پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در گشایش شانزدهمین دوره عالی مدیریت ۱ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سفرهای رسمی محمدرضا شاه پهلوی آریامهر درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی بر پایه تاریخ

انقلاب شاه و مردم


پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در گشایش شانزدهمین دوره عالی مدیریت ۱ تیر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

شانزدهمین دوره برنامه عالی مدیریت هنگامی آغاز می‌شود که ملت ایران تحولات و پیشرفت‌های نیم قرن گذشته را مورد بررسی و ارزشیابی همه جانبه‌ای قرار داده‌است. یکی از عوامل اساسی این تحول، توجه به امر رهبری و مدیریت صحیح است که بدون آن هیچ طرحی هر قدر هم مثبت و سازنده باشد، نمی‌تواند به صورت شایسته به مرحله اجرا درآید.
تذکر این مطلب ضروری است که دیدگاه مدیران امروز با مدیران سابق باید تفاوت بسیار داشته‌باشد. در گذشته در سازمان‌های دولتی و خصوصی کارآیی و بهره‌وری با یک دید محدود اعمال می‌شد، ولی امروز مدیران لایق باید به مسائل اجتماعی توجه داشته‌باشند و تصمیمات آنان در چهارچوب سودآوری و بهره‌وری محض محدود نشده، بلکه متضمن منافع اجتماع و شرایط محیط زیست نیز باشد. به بیان دیگر تنها توجه به جنبه‌های فنی امور، مصالح و منافع اجتماعی را تأمین نمی‌کند، زیرا توفیق در امر مدیریت فقط با رعایت نظراتی که بر اساس حفظ منافع اجتماع و مصالح ملت باشد، تحقق می‌یابد. در نتیجه علاوه بر دانش مدیریت که مسلماً برای تأمین کارآیی و ثمربخشی ضروری است، مدیران باید از تقوی و فضیلت اخلاقی کامل برخوردار باشند و حفظ منافع اجتماعی و مصالح ملی را مهمترین هدف خود قرار دهند. انتظار داریم در برنامه‌های مدیریت، به این عوامل توجه خاص معطوف شود و مدیران شایسته، فنون و روش‌های علمی مدیریت و اصول روابط انسانی را در پیشبرد هدف‌های عالی میهنی و پیشرفت اجتماعی و اقتصادی کشور به مؤثرترین صورت به کار بندند.
مدیران سازمان‌ها چه در بخش عمومی و چه در بخش خصوصی باید حداکثر صرفه‌جویی در مصرف منابع انسانی و مادی را از طریق ازدیاد بهره‌وری، با استفاده از تکنولوژی منطبق با اوضاع و شرایط اقتصادی خاص کشور ما مورد نظر قرار دهند، زیرا نه تنها تأمین سطح زندگی معقول برای نسل حاضر، بلکه تضمین رفاه اجتماعی نسل‌های آینده نیز رسالتی است که باید در ایفای آن خود را سهیم و موظف بدانیم.
همچنین مدیران باید قسمتی از اختیارات خود را با توجه به نوع وظایف و صلاحیت و مهارت‌های لازم برای تصمیم‌گیری به کلیه رده‌های سازمان، تا آخرین سطح تفویض کنند، تا اجرای اصول مدیریت دموکراتیک بر اساس مشارکت در تصمیم‌گیری و همکاری گروهی به مرحله عمل درآید.
توفیق سازمان‌هایی را که در انجام این برنامه‌ها سهیم‌اند، و موفقیت دانشگاه تهران و دانشگاه‌های امریکایی را که به تشکیل این برنامه‌ها مبادرت می‌ورزند، و مزید توفیق استادان و شرکت‌کنندگان در این برنامه را خواستاریم.