آیین‌نامه پرداخت هزینه سفر و فوق‌العاده انتقال و ماموریت در نیروهای مسلح شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و چهارم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و چهارم

برنامه عمرانی پنجم ۱۳۵۲ - ۱۳۵۶
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری بیست و چهارم


آیین‌نامه پرداخت هزینه سفر و فوق‌العاده انتقال و مأموریت در نیروهای مسلح شاهنشاهی - مصوب ۱۳۵۴٫۱۱٫۱۷ کمیسیونهای پارلمانی مجلسین

فصل یکم - کلیات

ماده ۱ - منظور از پرداخت هزینه سفر و فوق‌العاده انتقال و مأموریت تأمین هزینه‌هایی است که بر اثر مسافرت و انتقال و انجام مأموریت به پرسنل‌مربوط تحمیل می‌گردد.

ماده ۲ - میزان هزینه سفر و فوق‌العاده انتقال و مأموریت باید به اندازه‌ای باشد که کفایت تأمین هزینه‌هایی را که از این لحاظ به پرسنل تحمیل‌می‌شود (‌متناسب با درجه و مقام) بنماید.

فصل دوم - هزینه سفر

ماده ۳ - به افسران و کارمندان نیروهای مسلح شاهنشاهی هنگام انتقال و یا مأموریت از محل توقف آنها تا محلی که منتقل یا مأمور می‌گردند هزینه‌سفر پرداخت می‌شود، مشروط بر اینکه وسیله مسافرت آنها از طرف نیروهای مسلح شاهنشاهی و یا سایر سازمانها تهیه نشده باشد.

منظور از هزینه سفر در مورد مأمورین هزینه سفر برای رفت و برگشت می‌باشد. الف - هزینه سفر افسران و کارمندان نیروهای مسلح شاهنشاهی در داخل کشور به شرح زیر پرداخت می‌گردد:

۱ - امراء از قرار هر یک کیلومتر ۵ ریال

۲ - افسران ارشد هر یک کیلومتر ۴ ریال

۳ - افسران جزء و همافران هر یک کیلومتر ۳ ریال

۴ - درجه‌داران و افراد هر یک کیلومتر ۲٫۵ ریال

ب - در مواردی که الزاماً (‌در جاهایی که وسیله حمل و نقل مرتب زمینی وجود ندارد) از وسایل حمل و نقل هوایی یا دریایی استفاده می‌شودبهای بلیط وسیله مربوط پرداخت می‌گردد.

ج - چنانچه بنا به دستور از وسیله حمل نقل معینی (‌زمینی - دریایی - هوایی) استفاده گردد بهای بلیط آن وسیله پرداخت خواهد شد. د - برای جبران هزینه‌های رفت و آمد در مبداء و مقصد در موارد بالا مبلغ مقطوع اضافه پرداخت می‌شود این مبلغ اضافی به طور مقطوع ۵۰۰‌ریال در داخل کشور و ۱۵۰۰ ریال برای خارج از کشور می‌باشد.

تبصره - هزینه سفر از یک نقطه به نقطه دیگر در داخل کشور در صورتی که خط سیر مأمور در امریه مأموریت معین نشده باشد نسبت به کوتاه‌ترین‌مسافت خط اتومبیل‌رو بین مبداء و مقصد پرداخت می‌گردد تعیین کوتاه‌ترین مسافت طبق دفتر راهنمایی مسافات مصوب وزارت راه و ترابری خواهدبود.

تبصره ۲ - هزینه سفر هر یک از عائله تحت تکفل افسران و کارمندان در صورت انتقال با توجه به میزان هزینه سفر مندرج در بند الف این ماده‌پرداخت خواهد شد مشروط بر اینکه مجموع هزینه سفری که بابت عیال و اولاد تحت تکفل پرداخت می‌شود از دو برابر و نیم هزینه سفری که بخودمنتقل تعلق می‌گیرد تجاوز ننماید.

تبصره ۳ - مأمورینی که در محل مأموریت به یکی از یگانها و یا سازمانهای آن محل منتقل شوند برای مراجعت به محل اولیه و همچنین حرکت به‌محل خدمت جدید حق استفاده از هزینه سفر برابر مقررات این ماده خواهند داشت.

ماده ۴ - هزینه سفر افسران و کارمندانی که به منظور معالجه یا برای طی دوره‌های آموزشی شرکت در آزمایشهای ترفیعاتی، معاینات پزشکی‌سالانه، محاکمه، اداء توضیحات یا مواردی از این قبیل که مربوط به امور خدمتی باشد اعزام یا احضار می‌شوند بر طبق ماده ۳ این آیین‌نامه پرداخت‌می‌گردد. مقررات این ماده شامل افسران و کارمندان بدون کار و منتظر خدمت نیز خواهد بود.

ماده ۵ - افسران و کارمندانی که در غیر محل اقامت دائمی خود فوت شوند و محل اقامت دائم عائله تخت تکفل محل فوت افسر یا کارمند نباشد درصورتی که برای انتقال جنازه یا عائله متوفی از وسیله دولتی استفاده نشود کرایه حمل جنازه و همچنین هزینه سفر عائله تخت تکفل متوفی از محل‌فوت تا محل دفن یا اقامتگاه دائمی طبق ماده ۳ این آیین‌نامه قابل پرداخت خواهد بود.

تبصره - کرایه حمل اثاث عائله تحت تکفل متوفی بر طبق مقررات ماده ۱۱ این آیین‌نامه قابل پرداخت خواهد شد.

ماده ۶ - وسیله مسافرت افسران و کارمندان نیروهای مسلح شاهنشاهی متناسب با درجه آنها در داخل و خارج کشور به شرح زیر تعیین می‌شود:

الف - افراد و درجه‌داران: درجه توریست هواپیما، درجه ۳ کشتی و راه‌آهن و اتوبوس.

ب - همافران و افسران جزء: درجه توریست هواپیما درجه ۲ کشتی و راه‌آهن و اتوبوس.

ج - افسران ارشد: درجه توریست هواپیما، درجه ۱ کشتی و راه‌آهن، ماشین سواری.

د - سرتیپ و سرلشگر: درجه توریست هواپیما، درجه لوکس کشتی و راه‌آهن، ماشین سواری.

ه - سپهبد و ارتشبد: درجه یک هواپیما، درجه لوکس کشتی و راه‌آهن و ماشین سواری.

ماده ۷ - کرایه مسافرت و هزینه‌های متعلقه از قبیل عوارض گذرنامه و سایر هزینه‌هایی که به موجب مقررات موضوعه برای خروج از کشور دریافت‌می‌شود در مورد مأمورین و بیماران اعزامی به خارج از کشور بر طبق مدارک رسمی مربوط و گواهی مؤسسات حمل و نقل از طرف سازمان اعزام‌کننده‌پرداخت خواهد شد. هر گاه بنا بر ضرورت ایجاب نماید مأمور اعزامی (‌پرسنل) در خارج از کشور برای انجام مأموریت و یا معالجه از نقطه‌ای به نقطه دیگر مسافرت نمایدکرایه مسافرت آنان برابر مدارک مثبت یا تأیید وابستگی ارتش شاهنشاهی و اگر وابسته نظامی در آن کشور وجود نداشته باشد به تأیید مأمورین سیاسی‌کشور شاهنشاهی مقیم آن کشور قابل پرداخت خواهد بود.

تبصره - کرایه مسافرت همسر و فرزندان تخت تکفل مأمورینی که برای تصدی مشاغل ثابت سازمانی یا انجام مأموریت به طور موقت به مدت یک‌سال یا بیشتر به خارج از کشور اعزام می‌شوند مشابه خود مأمورین پرداخت می‌گردد.

ماده ۸ - نوع وسیله نقلیه بیماران با توجه به نوع بیماری و نظر پزشک معالج از طرف سازمان اعزام‌کننده تعیین می‌شود.

ماده ۹ - افسران و کارمندان مأموری که با اجازه مقامات صلاحیتدار (‌وزارت جنگ ستاد بزرگ ارتشتاران سرای نظامی شاهنشاهی، نیروهای‌سه‌گانه، گارد شاهنشاهی، ژاندارمری کشور و شهربانی کشور) با وسیله شخصی به مأموریت خارج از کشور رفته و یا از مأموریت خارج کشور مراجعت‌می‌نمایند مبلغی معادل (۴). (۳) ارزش بلیط هواپیما (‌رعایت ماده ۶) دریافت خواهند نمود.

ماده ۱۰ - هزینه حمل و نقل و لوازم سفر وابستگان نظامی و معاونان آنان و کسانی که برای تصدی مشاغل ثابت و یا موقت همچنین جهت تحصیل‌به مدت یک سال یا بیشتر به خارج از کشور اعزام می‌شوند در صورتی که خانواده همراه داشته باشند حداکثر تا ۲۵۰ کیلوگرم و اگر خانواده همراه‌نداشته باشند تا ۱۵۰ کیلوگرم طبق نرخ بین‌المللی حمل بار وسیله نقلیه‌ای که توسط سازمان مربوط برای مسافرت تعیین می‌گردد قابل پرداخت است.

تبصره - کسانی که به منظور تحصیل برای مدت کمتر از یک سال به خارج از کشور اعزام می‌شوند مشمول مقررات این ماده نخواهند بود و درمراجعت حق استفاده از هزینه حمل و نقل ۵۰ کیلوگرم بار برای حمل کتب درسی و وسایل شخصی مورد لزوم خواهند داشت.

فصل سوم - فوق‌العاده انتقال

ماده ۱۱ - علاوه بر هزینه سفر مندرج در ماده ۳ به افسران و کارمندان نیروهای مسلح شاهنشاهی که به علت انتقال، محل خدمت آنان در داخل‌کشور از نقطه‌ای به نقطه دیگر تغییر می‌یابد هزینه حمل اثاث و فوق‌العاده انتقال به شرح زیر پرداخت می‌گردد: الف - هزینه حمل اثاث:

به میزان یک برابر و نیم هزینه سفری که در انتقال به منتقلین و عائله تحت تکفل آنان تعلق می‌گیرد (‌موضوع بند الف ماده ۳ آیین‌نامه).

ب - فوق‌العاده انتقال:

تا یکصد و پنجاه کیلومتر نصف و برای بیشتر از آن معادل یک ماه حقوق و فوق‌العاده شغل.

تبصره - افسران و کارمندانی که جهت حمل وسائل خود از وسیله دولتی استفاده نمایند حق استفاده از هزینه منظور در بند الف را نخواهند داشت.

ماده ۱۲ - افسران و کارمندانی که در غیر محل تولد یا اقامت دائمی خود بازنشسته شوند برای عزیمت به محل تولد یا اقامت دائمی خود برای یک‌بار استحقاق دریافت هزینه سفر و فوق‌العاده انتقال و هزینه حمل اثاث، به میزان مندرج در این آیین‌نامه را خواهند داشت. ملاک تشخیص محل اقامت دائمی افسران و کارمندان نیروهای مسلح شاهنشاهی تعرفه پرسنلی آنان می‌باشد.

فصل چهارم - فوق‌العاده مأموریت

بخش یکم - فوق‌العاده مأموریت در داخل کشور:

ماده ۱۳ - به افسران و کارمندان نیروهای مسلح شاهنشاهی که به طور انفرادی برای انجام مأموریت از نقطه‌ای به نقطه دیگر در داخل کشور اعزام‌می‌شوند در صورتی که جهت انجام این وظیفه مجبور به توقف شبانه باشند از روز حرکت تا روز مراجعت به محل خدمت ثابت خود فوق‌العاده روزانه‌مأموریت به شرح زیر تعلق می‌گیرد:

الف - در محلهایی که تسهیلات زیست از طرف سازمان اعزام‌کننده مأمور تأمین نشده باشد میزان فوق‌العاده مأموریت بر مبنای سه عامل مسکن، غذا و هزینه‌های متفرقه تعیین و پرداخت می‌شود و برای این منظور کلیه مناطق کشور با توجه به عوامل سه‌گانه مزبور طبقه‌بندی و ملاک عمل قرارخواهد گرفت.

ب - در محلهایی که تسهیلات زیست برای استفاده مأمور تأمین شده باشد میزان فوق‌العاده مأموریت در این قبیل مناطق معادل هزینه‌ای خواهدبود که برای استفاده از این تسهیلات در این نقاط تعیین شده‌است و هزینه عامل متفرقه نیز به آن علاوه خواهد شد.

تبصره ۱ - امکان استفاده از تسهیلات زیست مذکور در برگ مأموریت مأمور از طرف سازمان اعزام‌کننده قید می‌شود.

تبصره ۲ - چنانچه با وجود امکان استفاده از تسهیلات زیست مأمور بنا به تمایل شخصی از آن استفاده ننماید فقط استحقاق دریافت فوق‌العاده‌مقرر در این بند را خواهد داشت.

تبصره ۳ - در صورتی که اجرای مأموریت مستلزم صرف وقت کمتر از ۲۴ ساعت علاوه بر یک یا چند شبانه روز کامل باشد و یا آنکه مأمورین‌برای مدت کمتر از ۲۴ ساعت به محلی خارج از پادگان مربوط که حداقل ۳۰ کیلومتر فاصله داشته باشد اعزام شوند و انجام مأموریت مستلزم توقف‌شبانه در آن محل نبوده ولی ناچار به صرف غذای روزانه باشند به مأمورین برای زمان کمتر از یک شبانه روز کامل فوق‌العاده به مأخذ (۲). (۱) فوق‌العاده روزانه مبنا (‌در هر منطقه) پرداخت خواهد شد.

تبصره ۴ ـ جدول طبقه‌بندی مذکور در بند الف این ماده از طرف وزارت جنگ تهیه و با توجه به میزان فوق‌العاده پرداختی در سایر وزارتخانه‌هاهمچنین بر مبنای اختلاف هزینه زندگی در زمانها و نقاط مختلف کشور قابل تغییر و تجدید نظر می‌باشد.

ماده ۱۴ - تا زمانی که طبقه‌بندی مناطق کشور برای پرداخت فوق‌العاده مأموریت انجام نگرفته‌است فوق‌العاده روزانه انفرادی افسران و کارمندان‌نیروهای مسلح شاهنشاهی به شرح زیر پرداخت خواهد گردید:

الف - افراد داوطلب و درجه‌داران ۸۰۰ ریال

ب - همافران و افسران جزء ۱۲۰۰ ریال

ج - افسران ارشد ۱۸۰۰ ریال

د - سرتیپ و سرلشگر ۲۲۰۰ ریال

ه - سپهبد ۲۶۰۰ ریال

و - ارتشبد ۳۰۰۰ ریال

تبصره - در صورتی که دارندگان مقامات سپهبدی و ارتشبدی در مأموریت از هتل استفاده نمایند به جای استفاده از فوق‌العاده مأموریت هزینه‌اقامت آنان در هتل پرداخت خواهد شد.

ماده ۱۵ - برای روزهایی که مأمورین منفرد در نقاط بد آب و هوا، موقتاً مأمور می‌گردند از صدی پنجاه عامل متفرقه علاوه بر مأخذ عامل متفرقه مذکور درماده ۱۳ این آیین‌نامه روزانه استفاده خواهند نمود و تا زمانی که مقررات ماده ۱۳ به مورد اجرا گذارده نشده به مأخذ (۲). (۱) ۱ فوق‌العاده مندرج درماده ۱۴ استفاده خواهند کرد.

ماده ۱۶ - در صورتی که هر یک از عوامل مسکن و غذا برای مأمورین اعم از انفرادی یا اجتماعی تأمین شده باشد به میزان (۲).(۱) برای هر یک ازعوامل مزبور که تأمین شده از فوق‌العاده مأموریت مأمور کسر خواهد شد.

ماده ۱۷ - افسران و کارمندان نیروهای مسلح شاهنشاهی که به طور اجتماع به مأموریت اعزام می‌گردند در صورتی که مسکن و غذای آنان از طرف‌یگان. سازمان مربوط تأمین شود فقط از عامل هزینه‌های متفرقه مندرج در جدول موضوع ماده ۱۳ استفاده خواهند نمود و در غیر این صورت بر حسب‌مورد از فوق‌العاده مأموریت روزانه با رعایت مقررات مواد ۱۴ و ۱۶ این آیین‌نامه استفاده خواهند کرد. تبصره - به مأمورینی که به طور اجتماع به نقاط بد آب و هوا اعزام می‌شوند به میزان صدی پنجاه فوق‌العاده استحقاقی اضافه پرداخت می‌شود.

ماده ۱۸ - مأمورینی که مدت مأموریتشان در داخل کشور از شش ماه تجاوز کند در ردیف منتقلین محسوب و فوق‌العاده روزانه به آنان تعلق نخواهدگرفت و در هر حال هیچ مأموریتی به طور موقت (‌به استثنای واحدهای عملیات جنگی و اردوکشی) نباید از شش ماه تجاوز نماید. تبصره - در موارد استثنایی که نوع مأموریت ایجاب می‌نماید که مأمورین بیش از شش ماه در محل مأموریت توقف نمایند و انتقال مأمورین به آن‌محل امکان‌پذیر نباشد (‌مثل مهندسین ناظر) بنا به تصویب مقامات مذکور در ماده ۹ این آیین‌نامه ممکن است مدت مأموریتشان تا حداکثر ۱۲ ماه تمدیدگردد.

بخش دوم - فوق‌العاده مأموریت خارج کشور

ماده ۱۹ - فوق‌العاده مأموریت روزانه افسران و کارمندانی که جهت انجام وظیفه موقت به خارج از کشور اعزام می‌شوند برابر مقررات زیر پرداخت‌می‌شود:

۱ - برای هر یک از کشورها مبنای فوق‌العاده بر پایه سه عامل:

مسکن، غذا و هزینه‌های متفرقه تعیین و به هر یک از مأمورین فوق‌العاده مأموریت بر حسب مبنای مربوط پرداخت می‌گردد.

۲ - در مواردی که از طرف نیروهای مسلح شاهنشاهی یا دولت‌ها یا سازمانهای مختلف محل مأموریت مسکن یا غذای مأمور تأمین گردد بابت‌عامل تأمین شده وجهی پرداخت نخواهد شد.

ماده ۲۰ - مادام که عوامل مذکور در ماده ۱۹ برای کلیه کشورهای خارج تعیین نگردیده به افسران و کارمندان نیروهای مسلح شاهنشاهی که جهت‌انجام وظیفه موقت به خارج از کشور اعزام می‌شوند بر اساس جدول زیر فوق‌العاده روزانه به ترتیب زیر پرداخت می‌گردد:

الف - در کشورهای گروه یک:

۱ - افراد داوطلب و درجه‌داران ۱۷۵۰ ریال

۲ - همافران و افسران جزء ۲۲۰۰ ریال

۳ - افسران ارشد ۲۷۰۰ ریال

۴ - سرتیپ و سرلشگر ۳۳۰۰ ریال

۵ - سپهبد ۳۵۰۰ ریال

۶ - ارتشبد ۳۷۰۰ ریال

ب - در کشورهای گروه دو:

۱ - افراد داوطلب و درجه‌داران ۲۳۵۰ ریال

۲ - همافران و افسران جزء ۲۵۰۰ ریال

۳ - افسران ارشد ۳۰۰۰ ریال

۴ - سرتیپ و سرلشگر ۳۵۰۰ ریال

۵ - سپهبد ۳۷۰۰ ریال

۶ - ارتشبد ۴۰۰۰ ریال

ج - در کشورهای گروه سه:

۱ - افراد داوطلب - درجه‌داران ۲۷۵۰ ریال

۲ - همافران و افسران جزء ۳۰۰۰ ریال

۳ - افسران ارشد ۳۲۰۰ ریال

۴ - سرتیپ و سرلشگر ۳۷۰۰ ریال

۵ - سپهبد ۴۰۰۰ ریال

۶ - ارتشبد ۴۵۰۰ ریال

تبصره ۱ - فوق‌العاده روزانه نقاطی که در جدول پیوست ذکر نشده برابر فوق‌العاده کشورهای گروه. ۲ پرداخت خواهد شد.

تبصره ۲ - گروه کشورهای منطبق با جدول پیوست تصویبنامه شماره ۱۳۴۳۶ ۱۳۵۲٫۶.۲۵ هیأت وزیران می‌باشد و با تغییرات بعدی ملاک عمل‌قرار خواهد گرفت.

تبصره ۳ - مقررات ماده ۱۶ این آیین‌نامه در مورد مأمورین اعزامی به خارج از کشور لازم‌الرعایه خواهد بود.

ماده ۲۱ - مأمورینی که با وسایل نقلیه دریایی نیروهای مسلح شاهنشاهی به خارج از کشور اعزام می‌شوند مادام که در وسیله دریایی بسر می‌برند واز غذا و تسهیلات مربوط استفاده می‌نمایند از (۲). (۱) فوق‌العاده مأموریت تعیین شده در ماده ۲۰ برای کشورهای گروه ۲ استفاده خواهند نمود.

ماده ۲۲ - فوق‌العاده و مزایای وابستگان و معاونان آنان و همچنین سایر مأمورین ثابت نیروهای مسلح شاهنشاهی در کشورهای خارج با توجه به‌هزینه زندگی و تغییرات آن در هر کشور و با در نظر گرفتن فوق‌العاده و مزایای مأمورین وزارت امور خارجه در همان کشور از طرف ستاد بزرگ ارتشتاران‌تعیین و با تصویب بزرگ ارتشتاران قابل پرداخت خواهد بود.

تبصره - منظور از مأمورین ثابت مذکور در این ماده و سایر مواد کسانی هستند که برای تصدی مشاغل سازمانی اعزام می‌گردند.

ماده ۲۳ - فوق‌العاده روزانه افسران، همافران، درجه‌داران و افرادی که از طرف نیروهای مسلح شاهنشاهی برای تحصیل به کشورهای خارج اعزام‌می‌شوند به مأخذ (۵). (۴) فوق‌العاده مأمورین موقت موضوع مواد ۱۹ و ۲۰ این آیین‌نامه تعیین و پرداخت خواهد شد

تبصره - هزینه تحصیل اشخاصی که از طرف نیروهای مسلح شاهنشاهی جهت طی دوره‌های آموزشی به خارج کشور اعزام می‌شوند از قبیل‌شهریه مؤسسات فرهنگی هزینه ثبت نام، ارزش کتب تحصیلی و نوشت و افزار، هزینه پایان‌نامه تحصیلی و سایر هزینه‌های تحصیلی برابر گواهی‌مؤسسات فرهنگی مربوط و تأیید وابستگی نظامی شاهنشاهی پرداخت خواهد شد. ضمناً به اشخاص مذکور در این ماده به نسبت مدت تحصیل درخارج از کشور بابت تهیه لباس سالانه حداکثر ده هزار ریال پرداخت خواهد شد.

ماده ۲۴ - کسانی که با استفاده از بورس یا کمک نظامی به خارج از کشور اعزام می‌گردند معادل مبلغی که از بورس و یا کمک نظامی استفاده‌می‌نمایند از فوق‌العاده مأموریت آنان کسر خواهد شد.

فصل پنجم - متفرقه

ماده ۲۵ - کارمندان رسمی و پیمانی و همچنین افسران و درجه‌داران وظیفه از لحاظ هزینه سفر و فوق‌العاده مأموریت و انتقال مشمول مقررات‌مربوط بخود می‌باشند.

ماده ۲۶ - میزان هزینه سفر و فوق‌العاده مأموریت و انتقال کسانی که به طور روزمزد یا از طرق خرید خدمت در نیروهای مسلح شاهنشاهی به کارگمارده شده یا می‌شوند همچنین مستخدمین خارجی تابع قرارداد منعقده فیمابین خواهد بود و در صورتی که قراردادی وجود نداشته باشد و یا ضمن‌قرارداد شرایط خاصی در این مورد پیش‌بینی نشده باشد از روی تطبیق اجرت ماهانه آنان با حقوق درجات نظامی هزینه سفر و فوق‌العاده آنان تعیین و به‌هر یک از درجات نظامی (‌با تقریب اضافی) نزدیک‌تر باشد از هزینه سفر و فوق‌العاده همان درجه پرداخت خواهد شد.

ماده ۲۷ - افزارمندان و کارمندان و کارگران نیروهای مسلح شاهنشاهی در صورتی که در قوانین و مقررات مربوط مقررات خاصی راجع به هزینه‌سفر و فوق‌العاده مأموریت و انتقال آنان پیش‌بینی نشده باشد حقوق ماهانه آنها با درجات نظامی تطبیق و به حقوق هر یک از درجات نظامی (‌با تقریب‌اضافی) نزدیک‌تر باشد معادل همان درجه استفاده خواهند نمود.

ماده ۲۸ - دانشجویان دانشکده‌ها و آموزشگاههای افسری و هنرجویان آموزشگاههای همافری در داخل و خارج کشور از مزایای (افسری جزء و هنرآموزان و دانش‌آموزان آموزشگاه‌های درجه‌داران و افرادی از مزایای) گروهبانان و افرادبر حسب مورد برابر مقررات این آیین‌نامه استفاده می‌نمایند.

ماده ۲۹ - محصلینی که به موجب قرارداد منعقد جهت انجام خدمت در نیروهای مسلح شاهنشاهی پس از پایان تحصیلات برای طی دوره‌های‌آموزشی به خارج کشور اعزام می‌شوند همچنین کسانی که برای تحصیل از داوطلبان مقیم خارج کشور برای خدمت در نیروهای مسلح شاهنشاهی‌انتخاب می‌گردند از لحاظ دریافت هزینه‌های تحصیلی مشمول مقرراتی خواهند بود که در قرارداد فیمابین پیش‌بینی می‌شود.

ماده ۳۰ - کسانی که در حین انجام مأموریت در داخل یا خارج کشور بیمار و بستری می‌شوند در صورتی که ادامه مأموریت با توجه به مدت درمان‌به تشخیص سازمان متبوع پس از معالجه و بهبود وسیله مأمور امکان‌پذیر باشد از فوق‌العاده مأموریت استفاده خواهند نمود و در غیر این صورت درمدت معالجه و بستری بودن از (۳). (۱) فوق‌العاده مأموریت مربوط استفاده خواهند کرد.

ماده ۳۱ - کسانی که برابر مقررات این آیین‌نامه از فوق‌العاده مأموریت برای تحصیل در داخل و خارج کشور استفاده می‌نمایند مادام که تحصیلات‌آنان خاتمه نپذیرفته در مدت تعطیلات رسمی و تحصیلی کماکان از فوق‌العاده مقرر برخوردار خواهند بود.

ماده ۳۲ - مأمورینی که در التزام رکاب اعلیحضرت همایون شاهنشاهی آریامهر بزرگ ارتشتاران یا علیا حضرت شهبانوی ایران و یا والاحضرت‌همایون ولیعهد و یا والاحضرتها مسافرت می‌نمایند بدون رعایت ماده ۱۶ و تبصره ماده ۲۰ از فوق‌العاده مقرر استفاده خواهند نمود. و در صورتی که‌جزء ملتزمین رکاب نباشند لیکن برای انجام وظائفی در این قبیل مسافرتها از نقطه‌ای به نقطه دیگر اعزام شوند چنانچه مسکن و غذای آنان تأمین شده‌باشد استحقاق (۳). (۲) فوق‌العاده مربوط را خواهند داشت.

ماده ۳۳ - به افسران و کارمندان نیروهای مسلح شاهنشاهی که به مأموریتهای آموزشی یا واحد مربوط همچنین به اردوگاهها و مانور اعزام می‌گردندفوق‌العاده مأموریت تعلق نخواهد گرفت مگر در مورد افسران و کارمندانی که از طرف مقامات مندرج در ماده ۹ این آیین‌نامه به طور منفرد به مأموریتهای‌بازرسی و تهیه وسائل و هدایت عملیات نظارت و داوری مانور اعزام می‌گردند که در این صورت حسب مورد مشمول مقررات این آیین‌نامه خواهندبود.

ماده ۳۴ - افسران و کارمندان نیروهای مسلح شاهنشاهی که در شهر و حومه محل پادگان اصلی مأمور فرمانداری نظامی می‌شوند فوق‌العاده‌استحقاقی را معادل (۵).(۱) فوق‌العاده انفرادی مندرج در ماده ۱۴ این آیین‌نامه از محل اعتبار مربوط دریافت خواهند داشت.

ماده ۳۵ - این آیین‌نامه از تاریخ یکم فروردین ماه ۱۳۵۴ قابل اجرا است. جدول گروه‌بندی کشورهای جهان موضوع ماده۲۰. آیین‌نامه فوق‌العاده روزانه نام کشور گروه

گروه. ۱ - آلبانی - آنگولا - اتیوپی - اوروگوئه - اسپانیا - اسرائیل - آفریقای جنوبی - افغانستان - اکوادور - اوگاندا - ایرلند - روندی - برمه -‌بوتسوانا - پرتغال - ترکیه - ترینیته - تونس - جمهوری کره - جمهوری ویتنام - رواندا - سوازیلند - سودان - سوریه - شیلی - عراق - فی‌جی -‌فیلیپین - قبرس - کامبوج - کلمبیا - کنیا - کامبیا - گینا - لائوس - لسوتو - ماکائو - مالاوی - مالت - مالزی - مجارستان - مصر - مغرب -‌مکزیک - موریتوس - نپال - هندوستان - یمن جنوبی - یمن شمالی - یونان.

گروه. ۲ اتریش - اردن - السالوادر - ایتالیا - ایرلند - باربادوس - بلغارستان - بولیوی - پاراگوئه - پاکستان - پاناما - پرتوریکو - پروستانزانیا -‌تاهیتی - تایلند - تیگو - جزایر سیمان - جزایر گومورو و جمهوری خلق چین - جمهوری فدرال آلمان - جمهوری مالکاش - چاد - چکسلواکی -‌داهومی - زامبیا - زیلندنو - ساحل عاج - ساموا - سنگاپور - سومالی - سیلان - فنلاند - کامرون - کانادا - کستاریکا - گواتمالا - گوپانا - گینه‌جدید - لبنان - لوکزامبورگ - لهستان - لیبریا - ماداگاسکار - مالی - موریتانی - موناکو - نروژ - نیجر - نیکاراگوا - دلتای علیا - هائیتی - هلند - هندوراس - هنگ‌کنگ - یوگسلاوی.

گروه. ۳ - آرژانتین - آنتیگوا - اتحاد امارات خلیج فارس - اتحاد جماهیر شوروی - استرالیا - الجزایر - اندونزی - انگلستان - ایلات متحده آمریکا- ایسلند - بحرین - باهاماس - برزیل - برمودا - بلژیک - جامائیکا - جزایر آنتیل - جمهوری آفریقای مرکزی - جمهوری دومینیکن - دانمارک -‌رومانی - ژاپن - سوئد - سوئیس - سورینام - سیرالئون - عربستان سعودی - عمان (‌مسقط) - غنا - فرانسه - قطر - کنگو (‌برازاویل) کوبا - کویت -‌گابن - گرانادا - گوام - گینه (‌کوناکری) - لیبی - مونکولیا - نیجریه - ونزوئلا.

آیین‌نامه فوق مشتمل بر سی و پنج ماده و نوزده تبصره و یک جدول به استناد قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی پس از تصویب کمیسیونهای‌بودجه جنگ مجلس سنا در جلسات روز چهارشنبه دهم و روز یکشنبه چهاردهم دی ماه یک هزار و سیصد و پنجاه چهار به ترتیب در جلسات روز سه‌شنبه سی‌ام دی ماه و روز سه شنبه هفتم بهمن ماه یکهزار و سیصد و پنجاه و چهار شمسی به تصویب کمیسیونهای نظام و بودجه شورای ملی رسید.

رییس مجلس شورای ملی - عبدالله ریاضی