آیا اتحادیه اروپا سپاه پاسداران را در لیست تروریست‌ها قرار می‌دهد؟

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۲۶ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۷:۳۵ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
چرا حزب در ایران کارا نیست؟ حکومت مشروطه شاهنشاهی چیست؟

چرا اتحادیه اروپا از مردم ایران پشتیبانی نمی‌کند؟

لیبرال دموکراسی
آیا اتحادیه اروپا سپاه پاسداران را در لیست تروریست‌ها قرار می‌دهد؟

آیا اتحادیه اروپا سپاه پاسداران را در لیست تروریست‌ها قرار می‌دهد؟

روز پنجشنبه ۱۹ ژانویه ۲۰۲۳ میلادی نشست پارلمان اروپا در استراسبورگ برگزار شد. نمایندگان اروپا با رای اکثریت قطعنامه‌ای را تصویب کردند که در آن خواسته شده بود که سپاه پاسداران و بسیج و دیگر یکان‌های وابسته در فهرست تروریست‌های اروپا قرار داده شوند. هم چنین در این قطعنامه خواسته شده بود که پرزیدنت ابراهیم رییسی و رهبر علی خامنه‌ای حق پرواز به اروپا نداشته باشند و دارایی این دو در اروپا مصادره شود. این قطعنامه پارلمان اروپا تنها پیشنهادی است به وزیران خارجه اتحادیه اروپا.

در روز دوشنبه ۲۳ ژانویه ۲۰۲۳ بیست و هفت وزیران خارجه اروپا در بروکسل گرد هم خواهند آمد. وزیران خارجه اروپا تحریم‌های بیشتری علیه جمهوری اسلامی تصویب خواهند کرد ولی سپاه پاسداران در لیست تروریست‌های اروپا نخواهد آمد. بهانه اتحادیه اروپا برای نگذاشتن سپاه پاسداران در لیست تروریست‌ها این است که وزیران خارجه اروپا هم چنان می‌خواهند گفتگوهای برجام را ادامه دهند و اگر سپاه پاسداران در لیست ترورها بیاید احتمال آن می‌رود که جمهوری اسلامی گفتگوها را قطع کند. بهانه دیگر اتحادیه اروپا برای نگذاشتن سپاه پاسداران در لیست تروریست‌ها، این است که اتحادیه اروپا خود زمانی می‌تواند سپاه پاسداران را در لیست تروریست‌ها بگذارد، هنگامی که یک دادگاه در یکی از کشورهای اروپایی، سپاه پاسداران را به تروریست بودن محکوم کرده بوده باشد. این بدان چم است که، سپاه پاسداران می‌بایستی که پیشتر در یکی از کشورهای اروپایی اعمال تروریستی انجام داده باشد.

وزیران خارجه اروپا مدعی هستند که چنین حکمی علیه سپاه پاسداران تاکنون در هیچ کشور اروپایی صادر نشده است، بدین روی، وزیران خارجه اروپا سپاه پاسداران را در لیست تروریست‌های اروپا قرار نمی‌دهند.

این تفاوت دیدگاه‌ها میان نمایندگان اروپا و وزیران خارجه اروپا نشانگر اختلاف و نزاع میان این دو گروه است. هنگامی که نمایندگان اروپا می‌گویند که چنین حکمی علیه سپاه پاسداران در اروپا وجود دارد، برای نمونه ، کشتن سران کرد در رستوران میکونوس در برلین که چهار سیاستمدار کرد ایرانی به قتل رسیدند. دادگاه برلین بر پایه اسناد و مدارک حکم داد که دستور ترور این چهار تن از سوی دولت جمهوری اسلامی داده شده بود و هم چنین رهبر علی خامنه‌ای و پرزیدنت علی اکبر رفسنجانی از ترور این چهار تن آگاهی کامل داشتند.

تروریست‌هایی که دستگیر شدند و محاکمه و محکوم شدند تروریست‌های لبنانی بودند. رهبر این ترور عبدالرحمان بنی هاشمی بود. بنی هاشمی پس از ترور این چهار سیاستمدار کرد از راه ترکیه به ایران بگریزد. دادستان برلین توانست سند و مدرک‌هایی را به دادگاه بدهد که نشان می‌دادند این قتل‌ها از سوی دولت جمهوری اسلامی پیشتر طراحی شده بود. وزیران خارجه اروپا مدعی هستند که هیچ یک از قاتلان هموند سپاه پاسداران نبوده‌اند، بنابراین نمی‌توانند سپاه پاسداران را در لیست تروریست‌ها بیاورند. برای نمایندگان اروپا این تنها یک بهانه است.

با این دانستنی‌ها باید دید که روز دوشنبه ۲۳ ژانویه ۲۰۲۳ برابر با ۳ بهمن ماه ۲۵۸۱ شاهنشاهی وزیران خارجه اروپا چه تصمیمی خواهند گرفت. برای ایران و ایرانی یا برای نگاهبانی از جمهوری اسلامی