پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گشایش چهاردهمین دوره عالی مدیریت ۲۸ خرداد ماه ۱۳۵۳

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بر پایه تاریخ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۵۳ خورشیدی تازی

تصمیم‌های مجلس


پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گشایش چهاردهمین دوره عالی مدیریت ۲۸ خرداد ماه ۱۳۵۳


آغاز چهاردهمین دوره عالی مدیریت موجب خوشوقتی ما است. بدیهی است هر قدر کشور ما بیشتر در راه توسعه گام می‌نهد، سازمان‌های اجتماعی و اداری آن پیچیده تر و نیاز به مدیریت محسوس تر می‌شود.

برنامه‌ریزی، نظارت کامل در اجرای هدف‌های ملی و تخصیص منابع و بهره‌برداری کامل از آن‌ها، به نحو روزافزونی لزوم مدیریت پیشرفته را ظاهر می‌سازد، زیر استفاده از نیروهای انسانی و سوق دادن تلاش‌های فردی به سمت هدف‌های مشترک و مجتمع، منوط به مدیریت صحیح است تا بتواند بهره‌وری از منابع مادی و نیروی انسانی را به کامل‌ترین صورت آن تحقق بخشد.

در دنیای کنونی کمتر فردی است که با سازمان‌های اجتماعی در تماس نباشد، همه مردم به نحوی با سازمان‌های بزرگ مرتبط هستند و این سازمان‌ها در زندگی آنان مؤثرند.

بدین جهت امروزه برای گردش سریع کارها و استفاده کامل از منابع سرشار ملی و تأمین رفاه اجتماعی و بکار گرفتن نیروی خلاقه انسانی باید از شیوه‌های پیشرفته مدیریت و تکنولوژی نوین استفاده شود.

با توسعه فعالیت‌ها و وظائف دولت و در نتیجه گسترش سازمان‌های دولتی و با افزایش روز افزون نیازمندی‌های اجتماعی از لحاظ وسائل ارتباطی و فرهنگ و تأمین رفاه و بهزیستی، طبعاً احتیاج به مدیران کارآمد فزون‌تر می‌شود تا حدی که موفقیت سازمان‌ها در تحقق بخشیدن به هدف‌های عالی اجتماع، ارتباط مستقیم با دانش و بینش مدیریت خواهد داشت.

احتیاج به تذکر ندارد که در اجرای برنامه عمرانی پنجم ایران که با برنامه‌های سابق از لحاظ وسعت و کیفیت قابل قیاس نیست، می‌باید حداکثر کارآئی و بهره‌وری در مد نظر قرار گیرد، یعنی در عین حال کوشش شود که اصول و ضوابط مدیریتی که با فرهنگ ملی و سنن باستانی و عادات اجتماعی ما سازگار باشد مورد عمل قرار گیرد و به خصوصیات شخصی و اخلاقی مدیران اهمیت خاص داده شود تا مدیرانی واقعاً شایسته و مؤمن آماده به خدمت شوند.

حسن اجرای برنامه حاضر که یکی از اقدامات اساسی برای پرورش مدیران است، سهم بزرگی در پیشرفت اقتصاد کشور دارد و اقدام بنیانگذاران برنامه که صنایع بزرگ کشور در آن نقش مؤثری داشته‌اند مورد خوشوقتی است. توفیق هر چه بیشتر این صنایع و نیز توفیق دانشگاه تهران را که به اداره این برنامه‌ها همت گمارده است و موفقیت استادان و دانش پژوهان شرکت کننده در این برنامه را خواستاریم.