مذاکرات مجلس شورای ملی ۳۱ تیر ۱۳۱۳ نشست ۹۴

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری نهم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری نهم

قوانین بنیان ایران نوین مصوب مجلس شورای ملی
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری نهم
مذاکرات مجلس شورای ملی ۳۱ تیر ۱۳۱۳ نشست ۹۴

دوره نهم تقنینیه

مذاکرات مجلس شورای ملی ۳۱ تیر ۱۳۱۳ نشست ۹۴

مشروح مذاکرات مجلس شورای ملی، دوره ‏۹

جلسه: ۹۴

صورت مشروح مجلس روز یکشنبه ۳۱ تیرماه ۱۳۱۳ (۹ ربیع‌الثانی ۱۳۵۳)

فهرست مذاکرات:

۱ـ تصویب صورت مجلس‏

۲ـ اظهار تأسف از فقدان مرحوم دولتشاهی وزیر پست و تلگراف‏

۳ـ شور و تصویب لایحه کنترات دکتر اشترنک

۴ـ تصویب لایحه استخدام ویلهم مایر

۵ـ تقدیم یک فقره لایحه از طرف وزارت مالیه

۶ـ تصویب لایحه استخدام معلم نجاری مدرسه صنعتی فارس

۷ـ تقدیم یک فقره لایحه از طرف آقای رئیس اداره فلاحت و صناعت

۸ ـ موقع و دستور جلسه بعد ـ ختم جلسه‏

(مجلس یک ساعت و سه ربع قبل از ظهر به ریاست آقای دادگر تشکیل گردید).

صورت مجلس روز یکشنبه ۲۴ تیر ماه را آقای موید احمدی (منشی) قرائت نمودند.

اسامی غائبین جلسه گذشته که ضمن صورت مجلس خوانده شد:

غائبین بی اجازه - آقایان: ملک مدنی - دکتر احتشام - نمازی - محلوجی - کازرونیان - اعظم زنگنه - مسعود ثابتی - اقبال - یونس آقا وهاب زاده - وکیلی - گرگانی - چایچی - کورس - همراز - معدل.

دیر آمدگان بی اجازه - آقایان: اسدی - بیات - دکتر ادهم - شریعت زاده - دکتر بهرامی.

- تصویب صورت مجلس

۱- تصویب صورت مجلس

رئیس-در صورت مجلس نظری نیست؟

(خیر)

صورت مجلس تصویب شد.

- اظهار تأسف از فقدان مرحوم دولتشاهی وزیر پست و تلگراف

۲- اظهار تأسف از فقدان مرحوم دولتشاهی وزیر پست و تلگراف

رئیس-در جلسه قبل بادوست قدیمی خودمان مشغول مباحثه و مبادله نظر بودیم و یک مر نجیب و آزموده پشت منبر خطابه از لایحه خودش مدافعه می‌کرد و با ما همکاری می‌نمود – امروز آن شخصی دیگر وجود ندارد. و با هویت پیوسته- بقدری نام ایشان مبادر بذهن است که اگر اسم هم نبرم همه آقایان بالبداهه خواهید یا فت که این فقید شریف آقای محمد علی میرزای دولتشاهی است

(خداوند رحمتش کند)

این مرد لالیق و صمیمی در دوره‌های ۵-۶-۷-۸ نماینده و در (دوره کنونی) بالقوه وکیل بود. بقدری مکارم اخلاقی و حسن رفتار از این همکار محترم دیده‌ایم که شماره آنها زمانی بیش از این لازم دارد

(صحیح است)

رفقای ما طوری از این اتفاق افسرده و ملولند که جرگه امروز ما جرگه حزن و اندوه و کانون غم و الم است

(صحیح است)

چون فقید مرحوم سالیان دراز از همکاران ما بودند و در مجلس حاضر هم بالقوه وکیل است نهایت اعتبار نامه ایشان بواسطه تصدی شغل وزارت به مجلس نیامده وتصویب نشده بود-قسمتی از رفقا انتظار داشتند جلسه ختم و باحترام نمایندگان ایشان امروز تعطیل شود به آقایان گفتم: بهترین ترتیب و نیکوترین رویه احترام هر شخصی آن است که اقدام احترام آمیز با سلیقه و رویه او متناسب باشد. مرحوم دولتشاهی خدمت ووظیفه را تکریم می‌کرد و کار کردن را برای مملکت دوست می‌داشت این است که برای تطبیق با این سلیقه استجازه می‌کنم جلسه را یک ربع ساعت باحترام ایشان تعطیل کنیم و بعد بکارهای جاری بپردازیم

(بسیار خوب)


(در این موقع جلسه تعطیل و پس از ربع ساعت مجدداً تشکیل گردید)

- شور و تصویب لایحه کنترات دکتر اشترنگ

۳- شور و تصویب لایحه کنترات دکتر اشترنگ

رئیس-خبر از کمیسیون معارف راجع به تجدید کنترات دکتر اشترنگ:

کمیسیون معارف در جلسه ۲۴ تیرماه ۱۳۱۳ باحضور آقای کفیل وزارت معارف لایحه ۴۰۸۰/۱۱۵۰۴ دولت راجع به تجدید استخدام دکتر هانری اشترنگ آلمانی مدیر و هنر آموز هنرستانی دولتی را مطرح نموده و با استخدام مشارالیه موافقت حاصل شد و اینک خبر آنرا با اصلاحی که در ماده اول آن بر طبق خبر کمیسیون بودجه بعمل آمده برای تصویب مجلس مقدس تقدیم می‌نماید

رئیس-خبر کمیسیون امور خارجه در اینخصوص:

کمیسیون امور خارجه با حضور آقای کفیل وزارت معارف در جلسه ۲۴ تیرماه ۱۳۱۳ لایحه ۱۱۵۰۴ دولت راجع به تجدید کنترات دکترهانری اشترنک تبعه دولت آلمان را برای مدیریت و هنر آموزی هنرستان دولتی مورد شور قرار داده واز نقطه نظر ملیت با استخدام مشارالیه موافقت حاصل شد و اینک خبر آنرا تقدیم می‌دارد.

رئیس-خبر کمیسیون بودجه:

خبر کمیسیون

لایحه نمره ۱۱۵۰۴-۴۰۸۰ وزارت معارف راجع به تمدید کنترات آقای دکتر هانری اشترونگ آلمانی مدیر و هنرآموز هنرستان دولتی برای مدت سه سال در کمیسیون بودجه مطرح و بالاخره ماده اول بشرح ذیل اصلاح و بقیه مواد عیناُ مطابق لایحه پیشنهادی تصویب گردید

ماده اول- وزارتمعارف مجاز است کنترات آقای دکتر هانری اشترونگ آلمانی مدیر و هنر آموز هنرستان دولتی را برای مدت سه سال دیگر از تاریخ اول فروردین ۱۳۱۳ تجدید و تمدید نماید و نیز دروس شیمی دانشکده طب و دواسازی در هفته هشت ساعت بعهده مشارالیه واگذار خواهد بود.

رئیس-ماده اول بوضعی است که در کمیسیون بودجه اصلاح شده از ماده دوم آنطوری است که قرائت می‌شود

(مواد دوم و سوم و چهارم و پنجم بشرح آتی قرائت شد)

ماده دوم- حقوق آقای دکتر هانری اشترونگ بابت مدیری و هنرآموزی هنرستان دولتی در سال مبلغ چهل و هشت هزار ریال (۴۸۰۰۰) ریال و بابت تدریس در دانشکده طب و دواسازی شش هزار ریال خواهد بود که باقساط ماهیانه بمشارالیه تادیه خواهد شد.

ماده سوم- در انقضاء مدت قرار داد چنانچه کنترات آقای دکتر هانری اشترونگ تجدید نشود. مبلغ شصت پهلوی بعنوان مخارج معاودت بمشارالیه کارسازی خواهد شد.

ماده چهارم- وزارت معارف و آقای دکتر هانری اشترونگ می‌توانند با اخطار قبلی سه ماه در آخرسال تحصیلی هر سال کنترات را لغو نمایند در صورتیکه این عمل از طرف وزارت معارف بوشد مخارج معاودت پرداخت خواهد شد.

ماده پنجم- وزارت معارف مجاز است سایر شرایط استخدام آقای دکتر هانری اشترونگ مدیر و هنرآموز هنرستان دولتی را مطابق قانون استخدام اتباع خارجه مصوب ۲۳ عقرب ۱۳۰۱ تعیین و قرار داد مشارالیه را امضاء نماید.

رئیس-مذاکره در کلیات است. آقای ملک زاده

دکتر ملک زاده-آقایانیکه در نمایشگاه مدرسه صنعتی اسمال تشریف برده‌اند به عقیده بنده درک فرمودند که در چندین شعبه صنایع این مدرسه پیشرفت‌های خیلی خوبی بعمل آمده یکی شعبه آهنگری است که حقیقتاُ آهنگری جدید را در این مملکت فاقد هستیم و فوق العاده به آن محتاجیم. یکی شعبه شیمی و یکی نجاری است. چون بعقیده بنده این موسسه که تاسیس شده یکی از موسسات فوق العاده نافعی برای پیشرفت صنایع جدیده است و اگر آقایان در نظر داشته باشند در موقعی که این موسسه تاسیس شد و قانونش از مجلس گذشت اینطور تصمیم گرفته شد که در تمام ایالات ولایات مهم شعبه اش برقرار شود. و توسعه پیدا کند اگر بنا شود که شعبه این موسسه خیلی محدود باشد به عقیده بنده نتیجه مطلوبه بدست نمی‌آید واقعاُ چقدر جای تاسف است که در یک مملکتی گفته شود که درسال ما چقدر مجبوریم پول به خارجه بدهیم که میخ مفتولی بیاوریم و همینطور بسیاری از احتیاجات کوچک دیگر است در صورتیکه این موسسه توسعه پیدا کند به عقیده بنده آن احتیاجات بطور اکمل رفع می‌شود. صراحتاُ راجع بکرمان از طرف وزارت معارف وعده داده شده بود که این موسسه در آنجا هم تاسیس شود مخصوصاُ حالا در نتیجه بحران اقتصادی از صنایع آنجا خیلی کاسته شده است. بنده می‌خواستم تقاضا کنم که وزارت معارف وعده را که فرموده‌اند عمل بفرمایند و وفا کنند.

کفیل وزارت معارف-تأسیس مدارس صنعتی با فوائد بسیاری که متضمن است یک چیزی است که قابل بحث در از خارج کمتر خواهد شد و جوانان مملکت هم بزندگانی استقلالی و سعی و عمل بیشتر عادت خواهند کرد نه تنها در کرمان بلکه در کلیه شهرهای ایران بایستی این نوع مدارس تأسیس بشود ودر نقشه وزارتمعارف هم بوده است که این نوع مدارس راتأسیس کند کمااینکه در شیراز و در تبریز هم شروع شده است امیدوار هستیم انشاء با وسعتی که در بودجه وزارتمعارف در سنوات آتیه خواهد شد نیت آقای دکتر ملک زاده هم عملی بشود.

رئیس-آقای روحی.

روحی-بنده خواستم اینجا رفع یک سوء تفاهمی شده باشد و آن این است که در کرمان از سه سال پیش یک مدرسه چهار کلاسه صنتعی که امروزه هنرستان نامیده می‌شود هست و این مدرسه با زحماتی که حقیقه وزارت معارف کشیده است تأسیس شده است و البته ضرورت هم داشته است برای اینکه کرمان یک شهر صنعتی است و در آنجا بیشتر از جاهای دیگر می‌توانند استفاده کنند زیرا اهالی آنجا روحاُ صنعتگر و اهل ذوق و سلیقه‌اند منتهی این مدرسه بعقیده بنده یک نواقصی دارد که باید جلب نظر آقای کفیل محترم وزارت معارف را بکنم که هر چه زودتر رفع نواقص آنجا را بکنند و بلکه بتوانند یکی دو کلاس هم بر آنجا اضافه کنند و چون نوید این کار را داده‌اند بنده خواستم عرض کنم که آنمدرسه موجود هست بلکه سعی بکنند که یک معلم خارجی هم از نظر تکمیل صنعت در آنجا بگذارند بکله کرمانهم بتواند در این موقع استفاده کند. بنده نمی‌خواهم عرض کنم مدرسه شیراز البته شیراز و اصفهانهم می‌خواهد زیرا از شهرهای صنعتی هستند ولی مقصود بنده این است که مدرسه کرمانرا هم تکمیل کنند که در اول افتتاح مدارس و اول دوره تحصیلی رفع نواقص آنرا بکنند و مخارج زیاد هم نمی‌خواهد زیرا بنیان آن هست و مقصود بنده یادآوری بود.

مخبر-(آقای دکتر طاهری)- در شهر کرمان یکی از اشخاص خیر آنجا که حسن تصادف نام فامیلش هم صنعتی بوده یک موقوفه را تهیه کرده که یک مدرسه دائر بشود و براهنمائی و اصرار نمایندگان محترم کرمان وزارتمعارف و کمیسیون بودجه هم مساعدت کرد یک کمک خرجی هم برای آنجا تصویب شد اگر آنچیزی که آقای روحی اشاره کردند همان طور که آقای کفیل وزارتمعارف توضیح دادند وزارت معارف در حدود استطاعت بودجه و حدودیکه بتواند معلم برای مدارس صنعتی تهیه کند در نظر دارد زیرا صرفنظر از اینکه تأسیس مدرسه صنعتی بودجه لازم دارد مدرسه صنعتی معلم لازم دارد و امیدواری هست که مدرسه صنعتی مرکز معلمینی را تربیت کند که بعد بولایات اعزام شوند و کرمان و شهرهای صنعتی دیگر هم از مدارس صنعتی بی نصیب نمانند.

جمعی از نمایندگان- مذاکرات کافی است.

رئیس-آقایانیکه با ورود در مواد موافقت دارند قیام فرمایند.

(اکثر قیام نمودند)

رئیس-تصویب شد. ماده اول قرائت می‌شود.

ماده اول- وزار ت معارف مجاز است کنترات آقای دکرت هانری اشترنگ آلمانی مدیر و هنر آموز هنرستان دولتی را برای مدت سه سال دیگر از تاریح اول فروردین ۱۳۱۳ تجدید و تمدید نماید و نیز دروس شیمی دانشکده طب و دواسازی در هفته هشت ساعت بعهده مشارالیه واگذار خواهد بود.

رئیس-آقایانیکه با ماده اول موافقت دارند قیام فرمایند.

(اغلب قیام نمودند)

رئیس-تصویب شد. ماده دوم قرائت می‌شود.

ماده دوم- حقوق آقای دکتر هانری اشترنگ بابت مدیری و هنرآموزی هنرستان دولتی در سال مبلغ چهل و هشت هزار ریال (۴۸۰۰۰) و بابت تدریس در دانشکده طب و دواسازی ششهزار ریال خواهد بود که باقساط ماهیانه بمشارالیه تأدیه خواهد شد.

رئیس-آقایانیکه با ماده دوم موافقت دارند قیام فرمایند.

(عده زیادی قیام نمودند)

رئیس-تصویب شد. ماده سوم قرائت می‌شود:

ماده سوم- در انقضای مدت قرارداد چنانچه کنترات آقای دکتر هائری اشترونگ تجدید نشود مبلغ شصت پهلوی بعنوان مخارج معاودت بمشارالیه کارسازی خواهد شد.

رئیس-آقای دیبا

طباطبائی دیبا-این جا مخارج مسافرت که نوشته شده بعنوان معاودت ممکن است این شخص کنتراتش تمام شود و معاودت هم نکند بنده عقیده‌ام این است در صورتیکه معادت بکند باو داده شود.

مخبر-در کنترات سابق دکتر هانری اشترونگ عین همین ماده هست که مراجعه کردیم با حضوی آقای دیبا مانعی ندارد خرج معاودت یعنی خرج برگشتن اگر برگشت می‌دهند این واضح است.

رئیس-آقایانی که با ماده سوم موافقت دارند قیام فرمایند.

(اغلب قیام نمودند)

رئیس-تصویب شد. ماده چهارم قرائت می‌شود.

ماده چهارم- وزارت معارف و آقای دکتر هانری اشترونگ می‌توانند با اخطار قبلی سه ماه در آخرسال تحصیلی هر سال کنترات را لغو نمایند در صورتی که این عمل از طرف وزارت معارف بشود مخارج معاودت پرداخت خواهد شد

رئیس-موافقین با ماده چهارم قیام فرمایند

(اکثر برخاستند)

رئیس-تصویب شد. ماده پنجم قرائت می‌شود.

ماده پنجم- وزارت معارف مجاز است سایر شرایط استخدام آقای دکتر هانری اشترونگ مدیر و هنر آموز هنرستان دولتی را مطابق قانون استخدام اتباع خارجه مصوبه ۲۳ عقرب ۱۳۰۱ تعیین و قرارداد مشارالیه را امضا نماید.

رئیس- آقایانی که با ماده پنجم موافقت دارند قیام فرمایند.

(عده زیادی قیام نمودند)

رئیس-تصویب شد. مذاکره در کلیات ثانی است

(گفته شد – مخالفی نیست)

آقایانی که موافقت دارند ورقه سفید خواهند داد

(اخذ و شماره آراء بعمل آمده ۸۴ ورقه سفید تعداد شد)

رئیس-عده حاضر در موقع اعلام رأی ۹۲ نفر باکثریت ۸۴ رأی تصویب شد.

- تصویب لایحه استخدام ویلهم مایر

۴- تصویب لایحه استخدام ویلهم مایر

رئیس-خبر کمیسیون بودجه راجع به تجدید کنترات آقای ویلهم مایر:

خبر کمیسیون بودجه

لایحه نمره ۴۰۲۹-۱۱۵۰۶ وزارت معارف راجع به تجدید کنترات آقای ویلهم مایر آلمانی هنر آموز هنرستان دولتی برای مدت سه سال در کمیسیون بودجه مطرح با توضیحاتی که آقای کفیل وزارت معارف در لزوم تجدید کنترات مشارالیه دادند کمیسیون با عین لایحه پیشنهادی موافقت نموده اینک خبر آنرا برای تصویب مجلس مقدس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

رئیس-خبر کمیسیون امور خارجه در این خصوص:

کمیسیون امور خارجه در جلسه ۲۵ تیرماه ۱۳۱۳ لایحه نمره (۱۱۵۰۶-۴۰۷۹) دولت راجع به تجدید استخدام آقای ویلهلم مایر آلمانی را برای هنرآموزی تجاری در هنرستان دولتی مطرح نموده و از نقطه نظر ملیت با استخدام مشارالیه موافقت حاصل شد و اینک خبر آنرا تقدیم می‌نماید:

رئیس-خبر از کمیسیون معارف در این خصوص:

خبر کمیسیون

کمیسیون معارف در تاریخ ۲۴ تیرماه ۱۳۱۳ با حضور آقای کفیل وزارتمعارف لایحه نمره (۱۱۵۰۶-۴۰۷۹) دولت راجع به تجدید استخدام آقای ویلهلم مایر آلمانی را برای هنرآموزی نجاری در هنرستان دولتی مطرح نموده و بالاخره با استخدام مشارالیه موافقت حاصل شد و اینک خبر آنرا تقدیم می‌نماید

رئیس-عین لایحه پیشنهادی دولت قرائت می‌شود:

ماده اول- وزارتمعارف مجاز است کنترات آقای ویلهلم مایر هنرآموز آلمانی هنرستان دولتی را برای مدت سه سال دیگر از تاریخ ۱۶ شهریور ماه ۱۳۱۳ تجدید و تمدید نماید.

ماده دوم- حقوق آقای ویلهلم مایر در سال شانزده هزار و دویست ریال بعلاوه دویست و سی پهلوی خواهد بود که باقساط ماهیانه بمشارالیه تأدیه خواهد شد.

ماده سوم- در انقضاء مدت قرارداد چنانچه کنترات آقای ویلهلم مایر تجدید نشود مبلغ پنجاه پهلوی بعنوان مخارج معاودت بمشارالیه کارسازی خواهد شد.

ماده چهارم- وزارت معارف یا هنرآموز مذکور می‌توانند با اخطار قبلی سه ماه در آخر سال تحصیلی هر سال کنترات را لغو نمایند در صورتیکه این عمل از طرف وزارتمعارف بوشد مخارج معاودت پرداخت خواهد شد

ماده پنجم- وزارت معارف مجاز است سایر شرایط استخدام آقای ویلهلم مایر هنرآموز هنرستان دولتی را مطابق قانون استخدام اتباع خارجه مصوب ۲۳ عقرب ۱۳۰۱ تعیین و قرارداد مشارالیه امضاء نماید.

رئیس-آقای دیبا

طباطبائی دیبا-بنده با اساس این لایحه موافقم و البته وزارت معارف یک خدماتی از این شخص دیده‌اند که حالا لایحه اش را تقدیم مجلس کرده‌اند البته نجاری از جمله صنایعی است که در مملکت ما امروزه مورد توجه شده و باید پیشرفت کامل داشته باشد ولی خاطر آقایان محترم مسبوق است که نجاری خوب اساس خوب می‌خواهد یعنی چوب خوب می‌خواهد متاسفانه در مملکت ما امروز برای تهیه چوب خوب و خشک کردن چوب هیچ اقدام اساسی از طرف دولت نشده است معلم نجاری را فرض بفرمائید اینقدر حقوق هم دادیم یک عده محصل هم رفتند و خوب یاد گرفتند تازه فایده ندارد سابقاُ هم بنده تذکری دادم به آقای رئیس صناعت و ایشان یک توضیحاتی هم دادند ولی بنده عقیده‌ام این است که اساساُ باید اول تهیه چوب کرد و بعد معلم خوب آورد و الا فایده ندارد با این چوبهای معمولی که امروز می‌برند و فردا می‌خواهند با آن یک چیزی تهیه کنند اساس ندارد.

رئیس-آقایانیکه با ورود در شور مواد موفقت دارند قیام فرمایند.

(اکثر قیام نمودند)

رئیس-تصویب شد. ماده اول قرائت می‌شود:

ماده اول- وزارت معارف مجاز است کنترات آقای ویلهلم مایر هنر آموز آلمانی هنرستان دولتی را مدت سه سال دیگر از تاریخ ۱۶ شهریور ماه ۱۳۱۳ تجدید و تمدید نماید.

رئیس-آقایانیکه با ماده اول موافقت دارند قیام فرمایند.

(عده زیادی قیام نمودند)

رئیس-تصویب شد. ماده دوم قرائت می‌شود:

ماده دوم- حقوق آقای ویلهلم مایر در سال ۱۶۲۰۰ ریال بعلاوه ۲۳۰ پهلوی خواهد بود که باقساط ماهیانه بمشارالیه تادیه خواهد شد.

رئیس-آقایانیکه ماده دوم موافقت دارند قیام فرمایند.

(اغلب برخاستند)

رئیس-تصویب شد. ماده سوم قرائت می‌شود.

ماده سوم- در انقضای مدت قرارداد چنانچه کنترات آقای ویلهلم مایر تجدید نشود مبلغ پنجاه پهلوی بعنوان مخارج معاودت بمشارالیه کارسازی خواهد شد.

رئیس-اشکالی ندارد. آقایانیکه با ماده سوم موافقت دارند قیام فرمایند.

(اکثر قیام نمودند)

رئیس-تصویب شد. ماده چهارم قرائت می‌شود:

ماده چهارم- وزارت معارف یا هنرآموز مذکور می‌توانند با اخطار قبلی سه ماه در اخر سال تحصیلی هر سال کنترات را لغو نمایند در صورتیکه این عمل از طرف وزارت معارف بشود مخارج معاودت پرداخت خواهد شد.

رئیس-آقایانیکه با ماده چهارم موافقت دارد قیام فرمایند.

(غالب نمایندگان برخاستند)

رئیس-تصویب شد. ماده پنجم قرائت می‌شود:

ماده پنجم- وزارت معارف مجاز است سایر شرایط استخدام آقای ویلهلم مایر هنرآموز هنرستان دولتی را مطابق قانون استخدام اتباع خارجه مصوب ۲۳ عقرب ۱۳۰۱ تعیین و قرارداد مشارالیه را امضاء نمایند.

رئیس-اشکالی ندارد. آقایانیکه با ماده پنجم موافقت دارند قیام فرمایند.

(اکثر قیام نمودند)

رئیس-تصویب شد. مذاکره در کلیات ثانی است اشکالی نیست. موافقین ورقه سفید خواهند داد.

(اخذ و استخراج آراء بعمل آمده ۸۷ ورقه سفید شمارش شد)

رئیس-عده حاضر در موقع اعلام رأی ۹۸ باکثریت ۸۷ رأی تصویب شد

- تقدیم یک فقره لایحه از طرف وزارت مالیه

۵- تقدیم یک فقره لایحه از طرف وزارت مالیه

رئیس-آقای کفیل وزارت معارف

کفیل وزارت معارف-یک فقره لایحه است از طرف وزارت مالیه بنده تقدیم می‌کنم.

- تصویب لایحه استخدام معلم نجاری مدرسه صنعتی فارس

۶- تصویب لایحه استخدام معلم نجاری مدرسه صنعتی فارس

رئیس-خبر از کمیسیون بودجه راجع باستخدام معلم نجاری برای مدرسه صنعتی فارس:

خبر کمیسیون

کمیسیون بودجه با حضور آقای بیات رئیس اداره کل فلاحت و صناعت لایحه نمره ۲۷۴۵۳ دولت راجع باستخدام یکنفر متخصص و معلم نجاری را مطرح و بالاخره ماده واحده را بشرح ذیل اصلاح و موافقت نموده اینک راپرت آنرا تقدیم می‌دارد

ماده واحده- مجلس شورای ملی باداره کل فلاحت و صناعت اجازه می‌دهد که یکنفر متخصص و معلم نجاری از اتباع آلمان از اول فروردین ۱۳۱۳ برای مدت سه سال با حقوق سالیانه ۱۸۰۰۰ ریال جهه مدرسه صنعتی فارس استخدام نموده و حقوق مشارالیه را از محل اعتبار بودجه مدرسه بپردازد سایر شرایط استخدام مطابق مقررات قانون مصوبه ۲۳ عقرب ۱۳۰۱ خواهد بود.

رئیس-خبر کمیسیون خارجه در این خصوص:

کمیسیون امور خارجه در جلسه ۱۵ خرداد ۱۳۱۳ لایحه نمره ۲۷۴۵۳ دولت راجع باستخدام یکنفر متخصص و معلم نجاری از آلمان برای مدرسه صنعتی فارس مطرح شده و از نقطه نظر ملیت با استخدام متخصص آلمانی موافقت حاصل شد اینک خبر آنرا تقدیم می‌نماید:

رئیس-آقای موید احمدی

موید احمدی-بنده در این لایحه همچو تصورمی کنم یعنی عبارت ماده اینطور است که بعد از این استخدام خواهند کرد نه اینکه تمدید یا تجدید می‌شود در اینصورت که استخدام جدید است چطور از اول فروردین ۱۳۱۳ باشد امروز ما استخدام می‌کنیم باید از اول ورود به شیراز به او حقوق بدهیم چون خرج سفر باو بدهیم در این لایحه نوشته شده است از اول فروردین ۱۳۱۳ استخدام می‌شود مگر اینکه بفرمائید هست و تجدید می‌شود آنوقت با عبارتی که در اینجا هست درست در نمی‌آید.

رئیس کل صناعت (آقای بیات)- این معلمی است که سابقاُ در مدرسه صنعتی فارس بوده ولی حقوقش خیلی زیاد بود یک مدتی او را نخواستیم و مدرسه نمی‌آمد بعد با حقوق کمتری قبول کرد و حاضر شد که استخدام شود

اورنگ- پس عبارت باید اصلاح شود

رئیس- اصلاح حاصل است چون از اول فروردین مشغول بوده است. مخالفی نیست. رأی می‌گیریم با ورقه آقایانیکه موافقت دارند ورقه سفید خواهند داد

(اخذ و شمارش آراء بعمل آمده ۷۵ ورقه سفید تعداد شد)

رئیس-عده حاضر در موقع اعلام رأی ۹۴ نفر باکثریت ۷۵ رأی تصویب شد

- تقدیم یک فقره لایحه از طرف آقای رئیس اداره فلاحت و صناعت

۷- تقدیم یک فقره لایحه از طرف آقای رئیس اداره فلاحت و صناعت

رئیس کل صناعت-لایحه ایست راجع باستخدام یک نفر بیطار متخصص در تربیت حیوانات تقدیم می‌کنم.

- موقع و دستور جلسه بعد- ختم جلسه

۸- موقع و دستور جلسه بعد- ختم جلسه

رئیس-اگر اجازه میفرمائید جلسه را ختم کنیم

(صحیح است)

جلسه آینده یکشنبه هفتم مرداد سه ساعت قبل از ظهر دستور لوایح موجوده

(مجلس یک ربع ساعت بعد از ظهر ختم شد)

رئیس مجلس شورای ملی - دادگر

قانون

اصلاح ماده سوم قانون تصدیق انحصار وراثت

(مصوب کمیسیون قوانین عدلیه)

ماده واحده – ماده سوم قانون تصدیق تصدیق انحصار وراثت مصوب ۱۴ مهرماه ۱۳۰۹ بطریق ذیل اصلاح می‌شود:

ماده سوم- امین صلح یا حاکم بدایتی که وظیفه صلحیه را انجام می‌دهد باید تمام ادله و اسناد مستدعی و یا مستدعیان تصدیق را از ورقه سجل احوال و شهادت شهود و غیره تحت نظر گرفته ظرحی در مجله رسمی و یکی از جرائد محل بخرج مستدعی یا مستدعیان سه دفعه متوالیاُ ماهی یکدفعه اعلان کرده و پس از انقضای سه ماه از تاریخ نشر اولین اعلان در صورتیکه معترضی نبود تصدیق مشعر بر وراثت و تعیین عده وراث بمستدعی یا مستدعیان می‌دهد و در صورت اعتراض امین صلح و یا حاکم بدایتی که وظیفه صلحیه را انجام می‌دهد مطابق اصول رسیدگی کرده حکم خواهد داد و این حکم قابل استیناف و تمیز خواهد بود در صورتیکه معترض ادعای خود را تا دو ماه تعقیب نکرد بتقاضای مستدعی یا مستدعیان حق اعتراض او ساقط و محکوم بادای خسارت می‌شود. هرگاه مال منقول متعلق که متوفی که مورد مطالبه واقع شده بیش از پانصد ریال قیمت نداشته باشد انتشار اعلان مذکور فوق بعمل نخواهد آمد و امین صلح یا حاکم بدایت باید خارج از نوبت بتمام ادله و اسناد مستعدعی تصدیق رسیدگی کرده و شهود را در صورتیکه باشد استماع نموده رأی مقتضی راجع به دادن تصدیق یارد تقاضا بدهد و در هر حال در اینمورد مخارج مذکور در ماده (۸) اخذ نخواهد شد – رأی محکمه دائر به رد تقاضای تصدیق قابل استیناف و تمیز است. در کلیه موارد که مدعی العموم تشخیص بدهد که متوفی بلا وارث بوده و تقاضای شخص یا اشخاص برای صدور تصدیق بی اساس است مثل مدعی خصوصی می‌تواند بر تقاضای مذکور اعتراض کند و در موردی هم که مال منقول متعلق به متوفی بیش از پانصد ریال قیمت نداشته و بر اثر تقاضای شخص یا اشخاص تصدیق انحصار وراثت صادر شده باشد در صورتیکه مدعی العموم متوفی را بلاوارث بداند می‌تواند بر تصدیق مذکور اعتراض کند و در هر حال مدعی العموم حق دارد که از رأی محکمه که بر علیه او صادر شده استیناف و تمیز بخواهد- در مواردی که اشخاص باستناد تصدیق انحصار وراثت که قبل از اجرای این قانون صادر شده مطالبه مال یا حقی از دولت بنمایند مدعی العموم تا سه ماه از تاریخ اجرای این قانون حق اعتراض بر تصدیق مذکور خواهد داشت. چون بموجب قانون ۲۹ فروردین ماه ۱۳۱۳ وزیر عدلیه مجاز است لوایح قانونی را که به مجلس شورای ملی پیشنهاد می‌نماید پس از تصویب کمیسیون قوانین عدلیه بموقع اجار گذارده و پس از آزمایش آنها در عمل نواقصی را که در ضمن جریان ممکن است معلوم شود رفع و قوانین مزبوره را تکمیل نموده ثانیاُ برای تصویب به مجلس شورای پیشنهاد نماید علیهذا (قانون اصلاح ماده سوم قانون تصدیق انحصار وراثت) مشتمل بر یک ماده که در تاریخ بیست و هفتم تیرماه یکهزار و سیصد و سیزده شمسی بتصویب کمیسیون قوانین عدلیه مجلس شورای ملی رسیده قابل اجر است.

رئیس مجلس شورای ملی- دادگر

قانون

اجازه تمدید کنترات آقای دکتر هانری اشترونگ آلمانی مدیر هنرستان دولتی

ماده اول- وزارت معارف مجاز است کنترات آقای دکتر هانری اشترونگ آلمانی مدیر و هنرآموز هنرستان دولتی را برای مدت سه سال دیگر از تاریخ اول فروردین ماه ۱۳۱۳ تجدید و تمدید نماید و نیز دروس شیمی دانشکده طب و دواسازی در هفته هشت ساعت بعهده مشارالیه واگذار خواهد بود

ماده دوم- حقوق آقای دکتر هانری اشترونگ بابت مدیری و هنرآموزی هنرستان دولتی در سال مبلغ چهل و هشت هزار ریال (۴۸۰۰۰) و بابت تدریس در دانشکده طب و دواسازی ششهزارریال خواهد بود که باقساط ماهیانه بشمارالیه تأدیه خواهد شد.

ماده سوم- در انقضاء مدت قرارداد چنانچه کنترات آقای دکتر هانری اشترونگ تجدید نشود مبلغ شصت پهلوی بعنوان مخارج معاودت بمشارالیه کارسازی خواهد شد

ماده چهارم- وزارت معارف و آقای دکتر هانری اشترونگ می‌توانند با اخطار قبلی سه ماه در آخر سال تحصیلی هر سال کنترات را لغو نمایند در صورتیکه این عمل را از طرف وزارت معارف بشود مخارج معاودت پرداخت خواهد شد.

ماده پنجم- وزارت معارف مجاز است سایر شرایط استخدام آقای دکتر هانری اشترنگ مدیر و هنرآموز هنرستان را مطبق قانون استخدام اتباع خارجه مصوب ۲۳ عقرب ۱۳۰۱ تعیین قرارداد مشارلیه را امضاء نماید.

این قانون که مشتمل بر پنج ماده است در جلسه سی و یکم تیرماه یکهزار و سیصد و سیزده شمسی بتصویب مجلس شورای ملی رسید

رئیس مجلس شورای ملی- دادگر

قانون

اجازه تمدید کنترات آقای ویلهلم مایر هنرآموز آلمانی هنرستان دولتی

ماده اول- وزارت معارف مجاز است کنترات آقای ویلهلم مایر هنرآموز آلمانی هنرستان دولتی را برای مدت سه سال دیگر از تاریخ ۱۶ شهریور ماه ۱۳۱۳ تجدید و تمدید نماید.

ماده دوم- حقوق آقای ویلهلم مایر در سال شانزده هزار و دویست ریال بعلاوه دویست و سی پهلوی خواهد بود که باقساط ماهیانه بمشارالیه تأدیه خواهد شد.

ماده سوم- در انقضاء مدت قرارداد چنانچه کنترات آقای ویلهلم مایر تجدید نشود مبلغ پنجاه پهلوی بعنوان مخارج معاوت بمشارالیه کارسازی خواهد شد.

ماده چهارم- وزارت معارف یا هنرآموز مذکور می‌توانند با اخطار قبلی سه ماه در آخر سال تحصیلی هر سال کنترات را لغو نمایند در صورتی که این عمل از طرف وزارت معارف بشود مخارج معاودت پرداخت خواهد شد.

ماده پنجم- وزارت معارف مجاز است سایر شرایط استخدام آقای ویلهلم مایر هنرآموز هنرستان دولتی را مطابق قانون استخدام اتباع خارجه مصوب ۲۳ عقرب ۱۳۰۱ تعیین و قرارداد مشارالیه را امضاء نماید.

این قانون که مشتمل بر پنج ماده است در جلسه سی ویکم تیرماه یکهزار و سیصد و سیزده شمسی بتصویب مجلس شورای ملی رسید.

رئیس مجلس شورای ملی- دادگر

قانون

اجازه استخدام یک نفر متخصص نجاری از اتباع آلمان جهه هنرستان فارس

ماده واحده- مجلس شورای ملی باداره کل فلاحت و صناعت اجازه می‌دهد که یک نفر متخصص هنر آموز نجاری از اتباع آلمان از اول فروردین ۱۳۱۳ برای مدت سه سال با حقوق سالیانه ۱۸۰۰۰ ریال جهت هنرستان دولتی فارس استخدام نموده و حقوق مشارالیه را از محل اعتبار بودجه هنرستان بپردازد- سایر شرایط استخدام مطابق قانون مصوب ۲۳ عقرب ۱۳۰۱ خواهد بود.

این قانون که مشتمل بر یک ماده است در جلسه سی و یکم تیرماه یکهزار و سیصد و سیزده شمسی بتصویب مجلس شورای ملی رسید

رئیس مجلس شورای ملی- دادگر