پیام اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی به ملت ایران در برگزاری کنگره جهانی مبارزه با بیسوادی ۳ آذر ۱۳۴۳

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۸ مارس ۲۰۱۸، ساعت ۰۵:۳۲ توسط Bijan (گفتگو | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر درگاه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی

کمیته ملی پیکار جهانی با بیسوادی


پیام اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی به ملت ایران در برگزاری کنگره جهانی مبارزه با بیسوادی ۳ آذر ۱۳۴۳


خوشوقتم که این پیام را درباره یک مسئله مهم معنوی و انسانی که مستقیماً با سرنوشت و سعادت صدها میلیون نفر افراد بشر ارتباط دارد به ملت ایران می‌فرستم.


یقیناً همه شما از اقدامی که از طرف ما در مورد ایجاد یک جنبش بین‌المللی مبارزه با بیسوادی در سراسر جهان صورت گرفته است آگاه شده‌اید.


من این اقدام را به نمایندگی از طرف ملت ایران و از طرف تاریخ و فرهنگ کهنسال ایران به مناسبت تشکیل جلسات مجمع عمومی سازمان تربیتی و علمی و فرهنگی ملل متحد که یکی از اصول وظایف آن مبارزه با بیسوادی در جهان است با ارسال پیام‌های شخصی برای پادشاهان و رؤسای جمهوری کلیه کشورها و با ارسال پیام مخصوص دیگری به کنفرانس عمومی یونسکو در پاریس انجام دادم، زیرا ایمان راسخ دارم که ملت ایران از آغاز تاریخ خویش مأموریت معنوی خاصی در اشاعه فرهنگ و دانش و در ترویج اصول عالیه اخلاقی و مدنی داشته که هرگز از آن سر باز نزده است، و طبعاً امروزه نیز در این جهات مقدسی که به منظور نجات بیش از یک هزار میلیون نفر از افراد محروم جامعه بشری و برخوردار کردن آن‌ها از حیثیت و شخصیت انسانی صورت می‌گیرد می‌باید این کشور در صف مقدم همه جای داشته باشد.


برای اینکه قدم اساسی در راه این کوشش جهانی برداشته شده باشد، ما از وزیران فرهنگ تمام کشورها برای تشکیل کنگره‌ای در تهران که بزرگترین کنگره نوع خود در تاریخ جهان خواهد بود دعوت کردیم. پاسخ مثبتی که رؤسای کشورهای جهان بدین پیام دادند، و نیز پاسخ مثبتی که از طرف سازمان تربیتی و علمی و فرهنگی ملل متحد بدین دعوت داده شد، نشان داد که این اقدام بشردوستانه ما مورد تأیید و موافقت همه مردم نیک اندیش جهان است.


در دنیای امروز که بشریت روز بروز بیشتر به صورت خانواده واحدی در می‌آید و اختلافات سیاسی و جغرافیایی و نژادی و مذهبی بیش از پیش جای خود را به تفاهم و همزیستی ملل می‌دهند، ما یکی از بهترین و ثمربخش‌ترین راه‌های چنین تفاهمی را این دانسته‌ایم که نمایندگان کلیه ملل دور از هر گونه اختلاف و جدایی و صرفاً به منظور همکاری در یک مسئله واقعاً بشری و انسانی در کنار یکدیگر بنشینند و درباره یافتن بهترین طرق تأمین سعادت نسل‌های آینده انسانی تبادل نظر و بذل مساعی کنند، و خوشوقتم که از این راه اکنون پایتخت ایران به صورت یک مرکز دوستی و تفاهم در آمده و جلوه گاه کوشش شرافتمندانه‌ای برای استیلای فروغ دانش و بینش بر تاریکی جهل و نادانی شده است. ولی در این فرصت می‌باید توجه همه افراد ملت ایران را بدین موضوع مهم جلب کنم که آنچه تاکنون در این مورد شده انجام کار نیست، بلکه آغاز کار است. ما باید بیش از پیش و با استفاده از تمام عوامل و امکانات برای پیشرفت نهضت مبارزه با بیسوادی در کشور خویش بکوشیم.


سپاه دانش ما که ایمان و فداکاری و میهن پرستی افراد آن اکنون مورد احترام و ستایش جهانیان است باید روز بروز مجهّزتر و آماده تر گردد. همچنین سایر رشته‌های فعالیت فرهنگی و آموزشی کشور می‌باید با جنبش و کوششی بیش از همیشه عملاً جوابگوی احتیاجات و انتظارت آینده مملکت باشند.


بدیهی است تمام مراکز و مؤسسات فرهنگی خصوصی و اتحادیه‌های کارگری و شرکت‌های تعاونی روستایی و سایر طبقات ملت ایران نیز می‌باید در این راه صمیمانه سهم خویش را بر عهده گیرند.


ما به خواست خداوند این تلاش شرافتمندانه ملی و بین‌المللی را در امری که سعادت آینده ملت ما و سایر ملل جهان تا حد زیادی بدان وابسته است از صمیم قلب و با تمام مقدورات خود دنبال خواهیم کرد، و از خداوند متعال خواستاریم که ما را در تمام مراحل این کوششی که در راه خدمت به خلق و در نتیجه خدمت به خالق صورت می‌گیرد یاری فرماید.