بازدید اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر از آذربایجان غربی ۲ تا ۴ تیر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی پنجم ۱۳۵۲ - ۱۳۵۶ درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی

برنامه عمرانی ششم/سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی
ShahanshahAryamehrKordestanAzarbaijanTir2536g.jpg
ShahanshahAryamehrKordestanAzarbaijanTir2536f.jpg
ShahanshahAryamehrKordestanAzarbaijanTir2536d.jpg

بازدید اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر از آذربایجان غربی ۲ تا ۴ تیر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

بازدیدهای رهبر عالیقدر ایران شاهنشاه آریامهر از آذربایجان غربی

شاهنشاه آریامهر سردخانه ۴ هزار تُنی رضاییه را افتتاح کردند.

دیدار شاهنشاه آریامهر از فعالیت‌های انجام شده در استان آذربایجان غربی از روز پنجشنبه «پریروز» آغاز شد. شاهنشاه آریامهر که پس از ۶ سال به آذربایجان غربی تشریف فرما می‌شدند، در نخستین دقایق ورود، در فرودگاه رضاییه در برابر صف نمایندگان مردم آذربایجان غربی در مجلسین سنا و شورای ملی فرمودند: بعد از شش سال به این استان آمدیم تا ببینیم چه کارهایی انجام شده و البته به طور مسلم فعالیت‌های بیشتری نیز انجام خواهد شد.

استقبال مردم از شاهنشاه آریامهر

هواپیمای حامل شاهنشاه آریامهر در ساعت ده و پنجاه دقیقه صبح پنجشنبه در فرودگاه رضاییه به زمین نشست. در کنار پلکان هواپیما آقای دهستانی استاندار آذربایجان غربی ورود شاهنشاه را خوش آمد گفت و فرمانده لشگر ۶۴ پیاده گزارش نظامی به آگاهی همایونی رساند. آنگاه شاهنشاه آریامهر در جایگاه مخصوص ایستادند، و دسته موزیک سلام شاهنشاهی نواخت و مراسم احترامات نظامی انجام شد. شاهنشاه سپس از برابر صف گروه‌های گوناگون و باشندگان در فرودگاه گذشتند و از وضع زندگی مردم و فعالیت‌های آنان در زمینه کشاورزی، دامداری، تعاونی‌ها و فعالیت‌های خانه سازی در استان پرسش‌هایی فرمودند. شاهنشاه در برابر صف نمایندگان کشاورزان از وضع محصول پرسشی فرمودند، به عرض رسید که وضع محصول خوب است. در این جا استاندار آذربایجان غربی از کمک‌هایی که به کشاورزان برای جمع آوری محصول به عمل آمده است سخن گفت و تعداد اتحادیه‌های تعاونی‌های استان را ۱۴۳ اتحادیه ذکر کرد.

موفق‌ترین تعاونی مسکن

شاهنشاه در برابر صف فرهنگیان با تأکید بر اهمیت نقش تعاونی‌ها در رفاه و آسایش مردم وضع تعاونی‌های مسکن را پرسیدند. به عرض رسید که تعاونی مسکن فرهنگیان موفق‌ترین تعاونی مسکن در آذربایجان غربی است و تا کنون ۲۰۰ خانه از سوی این تعاونی با کمک‌های دولت ساخته شده است و بعلاوه یک میلیون متر مربع زمین به زودی در اختیار این تعاونی قرار می‌گیرد تا برنامه خانه سازی فرهنگیان توسعه و گسترش کاملی داشته باشد. در برابر صف نمایندگان پیش آهنگان، شاهنشاه نقش تلویزیون را در آموزش و آشنا کردن مردم به فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی خاطر نشان کردند و مسئولین پیش آهنگی منطقه به این موضوع توجه دادند که از طریق تلویزیون و با اجرای برنامه‌ها و آشنا کردن مردم با هفده ایشان می‌توانند پیش آهنگ بیشتری در استان داشته باشند.[۱]

شاهنشاه در برابر صف مسئولان سازمان‌های دولتی از مدیر مرکز تلویزیون ملی ایران مرکز رضاییه میزان تولید محلی و بهره گیری از برنامه‌های شبکه را پرسش کردند، وی به آگاهی همایونی رساند: آذربایجان غربی از برنامه‌های شبکه سراسری تلویزیون استفاده می‌کند و به علاوه روزانه برنامه‌های محلی رادیویی و تلویزیونی تولید می‌کند.

شاهنشاه سپس از برابر صف دانشگاهیان عبور فرمودند و فعالیت‌های دانشگاهی را در این استان پرسش کردند، به آگاهی همایونی رسید که اولین دانشکده دامپروری به صورت مستقل در این استان دایر شده است و امسال اولین گروه دانش آموختگان آن آماده خدمت هستند. دانشکده کشاورزی و همچنین دانشکده دامپزشکی برای تربیت معلم و دامپزشک و متخصص کشاورزی در استان دایر است. این مراکز علمی بزودی در منطقه نازلوچای در ۱۱ کیلومتری رضاییه در ۵۰۰ هکتار اراضی مستعد فعالیت خود را گسترش خواهند داد.

شاهنشاه در باره مرکز پژوهش کشاورزی و دامداری پرسش فرمودند، به عرض رسید: در کهریز سر راه جاده رضاییه به شاپور یک مرکز مجهز تحقیقاتی فعالیت دارد.

شاهنشاه سپس در برابر صف قضات و وکلای دادگستری نظر آنان را در مورد قوانین جدید دادگستری پرسش کردند، به عرض رسید. در صورت وجود نیروی انسانی کافی، قوانین جدید ۳۰ درصد کار رسیدگی به دعاوی را تسریع خواهد کرد. شاهنشاه آریامهر در برابر صف اعضای کانون‌های حزبی از فعالیت این کانون‌ها پرسش کردند به عرض رسید ۳۷۳۷ کانون در سطح استان با ۲۹۰ هزار عضو فعالیت دارند و ۲۷ درصد اعضای این کانون‌ها را زنان استان تشکیل می‌دهند. شاهنشاه آنگاه از برابر صف نمایندگان کارگران عبور کردند و آنان را به تشکیل هر چه زودتر تعاونی مسکن تشویق فرمودند و فرمودند تا زمانی که تعاونی مسکن درست نکنید مشکل مسکن کارگران حل نخواهد شد.

عده پزشکان کافی نیست

شاهنشاه سپس در برابر صف پزشکان از تعداد آنان پرسش فرمودند، به عرض رسید: ۱۷۰ پزشک ایرانی و ۷۰ پزشک خارجی در استان فعالیت دارند. شاهنشاه تعداد پزشکان آذربایجان غربی را برای منطقه کافی ندانستند و به خصوص تأکید بر تربیت پرستار و بهیار در منطقه فرمودند. به عرض رسید: با مشارکت تعدادی از پزشکان یک بیمارستان ۱۲۰ تختخوابی در رضاییه در دست ساختمان است و در همین فرصت پزشکان آزاد در رضاییه مسئله رکود واگذاری وام به پزشکان را برای ایجاد بیمارستان‌های خصوصی به عرض شاهنشاه رسیدند. شاهنشاه مقرر داشتند فوراً گزارشی در این زمینه به عرضشان برسد. در برابر صف نمایندگان روحانیون آیت الله محمد شیخ الاسلامی از سوی روحانیون تشریف فرمایی شاهنشاه را به آذربایجان غربی خوش آمد عرض کرد.

شاهنشاه خطاب به روحانیون فرمودند: روحانیون آذربایجان غربی در زمان اشغال آذربایجان نیز مردمانی وطن پرست بودند و همیشه وظایف ملی و دینی خود را ادا می‌کردند. مسلماً در حال حاضر و بعد از این هم همینطور خواهد بود. شاهنشاه پس از شنیدن مطلب یکی از روحانیون در مورد خراجی مدرسه مسجد جامع رضاییه مقرر داشتند فوراً گزارشی در مورد این مدرسه به عرضشان برسد.

آریامهر رهسپار سردخانه می شوند
آریامهر سردخانه چهارهزار تنی رضاییه را می گشایند

گشایش سردخانه ۴ هزار تُنی رضاییه

شاهنشاه آریامهر پس از انجام آیین پیشباز رسمی از فرودگاه رهسپار سردخانه چهار هزار تنی رضاییه شدند. این سردخانه با تشریف فرمایی معظم له، امروز رسماً گشایش یافت. شاهنشاه آریامهر در طول مسیر فرودگاه به محل سردخانه و به هنگام عبور از برابر روستای گردآباد، با مشاهده ابراز احساسات شدید اهالی این روستا که در مسیر معظم له اجتماع کرده بودند دقایقی توقف فرمودند و با مردم در مورد وضع زندگی کشاورزی و محصولاتشان گفتگو کردند. شاهنشاه آریامهر به هنگام ورود به سردخانه از جانب معاون وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و مسئولان این مرکز مورد استقبال قرار گرفتند و از قسمت‌های مختلف بازدید به عمل آوردند.

شاهنشاه در خوی و شاهپور

شاهنشاه آریامهر ۱۴ سال پس از اولین دیدارشان از خوی و شاهپور دیروز بار دیگر در میان ابراز احساسات گرم و پرشور مردم این دو شهر به این منطقه تشریف فرما شدند. معظم له در ادامه بازدیدهایشان از پیشرفت‌های استان آذربایجان غربی، دیروز در خوی از تأسیسات گروه صنعتی شهد و بیمارستان جمعیت شیر و خورشید سرخ دیدن کردند. شاهنشاه آریامهر در ساعت ۹٬۴۵ با هلیکوپتر به خوی تشریف فرما شدند و مورد استقبال فرماندار و مقامات محلی قرار گرفتند و به هنگام عبور از برابر صف نمایندگان طبقات گوناگون از نحوه زندگی مردم و نیازهایشان و وضع کشاورزی و آموزش آنان پرسش کردند و در برابر نمایندگان این شهرستان در مجلس شورای ملی فرمودند: از مزارع پیداست که امسال محصول خوبی خواهید داشت. شاهنشاه در مورد برداشت محصول پرسش کردند، به عرض رسید: قرار است از ماشین‌های محصول جمع کن برای جمع آوری محصول استفاده شود. همچنین به عرض رسید که از چوب درخت‌های تبریزی باغ‌های اطراف برای استفاده در کارخانه کبریت سازی استفاده می‌شود و محصول سیبی که در این باغ‌ها به دست می‌آید از نوع مرغوب‌ترین آن‌ها است. شاهنشاه به هنگام عبور از برابر صف قضات دادگستری در مورد نوع شکایات و مراجعات مردم پرسش فرمودند. به عرض رسید: در این منطقه جرایم مهمی اتفاق نمی‌افتد. شاهنشاه فرمودند هر قدر کار شما کمتر باشد ما راضی تر هستیم. این بدان معنی است که مردم کمتر شکایت دارند. در برابر صف اعضای انجمن‌های محلی رئیس انجمن شهر خوی احتیاجات اهالی شهر را که شامل ایجاد تصفیه خانه آب خوی- فاضلاب شهر- ایجاد بیمارستان ۵۰ تختخوابی احداث سد «الند» که مطالعه مقدماتی آن انجام گرفته و تأسیس هنرستان صنعتی است، به عرض شاهنشاه رسانید و معظم له امر به رسیدگی فرمودند.

بازدید از خوی

ابراز احساسات و استقبال مردم خوی

شاهنشاه آریامهر در فرودگاه خوی در یک جیپ روباز سوار شدند و از خیابان‌های شهر گذشتند. در خیابان‌های مسیر هزاران نفر از مردم این شهرستان با فریادهای جاوید شاه و ابراز احساسات گرم و صمیمانه علاقه و صمیمیت خود را نسبت به رهبر عالیقدر مردم ایران نشان دادند و شاهنشاه با تکان دادن دست و تبسم‌هایی حاکی از رضایت به این ابراز احساسات پاسخ می‌دادند.. شاهنشاه آریامهر در میان موجی از شادی و سرور مردم خوی به محل کارخانه‌های گروه صنعتی «شهد» تشرف فرما شدند و در اجتماع کارگران تأسیسات گروه صنعتی «شهد» در مورد خرید سهام و نیز برخورداری آنان از سود ویژه کارخانه پرسش فرمودند. به عرض رسید: استقبال کارگران برای خرید سهام قابل توجه است و این کارگران برای برابر سه ماه حقوق خود سود ویژه دریافت داشته‌اند. شاهنشاه در مورد مسکن آنان پرسش کردند، کارگران به عرض رساندند که آنان همگی دارای مسکن هستند و قرار است برای آن دسته از کارگرانی که خانه ندارند مسکن مناسبی ساخته شود. شاهنشاه افزایش مهارت و کارایی کارگران را در افزایش تولید و سود کارخانه به آنان یادآور شدند و فرمودند هر چه بیشتر کار کنید به نفع خودتان است. به هنگام بازدید شاهنشاه از قسمت‌های گوناگون کارخانه رئیس این کارخانه به عرض رسانید: کارخانه به دلیل آنکه محصول چغندر قند اطراف کافی نیست علاوه بر تولید قند در تولید صنایع دیگر غذایی از جمله تولید بیسکویت سرمایه گذاری کرده است. شاهنشاه مقرر داشتند در صوت ضعف خاک برای تولید چغندر بیشتر وزارت کشاورز زارعین رد باروری بیشتر خاک یاری دهد. شاهنشاه آریامهر از چند نمونه محصولات این کارخانه در تغذیه رایگان مدارس استان آذربایجان غربی در مورد استفاده قرار می‌گیرد دیدن کردند. شاهنشاه سپس به بیمارستان جمعیت شیر و خورشید سرخ تشریف فرما شدند و از قسمت‌های گوناگون آن بازدید کردند. این بیمارستان با ۷۵ تخت بیمارستانی که از محل عطیه ملوکانه ساخته شده است یکی از دو بیمارستان‌های جمعیت شیر و خورشید سرخ در خوی است. جمعیت شیر و خورشید دو بیمارستان به ظرفیت ۲۵۰ تخت خواب در خوی دارد که قرار است ۷۰ تخت دیگر به آن اضافه شود. شاهنشاه پس از عیادت از بیماران بستری در این بیمارستان و گفتگو با آنان، محل بیمارستان را ترک فرمودند و با هلیکوپتر از خوی به شاهپور تشریف فرما شدند.

خوی

شاهنشاه آریامهر از تأسیسات گروه صنعتی شهد در شهرستان خوی بازدید فرمودند.

شاهنشاه آریامهر در ادامه بازدیدهای عمرانی، آموزشی، بهداشتی و کشاورزی استان آذربایجان غربی به شهرستان خوی تشریف فرما شدند و مورد پیشباز گرم و پرشور اهالی خوی قرار گرفتند. شاهنشاه آریامهر در بازدید از شهرستان خوی، در میان ابراز احساسات گرم و صمیمانه کارگران و کارکنان گروه صنعتی شهد، از تأسیسات این گروه صنعتی بازدید فرمودند. به هنگام تشریف فرمایی شاهنشاه به پهنه تأسیسات گروه صنعتی شهد، کارگران و کارکنان و اعضای هیأت مدیره این گروه با فریادهای « جاوید شاه» مقدم مبارک ملوکانه را گرامی داشتند و احساسات گرم و صمیمانه خود را نسبت به رهبر عالیقدرشان نشان دادند. پهنه تأسیسات گروه صنعتی شهد، به مناسبت تشریف فرمایی شاهنشاه به طرز بسیار زیبایی آذین بندی و چراغانی شده بود و همه جا پرچم‌های سه رنگ ایران در اهتزاز بود.

در موقع تشریف فرمایی شاهنشاه آریامهر، دختر خردسالی با تقدیم دسته گلی زیبا خیر مقدم عرض نمود.

آنگاه شاهنشاه به اجتماع کارگران گروه صنعتی شهد که به شدت نسبت به شاهنشاه ابراز احساسات می‌کردند، تشریف فرما شدند. معظم له در اجتماع کارگران، ضمن سئوالاتی، در مورد عرضه سهام پرسش فرمودند که به آگاهی همایونی رسید: سهام شرکت در اجرای قانون گسترش مالکیت واحدهای تولیدی در سال ۲۵۳۴ شاهنشاهی برای تقسیم بین کارگران و کشاورزان در اختیار سازمان مالی گسترش مالکیت واحدهای تولیدی و شرکت سرمایه گذاری ملی ایران قرار گرفته است و تاکنون به ۷۴ نفر از کارگران واجد شرایط تعداد ۲۴۴۲ سهم واگذار شده است. شاهنشاه آریامهر سئوال فرمودند: مقدار سود ویژه دو سال گذشته چقدر بوده است؟ به آگاهی همایونی رسید، شانزده درصد.

شاهنشاه در مورد سود ویژه کارگران پرسش فرمودند، به آگاهی همایونی رسید: از سال ۲۵۲۷ (زمان بهره برداری کارخانه) همه ساله سود ویژه کارگران مرتباً پرداخت گردیده و در سال گذشته در اجرای اوامر ملوکانه بر اساس بهره‌وری حق‌السهم پرداخت شده که بعضی از کارگران بیش از سه ماه حقوق از این بابت دریافت داشته‌اند.

کارهای انجام شده برای رفاه کارگران

شاهنشاه آریامهر در مورد خانه‌های سازمانی کارگران پرسش فرمودند، به آگاهی همایونی رسید: چون تأسیسات گروه صنعتی شهد در نزدیکی شهر خوی واقع شده است، به منظور آنکه کارگران از رفاه و آسایش بیشتری برخوردار باشند و از مزایای زندگی شهرنشینی استفاده کنند و ضمناً در اجرای اوامر ملوکانه مبنی بر تأمین مسکن کارگران برای دوران بازنشستگی از چند سال پیش برای کارگران کارخانه در شهر خانه خریداری شده که هم اکنون حدود نود درصد کارگران در خانه شخصی سکونت دارند و روز و شب دعاگوی ذات اقدس همایونی می‌باشند و برای چند نفری هم که فاقد خانه شخصی هستند در صدد تهیه مسکن می‌باشیم. ضمناً به آگاهی همایونی شاهنشاه رسید که در اجرای برنامه تهیه مسکن برای کارگران بانک رفاه کارگران خوی تاکنون بیش از ده میلیون ریال وام به کارگران پرداخت نموده است. شاهنشاه در مورد مهارت و کارایی کارگران پرسش فرمودند، به آگاهی همایونی رسید: در ابتدا از وجود متخصصین لهستانی ضمن بهره برداری برای کارآموزی کارگران استفاده شده و بتدریج که کارگران توانستند وظائف خود را به نحو مطلوب انجام دهند از تعداد متخصصین خارجی کم شد.

شاهنشاه در مورد علاقمندی و کارائی کارگران سئوال فرمودند، به آگاهی همایونی رسید: علاقمند به کار هستند و کارهای خود را به نحو مطلوبی انجام می‌دهند. شاهنشاه سئوال فرمودند، در حال حاضر از وجود متخصصین خارجی استفاده می‌شود؟ به آگاهی همایونی رسید: فقط در زمان بهره برداری از وجود دو نفر متخصص برای همکاری استفاده می‌شود. آنگاه شاهنشاه افزایش مهارت و کارایی کارگران را در افزایش تولید و سود کارخانه به آنان یادآور شدند و فرمودند هر چه بیشتر کار کنید به نفع خودتان است.

سپس اعضای هیأت مدیره گروه صنعتی شهد به حضور مبارک شاهنشاه آریامهر معرفی شدند و گزارشی از تأسیس و احداث کارخانه قند خوی به آگاهی همایونی رسید. به هنگام بازدید شاهنشاه از قسمت‌های مختلف کارخانه قند، آقای حاج ترخانی مدیر عامل کارخانه به آگاهی همایونی رساند: به منظور آنکه از نیروهای کارگران کارخانه بتوان استفاده بعمل آورد و متقابلاً امکان افزایش حقوق برای ایشان فراهم شود، هیأت مدیره مصمم شد که در سایر رشته‌های غذایی فعالیت نماید و اولین تأسیسات جدید مربوط به تولید بیسکویت و تافی و بُن بُن و کارامل و مشتقات آن را پایه گذاری نمود و از طرف وزارت بازرگانی، امر تغذیه دانش آموزان سه استان آذربایجان غربی و شرقی و زنجان که حدود ۷۰۰ هزار نفر دانش آموز مشمول فرمان در آن تحصیل می‌کنند به صورت صنعتی به این شرکت واگذار گردید و در طول یک سال و نیم با همکاری کمپانی‌های انگلیسی و هلندی و آمریکایی برای تولید محصولاتی که دارای ارزش پروتئین و کالری لازم به منظور تغذیه نوباوگان باشد مطالعات و بررسی‌های لازم به عمل آمد.

آنگاه نمونه‌های تولیدی گروه صنعتی شهد از نظر مبارک شاهنشاه گذشت و شاهنشاه از تأسیسات جدید مربوط به تولید بیسکویت، تافی، کارامل، بُن بُن بازدید نمودند و پرسش فرمودند: چه آزمایشی به روی نمونه‌ها انجام گرفته است، به آگاهی همایونی رسید: ۳ بار از نمونه‌های آزمایش شده در مدارس تبریز و خوی توزیع شد و آنچه مورد پسند دانش آموزان قرار گرفت برای تولید آتیه ملاک عمل قرار گرفت و در نظر است ۱۲ رقم جنس تولید بشود که هر دو هفته دانش آموزان یک نوع مصرف نمایند و تنوعی در تغذیه بوجود آید. شاهنشاه سئوال فرمودند: مصرف بیسکویت غیر از تغذیه رایگان برای مردم عمومیت دارد؟ به آگاهی همایونی رسید: بلی، مردم هم مصرف می‌کنند. شاهنشاه در مورد ظرفیت تولید بیسکویت کارخانه سئوال فرمودند. به آگاهی همایونی رسید: ظرفیت سالانه ۹ هزار تُن می‌باشد. شاهنشاه آریامهر پس از بازدید تأسیسات گروه صنعتی شهد، در حالی که کارگران و کارکنان ابراز احساسات می‌کردند تأسیسات گروه صنعتی شهد را ترک فرمودند.

بازدید از شاهپور

در شاهپور

در فرودگاه شهرستان شاهپور شاهنشاه به هنگام عبور از برابر صف استقبال کنندگان پس از گوش دادن به احتیاجات مردم این شهر مقرر فرمودند ایجاد تصفیه خانه برای تصفیه آب آشامیدنی مردم مورد رسیدگی قرار گیرد. در برابر صف کشاورزان به عرض رسید: درآمد کشاورزان این منطقه خوب است و فقط در بعضی مواقع به دلیل نبودن آب بندهای کافی آب به هدر می‌رود. شاهنشاه در این مورد نیز به مسئولان وزارت کشاورزی و منابع طبیعی دستور رسیدگی صادر فرمودند و تأکید فرمودند که کلیه اراضی قابل کشت این منطقه مورد استفاده قرار گیرد. شاهنشاه در برابر صفوف نمایندگان طبقات گوناگون مردم شاهپور از وضع بهداشت، فعالیت‌های آموزشی، فعالیت و مشارکت زنان در امور حزبی جویا شدند و پس از انجام مراسم استقبال فرودگاه را به قصد بازدید از کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ترک فرمودند. مردم شاهپور نیز مانند سایر نقاط دیگر آذربایجان غربی با فریادهای شادی مقدم شاهنشاه را به گرمی پذیرا شدند.

شاهنشاه آریامهر به هنگام ورود به کتابخانه کانون پرورش کودکان و نوجوانان از جانب مسئولین این کتابخانه مورد استقبال قرار گرفتند و از بخش‌های گوناگون این کتابخانه که یکی از ۱۵۰ کتابخانه کانون در سراسر مملکت است بازدید کردند و با کودکانی که در کتابخانه سرگرم مطالعه بودند گفتگو کردند. شاهنشاه آریامهر پس از بازدید از شاهپور به رضاییه بازگشتند.

در رضاییه هنرستان صنعتی و انستیتو تکنولوژی

شاهنشاه آریامهر ساعت ده و چهل و پنج دقیقه بامداد روز پنجشنبه دوم تیر ماه برای بازدید از پیشرفت‌های عمرانی و آموزشی و کشاورزی و بهداشتی استان آذربایجان غربی وارد رضاییه شدند و از سوی استاندار و بزرگان شهر پیشباز رسمی شدند. شاهنشاه آریامهر ساعت ۱۶ از هنرستان صنعتی و انستیتو تکنولوژی رضاییه بازدید کردند. در پهنه انستیتو دختر خردسالی با پیشکش نمودن دسته گلی زیبا، ورود رهبر والا مقام کشور را گرامی داشت. آنگاه مهندس بهبهانی رییس انستیتو تکنولوژی رضاییه در گزارشی به آگاهی همایونی رساند:

هنرستان صنعتی رضاییه در سال ۲۵۱۹ شاهنشاهی بنیاد گردیده و از مهر ماه ۲۵۲۹ در دو نوبت به کار پرداخته است. در نوبت نخست شمار ۷۱۱ هنرجو و در نوبت دوم ۱۴۲ هنرجو و رویهم رفته ۸۵۳ هنرجو در رشته‌های برق اتومکانیک، فلزکاری، ساختمان، صنایع چوب، پذیرفته شده‌اند. تاکنون ۱۱۷۹ تن از این مرکز آموزشی فارغ‌التحصیل شده‌اند. این هنرستان در زمینی به پهنه پانزده هزار متر مربع ساخته شده و سه مهندس فوق لیسانس، یازده لیسانس غیرفنی، ۲۴ فوق دیپلم، ۱۲ استادکار و ۱۲ خدمتگزار کادر پرسنلی این هنرستان صنعتی را تشکیل می‌دهند.
انستیتو تکنولوژی رضاییه در بهمن ماه ۲۵۲۹ شاهنشاهی در سه رشته برق ، مکانیک، راه و ساختمان بنیاد نهاده شد و رویهم رفته ۳۶۲ دانشجو در این رشته‌ها تحصیل می‌کنند و تاکنون ۵۸۰ فارغ التحصیل از انستیتو داشته‌ایم. در این انستیتو ۳۱ مهندس فوق لیسانس و لیسانس فنی و غیرفنی و ۱۲ فوق دیپلم درس می‌دهند.

پس از گزارش رییس هنرستان صنعتی و انستیتو تکنولوژی، شاهنشاه آریامهر از برابر استادان و مربیان آموزشی گذشتند و آنگاه بخش‌های گوناگون انستیتو چون کارگاه دکوراسیون و تزیینات، کارگاه برق، بخش الکترونیک و آزمایشگاه فیزیک و کارگاه اتوماتیک را بازدید فرمودند و از نزدیک با هنرجویان و مربیان آنها و چگونگی و حدود امکانات آموزشی به گفتگو پرداختند.

به هنگام بازدید شاهنشاه آریامهر از بخش‌های گوناگون هنرستان صنعتی و انستیتو تکنولوژی چهار گروه از دانش آموزان وابسته به امور تربیتی آموزش و پرورش رضاییه با پوشاک کردی و آشوری در پهنه انستیتو به دست افشانی و پایکوبی پرداختند و با ابراز شادمانی پرشور ورود رهبر خردمند و عالیقدر کشورمان را به مهد زرتشت خوش آمد گفتند.

در پایان بازدید همایونی از این مرکز آموزشی، شاهنشاه دستور به گسترش این مرکز دادند و فرمودند که شمار دانشجویان به سه برابر افزایش یابد.

در دانشکده کشاورزی و دامپروری

شاهنشاه آریامهر بعد از نیمروز آدینه ۳ تیر ماه در بازدید از دانشکده‌های دامپروری و کشاورزی رضاییه در منطقه نازلوچای ۱۱ کیلومتری رضاییه امر به گسترش و توسعه این مرکز علمی و پژوهشی فرمودند. شاهنشاه بعد از ظهر دیروز پس از بازدید از تأسیسات شرکت آجر ماشینی رضاییه در ساعت ۱۶ به منطقه نازلوچای محل دانشکده کشاورزی و دامپروری رضاییه تشریف فرما شدند و پس از ابراز مرحمت نسبت به رئیس و استادان این مؤسسه آموزشی و پژوهشی در یکی از واحدهای مسکونی از ماکت و نقشه‌های بنای کنونی و مرحله توسعه آن دیدن کردند. رئیس دانشکده به عرض رساند با توجه به ۲۱ آبادی اطراف این منطقه دانشجویان می‌توانند علاوه بر کسب تجربه شخصی در پیشرفت کشاورزی منطقه نیز مؤثر باشند. دانشکده کشاورزی و دامپروری رضاییه از سال تحصیلی آینده برای فعالیت دانشجویان در زمینه دامپروری آماده خواهد بود و مرحله پایانی و تکمیلی آن تا دو سال دیگر انجام خواهد شد. آنگاه شاهنشاه از مرکز پرورش دام، طیور و مرغداری و آزمایشگاه‌های دانشکده دیدن کردند و رستوران و سلف سرویس آن را از نزدیک مشاهده فرمودند.

دانشکده پزشکی و تربیت دبیر

دانشکده کشاورزی رضاییه که ۹ سال پیش دایر شده است در حال حاضر ۶۲۰ دانشجو در دانشکده‌های دامپروری، دامپزشکی و کشاورزی و خانه داری آن تحصیل می‌کنند. از سال آینده دو دانشکده پزشکی و علوم تربیت دبیر نیز به این مرکز افزوده می‌شود که این دو دانشکده در شهر رضاییه و دانشکده‌های کشاورزی، دامپزشکی و دامپروری آن به نازلوچای منتقل می‌شود. در حال حاضر این مرکز علمی دارای ۸۰ استاد و اعضای کادر علمی است و ۳۰۰ دانشجوی آن از خوابگاه‌های دانشکده استفاده می‌کنند. شاهنشاه آریامهر بعد از ظهر دیروز پیش از بازدید از دانشکده کشاورزی و دامپروری رضاییه از شرکت آجر ماشینی این شهر دیدن کردند. این کارخانه که در نزدیکی رضاییه قرار دارد با مشارکت بخش دولتی و خصوصی و سرمایه‌ای به میزان ۷۰۰ میلیون ریال تأسیس شده است. ظرفیت کارخانه ۳۰۰ هزار قالب آجر ماشینی در روز است که تا ۵۰۰ هزار آجر قابل افزایش است. در بازدیدهای دیروز شاهنشاه وزیران کشاورزی و منابع طبیعی، صنایع و معادن، علوم و آموزش عالی، آموزش و پرورش، ژنرال آجودان شاهنشاه و استاندار آذربایجان غربی افتخار حضور داشتند.

بن‌مایه‌ها