برنامه عمرانی پنجم/سال ۱۳۵۴ خورشیدی دی تا اسفند ماه

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی تیر ماه تا شهریور ماه درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۱۳۵۴ خورشیدی

برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی آذر ماه تا اسفند ماه

دیدار رسمی حافظ اسد ۱۰ - ۷ دی ماه

ShahanshahAryamehrPresidentAsad7Dey1354.jpg

۷ دی ماه ۱۳۵۴ ژنرال حافظ اسد پرزیدنت سوریه و بانو نیم روز به دعوت شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو برای یک دیدار چهار روزه وارد تهران شدند.[۱] در فرودگاه مهرآباد اعلیحضرتین از حافظ اسد و بانو پیشباز کردند و آیین پیشباز رسمی و نظامی انجام یافت. باشندگان در این آیین نخست وزیر، رییس مجلس سنا، رییس مجلس شورای ملی، وزیر امورخارجه، رییس ستاد بزرگ ارتشتاران، فرمانده سرای نظامی، رییس کل تشریفات دربار شاهنشاهی و رییس دفتر مخصوص شاهنشاه آریامهر، فرمانده گارد شاهنشاهی، و سفیران کشورهای اسلامی در دربار شاهنشاهی بودند. پرزیدنت سوریه پس از پیاده شدن از هواپیما در پای پلکان دست آریامهر را به گرمی فشرد و شاهنشاه و شهبانو به میهمانان خود خوش آمد گفتند. آنگاه پرزیدنت سوریه همراهان خود را معرفی کرد. پس از به پایان رسیدن آیین پیشباز در فرودگاه مهرآباد، شاهنشاه و ژنرال اسد و دیگر همراهان رهسپار میدان شهیاد شدند. شهردار تهران در آیینی که در میدان شهیاد انجام یافت، کلید طلایی شهر را به میهمانان والای اعلیحضرتین فراداشت.

آنگاه پرزیدنت اسد و همسرشان در کنار شاهنشاه و شهبانو رهسپار کاخ گلستان شدند. گفتگوهای شاهنشاه آریامهر و پرزیدنت اسد از ۸ دی ماه در تهران آغاز می‌شود. در این گفتگوها پایوران ایرانی و سوری شرکت دارند و مسایل مورد علاقه دو کشور بررسی خواهد شد. عبدالحلیم خدام معاون نخست وزیر و وزیر خارجه سوریه، محمدالعمادی وزیر اقتصاد و تجارت خارجی، شاکر فهام وزیر آموزش عالی سوریه، فوزی کیانی وزیر فرهنگ و هنر ملی و ادیب الداودی مشاور ویژه پرزیدنت در امور سیاسی شرکت دارند. از سوی ایران نیز یک هیات عالی رتبه در گفتگوها شرکت خواهد داشت. گفته می شود جز وزیر خارجه ، چند تن از وزیران خارجه گفتگوهای ایران و سوریه را دنبال می کنند.

مصاحبه شاهنشاه آریامهر با روزنامه السیاسه چاپ کویت

ShanshahAryamehrInterviewNewspaperAlsiyasahKuwait30Dey1354b.jpg

۳۰ دی ماه ۱۳۵۴ شاهنشاه آریامهر آقای احمد جاراله مدیر و سردبیر روزنامه السیاسه چاپ کویت را به پیشگاه همایونی پذیرفتند و به پرسش های وی درباره شاخاب پارس (خلیج پارس) و دیگر مسایل خاورمیانه پاسخ گفتند: [۲]

...درباره اینکه نام خلیج فارس را تنها "خلیج" بنامیم، در این صورت چه تفاوتی است بین این "خلیج" و "خلیج مکزیک"؟ ما مانع نمی‌شویم که درباره کشورهایتان بگویید کشورهای عربی. شما اعراب منطقه هستید یا اعراب خلیج فارس. این واقعیتی است تاریخی و جغرافیایی، ولی ما مایل نیستیم نام خلیج فارس را عوض کنیم.
ما اطلاعاتی درمورد کسی که این موضوع را عنوان کرد داریم، ولی می‌خواهیم جزئیات آن را روشن کنیم. با در نظر گرفتن اینکه هر یک از دولت‌های عربی گفتند که چنین مسئله‌ای را مطرح نکرده‌اند و لازم است که درمورد نامگذاری به توافق برسند و برای این کار در بیستم ماه جاری جلسه‌ای در بحرین تشکیل خواهندداد، از این رو ما در انتظار آن روز هستیم....


۱۲ اسفند ۲۵۳۴ روز سه شنبه ۱۲ اسفند ماه ۱۳۵۴ به مناسبت افتتاح شعبه بانک صنایع ایران در سنندج آیین باشکوهی در سالن بزرگ مهمانسرای سنندج برگزار شد. که در آن معاون استاندار، فرماندهان ارتش، مدیران کل، رؤسای ادارات، صاحبان صنایع، بازرگانان و پیشه‌وران شرکت داشتند. در آغاز آقای دکتر منصور فرود نایب رئیس بانک صنایع ایران از تشریف‌فرمایی آقای معاون استاندار و سایر حضار تشکر نمود و درباره تاریخچه خدمات بانکی و طریقه عرضه آن از ابتدای پیدایش بانک در ایران به تفصیل صحبت کرد. آنگاه درباره تنوع خدمات بانکی و ضرورت توسعه و تکمیل آن چنین اظهار داشت: جامعه پر تحرک و رو به پیشرفت امروز ایران که رهبری و ارشاد آن به دست توانای شاهنشاه آریامهر سپرده شده نیاز هر چه بیشتر گسترش خدمات بانکی را احساس می‌نماید. باید قبول نمود که در مورد خدمات بانکی و نوع آن تاکنون در سیستم بانکی کشور توجه کافی مبذول نگردیده و به موازات سایر فعالیت‌های بانکی پیشرفت قابل ملاحظه‌ای نداشته است. به همین دلیل و بر اساس احتیاجات جامعه ایران، بانک صنایع ایران ترتیبی اتخاذ نموده که با مطالعات گسترده و همه‌جانبه خود در این امر مهم که جوابگوی احتیاجات جامعه امروز را داشته باشد خدمات بانکی خود را توسعه دهد. در این‌جا خوشوقت است به اطلاع برساند که علاوه بر خدمات فعلی در آتیه نزدیک خدمات زیر را که عبارتند از: امور مربطو به وصایا، قیمومیت، انحصار وراثت، مشاوره در سرمایه‌گذاری صنعتی و بازرگانی، مشاوره در امور حقوقی و مالیات، وصول قبوض ثبتی و اطلاعات صنعتی و بازرگانی درباره خریداران و فروشندگان خارجی را در اختیار مشتریان قرار خواهد داد. نایب رئیس بانک صنایع ایران سپس درباره سرمایه بانک و افزایش آن به پنچ میلیارد ریال صحبت نمود و در مورد سهام بانک صنایع ایران چنین ادامه: درخواست خرید سهام به دلیل اطمینان از یک سرمایه گذاری صحیح، منطقی و سودآور مرتباً رو به افزایش بوده. امیدواریم از محل دو میلیارد سهام جدید که در سال ۱۳۵۵ به عموم مردم عرضه خواهد شد، بتوان تا اندازه‌ای نظرات علاقمندان را تأمین نمود. آقای دکتر فرود آنگاه از خدمات و حجم اعتبارات و وام‌هایی که بانک صنایع ایران در اختیار مشتریان خود قرار داده به تفصیل صحبت نمود. در خاتمه از آقای معدلی معاون استاندار تقاضا نمود شعبه سنندج بانک صنایع ایران را به نام ذات اقدس شهریاری افتتاح نمایند.

سفر رسمی اعلیحضرتین به پاکستان ۲۰-۱۷ اسفند ماه

سفر اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به پاکستان ۲۰-۱۷ اسفند ماه ۱۳۵۴

آریامهر شاهنشاه ایران و علیاحضرت شهبانو در روز ۱۷ اسفند ماه ۱۳۵۴ خورشیدی برای یک سفر رسمی چهار روزه به پاکستان پرواز کردند. [۳] اعلیحضرتین در ساعت ۹ و پنجاه دقیقه بامداد به کوشک شاهنشاهی در فرودگاه مهرآباد تشریف فرما شدند. پس از ورود اعلیحضرتین به فرودگاه، شاهنشاه آریامهر در جایگاه ویژه قرار گرفتند و دسته موزیک سرود شاهنشاهی ایران را نواخت و شاهنشاه از گارد احترام سان دیدند.

شاهین هواپیمای شاهنشاهی ایران ساعت ۱۴ و بیست دقیقه به وقت محلی (ساعت ۱۲ و ۵۰ دقیقه به وقت تهران) در فرودگاه اسلام آباد به زمین نشست. یک اسکادران از جنگنده‌های نیروی هوایی پاکستان هواپیمای اختصاصی شاهنشاه و شهبانو را از مرز این کشور تا فرودگاه اسلام آباد اسکورت کردند. در پای پلکان نخست منوچهر ظلی سفیر شاهنشاه آریامهر در پاکستان و به درون هواپیما رفتند و پس از کوتاه زمانی اعلیحضرتین از پلکان هواپیما پایین آمدند. در پای پلکان حضرت فضل الهی چودری پرزیدنت، ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر، بیگم بوتو و پرنس کریم آقا خان به پیشباز اعلیحضرتین ایستاده بودند. در این هنگام ۲۱ تیر توپ شلیک شد. آنگاه فرماندهان نیروهای مسلح پاکستان به پیشگاه اعلیحضرتین شناسانده شدند. سپس شاهنشاه آریامهر به همراه پرزیدنت و نخست وزیر پاکستان در جایگاه ویژه قرارگرفتند. فرمانده گارد احترام گزارش نظامی به آگاهی رسانید و دسته موزیک سرود شاهنشاهی ایران و سپس سرود ملی پاکستان را نواخت. آنگاه شاهنشاه و پرزیدنت پاکستان و نخست وزیر از گارد احترام سان دیدند.



۲۸ اسنفد ماه ۲۵۳۴ دانشگاهیان ایران به پاس از کوشش‌های ارزنده علیاحضرت شهبانو در حمایت از دانش و پژوهش در ایران، در آیینی که در دانشگاه تهران برگزار کردند، منشور سپاس به پیشگاه علیاحضرت شهبانو تقدیم داشتند. در این آیین سرکار علیه بانو فریده دیبا، آقای امیرعباس هویدا نخست‌وزیر، آقای دکتر اقبال رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، چند تن از وزیران کابینه، رؤسای دانشگاه‌های سراسر کشور، فرماندهان نیروی زمینی و ژاندارمری، گروهی از رؤسای هیئت‌های سیاسی و نمایندگان دیپلماتیک کشورهای خارجی در دربار شاهنشاهی، استادان دانشگاه‌های ایران با بانوان‌شان حضور داشتند. پس از تشریف‌فرمایی علیاحضرت شهبانو به کتاب‌خانه مرکزی دانشگاه تهران، رؤسای دانشگاه‌های سراسر کشور با بانوان‌شان به حضور علیاحضرت شهبانو معرفی شدند. پس از آن علیاحضرت شهبانو به تالار فروغی کتاب‌خانه مرکزی دانشگاه تهران تشریف‌فرما شدند و آقای هوشنگ نهاوندی رئیس دانشگاه تهران، از طرف جامعه دانشگاهیان کشور سخنانی ایراد کرد. آنگاه منشور سپاسی از سوی آقای قاسم معتمدی رئیس دانشگاه اصفهان به پیشگاه شهبانو تقدیم شد. این نخستین بار در تاریخ ایران است که چنین منشوری در یک روز و همزمان به تصویب مشترک شورای دانشگاه‌های ایران رسیده است. علیاحضرت شهبانو پس از دریافت منشور سپاس پشت تریبون قرار گرفتند و بیاناتی ایراد فرمودند:[۴]

بن‌مایه‌ها