پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به مناسبت آغاز هفته بین‌المللی تعاون ۱۷ تیر ماه ۱۳۴۶

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی سوم/سال ۱۳۴۵ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۴۶ خورشیدی تازی

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و دوم


۱۷ تیر ۱۳۴۶

پیام شاهنشاه به‌مناسبت آغاز هفته بین‌المللی تعاون

در عصر ما بیش از هر زمان دیگر، حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی منوط به خودیاری و همکاری مردم و نیز همزیستی و تعاون در مقیاسهای ملی و بین‌المللی است.

در این موقع که در هر گوشه از جهان و به خصوص در سازمانهای بین‌المللی برای استقرار صلح و برقراری آرامش و امنیت جهانی تلاش و کوشش مجدانه به عمل می‌آید، همه افراد باید به این حقیقت توجه نمایند که هر قدر ملتها با الهام از اصول تعاون با یکدیگر معاضدت و همبستگی بیشتری ابرازدارند وصول به هدف مشترک جهانی آسانتر خواهدبود و در سایه صلح و آرامش و تعاون بهزیستی و رفاه اقتصادی و اجتماعی مردم زودتر به‌دست خواهدآمد.

تعاونیها اساس تحقق اقتصاد دموکراتیک و پایه‌گذار صلح و عدالت اجتماعی در سراسر جهان هستند، و پیوستگی هر چه بیشتر مردم به این نهضت عظیم جهانی، بنیان آن را مستحکم‌تر ساخته و صلح پایدارتری را نوید می‌دهد. به‌طور یقین نهضت تعاونی مؤثرترین وسیله نیل به هدفهای اقتصادی شناخته شده و جوابگوی احتیاجات مادی و معنوی آینده جوامع بشری می‌باشد.

بعد از انقلاب ششم بهمن ۱۳۴۱ و به ثمررسیدن تلاشها و کوششهای هماهنگ گروههای مولد ثروت، به‌زودی این واقعیت آشکارگردید که بدون وجود تعاونیها امکان کار واقعاً مثبت و مفید برای کشاورزانی که صاحب آب و ملک شده‌اند، نخواهدبود. بدین دلیل بخش عظیم کشاورزی بر مبنای نظام پیشرفته تعاونی استقراریافت.

بر اساس همین فکر در سالهای اخیر با صدور فرامین خاص موجبات پیشرفت و حمایت از سازمانهای تعاونی متناسب با اوضاع و احوال اقتصادی و اجتماعی ایران تأمین گردیده‌است تا کلیه طبقات کشور اعم از کشاورز، کارگر، پیشه‌ور و سایر گروهها بتوانند با همبستگی اجتماعی، بیشتر از مزایای یک زندگی مرفه‌تر برخوردار گردند. با توجه به اهمیت موضوع، ما ضمن فرمانی که در اردیبهشت‌ماه امسال صادرکردیم سال ۱۳۴۶ را سال تعاون نام گذاردیم تا همه افراد و سازمانهای ملی و دولتی در این جنبش ملی و انسانی به نحو مؤثری شرکت جسته و در تعمیم و گسترش شرکتهای تعاونی در سراسر کشور سهیم شوند. مسلماً هر اندازه مفهوم حقیقی تعاون بیشتر درک شود و هر قدر کمیت و کیفیت آن در جامعه نوین ایران توسعه یابد اصول انقلاب بیشتر و بهتر تحقق خواهدیافت.

امید و انتظار ما این است که مردم روزبه‌روز به مفهوم واقعی شرکتهای تعاونی آشناتر گردند و با استفاده از آرمانهای تعاونی پایه، یک اقتصاد سالم را بنیان‌گذاری کنند تا همگان در سایه آرامش و همبستگی اجتماعی از مزایای یک زندگی شرافتمندانه که بر پایه توزیع عادلانه‌تر ثروت و دموکراسی اقتصادی و اجتماعی استوار است، برخوردار گردند.