مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی با خبرگزاری پاریس و رادیو تلویزیون ملی ایران به هنگام پسواز حضرت محمد انور سادات ۳۱ خرداد ۲۵۳۵ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی

دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی


از مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی با خبرگزاری پاریس و رادیو تلویزیون ملی ایران به هنگام پسواز حضرت محمد انور سادات پرزیدنت مصر ۳۱ خرداد ۲۵۳۵ شاهنشاهی

روابط ایران و مصر
همانطور که می‌دانید پس از آنکه ما روابط خودمان را با مصر از نو شروع کردیم، تقریباً یک سال و نیم پیش من مسافرتی به مصر کردم و در آنجا با احساسات برادرانه و صمیمانه‌ای روبه‌رو شدم. البته قبل از آن هم نسبت به رئیس جمهوری مصر احترام و احساسات نیکی داشتم، ولی در آنجا وقتی ملاقات‌های حضوری دست داد و با هم آشنا شدیم، این احترام و نظر نیکو به یک دوستی عمیق و برادرانه تبدیل شد.
البته این دوستی برادرانه فقط منحصر به دو رئیس مملکت نمی‌تواند باشد، بلکه مسلماً منعکس‌کننده نزدیکی مناسبات قلبی بین دو ملت ایران و مصر است.
ما نه فقط هیچ گونه اختلافی با هم نداریم، بلکه منافع مشترک بسیاری داریم و خوشبختانه برداشت ما از مطالب به قدری به هم نزدیک و شبیه است، که به منافع مشترک ما کمک می‌کند.
این مسافرت تأیید بیشتر و کامل‌تر همین روابطی است که به شما توضیح دادم. بلاشک حال و آینده نیز غیر از این نمی‌تواند باشد، چون اساس این منافع تغییرناپذیر است. به این جهت ما در آینده شاهد همین روابط بسیار محکم و فزاینده‌تر بین دو مملکت خواهیم‌بود، زیرا ما قرارهایی با هم گذاشتیم که البته ایران در ساختمان بعد از جنگ اکتبر مصر سهم بزرگ و معنی داری داشته‌باشد.
اوضاع لبنان
ایران و مصر برای پایان دادن به جنگ و خونریزی در لبنان اقداماتی انجام داده‌اند و دائماً هم مشغول بوده‌ایم، حتی در این چند روز، و همانطوری که گفتیم برداشت ما فعلاً همین است که جنگ لبنان و خونریزی باید حتماً تمام بشود و عملی‌ترین کار این است که به دست قوای مشترکِ چند مملکت عربی، این کار صورت بگیرد و مقدمات کار هم مثل اینکه دارد فراهم می‌شود.
فلسطین
ما همیشه این را گفته‌ایم و هنوز هم می‌گوییم و در جامعه ملل هم رأی دادیم که فلسطین حقیقتی است که نمی‌شود آن را در نظر نگرفت. فکر می‌کنم عن‌قریب باید منتظر ایجاد یک کشوری به اسم فلسطین باشیم. به هر طریق آنها هم باید محلی داشته‌باشند که در آنجا جمع بشوند و احساسات خودشان را از لحاظ اینکه از آوارگی، به داشتن یک میهن و یک تشکیلات میهنی و ملی برگشته‌اند، در این زمینه ارضا بکنند و سرزمینشان مملکت فعالی در این نقطه از دنیا بشود.
کمیته‌ای که حضرت پرزیدنت سادات در مصاحبه خود به آن اشاره کردند، فکر می‌کنم تقریباً مسئول بازگشت ۲۶۰ نفر امریکایی از بیروت با کشتی بوده، برای اینکه این کمیته توانست با فلسطینی‌ها تماس بگیرد و لابد اینکه در اخبار خوانده‌اید که این کشتیِ تخلیه کننده امریکایی‌ها، تقریباً با حمایت فلسطینی‌ها از آب‌های لبنان دور شد.