پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در آغاز سال تحصیلی ۱۳۵۰ - ۱۳۴۹ روز ۱ مهر ماه ۱۳۴۹

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بر پایه تاریخ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۴۹ خورشیدی تازی

تصمیم‌های مجلس
اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به آموزگاران و دانش‌آموزان کشور شادباش می‌گویند

پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در آغاز سال تحصیلی ۱۳۵۰ - ۱۳۴۹ روز ۱ مهر ماه ۱۳۴۹


آغاز سال تحصیلی جدید را به عموم معلمان و دانش‌آموزان کشور و به همه کسانی که در رشته آموزش و پرورش انجام وظیفه می‌کنند، شادباش می‌گوییم و توفیق عموم آنان را خواستاریم.

یقین داریم هم معلمان و هم دانش‌آموزان به خوبی به این حقیقت توجه دارند که وظیفه ساختن جامعه مترقی و سعادتمند آینده ایران در درجه اول بر عهده آنها است و این نیروی فعال جوانان مملکت است که می‌باید با برخورداری از دانش و فرهنگ و با آشنایی با پیشرفت‌های علمی و فنی دنیای امروز و با استفاده از امکانات وسیعی که در اختیار آنها قرار دارد، کار بنیان‌گذاری جامعه پیشرفته ایران فردا را به سامان برساند. لازمه انجام چنین رسالتی این است که نسل جوان ما دانش‌اندوزی را با قدرت و اصالت اخلاقی توأم کند و متوجه این واقعیت باشد که به همان اندازه که باید در راه کسب دانش بکوشد، می‌باید خود را با اصول و مبانی عالی اجتماعی و معنوی، با نیروی ایمان و اعتماد به نفس و شهامت و وطن‌پرستی و نوع‌دوستی مجهز سازد، زیرا یک جامعه فقط وقتی می‌تواند واقعاً مترقی و سعادتمند باشد، که در آن پیشرفت‌های مادی، با ارزش‌های معنوی و اخلاقی درآمیخته باشد.

همچنان که در سومین کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی تذکر دادیم، لازم است به خصوص دستگاه آموزشی کشور به تربیت جسمی و روحی کودکان توجه اساسی مبذول دارد. زیرا در این دوره از زندگی، تربیت، مقدم بر تعلیم است. در دوره راهنمایی نیز می‌باید با استفاده از کلیه وسایل آموزشی و سمعی و بصری و با اتخاذ روش‌های جدید و متنوعی که برای تعلیمات متوسطه پیش‌بینی شده است، کاری کرد که جوانان عمیقاً مفهوم آنچه را که فرامی‌گیرند جذب و درک کنند و چنانکه قبلاً نیز متذکر شدیم، به جای آنکه مغز خویش را از محفوظات انباشته سازند، به صورت افرادی کاردان و مبتکر و ورزیده پا به میدان مسابقه زندگی گذارند. ما تأکید کرده‌ایم که در این راه می‌باید برنامه‌های وسیعی از طرف دستگاه آموزشی کشور برای تطبیق امر آموزش کشور ما با پیشرفته‌ترین جوامع به معرض اجرا گذاشته شود که از جمله آنها نظام نوین آموزشی و برقراری دوره راهنمایی و توسعه تعلیمات فنی و حرفه‌ای و منطقه‌ای کردن آموزش است. بدیهی است در این مورد پدران و مادران و به طور کلی عموم افراد کشور می‌باید با معلمان و مدیران و مسئولان آموزشی کشور، به خصوص مربیان کودکستان و آموزگاران که وظیفه خطیر تربیت اولیه نونهالان کشور را به عهده دارند، کمال همکاری را داشته باشند، زیرا فقط در پرتو چنین همکاری صمیمانه‌ای است که می‌توان امر آموزش را از صورت یک کار مجزای اداری به در آورد، و مقام حقیقی آن را به عنوان یکی از ارکان حیات ملی و اجتماعی بدان بخشید. در عین حال وظیفه دستگاه آموزشی است که در مقابل انتظاراتی که از معلمان دارد، موجبات آشنایی هر چه بیشتر آنان را با پیشرفت‌ها و روش‌های تازه فراهم سازد و ضمناً رفاه و آسودگی خاطر آنان را تأمین کند و این دو موردی است که در قطعنامه کنفرانس رامسر مورد تذکر قرار گرفته و مسئولان امور موظف به تحقق آن شده‌اند.

توفیق همه معلمان و دانش‌آموزان را در سال تحصیلی تازه‌ای که از امروز آغاز می‌شود، از خداوند مسئلت داریم.