آیین‌نامه استفاده از خانه‌های سازمانی ارتش شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نسخهٔ قابل چاپ دیگر پشتیبانی نمی‌شود و ممکن است در زمان رندر کردن با خطا مواجه شوید. لطفاً بوکمارک‌های مرورگر خود را به‌روزرسانی کنید و در عوض از عمبکرد چاپ پیش‌فرض مرورگر خود استفاده کنید.

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و چهارم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و چهارم

برنامه عمرانی پنجم ۱۳۵۲ - ۱۳۵۶
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری بیست و چهارم

آیین‌نامه استفاده از خانه‌های سازمانی ارتش شاهنشاهی - مصوب ۱۳۵۶٫۳.۷ کمیسیون امور اقتصادی و دارایی مجلسین

ماده ۱ - خانه‌های سازمانی از لحاظ این آیین‌نامه به کلیه ساختمانهایی اطلاق می‌شود که جهت سکونت افسران و درجه‌داران و همردیفان وکارمندان غیر نظامی و کارمندان فنی ارتش شاهنشاهی از محل اعتبارات مصوب وزارت جنگ ساخته شده و یا به نحوی از انحاء از طریق وزارت جنگ‌تهیه یا در اختیار وزارت جنگ قرار گیرد خانه‌های مذکور و اماکن و تأسیسات وابسته آنها جزئی از ساختمانهای ارتش شاهنشاهی می‌باشند.

ماده ۲ - ترتیب تقدم و روش استفاده از خانه‌های سازمانی با توجه به مصالح و مقتضیات خدمتی بر حسب مورد به نظر وزیر جنگ - رییس ستادبزرگ ارتشتاران - فرماندهان نیروهای سه گانه و فرماندهان یگانهای گارد شاهنشاهی (‌هر یک نسبت به پرسنل و خانه‌های مربوط) تعیین می‌گردد.

تبصره - سکونت در خانه‌های سازمانی بنا به مقتضیات خدمتی و دستور فرمانده پادگان بر اساس شرایط واگذاری متضمن نحوه استفاده و سکونت‌در خانه‌های سازمانی و ضمانت اجرایی تخلیه برای افسران - درجه‌داران و همردیفان آنان - کارمندان غیر نظامی و کارمندان فنی تابعه الزامی خواهدبود و در صورت عدم تمایل به استفاده از خانه سازمانی استحقاق دریافت کمک حق مسکن نخواهند داشت.

ماده ۳ - در مواقع اضطراری و بنا به تصویب مقامهای مذکور در ماده ۲ این آیین‌نامه در هر مورد می‌توان از خانه‌های سازمانی به عنوان دوایر ستاد یاخدمات عمومی با پرداخت اجاره بها استفاده نمود و پس از رفع ضرورت باید تخلیه و جهت سکونت پرسنل تخصیص یابد.

ماده ۴ - مهندسی وزارت جنگ و ستاد بزرگ ارتشتاران و مهندسی هر یک از نیروها و گارد شاهنشاهی بر حسب مورد مسئول رسیدگی به امورخانه‌های سازمانی و وصول و مصرف اجاره بها و عواید خانه‌های سازمانی مربوط به خود می‌باشد.

وظایف مهندسی وزارت جنگ و ستاد بزرگ ارتشتاران و مهندسی هر یک از نیروها و گارد شاهنشاهی به شرح زیر می‌باشد:

الف - مراقبت و نظارت در اجرای این آیین‌نامه و صدور دستور عملهای لازم در امور مربوط به خانه‌های سازمانی.

ب - ثبت درآمد و هزینه هر قسمت به طور تفکیک در دفاتر و نظارت در هزینه‌های مربوط و وجوه حواله شده و تهیه و تنظیم صورت‌حساب‌درآمد و هزینه سالانه.

ج - بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به درخواست‌های رسیده از مهندسی خدمات پادگانی مبنی بر انجام تعمیرات اساسی و نحوه اجراء و واگذاری‌اعتبار.

تبصره - بابت تعمیرات انجام شده به وسیله استفاده‌کنندگان از خانه‌های سازمانی هیچ گونه وجهی به آنان پرداخت نخواهد شد.

د - تهیه آمار خانه‌های سازمانی و مشخصات استفاده‌کنندگان و تنظیم صورت عواید ثبت تغییرات در سوابق، انجام نظارت لازم از نظر مهندسی‌تطبیق عواید با آمار استفاده‌کنندگان

ماده ۵ - مهندسی خدمات پادگانی زیر نظر وزارت جنگ و ستاد بزرگ ارتشتاران و مهندسی هر یک از نیروها و گارد شاهنشاهی مسئول رسیدگی به‌کلیه امور مربوط به تعمیر و نگهداری خانه‌های سازمانی و در مورد وصول و مصرف اجاره بها و عواید خانه‌ها در مقابل مهندسی نیروها و گاردشاهنشاهی مسئول می‌باشد.

وظایف مهندسی خدمات پادگانی به شرح زیر می‌باشد:

الف - بازدیدهای ماهانه از منازل و محوطه خانه‌های سازمانی و تعیین نقایص و اقدام در رفع آنها.

ب - تهیه فهرست اسامی ساکنین و تنظیم صورت اجاره بهای ماهانه روز بیستم هر ماه در سه نسخه که نسخه اول آن به دارایی قسمت - نسخه دوم‌آن به مهندسی وزارت جنگ یا ستاد بزرگ ارتشتاران یا نیرو یا گارد شاهنشاهی ارسال می‌شود و نسخه سوم در بایگانی مهندسی خدمات پادگانی‌نگهداری می‌گردد.

ج - بازدید از کلیه منازل و محوطه در سه ماه چهارم هر سال به منظور تهیه برآورد تعمیرات اساسی سالانه خانه‌ها.

د - نگهداری پرونده و سوابق و نقشه و مشخصات ساختمانی هر یک از خانه‌ها همچنین ثبت تعمیرات انجام شده در تعرفه‌های ساختمانی.

ه - تهیه تعرفه ساختمانی برای هر یک از خانه‌های سازمانی در سه جلد و تنظیم شرایط استفاده و کارت تعرفه ساختمانی با ساکنین آن و ثبت‌تعمیرات مربوط و تنظیم شرایط برای استفاده‌کنندگان جدید در موقع تغییر استفاده‌کنندگان.

و - ابلاغ به موقع دستور تخلیه منازل و در صورت عدم تخلیه اقدام به تخلیه وسیله انتظامات و یا دژبان یکان مربوط.

ز - بازدید از خانه‌ها در موقع نقل و انتقال یکان - تخلیه - تحویل و تحول - تعیین نواقص که ناشی از عدم مراقبت استفاده‌کننده باشد و تعیین‌خسارت برابر نرخ عادله روز اعلام چگونگی امر به دارایی و مهندسی مربوط.

ح - در موارد تخلیه، مهندسی خدمات پادگانی مکلف است خانه و تأسیسات و اثاثه و سایر لوازم مربوط را با حضور استفاده‌کننده یا نماینده اوتحویل و صورت‌جلسه مربوط را امضاء نمایند.

ط - مراقبت در حسن اجرای شرایط استفاده از خانه‌های سازمانی.

ی - اجرای دستورهای صادر از مهندسی‌های مربوط.

ک - تهیه دفتر ثبت درآمد و هزینه‌های مربوط به خانه‌های سازمانی و اماکن وابسته به آنها و تنظیم صورت‌حساب درآمد و هزینه سالانه و فرستادن‌آن به مهندسی مربوط.

تبصره ۱ - دارایی قسمت یا عاملین پرداخت حقوق موظفند اجاره بها و خسارات اعلام شده از مهندسی خدمات پادگانی را در موقع پرداخت ازحقوق ساکنین کسر و حداکثر تا پانزدهم ماه بعد کلیه وجوه جمع‌آوری شده را به حساب مخصوص خانه‌های سازمانی واریز و نتیجه را کتباً و حسب‌مورد به مهندسی نیرو و گارد شاهنشاهی و مهندسی خدمات پادگانی مربوط اعلام دارند (‌میزان کسر خسارات در هر ماه از یک چهارم حقوق نبایدتجاوز نماید.)

تبصره ۲ - هر گونه عواید حاصله از قبیل بهای آب و برق و امثال آن باید به حساب مخصوص خانه‌های سازمانی واریز گردد.

تبصره ۳ - وجوه حاصل از خسارات وارد به خانه‌های سازمانی با اجازه فرمانده پادگان به مصرف تعمیر یا جبران خرابی‌های خانه‌های مزبورمی‌رسد.

تبصره ۴ - در موقع اضطراری که به علت عدم حضور استفاده‌کنندگان ورود فوری به خانه برای رفع خطر و جلوگیری از زیانهای احتمالی الزام‌آورباشد نمایندگان فرمانده پادگان و مهندسی خدمات پادگانی می‌توانند به محل وقوع حادثه وارد و اقدامات حفاظتی را معمول دارند.

ماده ۶ - در هر پادگان یا قسمت هیأت مدیره‌ای به نام هیأت مدیره خانه‌های سازمانی مرکب از معاون فرمانده یا معاون رییس قسمت - رؤسای‌ارکان ۱ و ۴ و رییس مهندسی خدمات پادگانی یا متصدی ساختمانها و دو نفر از ساکنین خانه‌ها به انتخاب ساکنین خانه‌ها تشکیل می‌گردد.

ماده ۷ - وظائف هیأت مدیره خانه‌های سازمانی به شرح زیر است:

الف - بررسی و اتخاذ تصمیم در مورد گزارشهای واصله از مهندسی خدمات پادگانی نسبت به رفع نقائص ناشی از عدم مراقبت ساکنین خانه‌ها واجرای کامل شرایط مندرج در مقررات استفاده از خانه‌های سازمانی.

ب - رسیدگی به درخواست‌ها و گزارشها و پیشنهادهای ساکنان خانه‌های سازمانی و پیشنهاد مراتب به فرمانده یا رییس قسمت جهت صدوردستورات مقتضی.

ج - نظارت بر حسن انجام تعمیرات اساسی و استحفاظی خانه‌های سازمانی و محوطه مربوط و توصیه‌های لازم به مهندسی خدمات پادگانی.

ماده ۸ - انواع خانه‌های سازمانی به شرح زیر است:

الف - خانه سازمانی امیری.

ب - خانه سازمانی افسری ارشد.

ج - خانه سازمانی افسری جزء متأهل.

خانه سازمانی افسری جزء مجرد.

د - خانه سازمانی درجه‌داری متأهل.

خانه سازمانی درجه‌داری مجرد.

تبصره ۱ - تعیین و یا تجدید نظر در انواع خانه‌های سازمانی با توجه به مساحت زیربنا و نقشه و تسهیلات موجود و سایر عوامل، به پیشنهادمهندسی مربوط و تصویب مقام ذیربط مذکور در ماده ۲ این آیین‌نامه به عمل خواهد آمد.

تبصره ۲ - نحوه واگذاری خانه سازمانی به کارمندان غیر نظامی و کارمندان فنی که در ارتش شاهنشاهی مشغول انجام وظیفه هستند به شرح زیرمی‌باشد:

الف - دارندگان دانشنامه دکتری - فوق لیسانس استفاده از خانه افسری ارشد.

ب - دارندگان دانشنامه لیسانس - فوق دیپلم استفاده از خانه افسری جزء.

ج - دارندگان دیپلم و پائین‌تر از دیپلم استفاده از خانه درجه‌داری.

تبصره ۳ - همافران می‌توانند از خانه‌های سازمانی افسری جزء استفاده نمایند و اجاره بهای آنها به میزان تعیین شده در بند الف ماده ۹ اخذ خواهدشد.

ماده ۹ - میزان اجاره در خانه‌های سازمانی

الف - میزان اجاره یک دستگاه خانه سازمانی در ماه برابر جدول زیر است: ردیف درجات کرایه خانه سازمانی


۱ ارتشبد ۲۸۰۰ ریال

۲ سپهبد ۲۶۰۰ ریال

۳ سرلشگر ۲۴۰۰ ریال

۴ سرتیپ ۲۲۰۰ ریال

۵ سرهنگ ۲۰۰۰ ریال

۶ سرهنگ۲ ۱۹۰۰ ریال

۷ سرگرد ۱۷۰۰ ریال

۸ سروان ۱۴۰۰ ریال

۹ ستوان یکم ۱۲۰۰ ریال

۱۰ ستوان دوم ۱۰۰۰ ریال

۱۱ ستوان سوم ۷۰۰ ریال

۱۲ ستوان‌یار یکم ۱۰۰۰ ریال

۱۳ ستوان‌یار دوم ۸۰۰ ریال

۱۴ ستوان‌یار سوم ۷۰۰ ریال

۱۵ افسریار ۶۰۰ ریال

۱۶ استوار یکم ۶۰۰ ریال

۱۷ استوار دوم ۵۰۰ ریال

۱۸ گروهبان یکم ۴۰۰ ریال

۱۹ گروهبان دوم و سوم ۳۰۰ ریال

۲۰ سرجوخه - سرباز یکم ۲۰۰ ریال

۲۱ افراد داوطلب ۲۰۰ ریال

۲۲ سرهمافر ۱ ۱۸۰۰ ریال

۲۳ سرهمافر ۲ ۱۵۰۰ ریال

۲۴ سرهمافر ۳ ۱۲۰۰ ریال

۲۵ همافر ۱ ۱۰۰۰ ریال

۲۶ همافر۲ ۹۰۰ ریال

۲۷ همافر۳ ۷۰۰ ریال

تبصره - میزان اجاره بهای مقرر در این بند از تاریخ ۲۵۳۳٫۹.۱۸ مجری خواهد بود.

ب - میزان اجاره خانه‌های سازمانی کارمندان غیر نظامی و کارمندان فنی ارتش شاهنشاهی به شرح زیر است:

۱ - دارندگان دانشنامه دکتری و فوق لیسانس ۲۰۰۰ ریال

۲ - دارندگان دانشنامه لیسانس و فوق دیپلم ۱۴۰۰ ریال

۳ - دارندگان دیپلم و پائین‌تر از دیپلم ۱۰۰۰ ریال

ج - اجاره خانه‌های پرسنل مجرد نیز به میزان مقرر در بند الف و ب این ماده می‌باشد.

د - برای خلبانان جت (‌اعم از هواپیما و هلی‌کوپترهای مجهز به موتور جت) اجاره بهای یک دستگاه خانه سازمانی نصف (‌یک دوم) مبلغ مربوط‌به درجات مندرج در بند الف این ماده و (‌یک چهارم) برای استفاده‌کنندگان از خانه‌های پرسنل مجرد می‌باشد.

ه - میزان اجاره بهای تعیین شده بالا مربوط به خانه‌های سازمانی بدون وسائل و اثاث است و برای خانه سازمانی که دارای وسایل و اثاث می‌باشدمبلغی بابت استهلاک وسائل و اثاث به وسیله مهندسی مربوط تعیین و پس از تصویب مقام ذیربط مذکور در ماده ۲ این آیین‌نامه از استفاده‌کنندگان‌دریافت می‌گردد.

مبلغ مذکور نباید از میزان اجاره بهای خانه سازمانی پرسنل مربوط تجاوز نماید.

تبصره - میزان اجاره‌بها برای افسرانی که بر حسب ضرورت از خانه‌های سازمانی مختص درجه پائین‌تر استفاده می‌نمایند معادل حداکثر اجاره‌بهای‌خانه سازمانی مورد استفاده دریافت می‌گردد.

ماده ۱۰ - نحوه مصرف وجوه حاصل از استفاده از خانه‌های سازمانی به شرح زیر می‌باشد:

الف - مهندسی هر یک از یگانها و سازمانهای نامبرده در ماده ۲ این آیین‌نامه در مورد وصول و مصرف اجاره بها و عواید خانه‌های سازمانی مسئول‌ذیحساب وزارت جنگ می‌باشد وجوه حاصله از عواید مذکور در این آیین‌نامه در حساب مخصوصی که به وسیله خزانه‌داری کل افتتاح می‌گرددنگهداری می‌شود و برای تعمیرات استحفاظی خانه‌ها و نگهداری وسایل و نظافت و باغبانی محوطه خانه با رعایت مقررات مربوط به مصرف‌درآمدهای اختصاصی وزارت جنگ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

ب - حواله اعتبار از وجوه مذکور در بند الف به قسمت‌ها با صدور چک که به امضای رؤسای مهندسی مقامات نامبرده در ماده ۲ رسیده باشد به‌عمل می‌آید و مراتب به رییس دارایی ارتش شاهنشاهی اعلام می‌گردد.

ج - مصرف وجوه حواله شده به مهندسی قسمتها باید طبق مقررات مالی و آیین‌نامه‌های مربوط صورت گیرد.

تبصره - چنانچه پس از انجام هزینه‌های مذکور در بند الف این ماده مبالغی باقی بماند طبق تصمیم مقام ذیربط مذکور در ماده ۲ این آیین‌نامه مازاد به مصرف بهبود وضع خانه‌های سازمانی مربوط می‌رسد.

ماده ۱۱ - تعمیرات اساسی خانه‌های سازمانی از محل بودجه وزارت جنگ با رعایت مقررات مربوط تأمین می‌گردد.

ماده ۱۲ - ایجاد پارک - باغ - جنگل و درختکاری محوطه عمومی خانه‌های سازمانی با رعایت مقررات مربوط از بودجه یگانهایی که خانه‌ها دراختیار آنها است تأمین خواهد شد.

ماده ۱۳ - هزینه مصرف آب و برق ساختمانها و سوخت دستگاههای گرم‌کننده و سردکننده ماهانه تا ۵۰% کرایه خانه‌های سازمانی از استفاده‌کننده‌دریافت می‌گردد و مازاد بر ۵۰% تا حد مجاز مذکور در دستورالعمل موضوع تبصره این ماده از بودجه وزارت جنگ تأمین می‌گردد پرداخت هزینه مازادبر حد مجاز به عهده مصرف‌کننده می‌باشد.

تبصره ۱ - میزان مصرف آب و برق مازاد بر ۵۰% کرایه خانه‌های سازمانی تا حد مجاز با رعایت موقعیت محل و نوع تسهیلات در این ماده وترتیبات مربوط به آن برابر دستور عملی خواهد بود که از طرف نیروها با هماهنگی ستاد بزرگ ارتشتاران تهیه و به تصویب وزارت جنگ می‌رسد.

تبصره ۲ - هزینه‌های مربوط به تلفن اختصاصی و گاز (‌سوخت آشپزخانه) به عهده استفاده‌کنندگان از خانه‌های سازمانی می‌باشد.

تبصره ۳ - هزینه مصارف آب و برق محوطه عمومی خانه‌های سازمانی و هزینه‌های مربوط به نگهداری و تنظیف و باغبانی محوطه عمومی ازمحل اعتبارات مهندسی مربوط با رعایت مقررات مربوط تأمین می‌شود.

تبصره ۴ - از اتاقهای پرسنل مجرد هزینه مصرف آب و برق و وسائل گرم‌کننده و سردکننده دریافت نمی‌شود.

تبصره ۵ - ضوابط تعیین و بهای آب و برق و سوخت خانه‌های سازمانی که از تأسیسات متعلق به ارتش شاهنشاهی استفاده می‌نمایند با توجه به‌مقتضیات منطقه برابر دستور عملی خواهد بود که توسط مهندسی مربوط تهیه و به تصویب مقام مذکور در ماده ۲ این آیین‌نامه برسد.

ماده ۱۴ - ترتیب تخلیه منازل سازمانی به شرح زیر است:

الف - افسران و درجه‌داران و همردیفان آنان و کارمندان و کارمندان فنی منتقل مکلفند پس از دریافت ابلاغ انتقال و قبل از صدور گواهی حقوقی‌ضمن تحویل دادن ابوابجمعی خود خانه سازمانی مسکونی را تخلیه کرده و به مهندسی خدمات پادگانی تحویل دهند. صدور گواهی حقوقی منوط به‌تخلیه و تحویل خانه خواهد بود.

ب - افسران و درجه‌داران و همردیفان آنان و کارمندان و کارمندان فنی که به افتخار بازنشستگی نائل می‌شوند حداکثر تا چهار ماه پس از دریافت‌ابلاغ بازنشستگی خانه‌های سازمانی را تخلیه خواهند نمود.

ج - به وراث افسران و درجه‌داران و همردیفان آنان و کارمندان غیر نظامی و کارمندان فنی در گذشته چهار ماه مهلت داده می‌شود که خانه سازمانی‌را تخلیه و تحویل دهند.

د - خانواده‌های درگذشتگان در راه انجام وظیفه و یا به سبب قیود خدمتی به شرح مندرج در فرمان عمومی ارتش شاهنشاهی تا چهار ماه از تاریخ‌درگذشت سرپرست خانواده از خانه‌های سازمانی استفاده خواهند کرد مگر آن که تاریخ خاتمه چهار ماه مقرر داخل مدت سال تحصیلی باشد که در این‌صورت تخلیه خانه موکول به پایان یافتن سال تحصیلی مذکور خواهد بود.

ه - افسران و درجه‌داران و همردیفان آنان و کارمندان غیر نظامی و کارمندان فنی که خدمت آنها بازخرید می‌گردد و یا به خدمت آنها در ارتش‌شاهنشاهی خاتمه داده می‌شود باید منزل را تخلیه نمایند (‌تسویه حساب و پرداخت مطالبات پس از تخلیه خانه مهندسی خدمات پادگانی انجام‌می‌گیرد).

تبصره ۱ - مقام‌های نامبرده در ماده ۲ این آیین‌نامه در موارد استثنایی می‌توانند مدتهای مندرج در بندهای ب - ج - د این ماده را تمدید نمایند.

تبصره ۲ - دریافت اجاره بها در موارد مذکور در این ماده به عهده مهندسی خدمات پادگانی مربوط خواهد بود و در مقابل واریز وجه به حساب‌مخصوص قبض رسمی به امضاء مسئول مهندسی خدمات پادگانی صادر خواهد شد.

تبصره ۳ - دستور تخلیه خانه از طرف مهندسی خدمات پادگانی به امضاء فرمانده صادر خواهد شد. در صورت خودداری استفاده‌کننده از تحویل‌دادن خانه در موعد مقرر دستور تخلیه وسیله دژبان یا انتظامات به مورد اجراء گذارده می‌شود میزان اجرت‌المثل پس از پایان مهلت مذکور در بندهایب و ج و د، و تبصره ۱ معادل دو سوم کلیه حقوق و مقرری ماهانه استفاده‌کننده خواهد بود که بانک سپه همه‌ماهه برابر اعلام مهندسی مربوط اخذ و به‌حساب مخصوص خانه‌های سازمانی واریز خواهد کرد.

ماده ۱۵ - در موقع نقل و انتقال یگانها از منطقه‌ای به منطقه دیگر خانه‌های سازمانی مربوطه نیز مانند سایر اماکن به مهندسی‌های خدمات پادگانی‌تحویل خواهد شد.

ماده ۱۶ - خانه‌های سازمانی و اماکن وابسته به آن مانند مدرسه - سینما - فروشگاه و امثال آن جزو تأسیسات سازمان مربوط بوده و استفاده از آنهاکه صرفاً بنا به ضرورت و نیازمندی خدمتی انجام می‌گیرد هیچ گونه حقی برای ساکنین آنها ایجاد نمی‌کند، بنابراین در مورد نحوه استفاده و تخلیه و سایرموارد به هیچ عنوان مشمول مقررات قانون مالک و مستأجر نمی‌باشد و طبق مفاد این آیین‌نامه و روشهای مقرر از طرف مقامات ذیربط نامبرده در ماده ۲‌عملی خواهد شد.

ماده ۱۷ - هزینه نظافت محوطه خانه‌های سازمانی پادگانهایی که خارج از محدوده شهرهاست از محل عوارض مواد نفتی خریداری پادگانهای ارتش‌شاهنشاهی از محل درآمد موضوع ماده ۱۰۶ قانون اصلاح پاره‌ای از مواد و الحاق مواد جدید به قانون شهرداری مصوب ۲۵۳۵٫۱۱٫۲۷ به وسیله‌پادگانهای محل انجام می‌شود.

ماده ۱۸ - در صورتی که ضرورت و مقتضیات خدمتی ایجاب کند افسران و درجه‌داران و کارمندان غیر نظامی و کارمندان فنی نیروهای سه گانه وسایر سازمانهای ارتش شاهنشاهی می‌توانند از خانه‌های سازمانی متعلق به نیروها و سایر سازمانهای ارتش شاهنشاهی استفاده نمایند مشروط به آن که:

الف - خانه خالی در محل موجود باشد.

ب - فرمانده نیرو و یا سازمان مربوط که خانه را در اختیار دارد موافقت نماید.

ج - درخواست‌کننده خانه در پادگان یا پایگاه نزدیک آن خانه خدمت کند.

تبصره ۱ - پس از رفع ضرورت خدمتی باید خانه‌های مذکور به ترتیب مقرر در این آیین‌نامه تخلیه و به نیرو یا سازمان مربوط تحویل گردد.

تبصره ۲ - دریافت اجاره بها و هر گونه عواید دیگر و تعمیرات لازم مربوط به خانه‌های موضوع این ماده به وسیله نیرو یا سازمانی که خانه را دراختیار دارد انجام می‌گردد.

ماده ۱۹ - کارمندان فنی و کارمندان غیر نظامی سازمان صنایع نظامی و مؤسسات وابسته به آن که به طریق بازرگانی اداره می‌شوند (‌اعم از رسمی وغیر رسمی) از لحاظ استفاده از خانه‌های سازمانی تابع آیین‌نامه جداگانه‌ای خواهند بود که به وسیله وزارت جنگ تهیه و به تصویب کمیسیونهای مربوط‌مجلسین می‌رسد.

آیین‌نامه فوق مشتمل بر نوزده ماده و بیست و دو تبصره به استناد ماده واحده قانون مربوط به مصرف درآمد خانه‌های سازمانی پادگانهای ارتش‌شاهنشاهی پس از تصویب کمیسیون دارایی مجلس سنا در جلسه روز یکشنبه ۲۵۳۶٫۲.۱۱، در جلسه روز شنبه هفتم خرداد ماه دو هزار و پانصد وسی و شش شاهنشاهی به تصویب کمیسیون امور اقتصادی و دارایی مجلس شورای ملی رسید.

رییس مجلس شورای ملی - عبدالله ریاضی