پیام علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به ششمین کنگره جهانی شیمی هترو سیکلیک در تالار فردوسی دانشگاه تهران ۱۸ تیر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی ششم/ سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی خرداد ماه تا امرداد ماه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

سخنرانی‌ها و پیام‌ها و بیانات و مصاحبه‌های علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی بر پایه تاریخ
علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

با پیام علیاحضرت شهبانو، ششمین کنگره جهانی شیمی هتروسیکلیک در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران ۱۸ تیر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی گشایش یافت.

پیام علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به ششمین کنگره جهانی شیمی هترو سیکلیک در تالار فردوسی دانشگاه تهران ۱۸ تیر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

با کمال خوشوقتی ششمین کنگره جهانی شیمی هتروسیکلیک را می‌گشایم. ابتکار دانشگاه تهران در دعوت از این اجتماع مهم علمی موجب ستایش است و خرسندم که سازمان‌های گوناگون کشور ما از جمله فرهنگستان شاهنشاهی علوم در برگزاری آن همکاری و سهمی قابل ملاحظه داشته‌اند.
برگزاری اجتماعات علمی از کوچک و بزرگ چه ملی و چه بین المللی کوششی است در خور تقدیر چرا که برخورد عقاید و آراء و نظرات جدید علمی و ارائه کارهای تحقیقاتی دانشمندان و متخصصان را میسر می‌سازد و در نهایت امر موجب پیشرفت دانش بشری می‌شود، کشور ما را گرامی داشته و از مبادله همواره مقدم دانشمندان غیر ایرانی مطالعات و تجربیات علمی میان ایرانیان و صاحب نظران سایر کشورهای جهان استقبال کرده است.
موارد و مثال‌های بسیاری از این گونه تماس‌ها و اجتماعات علمی را در تاریخ دانش ایرانی پیش از اسلام و مخصوصاً بعد از اسلام می‌توان مشاهده کرد. طبیعتاً اکنون موجب خوشوقتی بسیار من است که چنین جمع بزرگی از دانشمندان و شیمی دانان ۲۳ کشور جهان به ایران آمده‌اند و فرصتی برای تبادل نظرات و تحقیقات با همکاران ایرانی خود می‌یابند و درعین حال می‌توانند به کوشش‌های ملت ایران در راه توسعه اقتصادی و ترقی اجتماعی و سازندگی یک جامعه مرفه بر اساس عدالت اجتماعی و تعالی انسان‌ها آشنا شوند.
تشویق فعالیت‌های دانشگاهی و تأکید بر ضرورت تحقیقات اصیل علمی چه بنیادی و چه کاربردی جلوه‌ای از این کوشش‌های ملی است که در سال‌های اخیر به مناسب نیاز روزافزون ملی مورد توجه خاص قرار گرفته و در آینده نیز از سهم و مقامی شایسته و روزافزون در برنامه‌های توسعه و عمران ملی برخوردار خواهد بود. دانش شیمی در کشور ما از یک تاریخ کهن و شکوفا برخوردار است که قطعاً همه حاضران در این اجتماع به آن واقفند و اکنون نیز از توجه و تأکید خاص بهره مند است که ارائه بیش از ۴۰ مقاله تحقیقاتی در این کنگره از طرف دانشمندان ایران نشانه‌ای است از کوشش‌های علمی و تحقیقاتی آنان. ::امیدوارم این اجتماع بزرگ علمی با توفیق کامل روبرو شود و فرصتی مناسب برای ایجاد تفاهم بیشتر علمی و معنوی میان همه شرکت کنندگان باشد.