پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به مناسبت گشایش برنامه‌های آموزش عالی مدیریت در باشگاه دانشگاه تهران ۵ امرداد ماه ۱۳۴۶

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی سوم/سال ۱۳۴۵ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۴۶ خورشیدی تازی

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و دوم


۵ مرداد ۱۳۴۶

پیام شاهنشاه، به‌مناسبت گشایش برنامه‌های آموزش عالی مدیریت

(در باشگاه دانشگاه تهران)

افتتاح برنامه‌های مدیریت سال ۱۳۴۶ و آغاز موفقیت‌آمیز فعالیتهای آن موجب نهایت خرسندی است. در اجتماع امروز کشور ما هر یک از افراد با یک یا چند سازمان دولتی یا غیردولتی سر و کار دارد و تأمین قسمت مهمی از نیازمندیهای زندگانی خود را از راه کوششهای مشترک در واحدهای مزبور جستجو می‌کند. با پیشرفت کشور، فعالیتهای فردی جای خود را به کوششهای جمعی داده و دامنه این گونه فعالیتها پیوسته رو به گسترش است.

از طرف دیگر کشور ما با سرعت بی‌سابقه‌ای جای خود را در میان ملل بزرگ جهان بازمی‌کند و از این رو احتیاج مبرمی به تجهیز نیروی انسانی خود دارد تا از لحاظ تحقیقات و پیشرفتهای علمی و اقتصادی و اجتماعی، موفقیتهای بیشتری به‌دست آورد.

همچنین پیکار مقدس علیه فقر و جهل و بیماری بی‌سوادی که با مقیاس عظیم جهانی در جریان است، مسئولیتهای ملی و بین‌المللی ما را به درجات می‌افزاید. نیل به هدفهای مزبور جز از طریق مدیریت علمی و استفاده صحیح از نیروی انسانی و به کار بردن روشهای نوین اداری میسرنیست.

اصول و موازین مدیریت صحیح باید در کلیه سازمان ها به سرعت بسط و گسترش یابد. نهایت اینکه هر سازمان در شهر و یا در سطح روستا متناسب با وضع و موقع و شرایط و محیط کار و حدود صلاحیت خود باید از این اصول استفاده کند و قواعد آن را به کار بندد.

از روشهای قدیم آنچه با شرایط زندگانی فعلی و آینده کشور ما منطبق نیست باید به طریقی منطقی اصلاح شود و در انتخاب افراد جهت احراز مشاغل علاوه بر تخصص و صلاحیت بایستی اشتیاق آنان در خدمت به مردم و علاقه آنان به سعادت و رفاه عمومی مورد کمال توجه قرارگیرد تا وظایف خود را با اعتقاد و ایمان راسخ و خالی از تبعیض و سستی و تعلل اجرا نمایند.

تقویت روحیه افراد هر یک از سازمانهای مملکتی و احترام به شخصیت انسانی آنان و تشویق عواطف بشر دوستی موجب خواهدشد که روابط سازمانهای اداری با مردم نیز بر همان اساس گذارده شود و راه همکاری مردم با دستگاههای دولتی و بازرگانی که راز اصلی ترقی هر جامعه است، همواره گردد.

امیداست اجرای این برنامه نیز مانند برنامه‌های قبل، در تأمین هدفهای خود و تلفیق نظریات علمی با مسایل و مشکلات اداری موفقیت‌آمیز باشد. توفیق مسئولان و شرکت‌کنندگان در این برنامه و همچنین موفقیت مراکز علمی را در همکاری با سازمانهای صنعتی و اداری کشور در اجرای این گونه برنامه‌ها از خداوند متعال خواستاریم.