پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گشایش هفتمین کنفرانس ملی کار ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی پنجم/سال ۱۳۵۴ خورشیدی دی تا اسفند ماه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۵۴ خورشیدی تازی

برنامه عمرانی پنجم/سال ۱۳۵۴ خورشیدی فروردین تا خرداد ماه


پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گشایش هفتمین کنفرانس ملی کار ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴

کشور ایران مرحله‌ای تاریخی از توسعه و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی را می‌گذراند که در آن بیش از هر چیز دیگر به نیروی انسانی ماهر و کارآمد نیاز است و این مطلب با فلسفه اساسی ما درخصوص تأمین رفاه عامه و توزیع عادلانه درآمدها و شرکت مؤثر آحاد مردم در تجدید بنای اقتصاد و فرهنگ جامعه مطابقت دارد.
ما به کرّات به مقام و اهمیت شرکت وسیع و مؤثر زنان کشور در برنامه‌های اقتصادی و اجتماعی اشاره کرده‌ایم، بنابراین ضمن آنکه باید زمینه‌های اجتماعی لازم از لحاظ اشتغال قاطبه زنان به وجود آید، لازم است سوادآموزی زنان نیز با سرعت و جامعیت بیشتری پیشرفت کند و آموزش حرفه‌ای و فنی آنان تشویق و ترغیب شود و با توجه به خصوصیات طبیعی زنان، تسهیلات کافی به وجود آید تا اشتغال مستمر آنان مواجه با اشکال نشود و اگر لازم باشد مقررات خاصی به این منظور وضع شود.
بالطبع هرگاه صحبت از اشتغال به میان می‌آید، مطلب مزد و حقوق یا درآمد نیروی کار نیز مطرح می‌شود.
توسعه و اجرای اصل سهیم کردن کارگران در سود کارگاه‌ها و همچنان که مشارکت صنعتی کارگران از طریق خرید سهام مآلاً به این منظور بوده‌است که بهره‌وری کار ارتقا یابد و نیروی کار با مشارکت مؤثرتر در تولید، به تحصیل درآمد بیشتری نایل آید. با پیشرفت سریع کشور در عرضه صنعت و تولید و کاربرد آخرین تحقیقات علمی و تکنولوژیک در اقتصاد کشور، روزبه‌روز احتیاج بیشتری به کارگران متخصص و ماهر احساس می‌شود و در این وضع مزد و درآمد را باید از دیدگاه اقتصادی و بهره‌وری کار نگریست. بهره‌وری جزو وظایف و مسئولیت‌های عمده مدیریت است. اگر کارفرمایان بخواهند در کار خود توفیق داشته‌باشند، ضمن ارتقای بهره‌وری در کلیه سطوح مدیریت، باید به امر تعلیم حرفه‌ای و ترقی مهارت کارگران نیز عطف توجه کامل بنمایند و با تدبیر خاص، بهره‌وری را با کارآیی کار تلفیق :: درباره راهنمایی شغلی و کارآموزی حرفه‌ای، برقرار کردن رابطه تعلیم و تربیت کارآموزی حرفه‌ای با راهنمایی شغلی و اشتغال و موضوع ارتقای استعدادهای فکری در قلمرو این رابطه می‌باید شناخت و بررسی شود.
توفیق کنفرانس را در ارائه راه‌حل‌های منطقی در خصوص مسائلی که بررسی خواهدکرد، خواستاریم.