برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی تیر ماه تا شهریور ماه

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۲۸ اوت ۲۰۲۱، ساعت ۲۰:۵۶ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « ۳۱ شهریور ماه ۱۳۵۵ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر پس از نیمروز آیین جشن بایان آ...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو



۳۱ شهریور ماه ۱۳۵۵ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر پس از نیمروز آیین جشن بایان آموزش دوره بیست و نهم دانشکده فرماندهی و ستاد برگزار شد. در آغاز تیمسار سرلشگر حمید جهانبانی فرمانده دانشکده فرماندهی و ستاد با اشاره به پیشرفت‌های همه‌جانبه ایران به ویژه ارتش نوین شاهنشاهی به رهبری شاهنشاه آریامهر به آگاهی همایونی رسانید: دانشکده فرماندهی و ستاد همگام با اصول انقلاب شاهنشاه آریامهر با بهره‌برداری از رهبری‌ها و اندیشه تابناک شاهنشاه عظیم‌الشأن به پیش می‌رود. دانشکده در سال تحصیلی گذشته تا مرز توانایی خویش کوشیده است که آرمان های یزدانی شاهنشاه را تحقق بخشد و در نتیجه ۲۳۱ تن دیگر از افسران برگزیده نیروهای سه گانه ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری و شهربانی با استفاده از جدیدترین مدارک دانش نظامی و روش‌های آموزشی به موازات تکنولوژی پیشرفته آموزش یافته و برای خدمت در ستادها و یگان‌های بزرگ آماده شده‌اند. شاهنشاه پیش از ایراد بیانات خود در این آیین باشکوه و پر شور ، نشان‌های دانش استادان و دانشجوی رتبه یکم دوره و گواهینامه‌های دانشجویان را به مدیر آموز اعطا و از قسمت‌های مختلف این دانشکده بازدید فرمودند. آنگاه شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشتاران در دانشکده فرماندهی و ستاد در سخنان خود فرمودند:[۱]

پایان دوره موفقیت‌آمیز دانشکده فرماندهی و ستاد را به عموم افسران تبریک می‌گویم و موفقیت آینده آن‌ها را در خدمت به ارتش شاهنشاهی را آرزومندم. در این‌جا وقتی می‌گوییم خدمت به ارتش شاهنشاهی، باید دید که مفهوم این کلمه چیست و ارتش شاهنشاهی نماینده دفاع از چه مملکتی با چه تشکیلاتی و با چه مرامی است. وظیفه سرباز البته دفاع تا آخرین نفس از هر چیز است که به آن سرزمین و مملکت او می‌گویند، ولی در مورد افسران ارتش شاهنشاهی دفاع از سرزمین ایران است که تاریخ گذشته آن را همه می‌دانید، تاریخ امروزی آن را همه می‌بینید و تاریخ فردای آن را می‌توانید حدس بزنید. از قرائن و امارت و احیاناً از مواد منشور انقلاب شاه و ملت (۱۷ اصل انقلاب)، توضیحاتی که در اطراف آن داده‌ام و بخصوص در آینده نزدیکی توضیحات بر اساس دیالکتیک از اصول انقلاب ایران و امکان اینکه هر فرد ایرانی بفهمد که الآن بر او چه می‌گذرد و در آینده منتظر چه هست، به این جهات و با علم به این که نسبت به تمام این موضوعات وارد هستید، می‌توانم بگویم که آرمانی که از آن دفاع می‌کنید آرمانی است که می‌تواند با هر آرمان دیگری در دنیای ما مقایسه بشود. نه فقط از لحاظ اینکه برای ما بخصوص آرمانی است که امتحان خود را داده است، بلکه بر اساس انسانی و بر اساس عقل می‌توانید خودتان نتایجی را که لازم است از آن بگیرید. امروز هنوز مثل دوره‌های گذشته خطاب به شما این است که در فرا گرفتن علوم و فنون نظامی بیش از پیش کوشا باشید. هنوز دنیای ما تضمینات اطمینان‌بخش یک صلح غیر قابل تزلزل را نمی‌بینیم. باید سعی کرد که در آن راه قدم برداشت ولی تا رسیدن به آن راه فاصله‌اش هر چقدر باشد، آنی نمی‌شود از حاضر بودن برای دفاع از سرزمین غفلت کرد و به عکس هر آنی برای آماده کردن خود بسا ذیقیمت می‌باشد. در همین محل چند سال پیش گفتم که اگر لازم باشد با چنگ و دندان وظیفه ما این است که از سرزمین خود دفاع بکنیم. گفته شده بود که اگر سرزمین ایران غیر از یک مشت تیغ‌زار و احیاناً کوهستان‌های خشک و بی آب و علف بود، به هر صورت وظیفه ما دفاع از آن بود. ولی امروز خوشبختانه مملکت شما، هم روی زمین هم زیر زمین، دارای ثروت‌های طبیعی است که بعضی‌هایش بی‌اندازه گرانبها است و در دست شما هم عوض چنگال و ناخن و دندان به عنوان اسلحه، مدرن‌ترین سلاح‌های غیر اتمیک قرار دارد که توانسته‌ایم آن را فراهم بکنیم و انشاءالله آن را تا سر حد کمال خواهم رساند. شاهنشاه در پایان بیانات خود فرمودند: یک موقعی می‌شد گفت که از لحاظ علمی شما بر وسایلی که به شما می‌دادند تفوق داشتید، امروز امیدوارم بگویم که شما از لحاظ علمی به پای وسایلی که به شما داده‌اند رسیده‌اید یا حتماً خواهید رسید. موفقیت دائمی افسران فارغ‌التحصیل و افسرانی را که به دوره جدید وارد شده‌اند خواستارم.


۳۱ شهریور ماه ۲۵۳۵ علیاحضرت شهبانو پیش از نیمروز وزیر بهداری و بهزیستی و محمود خیّامی را در کاخ سعدآباد پذیرفتند. در این باریابی شهبانو از پروژه و ماکت بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی رضا که با هزینه محمود خیّامی در شهر مشهد ساخته خواهد شد، دیدن کردند. شهبانو پس از دیدن ماکت بیمارستان رضا فرمودند:

بسیار خوشحالم که افراد خیّر علاوه بر فعالیت و سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعتی، در کارهای اجتماعی و عام‌المنفعه نیز سرمایه‌گذاری می‌کنند و امیدوارم جنبش مشارکت در سازندگی مملکت گسترش بیشتری پیدا کند. این بیمارستان افزون بر درمان در پیشگیری نیز با شبکه بهداشتی و درمانی کشور همکاری داشته باشد.

کارهای ساختمانی بیمارستان رضا با هزینه‌ای برابر یک میلیارد و ششصد و پنجاه میلیون ریال از امروز در مشهد آغاز شد. این بیمارستان در ماه های نخستین سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی آماده بهره‌برداری خواهد بود. بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی، در ۱۲ کیلومتری جاده فردوسی به پهنه ۱۵۰ هزار متر مربع در دست ساختمان است. کارهای ساختمانی این بیمارستان عمومی دارای همه بخش های پزشکی می باشد و به مدرن‌ترین ابزار و دستگاه های بیمارستانی جهان مجهّز خواهد بود، از امروز آغاز شده و قرار است در درازای ۳۰ ماه آماده شود و از آن بهره‌برداری شود. در کنار این بیمارستان یک مدرسه عالی پرستاری برای آموزش کادر پرستاری بیمارستان در دست ساختمان است که همزمان با گشایش بیمارستان آماده بهره‌برداری خواهد شد. بیمارستان، برای کادر پزشکی و کارکنان بیمارستان در کنار بیمارستان خانه‌سازی می‌کند که برای کادر بیمارستان از هم اکنون آغاز شده است.

برنامه کار کنگره بین‌المللی زنان آرشیتکت

علیاحضرت شهبانو بزرگترین کنگره بین‌المللی زنان آرشیتکت جهان را که با شرکت ۲۱ بانوی آرشیتکت معروف از ۱۵ کشور مختلف و عده‌ای از بانوان آرشیتکت ایرانی در تهران برگزار می‌شود، در روز ۲۱ مهرماه در رامسر می‌گشایند. این کنگره که با نام «بحران هویت در معماری» به بحث و تبادل نظر خواهد پرداخت، کنگره بین‌المللی زنان آرشیتکت است که به امر علیاحضرت شهبانوی ایران وسیله وزارت مسکن و شهرسازی در ایران برگزار می‌شود. همزمان با تشکیل کنگره نمایشگاه جالبی از کارها و اثار زنان آرشیتکت ایرانی و خارجی در رامسر ترتیب خواهد یافت و به همین منظور کمیته مسئول کنگره از کلیه زنان آرشیتکت ایرانی درخواست کرده که نمونه‌هایی از آثار خود را بری عرضه در این نمایشگاه ارائه دهند. زنان آرشیتکت خارجی از کشورهای آمریکا، انگلستان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، هندوستان، مکزیک، ترکیه، مصر، ژاپن، نیجریه، دانمارک، فنلاند و چکسلواکی دعوت شده‌اند. برنامه کنگره حاوی سخنرانی، بحث و گفتگو، بازدید از نمایشگاه و آشنایی با فعالیت‌های حرفه‌ای دعوت شدگان است و در پایان چهار روز مراسم رسمی و قرائت قطعنامه، اعضای شرکت کننده از آثار باستانی و بومی ایران منجمله ماسوله در نزدیکی رشت، شیراز و اصفهان بازدید می‌کنند. مسئولیت کمیته اجرایی این کنگره را پنج خانم آرشیتکت و شهرساز ایرانی به عهده دارند. این عده عبارتند از خانم‌ها نسرین فقیه، لیلی سردار افخمی، نوشین احسان، افروز کاردان و شهلا مالک. این گروه با یکی از مقامات وزارت مسکن و شهرسازی همکاری نزدیک دارد. یک اطلاع غیر رسمی حاکی است که در ایران حدود سیصد بانوی آرشیتکت و شهرساز وجود دارد که از این عده تاکنون هشتاد نفر در تهران پروانه اشتغال از وزارت مسکن و شهرسازی دریافت کرده‌اند.