بازدید اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر از برنامه‌های عمرانی بیرجند ۲۰ تا ۲۴ مهر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ سپتامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۶:۱۰ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی پنجم ۱۳۵۲ - ۱۳۵۶ درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی

برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی مهر تا آذر ماه


۲۱ مهر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر، علیاحضرت شهبانو والاحضرت همایون ولایتعهد و والاحضرت‌ها و چند تن از خاندان شاهنشاهی ایران پس از نیمروز برای چند روز رهسپار بیرجند شدند. امیرعباس هویدا نخست‌وزیر در رکاب اعلیحضرتین به خراسان رفتند. هرمز قریب رئیس کل تشریفات شاهنشاهی، معینیان رئیس دفتر مخصوص شاهنشاهی و تیمسار بدره‌ای فرمانده گارد شاهنشاهی و گروهی از پایوران کشوری در فرودگاه سرافرازی بودن را داشتند. شاهنشاه آریامهر پیش از پرواز به بیرجند در فرودگاه مهرآباد در مصاحبه‌ای با رادیو تلویزیون ایران به مناسبت زادروز علیاحضرت شهبانو فرمودند: [۱]

زادروز علیاحضرت شهبانو
فکر می‌کنم به اندازه کافی واضح است و احتیاج به گفتن نیست که امروز شهبانوی ایران یک مقام تشریفاتی نیست و کسی نیست که در قصری نشسته باشد و با جواهراتش بازی کند، یا در زیر سایه درخت‌ها لم بدهد. امروز شهبانوی ایران هم مثل پادشاه ایران و یا هر فرد ایرانی دیگری باید وظایف معینی را انجام بدهد و اضافه بر آن وظایفش خیلی روشن است. وظایفی است که برای هر کسی مسئولیتش ترسیم شده، وظایفی است که اسمش را می‌خواهم بگذارم وظایف ملی، میهنی و وجدانی.
اگر اضافه بر وظایف و مسئولیتمان وظایف بیشتری را هم انجام بدهیم، برنامه‌هایی که برای مملکت ریخته شده، بهتر انجام خواهدشد و شاید قبل از موقع هم انجام بشود. یکی از طعنه‌هایی که به ما می‌زنند این است که ایران برنامه‌هایش زیاده‌طلب است و از حدود قدرت خودش خارج است و در نتیجه ما نخواهیم توانست این کارها را انجام بدهیم. ولی من مطمئن هستم که اگر حتی مسئولیتی را که داریم انجام بدهیم و به خصوص اضافه بر آن اگر وجدان کار هم باشد، همه این برنامه‌ها را انجام خواهیم‌داد.
شهبانوی ایران هم امروز همین کار را می‌کند و فکر می‌کنم این موضوعی است که احتیاج به توضیح من ندارد و همه از آن اطلاع دارند که شهبانوی ایران در این مدت نه فقط نماینده زن ایرانی، بلکه نماینده ایران جدید بوده و در لباس زن، آن هم در لباس شهبانو، چه کارهایی را انجام داده‌است و خواهدداد.


۲۳ مهر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر از ماکت و نقشه‌های دو دانشکده علوم و فنی موسسه آموزش عالی شوکت الملک علم در بیرجند بازدید کردند و آن را پذیرفتند و ستنودند. هنگام بازدید از این ماکت درباره آغاز ساختمان خوابگاه دانشجویان این موسسه آموزش عالی دستورهایی برای رفاه و آسایش دانشجویان دادند. دانشکده علوم در بیرجند از سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی با پذیرفتن یک صد دانشجو آغاز به کار خواهد کرد و در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی دانشکده فنی آن نیز آغاز به کار خواهد کرد.

۲۴ مهر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاه آریامهر پیش از نیمروز از بیرجند به تهران بازگشتند.