر بار در این راستا انجام می‌یابد. گام‌های نخستین پیوند راه‌آهن سراسری کشور از غرب به شرق فراهم آمده است و راه‌آهن سراسری در شمال غرب کشور تا ایستگاه مرزی راه آهن در «رازی» و در منطقه جوب غربی تا بنادر خرمشهر و شاهپور کشیده می‌شود.

۱۲ بهمن ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه والاحضرت همایون ولایتعهد آیین دوازدهمین سالگرد سپاه ترویج و آبادانی (اصل ششم انقلاب شاه ملت) در مرکز آموزش این سپاه در شهرستان کرج برگزار شد. والاحضرت ناهار را در میان سپاهیان ترویج و آبادانی خوردند. وزیر کشاورزی و منابع طبیعی و فرمانده نیروی زمینی شاهنشاهی و سپاهیان ترویج و آبادانی از والاحضرت ولیعهد در ساعت یازده و پانزده دقیقه هنگام ورود به مرکز آموزش سپاه ترویج و آبادانی پیشباز کردند. هنگام ورود والاحضرت به این مرکز دختر خردسالی دسته گل زیبایی را به ولیعهد ایران پیشکش کرد. آنگاه والاحضرت از پاسدار تشریفاتی سان دیدند. پس از این آیین، پیکره شاهنشاه آریامهر در میدانگاه این مرکز در آیین با شکوهی گلباران شد. به هنگام گلباران پیکره شاهنشاه آریامهر یکی از سپاهیان ترویج و آبادانی گزارشی به آگاهی رساند. پس از آن والاحضرت همایون ولایتعهد به آمفی تئاتر این مرکز رفتند و با شور و هیجان سدها تن از سپاهیان دختر و پسر این مرکز روبرو شدند. در این جا روحانی وزیر کشاورزی و منابع طبیعی گزارشی داد و گفت: تشریف‌فرمایی والاحضرت همایون به میان سپاهیان انقلاب که جوانان تحصیلکرده و شاهدوست و میهن پرست ایران زمینند مایه افتخار و مباهات آن‌ها است. والاحضرت ولیعهد سپس دفتر یادبود مرکز را دستینه فرمودند و پس از خوردن ناهار با سپاهیان ترویج و به کاخ شاه بازگشتند.

هلند مرکز کارهای ضد حکومت شاهنشاهی ایران

۱۲ بهمن ماه ۲۵۳۵ مجلس شورای ملی در نشست امروز درباره کارهای ضد ایرانی و دسیسه‌ای که علیه ایران و ایرانی در هلند فرم می‌گیرد از وزارت امور خارجه خواستار روشنگری شد.[۲۳] [۲۴] حسن صدر نماینده تفت در سخنانی گفت: می‌خواهم توجه نمایندگان محترم را به بعضی نقشه‌هایی که توسط پاره‌ای از سازمان‌های بی‌اساس غربی طرح شده و هدفش آغاز نهضت مزدورانه علیه میهن عزیز ما است، جلب کنم. بدون شک نمایندگان محترم آگاه هستند سازمانی که خود را سازمان عفو بین‌المللی می‌نامد در این اواخر تعدادی برنامه محرمانه ضد ایرانی تنظیم نموده است. ... گزارش‌های رسیده نشان می‌دهد که برنامه جدی علیه ایران تهیه شده است و قرار است در تاریخ ۱۸ فوریه در کشور هلند انجام یابد. وی افزود، این حقیقت نیز برای همگان روشن شده است که این سازمان یعنی (سازمان عفو بین‌المللی) که در ایران و چند کشور دیگر از جهان نقاب از چهره آن برداشته شده است، در پشت این نقشه تازه قرار دارد و همانگونه که به آگاهی رسید، قرار است این کنفرانس ضد ایرانی در آمستردام برگزار شود و هدف آن سازمان دادن خط مشی برای مبارزه با ایران در طول سال جاری می‌باشد. حسن صدر نماینده تفت و رئیس کمیسیون آموزش و پرورش مجلس شورای ملی به سخنان خود افزود: ماهیت حقیقی این است: برنامه چیزی جز اقدامات بی‌اساس دشمنی با ایران نیست و این امر که نشانه نقض صریح قوانین و موازین بین‌المللی یعنی دخالت در امور داخلی کشورها توسط گروه‌های دسیسه باز و افرادی که سوابق مشکوک دارند بشمار می‌آید. چیزی که بدون شک و تردید موجب شگفتی نمایندگان محترم مجلس شورای ملی خواهد شد این است که دولت هلند ظاهراً موافقت کرده است که این کنفرانس ضد ایرانی در خاک آن کشور یعنی آمستردام تشکیل شود. ... ضمناً اگر اقدامی برای جلب توجه دولت هلند به این حقیقت معمول گردیده باشد مبنی بر اینکه توطئه آمستردام علیه ایران علیرغم روابط دوستی همکاری بین دو کشور قابل درک نیست. باید نمایندگان شورای ملی در جریان آن گذاشته شوند.

غلامرضا هاشمی نماینده میاندوآب در سخنانی گفت: اقدامات و عملیات سازمان کذایی عفو بین‌المللی را که با حمایت امپریالیسم و استعمارگران کهن و استعمارگران نو قصد دارند با مطالب ساختگی به جهش سیاست مستقل ملی کشور شاهنشاهی که به ابتکار خلاقه شاهنشاه آریامهر خردمند صورت می‌گیرد دست درازی نمایند، محکوم نموده و این تصور باطل و واهی هرگز قادر نخواهد بود سیاست مستقل ملی ما را از حرکت بازدارد. علی بهنیا نماینده شاهپور از وقایع ۱۵ بهمن یاد کرد و گفت: خدای ایران شاهنشاه آریامهر را از خطر نجات داد تا این شهریار اندیشمند به عمر تسلط ۷۲ ساله استعمارگران نفت بر طلای سیاه ما خاتمه دهند و قراردادهای تحمیل شده و پوشالی را با قدرت کامل پاره کنند و بدور اندازند. قاسم زاده نماینده رودسر با اشاره به پیشرفت‌های ملت ایران به رهبری شاهنشاه گفت: جای تعجب است آن‌هایی که اکثراً بهزیستی خود را با تضعیف و استفاده از منافع دیگران فراهم می‌سازند به پیشرفت ما حسادت نموده عواملی را در گوشه کنار دنیا بر ضد ایران بر می‌انگیزانند ولی این‌ها باید بدانند ملت شریف ایران با آشنایی کامل به حقوق حقه خود تحت رهبری داهیانه شاهنشاه دوربین و جهان‌بین به انجام برنامه‌های مترقیانه تصمیم قاطع گرفته و از این ترهات و اراجیف و تحریکات اعتنایی ندارد.

پروژه‌های گسترده خانه‌سازی و دیگر بناها برای همگان

۱۲ بهمن ۲۵۳۵ کنسرسیوم آرشیتکت‌ها مرکب از مهندسان مشاور ایرانی، استرالیایی و فنلاندی برای اجرای پروژه‌های شهرک، هتل، بیمارستان، آسمانخراش و مجموعه‌های تفریحی و ورزشی در ایران، آغاز به کار کرد. برای پیاده کردن پروژه‌های گسترده در زمینه‌های ساختن شرکت، هتل، پارکینگ‌های چند اشکوبه‌ای، بیمارستان، آسمانخراش، مجموعه‌های تفریحی و ورزشی و فروشگاه‌های بزرگ در ایران، کنسرسیومی از گروه مهندس کورش زعیم، گروه آرشیتکت‌های فنلاندی و گروه مهندسین مشاور استرالیا (وارگن چپمن) سامان یافت که این تیم نیرومند به زودی کارهای خود را در زمینه‌های نامبرده آغاز خواهد کرد و با پیشینه درخشانی که هر یک از گروه‌ها دارا هستند می‌توان گفت این کنسرسیوم قادر خواهد بود بزرگترین پروژه‌های ساختمانی را زیر پوشش سرپرستی و اجرایی خود قرار دهد. ... مهندس زعیم گفت که پروژه‌های تازه‌ای برای آپارتمان‌سازی در منطقه فشم در دست است و یکی دیگر از برنامه‌های گروه پیشنهادی است که درباره تشکیلات المپیک ۱۹۸۴ به گروه رسیده و هم اکنون در این باره به بررسی پیرامون آن می‌پردازیم. همانگونه که می‌دانید گروه فنلاندی که به ما دست همکاری داده تخصص فراوانی در ساختن مجموعه‌های ورزشی دارد و بدین روی پروژه ساخت و ایجاد مجموعه بازی‌های المپیک ۱۹۸۴ را بررسی نموده است. گروه مهندسی کورش زعیم هم چنین برای بسیاری از پروژه‌ها مانند بیمارستان، فروشگاه و هتل قادر به تهیه لوازم داخلی مورد نیاز هم می‌باشد و در واقع اینگونه تأسیسات را کامل و آماده بهره‌برداری تحویل می‌دهد.

آزاد ساختن تروریست‌ها زیر فشار سازمان عفو بین‌الملل خیانت به ملت ایران

۱۳ بهمن ماه ۲۵۳۵ شصت و شش زندانی ضد امنیتی آزاد شدند. آزاد شدگان ۵۹ مرد و ۷ زن هستند که به سبب کارهای تروریستی برای براندازی حکومت شاهنشاهی دستگیر و زندانی شدند.[۲۵] منوچهر مقدم تسلیمی اینان گروهی بودند که می‌خواستند شهبانو و ولیعهد را ترور کنند. چند تن از آزاد شدگان با کمک تروریست‌های خارجی اسلحه به ایران می‌آوردند. شماری از آزاد شدگان هموند گروه‌های تروریستی مارکسیست اسلامی هستند. میان عفو شدگان دو مرد نسبتاً مسن به نام‌های عبادی و عسگراولادی دیده می‌شدند. این دو رابط تدارک ترور «حسنعلی منصور» نخست وزیر سابق ایران بودند. چهار نفر از این گروه مستقیماً در ترور دخالت داشتند که به اعدام محکوم شدند و حکم درباره‌شان اجرا شد. اما این دو در دادگاه به زندان ابد محکومیت یافتند و پس از ۱۲ سال به زندگی اجتماعی بازگشتند تا پایه های شورش اسلامی در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی را بریزند. برابر نیمروز به فرمان شاهنشاه آریامهر به ۶۶ تن از محکومین ضد امنیت کشور دستور بخشش آنان به آنها داده شد، این زندانیان هستند که در گذشته به سبب کارهای تروریستی و کمونیستی بازداشت و با رأی دادگاه محکوم شده بودند. این زندانیان که از اقدامات و فعالیت‌های خود نادم و پشیمان بوده و مراتب ندامت خود را ابراز داشته بودند، در عریضه‌هایی از پیشگاه مبارک ملوکانه استدعا کردند با برخورداری از عطیه شاهانه سال های مانده از محکومیت آنان بخشوده شود. درخواست تروریست ها از سوی شاهنشاه آریامهر پذیرفته شد و آن‌ها مورد بخش شاهانه قرار گرفتند. افراد نامبرده با آگاهی از مهر همایونی، در مراسمی گرد آمده و سپاسگزاری خود را از دهش و بخشش شاهنشاه آریامهر ابراز داشتند. بی‌مناسبت نیست اضافه شود که علاوه بر این عده، قبلاً هم در طول سال ۲۵۳۵ و به میمنت تقارن آن با پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی، ۵۸ نفر دیگر از محکومین ضد امنیتی که از گذشته خود نادم بوده‌اند و محکومیت‌هایی بین ۲ سال زندان تا حبس دایم داشته‌اند مورد عفو شاهنشاه آریامهر واقع و از زندان آزاد گردیدند.

۶۶ زندانی ضد امنیتی که مشمول عفو شاهنشاه آریامهر شده‌اند، دیروز شادمانه زندان را ترک کردند و به زندگی اجتماعی بازگشتند. آزاد شدگان که ۵۹ نفر مرد و ۷ نفر زن هستند، به دلیل اقدام علیه امنیت کشور زندانی بودند و بعضی از آنان به طور مستقیم در عملیات تروریستی از جمله در شبکه ترور مرحوم حسنعلی منصور شرکت و دخالت داشتند. این عده به مناسبت سالگرد روز پانزدهم بهمن- روز رفع خطر از وجود شاهنشاه آریامهر - مورد عفو ملوکانه قرار گرفتند و دیروز زندان قصر را ترک گفتند. قبل از آزادی ۶۶ محکوم دادگاه‌های نظامی در محل آمفی تئاتر زندان قصر با خبرنگاران داخلی و خارجی به گفتگو نشستند و در محیطی صمیمی با سپاس از عفو بزرگوارانه شاهنشاه آریامهر با نمایندگان وسایل ارتباط جمعی سخن گفتند. میان آزاد شدگان ۴ مرد روحانی و دو جوان تحصیلکرده آلمان بودند. همه آزاد شدگان با شور و هیجان از زندگی در اجتماع آزاد و خانواده خود سخن می‌گفتند، از گذشته خود و رفتاری که به محکومیت‌شان انجامیده بود، ابراز پشیمانی می‌کردند. آزاد شدگان در نشستی که با خبرنگاران داشتند پافشاری کردند که بنویسند که آنان شرمسار هستند. ۶۶ محکوم عفو شده از میان خود «منوچهر مقدم سلیمی» را به نمایندگی برگزیدند تا او سبب این گردهم‌آیی را در آمفی تئاتر زندان قصر روشن سازد.

منوچهر مقدم سلیمی در آغاز سخن خود گفت که پشیمانی از رفتار گذشته آن‌ها، به فرستادن عریضه‌ای به پیشگاه شاهنشاه آریامهر انجامید که هر ۶۶ نفر آن‌ها درخواست کرده بودند که مورد مهر و بخشش همایونی قرار گیرند و همانگونه که انتظار داشتند این عریضه با بزرگواری شاهنشاه روبرو شدند تا بار دیگر به زندگی اجتماعی بازگردند و این بار فرد مفیدی برای جامعه و کشور خویش باشند. گزارش حسن رفتار این گروه در زندان نیز پیوست عریضه به پیشگاه شاهنشاه آریامهر بوده است.

افزون بر این گروه که بامدادان از زندان بیرون آمدند، به مناسبت زادروز تولد شاهنشاه آریامهر در آبان ماه گذشته، سالروز بنیاد نهادن لژیون خدمتگزاران بشر ، روز حقوق بشر و سالروز قیام ملی ۲۸ مرداد، ۵۸ محکوم دادگاه‌های نظامی که علیه امنیت کشور اقدام کردند، از زندان آزاد شدند. در میان آزاد شدگان کسانی نیز هستند که ۱۲ سال در زندان بودند و این گروه به مجرد آزادی از زندان می‌توانند در هر جا که بخواهند و در تخصص‌شان باشد، استخدام شوند و مثل همه مردم عادی دستمزد عادلانه دریافت کنند. از علیرضا حاجی بیگلی، یکی از آزاد شدگان، سئوال شد چرا دستگیر و محکوم شده است؟ پاسخ داد: من در شهر «براون شوایگ» آلمان تحصیل می‌کردم. برای دیدار خانواده‌ام به ایران آمدم و پس از چندی دستگیر شدم. خبرنگاران پرسیدند، اتهام شما چه بود؟ علیرضا پاسخ داد: من عضو کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در آلمان بودم. علیرضا که به ۵ سال زندان محکوم شده بود پس از ۷ ماه مشمول عفو ملوکانه شد و گفت که به من اجازه داده شده به هر جا که بخواهم بروم. من ترجیح داده‌ام که به تحصیل خود ادامه دهم. مهندس محمود رضایی عباسی که یکی از اعضای گروه کمونیستی بود و این گروه یکی از همکاران خود را کشته است، گفت: من مدیر فنی کارخانه نورد اهواز بودم و در همان موقع به یک گروه کمونیستی پیوستم. اما دستگیر و زندانی شدم. از مهندس رضایی سئوال شد: آیا پس از دستگیری، شکنجه شده است یا نه؟

میان عفو شدگان دو مرد نسبتاً مسن به نام‌های عبادی و عسگراولادی دیده می‌شدند. این دو رابط تدارک ترور «حسنعلی منصور» نخست وزیر سابق ایران بودند. چهار نفر از این گروه مستقیماً در ترور دخالت داشتند که به اعدام محکوم شدند و حکم درباره‌شان اجرا شد. اما این دو در دادگاه به حبس ابد محکومیت یافتند و پس از ۱۲ سال به زندگی اجتماعی بازگشتند. بین ۷ زن عفو شده، دختر جوانی بود که خود را «گرجانی» لیسانسیه فیزیوتراپی معرفی کرد. او هموند گروه کمونیستی تروریستی به رهبری «حمید اشرف» بوده. خانم گرجانی گفت: پس از ۸ ماه و ۴ روز مورد عفو ملوکانه قرار گرفتم و به زندگی عادی بازمی‌گردم. خبرنگاران از جوانی به نام «محمود شاهسونی» پرسیدند چرا دست به عملیات ضد امنیتی زدی؟ آیا قصد داشتی اساس حکومت را براندازی؟ شاهسونی: گفت بله، این قصد را داشتم زیرا به من گفته بودند که این حکومت، حکومت خوبی نیست و باید اساس آن در هم بریزد. ما در صدد بودیم یک حکومت مطلقه اسلامی را جایگزین حکومت فعلی کنیم. گاهی از خارج کشور و بوسیله گروه‌های تروریستی بین‌المللی و گاهی به طور قاچاق اسلحه را از مرز می‌گذراندیم و یا از قاچاقچیان اسلحه می‌خریدیم. ما وقتی احساس کردیم که بوسیله نیروهای خارجی هدایت می‌شویم سر خورده و پشیمان از راهی که می‌رفتیم بازگشتیم.

«منوچهر مقدم سلیمی» که به نمایندگی عفوشدگان سخن می‌گفت ابراز داشت: من تحت تأثیر حوادث قبل از ۲۸ امرداد ۳۲ به عضویت سازمان جوانان حزب منحله توده درآمدم و چندی قبل با جوانانی که عضو حزب کمونیست بودند و از خارج به ایران آمده بودند، گروهی تشکیل دادیم و توطئه سوءقصد به جان شاهشناه آریامهر در کاخ مرمر را بوجود آوردیم. البته من در این توطئه مستقیماً دخالتی نداشتم ولی از آن باخبر بودم و پس از دستگیری به ۳ سال زندان محکوم شدم و پس از گذراندن دوران محکومیت از زندان آزاد شدم. اما باز هم به همان راه گذشته بازگشتم و در سال ۲۵۳۳ شاهنشاهی بار دیگر در توطئه ربودن و سوءقصد به جان علیاحضرت شهبانو و والاحضرت ولیعهد شرکت کردم. اکنون با پشیمانی از گذشته تاریک به شکرانه رفع خطر از وجود شاهنشاه آریامهر همزمان با جشن‌های پنجاه سال شاهنشاهی دودمان پهلوی از زندان آزاد شدم و به زندگی اجتماعی بازگشتم.

۱۵ بهمن ماه ۲۵۳۵ سیزدهمین نشست کمیته حمل و نقل و ارتباطات همکاری عمران منطقه‌ای (آر.سی.دی) کار خود را در تهران آغاز کرد.

۱۶ بهمن ماه ۲۵۳۵ با بودن والاحضرت شاهدخت شهناز پهلوی نمایشگاه پیشرفت‌های ایران امروز در توکیو پایتخت ژاپن، گشایش یافت.


۱۷ بهمن ماه ۲۵۳۵ در اجرای فرمان شاهنشاه آریامهر مبلغ پنج هزار دلار از طرف جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران برای کمک به آسیب دیدگان حادثه آتشفشان زئیر به صلیب سرخ آن کشور اهدا شد.

گشایش موزه ششم بهمن شهیاد آریامهر

۱۷ بهمن ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو موزه ششم بهمن در بنای شهیاد آریامهر گشایش یافت.[۲۶] به هنگام ورود به موزه مهندس حسین امانت طراح ساختمان و پروفسور فریچ مسئول هنری موزه ششم بهمن به پیشگاه اعلیحضرتین معرفی شدند و دیدار از موزه آغاز شد. اعلیحضرتین پس از دیدار از دو اتاقی که پیشرفت‌های دهه انقلاب با تلویزیون‌های مدار بسته نشان داده می‌شد به سالن دیداری و شنیداری‌ها تشریف فرما شدند و در آن‌جا وزیر فرهنگ و هنر درباره موزه گزارشی رسایی به آگاهی همایونی رسانید. هنگام بازدید اعلیحضرتین از موزه ششم بهمن در سالن اصلی، فیلم و فرتورهای جالبی روی چهار پرده بزرگ و دوازده ستون متحرک و آویخته نشان داده شد که نمایانگر جلوه‌هایی از تمدن کهن ایران و آغاز شاهنشاهی در سرزمین ایران تا به امروز بود و فیلم به پیشرفت‌های دهه انقلاب می‌پرداخت. در این برنامه علی نصیریان هنرمند ارزنده تئاتر به شیوه نقّالان تحولات و سیر شاهنشاهی ایران و دستاوردهای انقلاب را به زبانی شیوا نقل می‌کرد و در پایان برنامه مورد مهر اعلیحضرتین قرار گرفت. اعلیحضرتین پس از بازدید از کتابخانه دفتر یادبود موزه را توشیح فرمودند و مهندسین و کسانی را که مدت دو سال در ساختمان این موزه سهمی داشتند مورد مهر همایونی قرار دادند.

کتابخانه این مجموعه اسناد و مدارک عصر انقلاب را دربردارد و در حقیقت مرکزی برای مطالعه و پژوهش است و در کنار آن رستوران زیبایی با یک آب‌نمای طبیعی و فضایی آرام برای بازدید کنندگان شهیاد آریامهر و موزه ششم بهمن ساخته شده است. این موزه که به کوشش وزارت فرهنگ و هنر شکل گرفته، نمونه درخشانی از یک موزه مدرن است که همه امکانات یک موزه مردمی را دربردارد. بازدید برای همگان پس از گشایش این موزه آزاد است و بازدیدکنندگان موزه عظیم شهیاد و موزه ششم بهمن نموداری از سیر تحول شاهنشاهی در ایران و نشانه‌هایی از عصر انقلاب را خواهند دید.

۱۷ بهمن ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه علیاحضرت شهبانو سازمان بله ملی ایران و سازمان کُر ملی ایران چند برنامه هنری در تالار رودکی اجرا کردند. علیاحضرت شهبانو ساعت ۱۹ و سی و پنج دقیقه به همراه سرکار علیه بانو فریده دیبا به تالار رودکی تشریف‌فرما شدند آقای پهلبد وزیر فرهنگ و هنر، چند تن از وزیران و رئیس دفتر مخصوص علیاحضرت شهبانو به پیشباز شهبانو و همراهان آمدند. علیاحضرت شهبانو سپس به جایگاه مخصوص در تالار نمایش رفتند. در نخستین بخش از برنامه هنرمندان سازمان کُر ملی ایران به رهبری «آلفرد ماردوریان» چند ترانه محلی اجرا کردند. در دومین بخش هنرمندان سازمان باله ملی ایران باله «سِرِناد» را که روی قطعه‌ای به نام «سِرِناد در دو ماژور» برای ارکستر زهی طراحی شده است، به روی صحنه آوردند. در پایان هنرمندان همین سازمان رقص دو نفره از باله «سمرالدا» را که برای نخستین بار در سال ۱۸۴۴ میلادی اجرا شده و از آن پس به عنوان شاهکاری در تاریخ باله به یادگار مانده است، اجرا کردند. داستان این باله از کتاب مشهور ویکتور هوگو با نام «گوژپشت نتردام» اقتباس شده است. علیاحضرت شهبانو در فاصله برنامه‌های هنری سازمان باله ملی ایران، گروهی از استادان دانشگاه، نویسندگان، شعرا، هنرمندان رشته‌های مختلف و اعضای سازمان‌ها و جمعیت‌های تحت ریاست عالیه علیاحضرت شهبانو را در تالار رودکی به حضور پذیرفتند و آنان را مورد مرحمت قرار دادند.


۱۷ بهمن ماه ۲۵۳۵ والاحضرت اشرف از کلاس‌های مختلط سوادآموزی زابل دیدن کردند. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی، نیابت ریاست عالیه کمیته ملی پیکار جهانی با بیسوادی، امروز در سومین روز سفر به استان سیستان و بلوچستان همچنان به بازدید از مراکز سوادآموزی می‌پردازند.[۲۷] [۲۸] والاحضرت اشرف پس از نیمروز در شهر زابل در تنین آوای یک دختر روستایی زابل که برای سرسبزی و خرمی همیشگی سیستان می‌خواند به آسمان می‌رفت، نهال سروی را در باغچه کوچک حیاط مدرسه شهناز زابل غرس کردند و همراه با والاحضرت ۴۹ نوسواد سیستانی در دو مدرسه شهناز و پروین اعتصامی زابل نهال‌های سرو را به نشانه ۵۰ سال شاهنشاهی پهلوی نشاندند. والاحضرت اشرف در میان ابراز احساسات پرشور سیستانی‌های مرزنشین نسبت به شاهنشاه از روستای زهک و کلاس‌های سوادآموزی آن دیدن کردند و پس از نیمروز در زابل پیشرفت‌های عمرانی این شهر و چند کلاس پیکار با بیسوادی آن را بازدید فرمودند. زهک روستایی که میزبان والاحضرت بود، در ۳۰ کیلومتری زابل است که جمعیت قراء و قصباتش ۴۰ هزار تن می‌باشد. این روستا در کناره هیرمند با معماری سنتی مناطق کویری تبارمندی خود را پاسداری کرده و در دبستان صفوی همین روستا والاحضرت اشرف از اولین کلاس‌های سوادآموزی دختر و پسر دیدن کردند. فرماندار زابل با اشاره به پیشرفت‌های برنامه جهاد ملی سوادآموزی گفت: ۷۵۵۶ سوادآموز زن و مرد هم اکنون در ۲۹۷ کلاس که دستاورد تلاش ۱۳۲ کمیته شهری، روستایی و کارگری است، تحصیل می‌کنند. والاحضرت اشرف از مدرسه صفوی با خودرو جمازه‌سواران سیستانی معظم‌لها را همراهی کردند و سپس برای بازدید از دو کلاس سوادآموزی زنان در روستای زهک به خانه یکی از اهالی رفتند. «حاج علی خمبری» یکی از روستاییان باسواد زهک دو اتاق خانه خود را با حصیر مفروش کرده و در اختیار کمیته محلی سوادآموزی زهک قرار داده تا در آن جا زنان و دختران روستای زهک خواندن و نوشتن یاد بگیرند. والاحضرت در این کلاس‌ها در کنار دختران سیستانی بر روی زمین نشستند و از آنان خواستند که درس‌های فرا گرفته را برایشان بازخوانی کنند. هنگامی که والاحضرت اشرف از کلاس‌ها بیرون می‌آمدند خشنودی خود را از پیشرفت این نوسوادان به آموزگاران آن‌ها ابراز داشتند.

۱۸ ارتشبد فضائل تدین فرمانده نیروی هوایی شاهنشاهی در یک پیش آمد هوایی در تپه‌های لویزان کشته شد. به فرمان شاهنشاه آریامهر، سپهبد خلبان امیر حسین ربیعی به فرماندهی نیروی هوایی شاهنشاهی منصوب گردید.



۱۹ بهمن ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نیابت ریاست عالیه کمیته ملی پیکار جهانی با بیسوادی در پایان اقامت چهار روزه در سیستان و بلوچستان و بازدید از کلاس‌های سوادآموزی در این مناطق عصر دیروز به تهران بازگشتند. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در پایان بازدید گفتند: قصد من از این سفر استثنایی آشنایی بیشتر با مسائل و دشواری‌های پیکار با بیسوادی و نارسایی‌ها و موانعی که در سر راه وجود دارد بود. تنگناهای موجود در استان سیستان و بلوچستان نمونه‌ای از تنگناهای استان‌های دیگر است، زیرا دست یافتن به برخی از جاهای این استان به علت شرایط جغرافیایی بسیار مشکل است ولی مشکل کلی در امر پیکار با بیسوادی پراکندگی روستاها در سطح کشور است. والاحضرت افزودند، چند هزار روستا در کشور داریم که از چندین خانوار بیشتر تشکیل نمی‌شود که دسترسی به آن‌ها آسان نیست ولی روستاهایی که در دسترس هستند و از تجمع خانواده‌ها تشکیل شده، اجرای برنامه‌های سوادآموزی در آن‌ها آسان است. با توجه به این نکته که بیش از نیمی از جمعیت کشور ما روستانشین هستند و نیمی از این جمعیت روستایی در نقاط دوردست سکونت دارند، این نیز قابل توجه است که پانزده درصد از این روستاهای پراکنده در دسترس نیستند و این دشواری ما در نظام پیکار با بیسوادی است. با جدیدت مسئولان و نظارتی که شخصاً در اجرای این برنامه خواهند کرد و مشاهده پیشرفت‌ها و بررسی علل نارسایی‌ها از نزدیک، همانطور که شاهنشاه امر فرمودند، در ده سال آینده جهاد ملی سوادآموزی به هدف خود دست یابد. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نیابت ریاست عالیه کمیته ملی پیکار جهانی با بیسوادی به هنگام بازدید از کلاس‌های آموزش «آموزش یاران جهاد ملی سوادآموزی» گفتند که پیرامون بازدید چهار روزه از استان سیستان و بلوچستان، پیشرفت‌ها و نارسایی‌های برنامه پیکار با بیسوادی گزارشی به حضور شاهنشاه آریامهر ریاست عالیه کمیته ملی پیکار با بیسوادی خواهند داد.

۱۹ بهمن ماه ۲۵۳۵ سه سد برای فراهم آوردن آب مشهد ساخته می‌شود.برای تأمین آب شهر مشهد و تغذیه مصنوعی سفره آب زیر زمین منطقه فریزی سه سد «کارده»، «طرق» و «فریزی» در مشهد ساخته خواهد شد. سد طرق بر روی رودخانه طرق و سد کارده بر روی رودخانه کارده بنا خواهد شد و هم اکنون بررسی‌ها پیرامون این دو سد و تهیه اسناد آن به پایان رسیده و در مرحله مناقصه می‌باشد. عملیات اجرایی ساختمان این دو سد از آغاز سال جاری شروع می‌شود. سد طرق از نوع قوسی بتونی و با حجم مخزن دریاچه ۴۰ میلیون متر مکعب می‌باشد و سد کارده نیز از نوع قوسی بتونی با حجم مخزن دریاچه ۳۰ میلیون متر مکعب ساخته خواهد شد. سد فریزی که در حال حاضر در مرحله دوم مطالعه می‌باشد، بر روی رودخانه فریزی بنا خواهد شد. نوع سد آن خاکی است و حجم مخزن دریاچه آن ۱۵ میلیون متر مکعب می‌باشد و پیش‌بینی می‌شود در سال آینده عملیات ساختمانی آن به مناقصه گذاشته شود و تا اواخر سال آتی عملیات ساختمانی آن شروع گردد. همچنین طرح آبرسانی شهر مشهد از امامیه که از سال ۲۵۳۳ شروع شده، در مرحله خاتمه می‌باشد و هدف از این طرح تأمین آب سالم و بهداشتی شهر مشهد است.

۲۰ بهمن ماه ۲۵۳۵ ۹ دختر دانشجو شهردار شدند اصفهان ۹ دختر دانشجوی مدارس عالی مامایی و پرستاری مجتمع آموزشی شیر و خورشید سرخ اسپهان به \ست شهردار کل و شهرداران نواحی هشتگانه مجتمع مذکور انتخاب شدند. انتخابات از سوی دانشجویان مدارس عالی یاد شده و دانش‌آموزان آموزشگاه بهیاری، مجتمع آموزشی شیر و خورشید سرخ با رأی مخفی انجام شد و دوشیزه فرزانه میزانی به سمت شهردار کل و دوشیزگان طاهره جبارزاده، نیلوفر خان شقاقی، مهناز فخرایی، طاهره غرانی، زری بهارستانی، نرگس فتح زنجانی مقدم و بهتاج خدادادی و ناهیدی به سمت شهرداران نواحی هشتگانه انتخاب شدند. این انتخابات در پی سپردن کار دانشجویان به دست دانشجویان انجام گرفته است.

۲۰ بهمن ماه ۲۵۳۵ فروشگاه تعاونی مصرف شهر و روستا در آیینی در میدان کورش کبیر بوشهر گشایش یافت. همزمان با برگزاری جشن‌های بزرگداشت سالروز انقلاب شاه و ملت، فروشگاه شماره یک تعاونی شهر و روستا در بوشهر طی مراسم باشکوهی با حضور آقای امیر قاسم معینی وزیر کشور و دکتر بطائی استاندار بوشهر گشایش یافت. در این آیین که گروهی از مقام‌های محلی استان نیز شرکت داشتند، آقای شاه امیر نماینده سازمان تعاون مصرف شهر و روستا گفت: سازمان شهر و روستا که برای رفاه مردم و جلوگیری از گرانفروشی تشکیل شده، چون تأمین ارزاق عمومی و نیازمندی‌های مردم را از طریق منابع اولیه تولید بر عهده دارد، مورد توجه ذات همایونی است و شاهنشاه آریامهر همواره برای گسترش شبکه سازمان در سراسر کشور اوامر مؤکّدی صادر فرموده‌اند. هم اکنون سازمان جمعاً ۳۱۶ واحد فروش در سراسر کشور دارد که از این تعداد ۱۶۴ واحد در تهران و ۱۵۲ واحد دیگر در شهرستان‌ها می‌باشد. فروشگاهی که از امروز مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد در زمینی به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع و با هزینه سی و هفت میلیون و پانصد هزار ریال شده و دارای یک سالن فروش، انبار، چهار دستگاه سردخانه به گنجایش‌های بین ۲۰ تا ۶۰ تُن برای نگاهداری مواد پروتئینی و سایر مواد فاسد شدنی است. امیدواریم با گشایش این واحد در بوشهر قدمی برای رفاه اهالی برداشته شود و مردم غیور بوشهر بتوانند احتیاجات خود را از یک منبع مطمئن تأمین نمایند.

اسفند ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

محسن مخملباف تروریست چریک فدایی

۱۸ اسفند ماه ۲۵۳۵ روح‌الله کفیلی تروریست سازمان چریک‌های فدایی که بر پایه رأی دادگاه بازنگری نظامی به اعدام محکوم شده بود، مورد بخشش ملوکانه قرارگرفت و مجازات وی به حبس همیشگی دگرگون شد. عبدالرضا کلانتر نیستانکی بامدادان بر پایه حکم دادگاه نظامی اعدام شد. عبدالرضا کلانتر نیستانکی از چند سال پیش به گروه تروریستی چریک‌های فدایی پیوست و یکی از همدستان حمید اشرف تروریست نابوده شده یود. باید یادآوری کرد که در روز ۲۲ امرداد ماه ۲۵۳۳ شاهنشاهی، محسن مخملباف و روح‌الله کفیلی و غلامحسین لنگرودی فروتنی نژاد هموندان گروه تروریستی چریک‌های فدایی بودند که با برنامه‌ای از پیش نهاده شده برای ربودن اسلحه کمری پاسبان پست، به پاسبان شامبیاتی در خیابان ایران حمله کردند، محسن مخملباف چاقو کشید و ضربه‌های سختی با چاقو به پشت پاسبان شامبیاتی وارد آورد، با وجود ضربه‌های کارد وارده پاسبان شامبیاتی در خیابان ایران توانست خوشبختانه به تروریست محسن مخملباف شلیک کند.[۲۹] در این میان، مردم دلیر دو تروریست محسن مخملباف و و غلامحسین لنگرودی فروتنی نژاد را دستگیر کردند و روح الله کفیلی پا به فرار گزاشت. پرونده این دو تروریست محسن مخملباف و غلامحسین لنگرودی به دادگاه نظامی داده شد و مخملباف به پنج سال و لنگرودی به ۱۵ سال زندان جنایی درجه یک محکوم شدند. روح‌الله کفیلی به مشهد فرار کرد و پنهان شد. وی در این درازا به جعل شناسنامه، دزدی اوراق و مدارک دولتی، پخش جارنامه‌های زیان آور به حکومت مشروطه و دولت نمود و یک بار نیز در ساختمانی بمبگزاری کرد که آسیب فراوانی به بار آورد. سرانجام کفیلی دستگیر شد و در دادگاه بازنگری (تجدید نظر) به جوخه اعدام سپرده شد.

بازدید آریامهر شاهنشاه ایران از پیشرفت‌های عمرانی و صنعتی خوزستان

آریامهر سد رضا شاه کبیر را می گشایند
ShahanshahAryamehrKhuzestanRezaShahKabirDam2535a.jpg
StampDamRezaShahKabirKhuzestan2535.jpg

۱۹ اسفند ماه ۲۵۳۵ سفر چند روزه شاهنشاه آریامهر به جنوب کشور، پیش از نیمروز آغاز شد و شاهنشاه آریامهر برای بازدید از پیشرفت‌های عمرانی و صنعتی خوزستان و گشایش چند واحد عظیم تولیدی صنایع کشور که در خوزستان آماده بهره‌برداری است،از تهران به اهواز پرواز کردند.[۳۰] شاهنشاه آریامهر در ساعت ۱۰/۱۰ دقیقه به فرودگاه مهرآباد وارد شدند. آقای هویدا نخست وزیر، رؤسای دو مجلس، رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران، ژنرال آجودان شاهنشاه، وزیر امور خارجه، رئیس کل تشریفات شاهنشاهی، رئیس دفتر مخصوص و معاون دربار شاهنشاهی به پیشباز همایونی آمدند. هواپیمای شاهنشاه آریامهر در ساعت ۱۰ و ۲۰ دقیقه از فرودگاه مهرآباد به سوی اهواز به پرواز درآمد. در این بازدید دکتر منوچهر اقبال رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران و امیر قاسم معینی وزیر کشور در رکاب شاهنشاه هستند. شاهنشاه در فرودگاه اهواز به بهره‌گیری از انرژی خورشید در فراهم ساختن انرژی نیازین در ساختمان‌های مسکونی یادآوری کردند و همچنین ایجاد خانه‌های سازمانی شرکت‌های تعاونی مسکن کارگران مکانیزه کردن کشاورزی را در رده نمایندگان به هر یک از گروه‌های حاضر در فرودگاه تأکید کردند. رسیدگی به حقوق کارگران، شهرداری‌ها و تهیه گزارش ویژه در این باره از جمله اوامر شاهنشاه هنگام ورود به اهواز بود. امروز یک واحد عظیم تولیدی در اهواز آغاز به کار می‌کند و شاهنشاه هنگام بازدید از مجتمع پولاد پهلوی از نخستین واحد تولید آهن اسفنجی کشور بازدید می‌کنند. همچنین پس از نیمروز کارخانه‌های دیگری از واحد تولید لوله‌سازی اهواز با تشریف‌فرمایی شاهنشاه آریامهر گشایش می یابد. قرار است شاهنشاه بامداد فردا از مزرعه نیشکر کارون، کشت و صنعت کارون، سد رضاشاه کبیر و تأسیسات آبیاری آن بازدید بفرمایند و پس از نیمروز فردا آیین جشن درختکاری در منطقه «گمبویه» در ۴۰ کیلومتری اهواز در پیشگاه همایونی انجام گیرد. مجتمع صنایع پولاد پهلوی در کنار جاده اهواز- بندر شاهپور شتابان در دست ساخته شدن است و هم اکنون بخشی از آن مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. ساختن این واحد تولیدی از دو سال پیش آغاز شد و هزینه ایجاد آن که در گام پایانی، تولید دو میلیون تُن فولاد در سال خواهد بود، پنج میلیارد تومان است و کار گرم کردن کوره این واحد برای بهره‌برداری از نخستین گام از دی ماه امسال آغاز شده و تا ۲۳۰ هزار تُن آهن اسفنجی از سنگ معدن بوجود می‌آید. تصفیه‌خانه صنایع پولاد پهلوی در کنار رودخانه کارون در دست ساختمان است که تا امرداد ماه سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی به پایان می‌رسد و روزانه ۶۰ هزار متر مکعب آب نیازین کارخانه را فراهم می سازد.


زادروز والاحضرت فرحناز پهلوی

والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی دختر گرامی شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو به پانزدهیمن سال زندگانی خود گام می‌نهند. شاهدخت جوان دومین فرزند اعلیحضرتین در روز ۲۱ اسفند ماه سال ۱۳۴۱ چشم به جهان گشودند و اکنون سال اول نظری را می‌گذرانند. والاحضرت در دوران تحصیل همراه با شوق و علاقه توصیف‌ناپذیری به آموختن اشتغال داشته‌اند و استعداد ایشان در فراگیری زبان‌های خارجی ستودنی است. رشته‌های ورزی مورد نظر والاحضرت شنا و اسکی است که به موازات موفقیت‌های تحصیلی خود به آنان می‌پردازند. والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی هم اکنون ریاست عالیه هیأت امنای مدرسه عالی شمیران را به عهده دارند. ما زادروز والاحضرت را به پیشگاه اعلیحضرتین و خاندان جلیل سلطنت و ملت ایران تبریک می‌گوییم و سلامت و توفیق برای ایشان آرزومندیم.

تروریست علی قائمی مجاهد خلق کشته شد

۲۱ اسفند ماه ۲۵۳۵ ساعت ۳۰/۳ دقیقه پس از نیمروز، هنگامی که مأموران در منطقه سرچشمه تهران علی اکبر قائمی یکی از هموندان گروه تروریست مارکسیست اسلامی را خواستند دستگیر کنند، این تروریست به سوی مأموران تیراندازی کرد و توانست با یک تاکسی فرار کند ولی نتوانست دور شود زیرا که در اثر تعقیب مأموران موفق نشد و محاصره گردید. مأموران کوشش کردند به سوی وی تیراندازی نکنند ولی نامبرده به تیراندازی ادامه داد و نارنجکی را که به همراه داشت، به سوی مأموران و مردم پرتاب کرد که یکی از مأموران و یک پیاده به نام قربانعلی الله‌وردی دبا برخورد ترکش نارنجک زخمی شدند و بیمارستان برده شدند. ماموران ناگزیر به سوی این تروریست خطرناک تیراندازی کردند. از تروریست کشته شده یک قبضه سلاح کمری و هفت تیر فشنگ باقیمانده از ۲۸ تیر فشنگی که همراه داشت و برخی اسناد و مدارک به دست آمد. علی اکبر قائمی از سال ۲۵۳۲ پنهان شده بود و هموند گروه تروریستی مارکسیست اسلامی مجاهدین خلق بود.

  1. سخنان ابوالقاسم پرتو سرپرست جنبش ملی نیکوکاری ۲ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  2. گزارش هوشنگ نهاوندی در نشست هیات مشاوران عالی و هموندان کمیته برنامه ریزی و هماهنگی فعالیت‌های دفتر مخصوص شهبانو ۵ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  3. بیانات علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در نشست هیات مشاوران عالی و هموندان کمیته برنامه‌ریزی و هماهنگی فعالیت‌های دفتر مخصوص ۵ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  4. مصاحبه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر با روزنامه ایتالیایی ایل جورناله ۷ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  5. پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در آغاز سال ۱۹۷۷ میلادی به ملت شوروی در مجله مسکونیوز ۱۱ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  6. لژیون خدمتگزاران بشر
  7. این کسان این گمان را بوجود آوردند که نفت ایران به زودی به پایان خواهد رسید.
  8. سخنرانی علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در سالروز کشف حجاب و دادن حقوق اجتماعی به زنان ایران در دانشسرای عالی ۱۷ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  9. پیام والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به مناسبت روز کشف حجاب و آزادی زنان ایران ۱۷ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  10. مصاحبه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر با مدیر مرکز خاور میانه مجله آمریکایی بیزنس ویک ۱۸ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  11. سخنان رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای فارس درباره گسترش شبکه برق ۱۸ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  12. پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در پانزدهمین سالگرد تصویب قانون اصلاحی قانون اصلاحات ارضی ۱۹ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  13. بیانات اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر هنگام باریابی وزیر کشور و استانداران ۱۹ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  14. مصاحبه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر با مدیر دفتر خاورمیانه مجله امریکایی نیوز ویک ۲۰ دی ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  15. کنفدراسیون دانشجویان ایرانی سازمانی جبهه‌ای زیر نظر کمونیسم بین‌الملل
  16. مصاحبه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر با نمایندگان تلویزیون فرانسه کاخ نیاوران ۲ بهمن ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  17. پوشنیه = جلد
  18. برنامه سازمان‌یافته عفو بین‌الملل علیه کشور و ملت ایران ۹ بهمن ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  19. مصاحبه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر با سردبیر روزنامه السیاسه چاپ کویت ۹ بهمن ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  20. پیام علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در روز بین‌المللی جذام ۹ بهمن ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  21. مصاحبه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی با خبرنگاران در جشن دانش‌آموختگان مدرسه عالی شمیران ۱۰ بهمن ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  22. مصاحبه دکتر عباسعلی خلعتبری با رسانه‌های ایرانی و خارجی در بازگشت ارتش شاهنشاهی از ظفار و نفت و کنفدراسیون ۱۰ بهمن ۲۵۳۵ شاهنشاهی
  23. مذاکرات مجلس شورای ملی ۱۲ بهمن ۲۵۳۵ شاهنشاهی نشست ۷۳
  24. مذاکرات مجلس شورای ملی ۱۷ بهمن ۲۵۳۵ شاهنشاهی نشست ۷۴
  25. آزاد ساختن عسکراولادی و ۶۵ تروریست دیگر با پرزیدنسی کارتر و نیرنگ سازمان حقوق بشر ۱۳ بهمن ماه ۲۵۳۵
  26. موزه ششم بهمن شهیاد آریامهر
  27. کمیته ملی پیکار جهانی با بیسوادی
  28. کنگره جهانی پیکار با بیسوادی - تهران ۱۷ تا ۲۸ شهریور ۱۳۴۴
  29. حمله محسن مخلمباف و دو آدمکش دیگر سازمان چریک‌های فدایی به پاسبان شامبیاتی در خیابان ایران ۲۲ امرداد ماه ۲۵۳۳ شاهنشاهی
  30. بازدید اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر از پیشرفت‌های عمرانی و صنعتی استان خوزستان ۱۹ اسفند ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی