الگو:نوشتار برگزیده: تفاوت میان نسخه‌ها

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳: خط ۳:
*
*


[[پرونده:Shahanshah ShahbanooBlindsEducational1343.jpg|thumb|170px|شاهنشاه و شهبانو آموزشگاه نابینایان رضا پهلوی را می‌گشایند]]
[[پرونده:PrincessAshrafPahlavi22.jpg|thumb|left|180px|شاهدخت اشرف پهلوی]]
[[پرونده:Rpschoolblind.jpg|thumb|170px|کلاس سوادآموزی آموزشگاه نابینایان رضا پهلوی ۱۳۴۷ ]]
[[پرونده:PrincessAshrafPahlavi3Mehr2535RaziUniversity.jpg|thumb|left|180px|]]
[[پرونده:Blindschool.jpg|thumb|170px|سالن غذاخوری آموزشگاه نابینایان رضا پهلوی ۱۳۴۷ ]]
[[پرونده:UniversityRazi.jpg|thumb|left|180px|لوگوی دانشگاه رازی]]
[[پرونده:Blindconcert.jpg|thumb|170px|روشندلان آموزشگاه برنامه هنری اجرا می‌کنند. ۱۳۵۰ ]]
'''[[گشایش دانشگاه رازی کرمانشاه با پیام والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه هیات امنای دانشگاه دانشگاه رازی ۳ مهر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی]]'''
[[پرونده:AmouzeshgahRezaPahlaviBlinds2536.jpg|thumb|170px|]]
[[پرونده:OpeningoftheInstitutefortheBlind1343Stamp.JPG|thumb|left|170px|تمبر یادبود آموزشگاه نابینایان رضا پهلوی]]
[[پرونده:OpeningoftheInstitutefortheBlind1343Stamp2.JPG|thumb|left|170px|]]
'''[[آموزشگاه نابینایان رضا پهلوی]]''' در روز ۲۳ آبان ماه ۱۳۴۳ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در آیینی گشوده شد. ریاست عالیه آموزشگاه نابینایان رضا پهلوی با  [[شهبانو فرح پهلوی|علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی]] می‌باشد. به امر همایونی اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در سال ۱۳۴۵ روز ۱ تا ۷ آذر ماه هفته روشندلان نامیده شد.


آموزشگاه زیر سرپرستی هیات مدیره و مدیر عامل و معاونین اداری و مالی اداره می‌شود و شبانه روزی است. کلاس‌های این آموزشگاه برای جوانان نابینای دلبسته به آموزش بنیاد شده است و همراستا با سایر یکان‌های وزارت آموزش و پرورش و با انگیزه گسترش آموزش میان جوانان و اجرای برنامه‌هایی برای پرورش شخصیت آنان بنیاد شده است.
۳ مهر ماه ۲۵۳۵ با پیام والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه هیأت امنای دانشگاه رازی، فعالیت علمی این دانشگاه آغاز شد. در آیینی  که به همین روی در تالار شهر کرمانشاه برگزار شد، آقای امیرحسین امیر پرویز استاندار کرمانشاهان پیام والاحضرت اشرف را برای باشندگان در این آیین با شکوه خواند :


شاهنشاه و شهبانو ساعت ۳ پس از نیمروز وارد آموزشگاه نابینایان در کوی کن شدند. هنگام ورود اعلیحضرتین رییس هیات مدیره آموزشگاه دکتر حسن علوی خوش‌آمد گفت و کودک نابینایی دسته گل زیبایی پیشکش شهبانو کرد. رییس هیات مدیره آموزشگاه، و هموندان هیات مدیره آموزشگاه گزارش  کار آموزشگاه را به پیشگاه اعلیحضرتین شناساند. در این آیین هیات دولت و گروهی از سران کشوری نیز بودند.
آغاز سال آموزشی ۲۵۳۶-۲۵۳۵ دانشگاه رازی را به همه استادان، دانشجویان و کارکنان این دانشگاه با خوشوقتی و امید فراوان شادباش می‌گویم و آرزومندم که اعضای هیأت علمی این واحد عالی آموزشی در راه پر فروغ و گسترده دانش، رهروانی پیوسته موفق و در مسیر خدمت به شاهنشاه و میهن، سربازانی همیشه پیروز باشند. هر جامعه برای پیشرفت و تعالی خود نیاز به انسان‌های آموزش دیده و آگاه دارد و مراکز آموزشی رفع این اولین نیاز مهم اجتماعی را به عهده دارند. به همین لحاظ امر آموزش در کشور متحول و پیشرو ما که خود را برای نیل به تمدن بزرگ آماده می‌سازد از حساسیت و ویژگی خاصی برخوردار است. برادر تاجدارم شاهنشاه آریامهر همواره توجه خاص خود را به این امر مهم ابراز فرموده‌اند و همگان بخوبی آگاهند که در نهمین کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی رامسر یکبار دیگر این توجه به خوبی تجلی کرد و شاهنشاه در فرمایشات خود در مراسم گشایش این کنگره اشاره فرمودند که: «اساس فلسفه انقلاب ایران بر آن است که هر ایرانی از آغاز زندگی از بهترین امکانات پرورش و بهداشت و تغذیه برخوردار باشد و از فرصت‌های متساوی تحصیل، از مقدماتی‌ترین سطح تا عالی‌ترین مدارج بهره‌مند گردد.» بنابراین، روی سخن با گردانندگان و استان این دانشگاه است و از آنان می‌خواهم که با نگرش به وضع روحی و جسمی آنان و با توجه به خواست‌های مشروع این نسل، در سنین پرشور جوانی، پیوسته در ارتباط عاطفی شدید و صمیمانه با آن‌ها باشند و توجه کنند که گردانندگان چرخ‌های عظیم اجتماعی آینده کشور همین دانشجویان امروز هستند. دانشجویانی که امروز در کلاس‌های شما اندوخته لازم را برای کوشش‌های فردا گرد می‌آورند. از سوی دیگر نیز امیدوارم که جوانان دانشجو به این نکته اساسی پی ببرند که اصل کلی برای هر آموزش و پیشرفت، رعایت انضباط و توجه به مقررات محیطی است که در آن به کار فراگیری و دانش‌آموزی سرگرمند و این نکته را هرگز از یاد نبرند که هر درخواست و کمبودی را می‌توان در محیط تفاهم و درک متقابل به بحث گذاشت و به نتیجه منطقی رسید. دانشجویان باید همچنین هوشیار باشند که چهره خواست‌های منطقی و مشروعه خود را در غبار بی‌انضباطی نپوشانند.  


رییس هیات مدیره آموزشگاه در گزارش خود گفت: آموزشگاه نابینایان یکان‌های گوناگونی دارد و آن  یک هنرستان حرفه‌ای  می‌باشد که دربرگیرنده هفت کارگاه، یک دبستان و یک دبیرستان است که دارای کلاس‌های زیاد و کتابخانه و سالن موسیقی و خوابگاهی برای ۱۰۰ هنرجو می‌باشد. این آموزشگاه با هزینه ۱۱ میلیون ریال بنا شده است و آنچه که باید یادآوری شود کمک‌های بی دریغ و سخاوتمندانه علیاحضرت شهبانوی گرامی است که تا امروز بیش از ۶ میلیون ریال کمک به این آموزشگاه فرموده‌اند. سایر موسسه‌ها و نیکوکارانی مانند [[سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی]] و شرکت ملی نفت ایران کمک‌های کارسازی به این آموزشگاه کرده‌اند.
از همه بالاتر، فراموش نکنند که دانشمندی و پژوهندگی هنگامی ستودنی است که با خصایل عالیه انسانی و احساسات میهن پرستی توأم باشد وگرنه دانش بدون سجایای اخلاقی و دانشمند بی وطن در هیچ اجتماعی قدر و منزلت نخواهد داشت. همچنین در کار تجربه‌اندوزی و دانش پژوهشی خویش توجه به جنبه‌های عاطفی و انسانی و روی‌آوری به فضایل معنوی دانش و بینش را هیچگاه از دست ندهد، چه، در دنیای صنعت‌زده امروز، اگر به جنبه‌های اخلاقی و معنوی توجه نشود و ویژگی‌های فرهنگ استوار و بارور ایرانی منظور نظر نباشد، مدتی نخواهد گذشت که انسان‌ها عواطف و ظرایف زندگی را از یاد خواهند برد و در لابلای چرخ‌های بی‌رحم و سریع صنعت به پیچ و مهره‌های ناچیز و بی‌اراده‌ای تبدیل خواهند شد. قلمرو دانش جدید به حدی گسترده است که امروز دست یافتن به هر ناممکنی را تقریباً ممکن ساخته است. باید کوشید تکنولوژی جدید و دست‌آوردهای دانش نو در این مرکز آموزشی مورد توجه قرار گیرد و دانشجویان از دانش مدرن که لازمه زیستن در جوامع موفق امروزی است برخوردار شوند. مردم این ناحیه از کشور که دانشگاه رازی در آن بنیاد شده در طول تاریخ باستانی ایران، میهن دوستی و وطن‌پرستی خود را بارها در برخورد با هجوم بیگانه با نثار خون خود به اثبات رسانده‌اند. کسب دانش و کاربرد تکنولوژی جدید باید جوانان این شهرها را با خِردی روشن‌تر و ذهنی پربارتر برای خدمت به میهن و مقدسات ملی آماده کند. بسیار خوشوقتم که  این دانشگاه با اینکه سال گذشته کار خود را با اعتباری محدود آغاز کرد، توانست در زمان کوتاه، کوشش‌های علمی خویش را گسترش دهد و تا حدی پاسخگوی نیازمندی‌های این قسمت به نیروی انسانی آزموده و کارآمد باشد.  


آنگاه شاهنشاه آریامهر  و علیاحضرت شهبانو از بخش‌های گوناگون و کلاس‌های آموزشگاه دیدن فرمودند. دانش آموزان نابینا هنگامی که آگاه شدند که شاهنشاه و شهبانو فرح به کلاس درس گام نهاده‌اند با جوش و خروش ابراز شادمانی کردند و یک تن از نابینایان چامه زیبایی را که خود سروده بود خواند.
همچنین خرسندم که کار این سازمان علمی به هنگامی آغاز می‌شود که مردم حق شناس ایران پنجاهمین سال شاهنشاهی دودمان پهلوی را جشن می‌گیرند. من در اولین فرصت از دانشگاه شما بازدید خواهم کرد تا از نزدیک با هم گفت و گو کنیم و سخن‌های سازنده‌ای بشنویم. سخن‌هایی که زیربنای ایران نیرومند، آباد، آزاد و کوشنده را استوارتر از همیشه بر پای می‌دارد. توفیق روزافزون همه کسانی را که به گونه‌ای در پیشرفت امور این دانشگاه کوشش کرده‌اند خواستارم.
 
شمار دانش آموزان در آغاز از هفتاد تن بیشتر نبود و این دانش آموزان در کلاس‌های دبستان و اول دبیرستان پراکنده بودند و برخی در شبانه روزی آموزشگاه زندگی می‌کردند. بیشتر این دانش آموزان از استان‌های گوناگون کشور به وسیله خانواده‌اشان، شهرداری‌ها، باشگاه لاینز و مردم انسان دوست معرفی شده بودند.
 
در سال ۱۳۴۴ پروژه‌ای برای گسترش فعالیت آموزشگاه و پذیرش نابینایان دختر به سازمان داده شد که از تاریخ آذر ماه ۱۳۴۵ به اجرا درآمد و دختران نابینا از سر تا سر کشور در آموزشگاه نابینایان رضا پهلوی پذیرفته شدند و خوابگاه دختران و اداره سرپرستی در آموزشگاه گشوده شد.  
 
دانش آموزانی که دبستان و دبیرستان را به پایان رساندند می‌توانند در کلاس‌های کوتاه مدت حرفه‌ای شرکت کنند. کادر آموزشی آموزشگاه با وزارت آموزش و پرورش همکاری می‌کند.
 
* - کلاس تمرین ماساژ و کلاس ماشین نویسی برای دانش آموزان دوره دبیرستان
* - کلاس حصیر بافی، توربافی، جاروبافی، زنبیل بافی، کاموابافی، پارچه بافی، برس سازی و درودگری و فلزکاری
 
با گسترش سیستم آموزشی نابینایان در سال‌های دهه پنجاه و استفاده از خط بریل، در کلاس‌های مدرسه‌ها، دانشگاه‌ها، اداره‌ها، کارگاه‌ها، و هر جایی که در آن جنب و جوش زندگی است بر روی نابینایان باز است و آنها نیز مانند بینایان به سهم خود در سازندگی اجتماع سهیم هستند.  
 
آموزشگاه رضا پهلوی کوشش می‌کند تا زیر بنای محکمی برای رشد شخصیت نابینایان فراهم ساخته و کاستی‌های عاطفی آنها را پر کند.
 
آموزشگاه نابینایان بزرگسال زیر سرپرستی انجمن ملی راهنمایی و پشتیبانی نابینایان از سوی دکتر خزائلی اداره می‌شود. در این آموزشگاه به افراد نابینا خواندن و نوشتن، موسیقی، درودگری (نجاری)، مجسمه سازی، ماساژ طبی و دیگر صنایع دستی دیگر آموزش داده می‌شود. هم چنین برای شرکت‌ها و اداره‌های دولتی نابینایان تلفنچی آموزش داده می‌شوند.
   
   
</onlyinclude>
</onlyinclude>


[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]

نسخهٔ ‏۲۱ نوامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۹:۵۶


شاهدخت اشرف پهلوی
PrincessAshrafPahlavi3Mehr2535RaziUniversity.jpg
لوگوی دانشگاه رازی

گشایش دانشگاه رازی کرمانشاه با پیام والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه هیات امنای دانشگاه دانشگاه رازی ۳ مهر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

۳ مهر ماه ۲۵۳۵ با پیام والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه هیأت امنای دانشگاه رازی، فعالیت علمی این دانشگاه آغاز شد. در آیینی که به همین روی در تالار شهر کرمانشاه برگزار شد، آقای امیرحسین امیر پرویز استاندار کرمانشاهان پیام والاحضرت اشرف را برای باشندگان در این آیین با شکوه خواند :

آغاز سال آموزشی ۲۵۳۶-۲۵۳۵ دانشگاه رازی را به همه استادان، دانشجویان و کارکنان این دانشگاه با خوشوقتی و امید فراوان شادباش می‌گویم و آرزومندم که اعضای هیأت علمی این واحد عالی آموزشی در راه پر فروغ و گسترده دانش، رهروانی پیوسته موفق و در مسیر خدمت به شاهنشاه و میهن، سربازانی همیشه پیروز باشند. هر جامعه برای پیشرفت و تعالی خود نیاز به انسان‌های آموزش دیده و آگاه دارد و مراکز آموزشی رفع این اولین نیاز مهم اجتماعی را به عهده دارند. به همین لحاظ امر آموزش در کشور متحول و پیشرو ما که خود را برای نیل به تمدن بزرگ آماده می‌سازد از حساسیت و ویژگی خاصی برخوردار است. برادر تاجدارم شاهنشاه آریامهر همواره توجه خاص خود را به این امر مهم ابراز فرموده‌اند و همگان بخوبی آگاهند که در نهمین کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی رامسر یکبار دیگر این توجه به خوبی تجلی کرد و شاهنشاه در فرمایشات خود در مراسم گشایش این کنگره اشاره فرمودند که: «اساس فلسفه انقلاب ایران بر آن است که هر ایرانی از آغاز زندگی از بهترین امکانات پرورش و بهداشت و تغذیه برخوردار باشد و از فرصت‌های متساوی تحصیل، از مقدماتی‌ترین سطح تا عالی‌ترین مدارج بهره‌مند گردد.» بنابراین، روی سخن با گردانندگان و استان این دانشگاه است و از آنان می‌خواهم که با نگرش به وضع روحی و جسمی آنان و با توجه به خواست‌های مشروع این نسل، در سنین پرشور جوانی، پیوسته در ارتباط عاطفی شدید و صمیمانه با آن‌ها باشند و توجه کنند که گردانندگان چرخ‌های عظیم اجتماعی آینده کشور همین دانشجویان امروز هستند. دانشجویانی که امروز در کلاس‌های شما اندوخته لازم را برای کوشش‌های فردا گرد می‌آورند. از سوی دیگر نیز امیدوارم که جوانان دانشجو به این نکته اساسی پی ببرند که اصل کلی برای هر آموزش و پیشرفت، رعایت انضباط و توجه به مقررات محیطی است که در آن به کار فراگیری و دانش‌آموزی سرگرمند و این نکته را هرگز از یاد نبرند که هر درخواست و کمبودی را می‌توان در محیط تفاهم و درک متقابل به بحث گذاشت و به نتیجه منطقی رسید. دانشجویان باید همچنین هوشیار باشند که چهره خواست‌های منطقی و مشروعه خود را در غبار بی‌انضباطی نپوشانند.

از همه بالاتر، فراموش نکنند که دانشمندی و پژوهندگی هنگامی ستودنی است که با خصایل عالیه انسانی و احساسات میهن پرستی توأم باشد وگرنه دانش بدون سجایای اخلاقی و دانشمند بی وطن در هیچ اجتماعی قدر و منزلت نخواهد داشت. همچنین در کار تجربه‌اندوزی و دانش پژوهشی خویش توجه به جنبه‌های عاطفی و انسانی و روی‌آوری به فضایل معنوی دانش و بینش را هیچگاه از دست ندهد، چه، در دنیای صنعت‌زده امروز، اگر به جنبه‌های اخلاقی و معنوی توجه نشود و ویژگی‌های فرهنگ استوار و بارور ایرانی منظور نظر نباشد، مدتی نخواهد گذشت که انسان‌ها عواطف و ظرایف زندگی را از یاد خواهند برد و در لابلای چرخ‌های بی‌رحم و سریع صنعت به پیچ و مهره‌های ناچیز و بی‌اراده‌ای تبدیل خواهند شد. قلمرو دانش جدید به حدی گسترده است که امروز دست یافتن به هر ناممکنی را تقریباً ممکن ساخته است. باید کوشید تکنولوژی جدید و دست‌آوردهای دانش نو در این مرکز آموزشی مورد توجه قرار گیرد و دانشجویان از دانش مدرن که لازمه زیستن در جوامع موفق امروزی است برخوردار شوند. مردم این ناحیه از کشور که دانشگاه رازی در آن بنیاد شده در طول تاریخ باستانی ایران، میهن دوستی و وطن‌پرستی خود را بارها در برخورد با هجوم بیگانه با نثار خون خود به اثبات رسانده‌اند. کسب دانش و کاربرد تکنولوژی جدید باید جوانان این شهرها را با خِردی روشن‌تر و ذهنی پربارتر برای خدمت به میهن و مقدسات ملی آماده کند. بسیار خوشوقتم که این دانشگاه با اینکه سال گذشته کار خود را با اعتباری محدود آغاز کرد، توانست در زمان کوتاه، کوشش‌های علمی خویش را گسترش دهد و تا حدی پاسخگوی نیازمندی‌های این قسمت به نیروی انسانی آزموده و کارآمد باشد.

همچنین خرسندم که کار این سازمان علمی به هنگامی آغاز می‌شود که مردم حق شناس ایران پنجاهمین سال شاهنشاهی دودمان پهلوی را جشن می‌گیرند. من در اولین فرصت از دانشگاه شما بازدید خواهم کرد تا از نزدیک با هم گفت و گو کنیم و سخن‌های سازنده‌ای بشنویم. سخن‌هایی که زیربنای ایران نیرومند، آباد، آزاد و کوشنده را استوارتر از همیشه بر پای می‌دارد. توفیق روزافزون همه کسانی را که به گونه‌ای در پیشرفت امور این دانشگاه کوشش کرده‌اند خواستارم.