مذاکرات مجلس شورای ملی ۳۰ خرداد ۱۳۵۰ نشست ۲۵۵

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و دوم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و دوم

قوانین انقلاب شاه و مردم
مذاکرات مجلس شورای ملی ۳۰ خرداد ۱۳۵۰ نشست ۲۵۵

مذاکرات مجلس شورای ملی

صورت مشروح مذاکرات مجلس شورای ملی یکشنبه شب ۳۰ خرداد ۱۳۵۰ نشست ۲۵۵

مشروح مذاکرات مجلس شورای ملی، دوره ۲۲

جلسه: ۲۵۵

فهرست مطالب:

۱- قرائت اسامی جلسه قبل

۲- تصویب صورت‌جلسه قبل

۳- اعلام رأی و تصویب شروع تعطیلات تابستانی از اول تیرماه

۴-بیانات آقای رئیس

۵-اعلام تعطیلات تابستانی- ختم جلسه

مجلس ساعت نه بعدازظهر به ریاست آقای عبدالله ریاضی تشکیل گردید.

-قرائت اسامی غائبین جلسه قبل

۱- قرائت اسامی غائبین جلسه قبل

رئیس - اسامی غائبین جلسه قبل قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

غائبین با اجازه

آقایان امامی رضوی - دکتر پرتو اعظم - دکتر خیراندیش - شهرستانی - حیدر صایبی - دکتر صدر - دکتر ضیایی - طباطبایی - ظفر - عامری - فروتن - دکتر کفایی - دکتر کلالی - مرندی - مهندس معینی – ملکافضلی - دکتر نجیمی - دکتر یگانگی - اخلاقی - دکتر سعید - کاسمی.

غائبین مریض

آقایان امیر احمدی - پرویزی - پردلی - سلیمانی کاشانی - ضیایی احمدی-فضایلی - فولادوند.

- تصویب صورت‌جلسه

۲- تصویب صورت‌جلسه

رئیس - صورت‌جلسه قبل خدمت خانم‌ها وآقایان توزیع شده است، نسبت به این صورت‌جلسه نظری نیست؟(اظهاری نشد) صورت‌جلسه تصویب می‌شود.

-اعلام رأی و تصویب شروع تعطیلات تابستانی از اول تیرماه

۳-اعلام رأی و تصویب شروع تعطیلات تابستانی از اول تیرماه

رئیس - وارد دستور می‌شویم، چون عده‌ای از همکاران محترم برای این که انتخابات نزدیک است تقاضا دارند تعطیلات تابستانی امسال زودتر از ساله پیش شروع شود (صحیح است) خواهش می‌کنم خانم‌ها و آقایانی که موافقند از روز اول تیرماه تعطیلات تابستانی شروع شود قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد.

- بیانات آقای رئیس

۴- بیانات آقای رئیس

رئیس - دوره بیست و دوم مجلس شورای ملی که شاید امروز آخرین جلسه آن باشد بی‌شک در تاریخ مشروطیت ایران به عنوان یکی از برگزیده‌ترین ادوار تقنینیه ثبت خواهد شد زیرا دوران چهارساله خدمات آن همزمان با یکی از درخشانترین ادوار تاریخ کشورما بوده است (صحیح است). دوره‌ای که در سایه ثبات و امنیت و پیشرفت‌های عظیم و چشمگیر سیاسی ورشد اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی کشور ما در آن به راه تمدنی بزرگ گام نهاد و نه تنها بی‌وقفه و درنگ بلکه با سرعت وشتاب به سوی آینده‌ی پرشکوه خویش روی نهاد،(صحیح است) قوانین مترقی که در این دوره‌ی تقنینیه به تصویب نهایی مجلسین رسید و خدماتی که نمایندگان دو مجلس در اجرای وظایف ملی خویش از نظر تنقیح و تصویب قوانین انجام دادند همراه با حسن تفاهم متقابل بین دو مجلس مسلماً در طریق این پیشرفت شگرف ملی سهمی به سزا داشته است که باید در این جلسه‌ی تاریخی از آن به نیکی و قدرشناسی یاد کنیم (احسنت) در اینجا وظیفه‌ی خود می‌دانم از جناب آقای مهندس شریف امامی رئیس محترم مجلس سنا و کلیه سناتورهای محترم که با مجلس شورای ملی و نمایندگان محترم مجلس در اجرای این وظایف کمال همکاری وهم‌فکری را داشته‌اند صمیمانه سپاسگزاری نمایم. (صحیح است- احسنت).

علاقمندی و احترامی که دولت به قوه مقننه و حفظ حیثیت وشیون آن در همه‌ی موارد نشان داده است در خور نهایت تحسین و قدرشناسی است (احسنت).

لوایح تقدیمی دولت را مجلس با کمال دقت و خالی از هرگونه تعصب و با بی‌نظری در کمیسیون‌ها مورد بررسی و امعان‌نظر قرار می‌داد و دولت نیز بی‌هیچ گونه تعصبی به نظرات نمایندگان محترم اعم از اکثریت و اقلیت در تصحیح و تنقیح قوانین احترام می‌گذاشت و در نتیجه چنان که مکرر جناب آقای نخست‌وزیر اظهار وتأیید فرمودند قوانین مصوب به مراتب از لوایحی که به مجلس تقدیم می‌شد جامع‌تر و کامل‌تر به تصویب نهایی می‌رسید.

نظم و انظباط موجود در مجلس نیز امکان و فرصت می‌داد که نظرات نمایندگان محترم از اکثریت و اقلیت همواره مورد توجه قرار گیرد واز آن به نحو کامل استفاده شود.

در قسمت امور اداریمجلس نیز در این دوره پیشرفت‌های شایانی حاصل شد کتابخانه مجلس توسعه یافت و چندهزار جلد کتاب خطی نفیس خریداری و به گنجینه‌ی ارزنده‌ی کتابخانه افزوده شد و تا کنون ۲۰ جلد از فهرست کتاب‌های خطی کتابخانه‌ی مجلس به چاپ رسیده و همچنین زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع در قسمت شرقی مجلس برای محل پارکینگ خریداری شده و در ساختمان فعلی مجلس تعمیرات اساسی به عمل آمد. در اجرای این خدمات و همچنین امور اداری مجلس کلیه اعضای محترم هیئترئیسه مجلس شورای ملی با اینجانب اشتراک مساعی و همفکری داشته‌اند که باید در این هنگام مراتب امتنان خود را در این مورد نیز تقدیم دارم و از کارپردازان محترم مجلس شورای ملی مخصوصاً آقای دکتر محمدحسین اعتمادی که با علاقمندی بسیار وظایف خود را انجام داده‌اند صمیمانه تشکر کنم (احسنت- احسنت).

نظم و انظباط دستگاه اداری مجلس که همیشه مورد رضایت همکاران محترم بوده است یکی از بهترین و مؤثرترین علل پیشرفت خدمات این دوره‌ی قانونگذاری بوده است و در اینجا لازم می دانم از این حس وظیفه‌شناسی کارکنان مجلس شورای ملی یک بار دیگر قدردانی نمایم (صحیح است، احسنت).

به هر حال دوره‌ی بیست ودوم مجلس شورای ملی در حالی پایان می‌یابد که همه‌ی نمایندگان خودرا مفتخر و سرافراز می‌بینند که توانسته‌اند به سهم خود در اجرای نیات بلند اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و ملت ایارن با بی‌نظری و کمال صمیمیت وظایف خود را انجام دهند.

دوره‌ی آینده‌ی مجلس انشاءالله سرآغازی بسیار فرخنده و ارزنده خواهد داشت زیرا مصادف است با مراسم جشن‌های پرشکوه بیست و پنجمین قرن بنیانگزاری شاهنشاهی که اینک همه‌ی افراد ملت با نهایت ایمان و خلوص نیت در کار تهیه‌ی مقدمات آن هستند و امیدواریم این جشن عظیم آن طور که در خور حیثیت و شئون کشور باستانی ما است برگزار شود. در پایان از کلیه همکاران محترم که در این چهارسال برای اداره‌ی مجلس با من همکاری صمیمانه داشته‌اند سپاسگزاری می‌کنم و برای همه‌ی شما از درگاه خداوند متعال مزیر توفیق و سعادت و سلامت می‌طلبم.(احسنت)

- اعلام تعطیلات تابستانی - ختم جلسه

۵- اعلام تعطیلات تابستانی - ختم جلسه

رئیس - با اجازه‌ی خانم‌ها و آقایان این جلسه را ختم می‌کنیم و تعطیلات تابستانی را شروع می‌کنیم، البته آدرس خانم‌ها و آقایان در مجلس شورای ملی خواهد بود که اگر جلسه‌ی فوق‌العاده داشتیم به اطلاع همکاران محترم برسانیم.

(ساعت نه وده دقیقه بعدازظهر جلسه ختم شد)

رئیس مجلس شورای ملی -عبدالله ریاضی.