مذاکرات مجلس شورای ملی ۶ امرداد ۱۳۵۳ نشست ۱۸۳

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و سوم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و سوم

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور
مذاکرات مجلس شورای ملی ۶ امرداد ۱۳۵۳ نشست ۱۸۳

مذاکرات مجلس شورای ملی

صورت مشروح مذاکرات مجلس روز ۶ امرداد ۱۳۵۳ نشست ۱۸۳

جلسه ۱۸۳

صورت مشروح مذاکرات مجلس شورای ملی روز یکشنبه (۶) مرداد ماه ۱۳۵۳

فهرست مطالب:

جلسه فوق‌العاده مجلس ساعت ۹ صبح به ریاست آقای عبدالله ریاضی تشکیل گردید.

- قرائت اسامی غائبین جلسه قبل‏

۱- قرائت اسامی غائبین جلسه قبل‏.

رئیس- اسامی غائبین جلسه قبل قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

غائبین با اجازه

آقایان اهری، عبدالحسین آموزگار، ایلخانی پور، دکتر بازرگانی، بدرخانی، بدرصالحیان، دکتر برزگر، غلامرضا بهادری، دکتر یحیی بهبهانی، دکتر پرتواعظم، پزشکی، دکتر پناهی، جندقی، جوانشیر، جهانشاهی، جهانی، دکتر حاتم، حق شناس، دکتر سعید حکمت، حیدری، امیرعلم خزیمه، مهندس حسین خسروی، دکتر خسروی کردستانی، تیمسار خطیب شهیدی، دکتر دادفر، دیهیم، دکتر رشید یاسمی، دکتر رفیعی، دکتر رهنوردی، زرین پور، سراج الدینی، دکتر سعید، شیخ الاسلامی، صائب، دکتر میروجیه الله صدر، صدقیانی زاده، طلوعی، دکتر عدل، مهندس عدل، مهندس عطائی، دکتر غنی، فهیمی، فیصلی، قدردان، کاسمی، دکتر کفائی، کیوان، دکتر لقمان ادهم، دکتر مدنی، سید کاظم مسعودی، مصطفوی نائینی، دکتر موثقی، دکتر محمد حسین موسوی، موقر، مهاجرانی، نیک پور، دکتر وحیدنیا، دکتر وفا، دکتر مهر، مظهری، خانم صفی نیا، خانم جهانبانی، خانم زاهدی، خانم بزرگ نیا.

غائبین مریض

آقایان بوشهری، دکتر جزایری، تیمسار حکیمی، دشتی، ریگی، ساگینیان، کریم بخش سعیدی، دکتر شریف امامی، صادقی، فرهادپور، دکتر مشایخی، مهرزاد، نامور، دکتر ناوی، تیمسار همایونی، مرندی، خانم ضرابی.

- طرح و تصویب گزارش یک فوریتی کمیسیون دارائی راجع به اصلاح بعضی از مواد قانون مالیاتهای مستقیم و ارسال به مجلس سنا

۲- طرح و تصویب گزارش یک فوریتی کمیسیون دارائی راجع به اصلاح بعضی از مواد قانون مالیاتهای مستقیم و ارسال به مجلس سنا.

رئیس- وارد دستور می‌شویم گزارش یک فوریتی اصلاح بعضی از مواد قانون مالیاتهای مستقیم مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر قرائت شد)

گزارش از کمیسیون دارائی بمجلس شورای ملی

کمیسیون دارائی در جلسه روز سه شنبه اول امرداد ماه ۱۳۵۳ با حضور آقای دکتر یزدان پناه وزیر مشاور و آقای علی اصغر طباطبائی معاون وزارت دارائی لایحه شماره ۹۵۳۶ مورخ ۱۳۵۳/۴/۲۹ دولت راجع به اصلاح بعضی از مواد قانون مالیاتهای مستقیم را که در جلسه روز یکشنبه ۱۳۵۳/۴/۳۰ تقدیم و فوریت آن در همان جلسه تصویب گردیده و بشماره ۱۲۹۸ چاپ شده است مورد رسیدگی قرار داد و با اصلاحاتی تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بشرح زیر به مجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون اصلاح بعضی از مواد قانون مالیاتهای مستقیم

مادهٔ واحده- مواد و تبصره‌های ذیل از قانون مالیاتهای مستقیم بشرح زیر اصلاح می‌شود:

۱- درمادهٔ ۶ اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۵۲/۱۲/۱۴ عبارت: «تا سیصد هزار ریال حقوق سالانه پس از کسر شصت هزار ریال بنرخ ده درصد و تا هفتصدهزار ریال حقوق سالانه نسبت به مازاد سیصدهزار ریال به نرخ پانزده درصد» حذف و بجای آن عبارت: «تا دویست و چهل هزار ریال حقوق سالانه پس از کسر یکصد و چهل و چهار هزار ریال به نرخ هشت درصد و نسبت به مازاد دویست و چهل هزار ریال تا چهارصد هزار ریال حقوق سالانه بنرخ ده درصد و نسبت به مازاد چهارصد هزار ریال تا هفتصد هزار ریال بنرخ دوازده درصد» اصلاح می‌شود.

۲- در تبصره یک مادهٔ ۶ عبارت (شصت درصد) به عبارت هفتاد درصد و عبارت (چهل درصد) به عبارت پنجاه درصد و عبارت (باستثنای شرکتهای دولتی) به عبارت (یا از اعتبارات شرکتهای دولتی که صددرصد سرمایه آنها بطور مستقیم یا غیرمستقیم متعلق به دولت می‌باشد و نیز مستخدمینی که در اجرای قانون واگذاری بیمارستانهای وزارت بهداری به شیر و خورشید سرخ یا سایر مؤسسات عام المنفعه منتقل شده‌اند) اصلاح می‌شود.

۳- تبصرهٔ ۲ مادهٔ ۶ بقرار ذیل اصلاح می‌شود:

  • «در مواردی که ادعا شود مالیاتهای موضوع این ماده که از طرف پرداخت کننده کسر و به اداره دارائی تأدیه شده است بیش از میزان مالیات متعلق به جمع حقوق و مزایای دریافتی در سال مالیاتی است یا مجموع حقوق و مزایای سالانه شخص در یک سال مالیاتی از یکصدو چهل و چهار هزار ریال تجاوز نکرده است در صورتیکه دریافت کننده حقوق بعد از انقضاء تیرماه سال بعد تا آخر آن سال با تسلیم اظهارنامه فرم مخصوص (که از طرف وزارت دارائی در دسترس حقوق بگیران قرار خواهد گرفت) به حوزه مالیاتی محل سکونت خود مبلغ مالیات اضافی مورد ادعا را مطالبه کند پس از رسیدگی ممیز مالیاتی حوزه مذکور با رعایت مواد ۲۴۲و۲۴۳ مالیات اضافی قابل استرداد خواهد بود ولی هر گاه معلوم شود که اظهارنامه تسلیمی مخالف حقیقت است و تقاضا کننده مستحق استرداد تمام یا قسمتی از مبلغ مورد مطالبه نیست نسبت بمبلغی که قابل استرداد تشخیص داده نشده است مشمول جریمه‌ای معادل پنجاه درصد آن خواهد بود واین جریمه قابل بخشودن نیست».

۴- تبصرهٔ زیر بعنوان تبصره‌۷ بمادهٔ ۸ اضافه می‌گردد.

  • تبصرهٔ ۷- کلیه اشخاص حقوقی مذکور در بند «ت» این ماده بابت مالیات مربوط به دورهٔ عمل سال ۵۲ یا دوره عمل سال ۵۲-۵۳ مشمول یک مالیات اضافی به نرخ ۱۵% از اصل مالیات قطعی سال مزبور اعم از مالیات شرکت و سود سهم و اندوخته و درآمد تقسیم نشده خواهند بود.

۵- مادهٔ ۹۳ بشرح زیر اصلاح می‌شود:

مادهٔ ۹۳- تا میزان یکصد و چهل و چهار هزار ریال از درآمد سالانه مشمول مالیات موضوع بخشهای دوم و ششم فصل دوم از یک یا چند منبع پس از وضع معافیتهای متعلق از پرداخت مالیات معاف و مازاد برآن به نرخهای مربوط مقرر در مادهٔ ۱۳۴ مشمول مالیات خواهد بود.

۶- عبارت زیر بعنوان بند ۱۰ به مادهٔ ۹۵ اضافه می‌شود:

  • «مشمولین قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی و کارمندان غیر نظامی رسمی و افزارمندان نیروهای مسلح شاهنشاهی که افتخار خدمت در نیروهای مسلح شاهنشاهی را دارند نسبت به کلیه حقوق ومزایای دریافتی از اعتبارات وزارت جنگ و ژاندارمری کشور و شهربانی کشور دریافت می‌نمایند.»

۷- در جزء یکم مادهٔ ۱۳۱ عبارت: «تا سیصد هزار ریال حقوق ویا مقرری هر شخص در جمع درآمد او محسوب نخواهد شد.» حذف و جزء دوم این ماده بقرار ذیل اصلاح می‌شود.

  • «هر شخص حقیقی مشمول مالیات که در جمع حقوق و مزایای سالانه کمتر از نرخهای مقرر در مادهٔ ۶ و تبصره یک آن مالیات پرداخته یا بیش از میزان مقرر در مواد ۶و۹۳ از حداقل بخشودگی استفاده کرده باشد».

۸- در مادهٔ ۱۳۲ عبارت «با رعایت نزخ مادهٔ ۶ و طبق نرخ مربوط مادهٔ۱۳۴» به عبارت «با رعایت بخشودگی حداقل درآمد مذکور در مواد ۶و۹۳ و طبق نرخهای مقرر در مادهٔ ۶ و تبصرهٔ ۱ آن نسبت به درآمد حقوق و نسبت به درآمد یا درآمدهای دیگر غیر از حقوق به نرخهای مربوط مقرر در مادهٔ ۱۳۴ که در جمع بعد از درآمد حقوق بآن تعلق می‌گیرد» تبدیل می‌گردد.

۹- به آخر مادهٔ ۱۳۲ عبارت زیر اضافه می‌شود «در صورتیکه مؤدی بیش از کسب درآمد مشمول بخشودگی حداقل درآمد داشته باشد فقط از یک بخشودگی استفاده می‌کند و اگر درآمد حقوق سالانه کمتر از یکصدوچهل و چهار هزار ریال باشد و مؤدی درآمد مشاغلی با کشاورزی هم داشته باشد در محاسبه مالیات بر جمع درآمد مابه التفاوت آن تا یکصد و چهل هزار ریال از درآمد مشاغلی با کشاورزی احتساب خواهد شد.

۱۰- در مادهٔ ۱۵۲ عبارت: «ولی مالیاتهائیکه ۰۰۰۰ تا قابل استرداد است» حذف می‌شود.

۱۱- اصلاحات مذکور در این ماده واحده بجز تبصره الحاقی بمادهٔ ۸۰ که در متن این اصلاحیه تاریخ اجرای آن تعیین شده است بشرح ذیل قابل اجرا خواهد بود:

۱- تبصرهٔ ۲ مادهٔ ۶ و مادهٔ ۱۵۲ نسبت به درآمد حقوق از اول سال ۱۳۵۴ به بعد.
۲- مادهٔ ۹۳ نسبت به مالیات سال ۵۴ بابت دوره عمل سال ۵۳ صاحبان درآمد مشاغل وکشاورزی.
۳- جزء یکم و دوم مادهٔ ۱۳۱ و مادهٔ۱۳۲ نسبت به مالیات تکمیلی سال ۵۴ مربوط به جمع درآمد سال ۱۳۵۳.
۴- مادهٔ۶ و تبصرهٔ۱ آن از اول مرداد ماه سال ۱۳۵۳.

نایب رئیس کمیسیون دارائی – دکتر سعید بهادری.

رئیس- کلیات لایحه مطرح است آقای اهری بفرمائید.

اهری- بنده خواستم باستحضار نمایندگان محترم برسانم که در سطر اول بند ۹ لایحه اصلاح بعضی از مواد قانون مالیاتهای مستقیم بعد از کلمه بیش از کلمه کسب چاپ شده که کلمه یک صحیح است و در سطرچهارم و پنجم همین بند کلمه مشاغلی باید مشاغل بشود وهمچنین در سطر پنجم رقم «یکصدو چهل هزار» هم «یکصد و چهل و چهار هزار» صحیح است خواهش منکنم این اشتباهات چاپی اصلاح بشود.

رئیس- اشتباهات چاپی اصلاح می‌شود، آقای عباس میرزائی بفرمائید.

عباس میرزائی- بنده با اجازه مقام ریاست فقط دو مطلب را عرض می‌کنم یکی اینکه باید حتماً از این دولت تجلیل بکنیم که طبقه کارگر تا ۱۲۰۰ تومان در ماه و ۴۴۰۰ تومان در سال از مالیات مثل سایر طبقات معافیت پیدا کرد و از پرداخت مالیات معاف شد.(مهندس کیا – ۱۴۴۰۰ تومان) بلی جناب مهندس کیا رئیس سازمان کارگران عرض بنده را اصلاح کردند، چون لیدر فراکسیون جناب دکتر الموتی، خیلی دقت دارند که کارها خیلی منظم انجام بشود ما هم گاهی هول می‌شویم و اشتباهی رخ می‌دهد به جناب ایشان کمال احترام را داریم از مقام معظم ریاست هم از این اشتباه معذرت می‌خواهم. باید عرض کنم که در این لایحه می‌بینیم نسبت به بازنشستگان هم توجه مخصوص شده اینجا جا دارد از این دولت خدمتگزار نسبت به موضوعاتی که مربوط به طبقات کم درآمد است توجه مخصوص نشان می‌دهد حتماً سپاسگزاری کنیم و همچنین به پیشگاه شاهنشاه آریامهر سر تعظیم فرود آوریم (احسنت). ببینید خانمها و آقایان، ما کارهای خوب مملکت را در حدی که باید تبلیغات کنیم و نشان بدهیم، نمی‌دانم از گذشت است یا چیز دیگری است که کمتر آن تبلیغات لازمی که باید روی مسائل بشود، می‌شود. بنده بنظرم می‌رسد وقتی از قائم مقام وزیر دارائی و اقتصاد سؤال می‌کردم که تا چقدر این معافیتها در درآمد مملکت اثر دارد؟ گفت: در حدود ۵۰۰ میلیون تومان، و این پول از خزانه و درآمد دولت کسر می‌شود، بخاطر اینکه طبقات کم درآمد بعلت بحرانی که در اقتصاد دنیا بوجود آمده است اگر بخواهد اثری روی درآمد مردم بگذارد، اثرش خنثی بشود. وقتی یک دولتی آماده است به پیروی از رهبریهای رهبر انقلاب آنچنان وظیفه اش را انجام بدهد که ملت در رفاه زندگی بکند، سزاوار است در مجلس در این مکان مقدس، به پیشگاه شاهنشاه که در باره این ملت شریف، در باره رفاه این ملت گرامی، در باره بزرگداشت و بهتر زندگی کردن این مردم، در باره هر موضوعی هر روز گام بلندی برمیدارد باید به آستان مقدس پادشاه سرتعظیم فرود آورد و ستایش کرد (صحیح است). سزاوار است که ما در اینجا بگوئیم واقعاً این اصلاح قانون مالیات که در باره رفاه مردم به مجلس تقدیم شده کار کوچکی نیست ما یادمان می‌آید که دولتهای گذشته لایحه یک دوازدهم به مجلس میاوردند در اثر اینکه مردم علاقه به پرداخت مالیات نداشتند و همیشه دولت چرخش لنگ بود ولی حالا دولت آنقدر قدرت دارد آنقدر مردم به او معتقد هستند که می‌تواند با الهام از رهبریهای رهبر انقلاب یک چنین لوایحی را بنفع طبقه کم درآمد بیاورد بنابراین آنچه را که ما داریم از شخص پادشاه است، همه ما باید معتقد باشیم تمام موهبتهائی را که به این ملت می‌رسد همه را از ناحیه پادشاه معظم بدانیم پادشاه دانا و رهبر توانائی که همیشه در رفاه این ملت کوشا بوده و بار تمام مالیاتها را از دوش مردم برداشته است این برای چیست؟ برای این است که استیفای حقوق ملت ایران از نفت می‌شود که هم سرمایه گذاری در خارج می‌کند برای آیندگان که این سرمایه باقی و پایدار بماند و هم برای زمان حال که مردم زندگی بهتری داشته باشند (احسنت) بر خلاف آنهائی که می‌گفتند کمرتان را ببندید، کمربندها را سفت ببندید امروز می‌بینیم رهبر عالیقدر ایران، یکی از بهترین افراد جامعه بشریت، با کمال صمیمیت با کمال گشاده روئی برای تمام افراد بشر آرزوی صلح و آزادی و موفقیت و رفاه دارند مخصوصاً برای طبقات کم درآمد و بخصوص برای کارگران و کشاورزان مملکت ومن از اینجا به آستان این رهبر توانا این رهبر و این رادمرد توانا سر ستایش فرود می‌آورم و با صدای بلند می‌گویم خداوند تو را برای ملت ایران پایدار بدارد که اینگونه لوایح سودمند بوسیله دولت خدمتگزار برای رفاه ملت ایران همیشه تقدیم شود (احسنت).

رئیس- نظر دیگری در کلیات لایحه نیست؟ (اظهاری نشد) به ورود در شور ماده واحده رأی می‌گیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. در مادهٔ واحده نظری نیست؟ (اظهاری نشد) پیشنهادات قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)
ریاست محترم مجلس شورای ملی

محتراماً در مورد لایحه اصلاح بعضی از مواد قانون مالیاتهای مستقیم می‌شود در بند دو ماده واحده در سطر سوم عبارت داخل پرانتز بشرح زیر اصلاح شود:

(یا از اعتبارات شرکتهای دولتی و نیز مستخدمینی که در اجرای قانون واگذاری بیمارستانهای وزارت بهداری به شیر و خورشید سرخ ایران با سایر مؤسسات عام المنفعه منتقل شده‌اند).

رئیس فراکسیون پارلمانی حزب ایران نوین درمجلس شورای ملی- مصطفی الموتی.

رئیس- آقای دکتر الموتی بفرمائید.

دکتر الموتی- پیشنهادی که به مجلس شورای ملی از طرف فراکسیون پارلمانی حزب ایران نوین تقدیم شده نظر عدهٔ زیادی از همکاران ما بود و تقاضای عدهٔ زیادی از کارمندان دستگاههای مختلف مخصوصاً بعضی از مؤسسات مثل بانک کشاورزی و تعاون روستائی که یک ونیم درصد از سرمایه شان بنام شرکتهای تعاون وابسته بود و ممکن بود بر اساس لایحه تقدیمی دولت از این معافیت استفاده نکنند پیشنهاد اصلاحی ما به این صورت است، شرکتهائی که بیش از پنجاه و یک درصد سرمایه شان متعلق به دولت است شرکتهای دولتی تعبیر می‌شوند و همه آنها از این بابت استفاده می‌کنند و این پیشنهاد از نظر توسعه و تعمیم این مزیت برای گروه بیشتری از حقوق بگیران تقدیم شده و دولت حزبی ما هم موافقت خودش را با این پیشنهاد اعلام داشته است و به این ترتیب عده بیشتری از مردم ایران عده بیشتری از کارمندان دولت از این معافیت بهره مند می‌شوند از جمله کارمندان شهرداریها که کماکان مشمول این قانون بوده و آنها هم از معافیت برخوردار می‌شوند واستفاده خواهند کرد. بنابراین پیشنهاد را تقدیم کردیم و از ساحت مقدس مجلس شورای ملی تقاضای تصویبش را دارم چون همانطور که عرض کردم با این پیشنهاد مخصوصاً مقدار زیادی از شرکتهای دولتی که پنجاه و یک درصد سرمایه شان متعلق به دولت است و این قبیل شرکتها که در قانون محاسبات عمومی تعبیر به شرکتهای دولتی شده است از این معافیت بهره مند خواهندشد.

رئیس- نسبت به این پیشنهاد نظری نیست؟(اظهاری نشد) به این پیشنهاد رأی می‌گیریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. پیشنهاد بعدی قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)
ریاست معظم مجلس شورای ملی

محترماً پیشنهاد می‌نماید بند چهار قانون اصلاح بعضی از مواد قانون مالیاتهای مستقیم بشرح زیر اصلاح شود:

۴- تبصره زیر بعنوان تبصرهٔ ۷ بمادهٔ ۸۰ اضافه می‌گردد.

  • تبصرهٔ ۷- کلیه اشخاص حقوقی مذکور در بند (ت) این ماده مشمول پرداخت یک مالیات اضافی برای یک مرتبه بر مبنای مالیات عمل کرد سال ۵۲ و یا سال ۵۲-۵۳ به نرخ ۱۵ درصد از اصل مالیات قطعی سال مزبور اعم از مالیات شرکت و سود سهم و اندوخته و درآمد تقسیم نشده خواهند بود.

رئیس فراکسیون حزب ایران نوین در مجلس شورای ملی – مصطفی الموتی.

رئیس- نسبت به این پیشنهاد نظری نیست؟ (اظهاری نشد) باین پیشنهاد رأی می‌گیریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. در کلیات آخر لایحه نظری نیست؟ (اظهاری نشد) نسبت به مادهٔ واحده با اصلاحی که در آن بعمل آمده و کلیات آخر لایحه واحده با اصلاحی که در آن بعمل آمد و کلیات آخر لایحه رأی می‌گیریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. لایحه برای اظهار ملاحظات به مجلس سنا فرستاده می‌شود.

رئیس- جناب آقای انصاری بفرمائید.

هوشنگ انصاری (وزیرامور اقتصادی و دارائی) با اجازه مقام معظم ریاست، وظیفه خود می‌دانم که از تصویب لایحه اصلاح بعضی از مواد قانون مالیاتهای مستقیم سپاسگزاری کنم و مخصوصاً عرض تشکر کنم به ملاحظه توجه خاصی که شخص مقام ریاست و نمایندگان محترم به این لایحه مبذول فرمودند و از راهنمائی‌های همه آقایان صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم (احسنت).

- طرح و تصویب گزارش یک شوری کمیسیون بودجه راجع به ترمیم حقوق وظیفه یا مستمری وظیفه بگیران و مستمری بگیران و ارسال بمجلس سنا

۳- طرح و تصویب گزارش یک شوری کمیسیون بودجه راجع به ترمیم حقوق وظیفه یا مستمری وظیفه بگیران و مستمری بگیران و ارسال بمجلس سنا.

رئیس- گزارش یک شوری ترمیم حقوق وظیفه یا مستمری وظیفه بگیران و مستمری بگیران مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش از کمیسیون بودجه به مجلس شورای ملی

کمیسیون بودجه در جلسه روز دوشنبه ۳۱ تیرماه ۱۳۵۳ با حضور نمایندگان دولت لایحه شمارهٔ۹۵۳۴ مورخ ۱۳۵۳/۴/۲۹ راجع به ترمیم حقوق وظیفه یا مستمری وظیفه بگیران و مستمری بگیران را که در جلسه روز یکشنبه ۱۳۵۳/۴/۳۰ تقدیم و بشمارهٔ ۱۲۹۶ چاپ گردیده مورد رسیدگی قرار داد و با اصلاحاتی بشرح زیر تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون ترمیم حقوق وظیفه یا مستمری وظیفه بگیران و مستمری بگیران.

مادهٔ واحده- از اول فروردین ماه ۱۳۵۳ بحقوق وظیفه یا مستمری دریافتی اسفند ماه ۱۳۵۲ وظیفه بگیران یا مستمری بگیرانی که بموجب قوانین و مقررات خاص از اعتبار وزارتخانه یا مؤسسه دولتی مربوط حقوق وظیفه یا مستمری دریافت می‌دارند بیست درصد اضافه می‌شود. در مورد مشمولین بند ب تبصرهٔ ۸۰ قانون اصلاحی بودجه سال ۱۳۵۲ و بودجه سال ۱۳۵۳ کل کشور حکم این ماده شامل کسانی است که در اجرای تبصره مذکور کمتر از بیست درصد افزایش دریافت کرده‌اند که در اینصورت حقوق وظیفه یا مستمری آنها تا میزان ۲۰ درصد دریافتی اسفند ماه ۱۳۵۲ آنان ترمیم می‌شود.

افزایش موضوع این ماده از اعتبار وزارتخانه یا مؤسسه مربوط پرداخت خواهد شد.

مخبر کمیسیون بودجه – صدری کیوان.

گزارش از کمیسیون اموراستخدام و سازمانهای اداری بمجلس شورای ملی

کمیسیون اموراستخدام وسازمانهای ادرای در جلسه روز دوشنبه ۵۳/۴/۳۱ با حضور نمایندگان دولت لایحه راجع به ترمیم حقوق وظیفه یا مستمری وظیفه بگیران و مستمری بگیران را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون بودجه در اینمورد را تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبرکمیسیون اموراستخدام و سازمانهای اداری- رضا پیرزاده.

رئیس- کلیات لایحه مطرح است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به ورود در شور مادهٔ واحده رأی می‌گیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. در مادهٔ واحده نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به مادهٔ واحده و کلیات آخر لایحه رأی می‌گیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. لایحه برای اظهار ملاحظات به مجلس سنا فرستاده می‌شود.

- طرح و تصویب گزارش یک شوری کمیسیون بودجه راجع به لغو تبصره ۷۰ قانون بودجه سال ۱۳۴۲ کل کشور و تبصر مادهٔ ۷۴ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی وارسال بمجلس سنا

۴- طرح و تصویب گزارش یک شوری کمیسیون بودجه راجع به لغو تبصره ۷۰ قانون بودجه سال ۱۳۴۲ کل کشور و تبصر مادهٔ ۷۴ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی وارسال بمجلس سنا.

رئیس- گزارش یک شوری لغو تبصره ۷۰ قانون بودجه سال ۱۳۴۲ کل کشور و تبصره‌۷۴ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش از کمیسیون بودجه بمجلس شورای ملی

کمیسیون بودجه در جلسه روز دوشنبه۳۱ تیرماه ۱۳۵۳ با حضور نمایندگان دولت لایحه شماره ۹۵۳۲ مورخ ۱۳۵۳/۴/۲۹ راجع به لغو تبصره ۷۰ قانون بودجه سال ۱۳۴۲ کل کشور را که در جلسه روز یکشنبه ۱۳۵۲/۴/۳۰ تقدیم و بشماره ۱۲۹۷ چاپ گردیده مورد رسیدگی قرار داد و با اصلاحاتی بشرح زیر تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون لغو تبصرهٔ ۷۰ قانون بودجه سال ۱۳۴۲ کل کشور و تبصره ماده ۷۴ قانون استخدامی نیروهای مسلح شاهنشاهی.

مادهٔ واحده- از تاریخ اول شهریورماه ۱۳۵۳ تبصرهٔ ۷۰ قانون بودجه سال ۱۳۴۲ کل کشور و تبصره مادهٔ ۷۴ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی لغو می‌شود و عبارت «و تبصرهٔ ۷۰ قانون بودجه سال ۱۳۴۲ کل کشور» در مادهٔ ۱۰۰ قانون استخدام کشوری حذف می‌گردد.

وجوهی که در اجرای تبصره‌های مذکور تا آخر مرداد ماه ۱۳۵۳ تعیین و تقسیط شده یا بشود فقط از بابت اقساط متعلق تا تاریخ مزبور از حقوق بازنشستگی یا حقوق وظیفه مشمولین تبصره‌های فوق الذکر برداشت خواهد شد و وجوهی که از این بابت وصول شده یا بشود قابل استرداد نخواهد بود.

مخبر کمیسیون بودجه- صدری کیوان.

گزارش از کمیسیون اموراستخدام و سازمانهای اداری بمجلس شورای ملی

کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری در جلسه روز دوشنبه ۱۳۵۳/۴/۳۱ با حضور نمایندگان دولت لایحه راجع به لغو تبصره ۷۰ قانون بودجه سال ۱۳۴۲ کل کشور را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون بودجه را در اینمورد تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبرکمیسیون اموراستخدام وسازمانهای اداری- رضاپیرزاده.

رئیس- کلیات لایحه مطرح است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به ورود در شور ماده واحده رأی می‌گیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. در ماده واحده نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به ماده واحده و کلیات آخر لایحه رأی می‌گیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. لاحیه برای اظهار ملاحظات به مجلس سنا فرستاده می‌شود.

- طرح و تصویب گزارش یک فوریتی کمیسیون دارائی راجع به اصلاح جدول منضم به قانون امور گمرکی مصوب سی ام خرداد ماه ۱۳۵۰ و ارسال به مجلس سنا

۵- طرح و تصویب گزارش یک فوریتی کمیسیون دارائی راجع به اصلاح جدول منضم به قانون امور گمرکی مصوب سی ام خرداد ماه ۱۳۵۰ و ارسال به مجلس سنا.

رئیس- گزارش یک فوریتی اصلاح جدول منضم به قانون امور گمرکی مصوب سی ام خرداد ماه ۱۳۵۰ مطرح است قرائت می‌شود

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش از کمیسیون دارائی به مجلس شورای ملی

کمیسیون دارائی در جلسه روز سه شنبه اول امرداد ماه ۱۳۵۳ با حضور آقایان دکتر یزدان پناه وزیر مشاور وعلی اصغر طباطبائی معاون وزارت اموراقتصادی و دارائی لایحه اصلاح جدول منظم به قانون امور گمرکی را که در جلسه روز یکشنبه ۱۳۵۳/۴/۳۰ تقدیم و فوریت آن در همان جلسه تصویب گردیده و بشماره‌۱۲۹۹ چاپ شده است مورد رسیدگی قرار داد و با اصلاحاتی بشرح زیر تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون اصلاح جدول منضم به قانون امور گمرکی مصوب سی ام خرداد ماه ۱۳۵۰

مادهٔ واحده- از تاریخ بیست و نهم تیرماه ۱۳۵۳ جدول منظم به قانون امور گمرکی مصوب سی ام خرداد ماه ۱۳۵۰ طبق فهرست ضمیمه این قانون اصلاح می‌گردد.

Page 8 – 11 missing

شماره اصلی تقسیم بندی فرعی و شرح کالا در نرخ حداقل حقوق گمرکی

تعرفه مواردیکه تغییر کرده است واحد مبلغ

ب- ۱۰درصد

از ۵۳/۰۵ ب- بخشوده

از ۵۶/۰۱ الف-

۱- آکریلیک ۱۰درصد

۲- سایر ۱۵درصد کیلو ۱۰ریال

ب:

۱- ویسکوزیون ۱۰درصد

۲- سایر ۱۵درصد کیلو ۱۰ریال

۵۶/۰۲ الف- ۱۰درصد

ب- ۱۰درصد

نایب رئیس کمیسیون دارائی- دکتر سعید بهادری.

رئیس- کلیات لایحه مطرح است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به ورود در شور ماده واحده رأی می‌گیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد در ماده واحده نظری نیست؟ (اظهار نشد) به مادهٔ واحده وکلیات آخر لایحه رأی می‌گیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد لایحه برای اظهار ملاحظات به مجلس سنا فرستاده می‌شود.

- طرح و تصویب گزارش یک فوریتی کمیسیون اموراستخدام و سازمانهای اداری راجع به تأسیس صندوق حمایت مصرف کننده وارسال به مجلس سنا

۶- طرح و تصویب گزارش یک فوریتی کمیسیون اموراستخدام و سازمانهای اداری راجع به تأسیس صندوق حمایت مصرف کننده وارسال به مجلس سنا.

رئیس- گزارش یک فوریتی تأسیس صندوق حمایت مصرف کننده مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش از کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری بمجلس شورای ملی

کمیسیون اموراستخدام و سازمانهای اداری در جلسه روز سه شنبه اول مرداد ماه ۱۳۵۳ با حضور آقای دکتر یزدان پناه وزیر مشاور لایحه شمارهٔ ۹۹۲۲ مورخ ۱۳۵۳/۵/۱ دولت راجع به تأسیس صندوق حمایت مصرف کننده را که درجلسه روز سه شنبه ۱۳۵۳/۵/۱ تقدیم و فوریت آن در همان جلسه تصویب گردیده و بشمارهٔ ۱۲۱۱ چاپ گردیده مورد رسیدگی قرار داد و بشرح زیر تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بشرح زیر بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون تأسیس صندوق حمایت مصرف کننده

مادهٔ ۱- بمنظور ایجاد شرایط لازم برای مصونیت مصرف کنندگان از نوسانات قیمتها و تغییر هزینه‌های تولید در بازارهای خارجی و داخلی و همچنین حمایت معقول تولید کننده، صندوقی بنام صندوق حمایت مصرف کننده تشکیل می‌شود.

مادهٔ ۲- کالاهای مشمول این قانون بنا به پیشنهاد مشترک وزارت بازرگانی و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و وزارت صنایع و معادن و تصویب هیئت وزیران تعیین واعلام خواهد شد.

مادهٔ ۳- وزارت بازرگانی در هر مورد بهای فروش کالاهای مشمول این قانون را برای مصرف کننده تعیین و پس از تصویب هیئت وزیران برای اطلاع عامه آگهی و بصندوق ابلاغ خواهد کرد و صندوق تفاوت بین قیمتهای اعلام شده برای مصرف کننده و نرخهای مصوب مرکز بررسی قیمتها را حسب مورد از تولیدکنندگان داخلی و یا واردکنندگان آن کالاها دریافت و یا بآنان پرداخت خواهدکرد.

مادهٔ ۴- ارکان صندوق بشرح زیر است:

شورایعالی - مدیرعامل

مادهٔ ۵- شورایعالی مرکب از:

۱) وزیر بازرگانی یا معاون او که سمت ریاست شورا را عهده دار خواهد بود،
۲) معاون وزارت اموراقتصادی ودارائی،
۳) معاون وزارت صنایع و معادن،
۴) معاون وزارت کشاورزی و منابع طبیعی،
۵) معاون وزارت تعاون وامور روستاها،
۶) معاون سازمان برنامه و بودجه.

وظائف و اختیارات شورایعالی در آئین نامه اجرائی این قانون تعیین خواهد شد.

مادهٔ ۶- مدیرعامل صندوق بانتخاب وزیربازرگانی تعیین ومنصوب خواهد شد.

مادهٔ ۷- مابه التفاوت دریافتها وپرداختهای صندوق حسب مورد به حساب درآمد عمومی منتقل یا از محل اعتباری که همه ساله بعنوان کمک در بودجه کل کشور منظور می‌شود بصندوق پرداخت خواهد شد.

مادهٔ ۸- صندوق می‌تواند با تصویب شورایعالی صندوق از بانکها ومؤسسات اعتباری داخلی وام دریافت کند.

مادهٔ ۹- آئیننامه اجرائی صندوق بنا به پیشنهاد وزارت بازرگانی بتصویب هیئت وزیران خواهدرسید.

مخبرکمیسیون اموراستخدام وسازمانهای اداری – رضا پیرزاده.

گزارش از کمیسیون دارائی بمجلس شورای ملی

کمیسیون دارائی در جلسه روز سه شنبه اول مرداد ماه ۱۳۵۳ با حضور آقای دکتر یزدان پناه وزیر مشاور لایحه دولت راجع به تأسیس صندوق حمایت مصرف کننده را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون امور استخدام وسازمانهای اداری را تأیید وتصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

نایب رئیس کمیسیون دارائی- دکتر سعید بهادری.

گزارش کمیسیون اقتصاد به مجلس شورای ملی

کمیسیون اقتصاد در جلسه روز چهارشنبه ۲ مرداد ماه ۱۳۵۳ با حضور نمایندگان دولت لایحه راجع به تأسیس صندوق حمایت مصرف کننده را مورد رسیدگی قرار داد و گزارش کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری در اینمورد را تأیید وتصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبرکمیسیون اقتصاد- محمدابراهیم نیکپور.

رئیس—کلیات لایحه مطرح است، نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به ورود در شور مواد رأی می‌گیریم خانمهاو آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثربرخاستند) تصویب شد. مادهٔ اول قرائت می‌شود

(بشرح زیر خوانده شد)

مادهٔ ۱- بمنظور ایجاد شرایط لازم برای مصونیت مصرف کنندگان از نوسانات قیمتها و تغییر هزینه‌های تولید در بازارهای خارجی و داخلی و همچنین حمایت معقول تولید کنند، صندوقی بنام صندوق حمایت مصرف کننده تشکیل می‌شود.

رئیس- در مادهٔ اول نظری نیست؟ (اظهاری نشد) رأی می‌گیریم به مادهٔ اول خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. مادهٔ دوم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

مادهٔ ۲- کالاهای مشمول این قانون بنا به پیشنهاد مشترک وزارت بازرگانی و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و وزارت صنایع و معادن و تصویب هیئت وزیران تعیین واعلام خواهد شد.

رئیس- در مادهٔ دوم نظری نیست؟ (اظهاری نشد) رأی می‌گیریم به مادهٔ دوم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. مادهٔ سوم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

مادهٔ ۳- وزارت بازرگانی در هرمورد بهای فروش کالاهای مشمول این قانون را برای مصرف کننده تعیین و پس از تصویب هیئت وزیران برای اطلاع عامه آگهی و بصندوق ابلاغ خواهد کرد و صندوق تفاوت بین قیمتهای اعلام شده برای مصرف کننده و نرخهای مصوب مرکز بررسی قیمتها را حسب مورد از تولیدکنندگان داخلی و یا واردکنندگان آن کالاها دریافت و یا بآنان پرداخت خواهدکرد.

رئیس- درمادهٔ۳ نظری نیست؟(اظهاری نشد) رأی می‌گیریم بمادهٔ۳ خانمهاوآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثربرخاستند) تصویب شد. مادهٔ چهارم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

مادهٔ ۴- ارکان صندوق بشرح زیر است:

شورایعالی - مدیرعامل

رئیس- درمادهٔ۴نظری نیست؟(اظهاری نشد) رأی می‌گیریم بمادهٔ۴ خانمهاوآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثربرخاستند) تصویب شد. مادهٔ ۵قرائت می‌شود

(بشرح زیر خوانده شد)

مادهٔ ۵- شورایعالی مرکب از:

۱)وزیر بازرگانی یا معاون او که سمت ریاست شورا را عهده دار خواهد بود،
۲)معاون وزارت اموراقتصادی ودارائی،
۳)معاون وزارت صنایع و معادن
۴)معاون وزارت کشاورزی و منابع طبیعی،
۵)معاون وزارت تعاون وامور روستاها،
۶)معاون سازمان برنامه و بودجه.

وظائف و اختیارات شورایعالی در آئین نامه اجرائی این قانون تعیین خواهد شد.

رئیس- درمادهٔ۵ نظری نیست؟(اظهاری نشد) رأی می‌گیریم بمادهٔ۵ خانمهاوآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثربرخاستند) تصویب شد. مادهٔ۶ قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

مادهٔ ۶- مدیرعامل صندوق بانتخاب وزیربازرگانی تعیین ومنصوب خواهد شد.

رئیس- درمادهٔ۶ نظری نیست؟(اظهاری نشد) رأی می‌گیریم بمادهٔ۶ خانمهاوآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثربرخاستند) تصویب شد. مادهٔ ۷ قرائت می‌شود

(بشرح زیر خوانده شد)

مادهٔ ۷- مابه التفاوت دریافتها وپرداختهای صندوق حسب مورد به حساب درآمد عمومی منتقل یا از محل اعتباری که همه ساله بعنوان کمک در بودجه کل کشور منظور می‌شود بصندوق پرداخت خواهد شد.

رئیس- درمادهٔ۷ نظری نیست؟(اظهاری نشد) رأی می‌گیریم بمادهٔ۷ خانمهاوآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثربرخاستند) تصویب شد. مادهٔ۸ قرائت می‌شود

(بشرح زیر خوانده شد)

مادهٔ ۸- صندوق می‌تواند با تصویب شورایعالی صندوق از بانکها ومؤسسات اعتباری داخلی وام دریافت کند.

رئیس- درمادهٔ۸ نظری نیست؟(اظهاری نشد) رأی می‌گیریم بمادهٔ۸ خانمهاوآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثربرخاستند) تصویب شد. مادهٔ۹ قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

مادهٔ ۹- آئیننامه اجرائی صندوق بنا به پیشنهاد وزارت بازرگانی بتصویب هیئت وزیران خواهدرسید.

رئیس- در مادهٔ ۹ نظری نیست؟ (اظهاری نشد) رأی می‌گیریم بمادهٔ ۹ خانمهاو آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. در کلیات آخر لایحه نظری نیست؟ (اظهاری نشد) نسبت به مجموع مواد وکلیات آخر لایحه رأی می‌گیریم خانمهاو آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثربرخاستند) تصویب شد. لایحه برای تصویب مجلس سنا فرستاده می‌شود. آقای دکتر مهدوی بفرمائید.

دکتر فریدون مهدوی (وزیر بازرگانی) – با کسب اجازه از مقام ریاست وظیفه خود می‌دانم از نمایندگان محترم برای تصویب لایحه تشکر کنم امیدوارم که با تأسیس این صندوق و سیاستهای آغاز شده بتوانیم در آینده توفیق بیشتری در جهت حفظ حقوق مصرف کننده بدست آوریم (احسنت).

- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری راجع به اصلاح تبصرهٔ ۲ مادهٔ یک قانون حمایت کارمندان در برابر اثرات ناشی از پیری وازکارافتادگی و فوت وارسال بمجلس سنا

۷- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری راجع به اصلاح تبصرهٔ ۲ مادهٔ یک قانون حمایت کارمندان در برابر اثرات ناشی از پیری وازکارافتادگی و فوت وارسال بمجلس سنا.

رئیس- گزارش شور دوم اصلاح تبصرهٔ ۲ مادهٔ یک قانون حمایت کارمندان در برابر اثرات ناشی از پیری وازکارافتادگی و فوت مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور دوم از کمیسیون اموراستخدام و سازمانهای اداری بمجلس شورای ملی

کمیسیون اموراستخدام و سازمانهای اداری در جلسه ۳۱ تیرماه ۱۳۵۳ با حضور آقای دکتر مهدوی معاون وزارت کار و امور اجتماعی لایحه شمارهٔ ۸۳۴۶ مورخ ۵۳/۴/۱۵ دولت راجع به اصلاح تبصرهٔ ۲ مادهٔ یک قانون حمایت کارمندان در برابر اثرات ناشی از پیری و ازکارافتادگی و فوت را که گزارش شور اول آن بشمارهٔ ۱۲۸۳ چاپ گردیده است مورد رسیدگی قرار داد و گزارش شور اول را تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون اصلاح تبصرهٔ ۲ مادهٔ یک قانون حمایت کارمندان در برابر اثرات ناشی از پیری و ازکارافتادگی و فوت

مادهٔ واحده- عبارت زیر به قسمت آخر تبصرهٔ ۲ مادهٔ یک قانون حمایت کارمندان در برابر اثرات ناشی از پیری وازکارافتادگی و فوت اضافه می‌شود:

  • «هیئت وزیران می‌تواند کارمندان مؤسسات آموزشی را که از این نظر دارای مقررات خاصی هستند از شمول مقررات این قانون مستثنی نماید».

مخبرکمیسیون اموراستخدام وسازمانهای اداری – رضا پیر زاده.

گزارش شور دوم از کمیسیون کار و اموراجتماعی بمجلس شورای ملی

کمیسیون کار و امور اجتماعی در جلسه اول مرداد ماه ۱۳۵۳ با حضور آقای دکتر مهدوی معاون وزارت کار و امور اجتماعی لایحه دولت راجع به اصلاح تبصرهٔ ۲ مادهٔ یک قانون حمایت کارمندان در برابر اثرات ناشی از پیری و از کار افتادگی و فوت را برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد وتصویب کرد.

اینک گزارش آنرا در تأیید گزارش کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبرکمیسیون کارواموراجتماعی- علی اصغر قدردان.

رئیس- مادهٔ واحده مطرح است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) در کلیات آخر لایحه نظری نیست؟ (اظهاری نشد) بمادهٔ واحده و کلیات آخر لایحه رأی می‌گیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصوب شد. لایحه برای تصویب مجلس سنا فرستاده می‌شود.

- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری راجع به برقراری حقوق بازنشستگی کارمندان رسمی ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری کشور وسیله صندوق بازنشستگی بانک سپه و تعمیم مقررات قانون راجع به بیمه افراد کادر ثابت ارتش و ژاندارمری در مقابل حوادث وارسال به مجلس سنا

۸- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری راجع به برقراری حقوق بازنشستگی کارمندان رسمی ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری کشور وسیله صندوق بازنشستگی بانک سپه و تعمیم مقررات قانون راجع به بیمه افراد کادر ثابت ارتش و ژاندارمری در مقابل حوادث وارسال به مجلس سنا.

رئیس- گزارش شور دوم برقراری حقوق بازنشستگی کارمندان رسمی ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری کشور وسیله صندوق بازنشستگی بانک سپه و تعمیم مقررات قانون راجع به بیمه افراد کادر ثابت ارتش و ژاندارمری در مقابل حوادث مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور دوم از کمیسیون امور استخدام وسازمانهای اداری بمجلس شورای ملی

کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری در جلسه روز دوشنبه ۱۳۵۳/۴/۳۱ با حضور تیمسار سپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ لایحه شمارهٔ ۷۳۳۵۲ مورخ ۱۳۵۲/۱۲/۴ دولت راجع به برقراری حقوق بازنشستگی کارمندان رسمی ارتش شاهنشاهی وسیله صندوق بازنشستگی بانک سپه و تعمیم مقررات قانون راجع به بیمه افراد کادر ثابت ارتش و ژاندارمری در مقابل حوادث را که گزارش شور اول آن بشمارهٔ ۱۲۸۹ چاپ گردیده است با توجه به پیشنهاد رسیده برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد و با اصلاحاتی تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بشرح زیر بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون برقراری حقوق بازنشستگی کارمندان رسمی ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری کشور وسیله صندوق بازنشستگی بانک سپه و تعمیم مقررات قانون راجع به بیمه افراد کادر ثابت ارتش و ژاندارمری در مقابل حوادث

مادهٔ واحده –

الف- از اول سال ۱۳۵۳ وجوه مذکور در مواد ۷۱و۷۲و۷۳ قانون استخدام کشوری مربوط به کارمندان رسمی غیر نظامی ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری کشور به صندوقهای بازنشستگی ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری کشور در بانک سپه واریز می‌گردد و وجوهی که قبل از سال ۱۳۵۳ از این بابت بحساب صندوق بازنشستگی کشوری منظور شده است عیناً بصندوقهای بازنشستگی ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری کشور در بانک سپه واریز خواهد شد. برقراری حقوق بازنشستگی و وظیفه و مستمری در مورد کارمندان رسمی غیرنظامی ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری کشور بعهدهٔ ادارات بازنشستگی و بیمه ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری خواهد بود که بر اساس قانون استخدام کشوری و با رعایت مادهٔ ۱۳ قانون حقوق و مزایای پرسنل نیروهای مسلح شاهنشاهی مصوب ۲۹ فروردین ماه ۱۳۵۳ عمل نماید.
ب- کارمندان غیرنظامی رسمی ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری کشور مشمول مقررات قانون راجع به بیمه افراد کادر ثابت ارتش و ژاندارمری در مقابل حوادث ناشیه که بمناسبت انجام وظیفه رخ می‌دهد (مصوب آبانماه ۱۳۳۵) و آئین نامهٔ اجرائی مربوط خواهند بود.

مخبرکمیسیون اموراستخدام وسازمانهای اداری- رضا پیرزاده.

گزارش شور دوم از کمیسیون نظام بمجلس شورای ملی

کمیسیون نظام در جلسه اول مرداد ماه ۱۳۵۳ با حضور تیمسار سپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ لایحه مربوط به برقراری حقوق بازنشستگی کارمندان رسمی ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری کشور وسیلهٔ صندوق بازنشستگی بانک سپه و تعمیم مقررات قانون راجع به بیمه افراد کادر ثابت ارتش و ژاندارمری در مقابل حوادث را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری را تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبرکمیسیون نظام – روح الله جعفری.

گزارش شور دوم از کمیسیون دارائی بمجلس شورای ملی

کمیسون دارائی در جلسه ۲۵ تیرماه ۱۳۵۳ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به برقراری حقوق بازنشستگی کارمندان رسمی ارتش شاهنشاهی و ژاندارمری کشور وسیلهٔ صندوق بازنشستگی بانک سپه و تعمیم مقررات قانون راجع به بیمه افراد کادر ثابت ارتش و ژاندارمری در مقابل حوادث را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری را تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبرکمیسیون دارائی- امان الله ریگی.

رئیس- مادهٔ واحده مطرح است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) در کلیات آخر لایحه نظری نیست؟ (اظهاری نشد) بمادهٔ واحده و کلیات آخر لایحه رأی می‌گیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. لایحه برای تصویب مجلس سنا فرستاده می‌شود.

- تعیین موقع و قرائت دستور جلسه آینده – ختم جلسه

۹- تعیین موقع و قرائت دستور جلسه آینده – ختم جلسه.

رئیس- دستور جلسه آینده قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)
دستور جلسه ۱۸۴ روز سه شنبه ۱۳۵۳/۵/۸
۱- گزارش یک فوریتی اصلاح قانون تأسیس وزارت علوم وآموزش عالی. شماره ترتیب چاپ ۱۳۱۷.
۲- گزارش یک فوریتی اصلاح پاره‌ای از مواد قانون هیئتهای امنای مؤسسات عالی علمی دولتی. شماره ترتیب چاپ ۱۳۱۶.
۳- گزارش یک فوریتی الحاق یک تبصره به قانون تشدید مجازات کبوتر پرانی. شماره ترتیب چاپ ۱۳۱۸.
۴- گزارش کمیسیون دارائی راجع به نفت. شماره ترتیب چاپ ۱۳۱۰.

رئیس- با اجازه خانمها وآقایان این جلسه راختم می‌کنیم جلسه آینده ساع ۹ صبح روز سه شنبه (پس فردا) خواهد بود.

(ساعت نه و چهل و پنج دقیقه جلسه ختم شد).

رئیس مجلس شورای ملی- عبدالله ریاضی.