مذاکرات مجلس شورای ملی ۲۶ آبان ۱۳۱۹ نشست ۶۶

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری دوازدهم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری دوازدهم

قوانین بنیان ایران نوین مصوب مجلس شورای ملی
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری دوازدهم
مذاکرات مجلس شورای ملی ۲۶ آبان ۱۳۱۹ نشست ۶۶

دوره دوازدهم قانونگذاری

مجلس نیم ساعت پیش از ظهر بریاست آقای اسفند یاری تشکیل گردید

صورت مجلس روز سه شنبه ۲۱ آبان ماه را آقای (طوسی) منشی خواندند

- تصویب صورت مجلس

[۱- تصویب صورت مجلس ]

رئیس _ در صورت مجلس نظری نیست ؟(اظهاری نشد) صورت مجلس تصویب شد.

- بقیه شور اول لایحه آئین دادرسی کیفری از ماده ۵۱۱ تا ۵۴۳

[۲- بقیه شور اول لایحه آئین دادرسی کیفری از ماده ۵۱۱ تا ۵۴۳ ]

رئیس _ بقیه شور اول لایحه آئین دادرسی کیفری از ماده ۵۱۱ مطرح است. ماده ۵۱۱ خوانده می‌شود:

ماده ۵۱۱ - در صورتیکه دیوان کشور حکمی را بشکند و بدادگاه دیگر ارجاع کند اگر یکی از اطراف دعوی از جهتی غیر از جهت اولی فرجام بخواهد ترتیب خواستن فرجام و رسیدگی در دیوان کشور بهمان ترتیب اولی خواهد بود.

رئیس _ ماده ۵۱۲:

ماده ۵۱۲ - در صورت استوار شدن یا وازده شدن دادخواست طرف خصوصی که فرجام خواسته در همان حکم بتأدیه هزینه دادرسی فرجامی و مبلغی از دویست تا پانصد ریال بصندوق جرائم محکوم می‌شود.

این قاعده در ورد رد درخواست فرجام از حکم اعدام اعمال نمی‌شود.

رئیس _ ماده ۵۱۳:

ماده ۵۱۳ - در موارد شکست بلا ارجاع یا اصلاح دادستان دیوان کشور رونوشت حکم فرجامی را برای دادستان دادگاهی که حکم شکسته یا اصلاح شده یا تغییر داده شده را صادر کرده می‌فرستد دادستان بلافاصله حکم مزبور را نزد رئیس دادگاه استان فرستاده و درخواست می‌کند که بتوسط مدیر دفتر در زیر یا حاشیه نسخه اصلی حکم شکسته یا اصلاح شده یادداشت شود و مواظبت می‌کند که این عمل انجام یابد و عملیات اجرائی بر طبق آن انجام گیرد.

اگر شکست با ارجاع باشد دادستان دیوان کشور بلافاصله پرونده را با رونوشت حکم دیوان کشور نزد دادستان دادگاهی که رسیدگی بآن ارجاع شده می‌فرستد.

رئیس دفتر دیوان کشور باید رونوشت‌های لازم را از حکم دیوان کشور در ظرف هشت روز از روزیکه حکم بدفتر می‌رسد برای دادستان دیوان کشور بفرستد هر گاه رأی دیوان کشور بروازدن دادخواست یا استوار باشد رئیس دفتر در ظرف سه روز از روز صدور رأی دیوان کشور رونوشت رأی را برای مقامی که صلاحیت اجراء دارد ارسال می‌دارد.

رئیس _ ماده ۵۱۴:

ماده ۵۱۴ - هر گاه بر اثر صدور حکم دیوان کشور اجراء کیفر حبس یا کیفرهای تبعی یا اقدامات تامینی باید موقوف شود دادستان دیوان کشور منتهی تا روز بعد از صدور حکم رونوشت رأی دیوان کشور را برای دادستان دادگاهی که حکم مورد فرجام را صادر کرده ارسال می‌دارد تا امر بآزادی متهم داده و سایر اقدامات لازمه را انجام دهد.

رئیس _ ماده ۵۱۵:

ماده ۵۱۵ - اگر دادستان دیوان کشور تشخیص دهد که دلائل موجود در پرونده مخالف مسائلی است که دادگاه مستند استنباط خود بر زه کاری یا برائت متهم قرار داده می‌تواند برای یکمرتبه نسبت بهر موضوعی از این حیث رسیدگی و شکست حکم را از دیوان کشور درخواست نماید.

در این صورت دیوان کشور اگر در نتیجه رسیدگی نظریه دادستان را موجه دید حکم مورد فرجام را می‌شکند.

رئیس _ ماده ۵۱۶:

ماده ۵۱۶ - هر گاه قرار یا حکم کیفر صادر شود و هیچیک از طرفین در مدت مقرر نسبت بآن شکایت نکرده باشند دادستان کشور می‌تواند از پیش خود یا بر حسب دستور وزیر دادگستری در صورتیکه آن قرار یا حکم را مخالف قانون بداند برای حفظ قانون نسبت بآن فرجام بخواهد در مواردیکه قرار یا حکم نسبت بطرفهای دعوی قابل فرجام نباشد دادستان دیوان کشور نیز این حق را خواهد داشت.

رئیس _ ماده ۵۱۷:

ماده ۵۱۷ - رأی دیوان کشور در مورد ماده بالا نسبت به هیچیک از طرفین دعوی موثر نیست.

رئیس _ ماده ۵۱۸:

ماده ۵۱۸ - در هر مورد که یکی از طرفهای دعوی فرجام بخواهد هر یک دیگر از طرفهای دعوی نیز می‌تواند در ظرف یک مهلت اضافی ده روز که از تاریخ تقدیم دادخواست شروع می‌شود تبعاً درخواست فرجام کند.

هر گاه هیچیک از طرفهای دعوی درخواست فرجام نکرده باشند دادستان دیوان کشور فقط تا یکماه از تاریخ اعلام حکم در دادگاه صادر کننده حق درخواست فرجام خواهد داشت.

در صورتیکه یکی از طرفهای دعوی درخواست فرجام نماید دادستان دیوان کشور هم می‌تواند در ضمن اظهار عقیده راجع بحکم فرجام خواسته درخواست فرجام نماید و در اینمورد ابلاغ درخواست بسایر طرفهای دعوی لازم نخواهد بود.

رئیس _ ماده ۵۱۹:

فصل هفتم

اعاده دادرسی

ماده ۵۱۹ - در موارد زیر از احکام محکومیت صادر از دادگاههای عمومی یا اختصاصی که قطعی شده است می‌توان درخواست اعاده دادرسی نمود.

۱- اگر اموریکه مبنای محکومیت قرار گرفته با اموریکه ضمن حکم کیفری قطعی دیگر ثابت شده منافات داشته است.

۲- اگر مبنای حکم محکومیت کیفری حکم دادگاه مدنی یا اداری بوده و آن حکم بعداً بجهتی از اعتبار افتاده باشد.

۳- اگر بعد از محکومیت امور جدیدی رخ دهد یا کشف شود که بتنهائی یا ضمیمه اموریکه از سابق معلوم و مورد نظر بوده عدم وقوع بزه یا عدم صدور آنرا از متهم

کاملا بثبوت برساند یا اعمال کیفر خفیف تری را ایجاب نماید.

۴- اگر ثابت شود صدور محکومیت کیفری در نتیجه جعل در اسناد یا امر دیگری که قانون آنرا بزه شناخته است بوده.

رئیس _ ماده ۵۲۰:

ماده ۵۲۰ - در تمام موارد نامبرده در ماده پیش باستثنای قسمت اخیر شق سوم مدارکی که باستناد آن درخواست اعاده دادرسی می‌شود باید طوری باشد که بر فرض صحت عدم وقوع بزه یا عدم صدور آنرا از محکوم برساند.

رئیس _ ماده ۵۲۱:

ماده ۵۲۱ - درخواست اعاده دادرسی بعنوان اینکه محکوم مستحق حداقل کیفر مقرر در ماده مذکور در حکم بوده جائز نیست.

رئیس _ ماده ۵۲۲:

ماده ۵۲۲ - در موارد زیر ممکن است بضرر متهم اعاده دادرسی شود

۱- هر گاه سندی که در دادرسی بنفع متهم ارائه شده مجعول باشد.

۲- هر گاه گواه یا کارشناس که با قید سوگند بنفع متهم گواهی داده یا اظهار عقیده نموده تعمداً یا در نتیجه بی مبالاتی بر خلاف سوگندیکه یاد کرده رفتار نموده باشد.

۳- هر گاه دادرس کارمند هیئت منصفه بمناسبت وظیفه در دادرسی بزهی مرتکب شده که موثر در حکم بوده.

۴- هر گاه شخصی که تبرئه شده است نزد دادگاه یا خارج از دادگاه اقرار قابل قبولی راجع بارتکاب بزه بنماید.

رئیس _ ماده ۵۲۳:

ماده ۵۲۳ - اشخاص زیر حق درخواست اعاده دادرسی دارند:

۱- محکوم یا کسیکه نسبت باو سمت ولایت یا قیمومت دارد و اگر مرده باشد وارث یا وصی او.

۲- دادستان دیوان کشور از پیش خود یا بدستور وزیر دادگستری.

رئیس _ ماده ۵۲۴:

ماده ۵۲۴ - درخواست اعاده دادرسی بدفتر دیوان کشور یا بدفتر مقامی که امر باجرای حکم محکومیت با اوست داده می‌شود در موارد مذکور در شق ۱ و ۲ ماده (۵۱۹) رونوشت گواهی شده حکم مورد استناد باید بدرخواست پیوست باشد.

در مورد مذکور در شق ۳ ماده ۵۱۹ اگر امور یا ادله جدید از رسیدگی هائیکه بوسیله مقامات قضائی انجام یافته بدست نیاید کسی که می‌خواهد در خواست اعاده دادرسی کند باید قبلا از مقام مأمور اجراء حکم درخواست نماید که امر ببازجوئی لازم بدهد در صورتیکه درخواست اساسی نباشد بهزینه درخواست کننده اقدام با رعایت قواعد مقرر برای بازجوئی می‌شود ـ در اینمورد مقام نامبرده یکی از کارمندان خود را مامور بازجوئی می‌نماید رونوشت گواهی شده از عملیاتی که انجام یافته بذی نفع داده می‌شود که بدرخواست اعاده دادرسی پیوست کند.

در مورد مذکور در شق ۴ ماده ۵۱۹ رونوشت گواهی شده حکم قطعی محکومیت باید بدرخواست پیوست شود و اگر بزه ساقط شده یا تعقیب کیفری نسبت بآن نمی‌توان بعمل آورد کسیکه می‌خواهد درخواست اعاده دادرسی نماید می‌تواند ادله لازم را بطریق مذکور در قسمت بالا تهیه نماید

رئیس _ ماده ۵۲۵:

ماده ۵۲۵ - در موارد مذکور در ماده ۵۲۲ درخواست اعاده دادرسی از طرف دادستان دیوان کشور دفتر دیوان مزبور داده می‌شود.

در مورد شق ۱ - ۲ - ۳ ماده مزبور رونوشت گواهی شده حکم مورد استناد باید بدرخواست پیوست باشد.

در مورد شق ۴ ماده نامبرده دادستان دادگاه صادر کننده حکم قطعی از آن دادگاه درخواست صدور اجازه بازجوئی می‌کند دادگاه در صورت موجه بودن این درخواست یکی از مأمورین قضائی را برای بازجوئی تعیین می‌نماید هر گاه بازجوئی منتهی بنتیجه مثبت شد دادستان پرونده را نزد دادستان دیوان کشور برای درخواست اعاده دادرسی می‌فرستد.

رئیس _ ماده ۵۲۶:

ماده ۵۲۶ - برای رسیدگی در دیوان کشور قواعد فصل پیش تا حدیکه قابل اعمال است شده و پس از رسیدگی رأی داده می‌شود.

هر گاه درخواست اعاده دادرسی قابل قبول نباشد یا بطور وضوح بی اساس بنظر آید درخواست اعاده دادرسی وازده می‌شود و طرف خصوصی که درخواست اعاده دادرسی کرده بهزینه دادرسی محکوم می‌گردد و ممکن است بتادیه مبلغی از دویست تا پانصد ریال بصندوق جرایم محکوم شود درخواست اعاده دادرسی مانع تجدید آن باستناد امور دیگری نخواهد بود.

رئیس _ ماده ۵۲۷:

ماده ۵۲۷ - اگر دیوان کشور اعاده دادرسی را بپذیرد حکم یا احکام محکومیت را ابطال می‌کند و در صورتی که رسیدگی دیگری مقتضی باشد امر را بدادگاه دیگری که در ردیف دادگاهی است که حکم او ابطال شده رجوع می‌نماید و اگر احکام ابطال شده از دادگاه هائی که از حیث درجه اختلاف دارند صادر شده باشد رسیدگی بدادگاهی که از حیث درجه بالاتر است ارجاع می‌گردد.

اگر یکی از احکام از دادگاه اختصاصی صادر شده باشد رسیدگی بدادگاهی که دیوان کشور صالح بداند ارجاع می‌شود.

دادگاه مرجوع در هیچ حال نمی‌تواند خود را غیر صالح اعلام کند.

رئیس _ ماده ۵۲۸:

ماده ۵۲۸ - در مواردی که دیوان کشور حکمی را ابطال و امر را برای رسیدگی بدادگاه دیگر رجوع می‌کند در صورتی که اعاده دادرسی به نفع متهم درخواست شده تاثیر ابطال مشروط بآنست که در دادرسی جدید ثابت شود که عمل واقع نشده یا محکوم مرتکب نبوده یا اعلام شود که دلیل بر وقوع عمل یا صدور آن از محکوم مطلقاً موجود نیست و هر گاه اعاده دادرسی بضرر متهم بوده تاثیر ابطال مشروط بآنست که حکم محکومیت او از دادگاه مرجوع صادر شود

رئیس _ ماده ۵۲۹:

ماده ۵۲۹ - هر گاه دیوان کشور حکم به اعاده دادرسی بدهد شخص ذینفع برای اجرای حکم محکومیت ابطال شده در زندان می‌ماند مگر اینکه اتهام مستلزم صدور قرار بازداشت الزامی نبوده و قرار بازداشت هم صادر نشده یا تمام کیفر اجراء یا ساقط شده یا بآزادی موقت او دیوان کشور امر داده باشد کیفر‌های تبعی یا اقدامات تأمینی که قبل از حکم محکومیت مورد ابطال موقتاً اعمال می‌شود باقی می‌ماند مگر آنکه دیوان کشور بتعلیق آن نیز امر دهد.

مدت بازداشت فوق جزء مدت کیفر حبس در صورتی که حکم محکومیت تأیید شود احتساب می‌شود.

خواهان خصوصی که در دادرسی قبلی حضور داشته حق دارد که در دادرسی جدید وارد شود مشروط براینکه به هیچیک از بزههای مذکور در شق ۴ ماده ۵۱۹ محکوم نشده یا در وضعیتی نباشد که با خواهان خصوصی بودن منافات دارد مسئول مدنی اگر در حکم ابطال شده محکوم شده باشد در دادرسی جدید دعوت می‌شود.

هر گاه دادرسی بدادگاه استان ارجاع شود در هر حال دادرسی تجدید می‌شود.

رئیس _ ماده ۵۳۰:

ماده ۵۳۰ - اگر از دادرسی جدید احراز شد جهات مبنای اعاده دادرسی دارای اساسی نبوده یا کاملاً مدلل نیست دادرس نمی‌تواند بصرف استنباط جدیدی از ادله که در دادرسی سابق موجود بوده در مورد اعاده دادرسی بنفع متهم حکم برائت و در مورد دادرسی بضرر متهم حکم محکومیت بدهد.

در صورتی دادگاه مرجوع حکم ببرائت می‌دهد که دلیل موجود باشد براینکه عمل واقع نشده یا متهم مرتکب آن نبود یا دلیل بر وقوع عمل یا بر اینکه مرتکب آن متهم بوده کاملاً منتفی باشد در هر مورد دیگر باید حکم محکومیت را استوار کند.

در صورت استواری حکم محکومیت اگر اجرای محکومیت اول کاملاً خاتمه نیافته و یا کیفر ساقط نشده بقیه آن از زمانی که بواسطه ارجاع برای اعاده دادرسی موقوف مانده با رعایت قسمت دوم پیش جریان می‌یابد.

رئیس _ ماده ۵۳۱:

ماده ۵۳۱ - هر گاه دیوان کشور حکم محکومیت را ابطال بدون ارجاع کند یا آنکه دادرس مرجوع حکم برائت بدهد برد وجوهی که بعنوان کیفری نقدی یا هزینه دادرسی و هزینه زندان و جبران خسارت و اقدامات تأمینی مالی دریافت شده دستور می‌دهد.

حکمی که حکم محکومیت را ابطال بدون ارجاع می‌کند بمسئولیت مدیر دفتر دیوان کشور هم اعلام می‌شود که اقدامات لازم برای اجرای آن بعمل آورد.

رئیس _ ماده ۵۳۲:

ماده ۵۳۲ - هر گاه دادرس مرجوع حکم بتبرئه ندهد و محکوم در بازداشت نبوده و باید نسبت باو کیفر شدیدتری اجرا شود در حکم خود امر ببازداشت او داده و او را بهزینه دادرسی محکوم می‌نماید.

رئیس _ ماده ۵۳۳:

ماده ۵۳۳ - حکم برائت صادر از دادرس مرجوع از طرف دادسرا قابل فرجام است ـ اگر از حکم قسمت اول ماده ۵۳۰ تخلف شده باشد دیوان کشور در ماهیت نیز حکم می‌دهد حکم دادرس مرجوع مبنی بر استواری حکم محکومیت قابل شکایت نیست هر چند از مرحله بدوی صادر شده باشد ولیکن مانع تجدید درخواست اعاده دادرسی باستناد مبانی دیگری نیست.

رئیس _ ماده ۵۳۴:

ماده ۵۳۴ - خلاصه حکم دیوان کشور مبنی بر ابطال حکم محکومیت بدون ارجاع و خلاصه حکم بتبرئه که در نتیجه دادرسی جدید صادر و قطعی شده بدرخواست ذینفع بمسئولیت مدیر دفتر در روزنامه و بوسیله برگهای جداگانه در محلی که حکم محکومیت صادر شده و محلی که آخرین توقف محکوم در آنجا بوده آگهی می‌شود.

هزینه انتشار لز صندوق جرائم پرداخته می‌شود.

رئیس _ ماده ۵۳۵:

باب چهارم ـ اجرا

فصل اول ـ احکام عمومی

ماده ۵۳۵ - احکام مقامات قضائی ایران در امور کیفری در تمام قلمرو ایران قابل اجرا است.

رئیس _ ماده ۵۳۶

ماده ۵۳۶ - حکم وقتی که قطعی شد یا قانون اجازه اجرای موقت آنرا داد اجراء می‌شود.

احکامی که جز از طریق اعاده دادرسی بوسیله دیگر قابل شکایت نیست قطعی می‌باشد.

اگر حکمی قابل شکایت باشد و از آن شکایت نشود از روزی که مهلت مقرر برای شکایت منقضی شده و شکایت به عمل نیامده قطعی است ـ اگر درخواست فرجامی شده باشد از روزی که دادخواست فرجامی وازده یا حکم استوار شده قطعی می‌گردد

احکام منع تعقیب و تبرئه بمحض صدور اجرا می‌شود مگر آنکه قانون ترتیب دیگری مقرر کرده باشد.

احکام محکومیت در ظرف پنج روز از روز اعلام قطعیت حکم به مقامی که مأموریت اجرا دارد اجرا می‌شود

رئیس _ ماده ۵۳۷

ماده ۵۳۷ - نماینده دادسرای دادگاهی که رأی داده بر حسب وظیفه امر به اجرای احکام آن دادگاه می‌دهد دادرس خلاف امر باجرای احکام خود می‌دهد در صورت اقتضاء نماینده دادسرا از دادسرای دیگر و دادرس خلاف از دادرس دیگر خلاف می‌توانند اجرای حکم را بخواهند.

رئیس _ ماده ۵۳۸

ماده ۵۳۸ - در مورد سقوط بزه یا سقوط کیفر دادرسی که حکم محکومیت را داده در جلسه اداری رسیدگی کرده رای می‌دهد هر چند درخواستی نشده باشد ـ در رأیی که بسقوط بزه صادر می‌شود علت آن قید و حکم حبس گسیخته شده و امر بآزاد کردن محکومی که در بازداشت است داده می‌شود و راجع باقدامات تأمینی نیز تصمیمات لازمه اتخاذ می‌گردد رأی صادر در مورد این ماده قابل فرجام است

رئیس _ ماده ۵۳۹

ماده ۵۳۹ - اگر چند حکم محکومیت قطعی درباره یک نفر برای عمل صادر شده باشد دادستان استان یا شهرستان حوزه که یکی از این احکام در آن حوزه صادر شده از این دیوان کشور درخواست می‌کند تعیین شود کدام یک از این احکام قابل اجرا است این درخواست بشخص ذینفع ابلاغ می‌شود دیوان کشور مقرر می‌دارد حکمی که کیفر آن سبکتر است اجرا شود و ما بقی آنها را می‌شکند اگر احکام مذکور مشتمل بر کیفرهای از نوع مختلف باشد قاعده معادله کیفرها اعمال می‌شود _ اگر یکی کیفر نقدی است و دیگر حبس ماده ۱۳ قانون کیفر عمومی اعمال می‌شود _ اگر یکی تأدیبی است و یکی حبس با کار یک روز حبس با کار معادل سه روز حبس تأدیبی است و اگر حکمی که شکسته شده کلاً یا بعضاً اجرا شده باشد آنچه اجرا شده بابت حکمی که قابل اجرا گردیده احتساب می‌شود

رئیس _ ماده ۵۴۰

فصل دوم _ اجرای کیفر

مبحث اول _ اجراء اقسام مختلف کیفر

ماده ۵۴۰- همینکه حکم محکومیت باعدام قابل اجرا شد دادسرای استان رو نوشت آنرا نزد وزیر دادگستری می‌فرستد.

پس از رسیدن دستور وزارت دادگستری دادسرا در روز و ساعت و محلی که وزارت دادگستری معین کرده و وسائل اجرای حکم را فراهم می‌کند

در موقع اجرا نماینده داد سرا با منشی و پزشکی که از طرف داد سرا تعیین شده حاضر می‌شوند و در صورت درخواست محکوم یک نفر اجراء کننده مراسم دینی از همکیشان او دعوت می‌شود_ منشی حکم را خوانده و صورت مجلس تنظیم می‌کند و وقتی که حکم اجرا شد ساعت اجرا و اینکه محکوم مسلماً مرده است در صورت مجلس با گواهی پزشک قید می‌شود

اگر شخص محکوم باعدام در حبس نیست دادسرا بمأمورین وابسته امر ببازداشت او طبق ماده بعد می‌دهد.

رئیس_ ماده ۵۴۱:

ماده ۵۴۱- هر گاه محکوم در زندان نیست دادسرائی که برای اجرای حکم صلاحیت دارد امر بزندانی کردن او را بمأمورین وابسته می‌دهد امر مزبور باید حاوی مشخصات محکوم و حکم و محکومیت و مقدار و نوع کیفر باشد برای اجراء حکم مقررات ماده ۲۰۶ رعایت می‌شود.

رئیس_ ماده ۵۴۲:

ماده ۵۴۲- هر گاه دو یا چند حکم محکومیت برای بزههای مختلف درباره شخصی صادر شده باشد دادسرا با مراعات قواعد راجع بتعدد کیفرها تصمیم می‌گیرد که کدام یک باید اجراء شود _ اگر احکام از طرف دادرس‌های مختلف صادر شده باشد دادسرائیکه در نزد دادرس صادر کننده آخرین حکم محکومیت است اقدام مزبور را بعمل می‌آورد مگر اینکه بین احکام حکمی باشد که از دادگاه استان یا دیوان جنائی صادر شده است در اینصورت دادسرای استان دادگاهی که آخرین حکم پژوهشی یا جنائی را صادر کرده اقدام می‌کند_ این تصمیم باید بمحکوم ابلاغ شود.

هر گاه شخص ذینفع بر تصمیم دادسرا اعتراض کند قواعد راجع بایرادات اجرائی مذکور در ماده ۵۸۵ و ما بعد رعایت می‌شود _ اگر ایرادی که از طرف محکوم شده بطور وضوح بی اساس باشد دادرس در همان قراریکه ایراد را رد می‌کند می‌تواند برای محکوم بر طبق آئین نامه زندان کیفری معین کند و باداره مربوطه برای اجراء اطلاع دهد و اگر اعتراض کننده در زندان نیست می‌تواند او را بتأدیه مبلغی از صد تا پانصد ریال بصندوق جرائم محکوم کند.

هر گاه بعض احکام محکومیت از دادگاه عمومی و بعض دیگر از دادگاه اختصاصی صادر شده باشد صلاحیت اتخاذ تصمیم در اجرای احکام و رسیدگی بایرادات جرائی با مقامات قضائی عمومی است.

رئیس_ ماده ۵۴۳:

ماده ۵۴۳- اگر شخصی برای اجرای کیفری یا بعنوان اینکه در اثنای اجرای کیفری فرار کرده بازداشت شود راجع بهویت او تردید رخ دهد دادستان شهرستان محل بازداشت و در مورد خلافی دادگاه خلاف از او بازپرسی می‌کند و هر قسم باز جوئی که برای تعیین هویت او مفید است بعمل می‌آورند اگر محرز شود که شخص بازداشت شده غیر از شخص محکوم است بلافاصله‌ام بآزادی کردن او می‌دهند.

اگر از بازجوئی او معلوم نشود موضوع بدادرس صالح برای رسیدگی بایرادات اجرائی رجوع می‌شود هر گاه دادرس نامبرده نتواند هویت او را تعیین کند ضمن قراری این معنی را اعلام می‌دارد و مدلول ماده ۳۱ را تا اندازه ایکه قابل اجراست رعایت می‌نماید_ و اگر این شخص برای بزه دیگری تحت تعقیب باشد قرار نامبرده برای اعمال مدلول ماده ۳۱ بدادرسی که به بزه دیگر رسیدگی می‌کند اعلام می‌شود.

- تصویب سه فقره مرخصی

[۳- تصویب سه فقره مرخصی]

رئیس _ سه فقره گزارش از کمیسیون مرخصی رسیده است خوانده می‌شود:

خبر مرخصی آقای دکتر ضیاء:

آقای دکتر ضیاء درخواست بیست روز مرخصی از تاریخ اول شهریور ۱۳۱۹ نموده‌اند و کمیسیون عرایض و مرخصی با درخواست ایشان موافقت نموده اینک گزارش آن بعرض می‌رسد.

رئیس_ موافقین با مرخصی آقای دکتر ضیاء برخیزند (اکثر برخاستند) تصویب شد.

خبر مرخصی آقای هاشمی:

آقای هاشمی درخواست ده روز مرخصی از تاریخ چهارم آبان ماه ۱۳۱۹ نموده‌اند و مورد موافقت کمیسیون عرایض و مرخصی واقع شده اینک گزارش آن تقدیم می‌شود.

رئیس_ آقایان موافقین با مرخصی آقای هاشمی برخیزند (اغلب برخاستند) تصویب شد.

خبر مرخصی آقای تولیت:

آقای تولیت درخواست بیست و دو روز مرخصی از تاریخ نهم شهریور ۱۳۱۹ نموده‌اند و کمیسیون عرایض و مرخصی با هیجده روز آن موافقت نموده اینک گزارش آن بعرض می‌رسد.

رئیس_ آقایان موافقین با مرخصی آقای تولیت برخیزند (اکثر برخاستند) تصویب شد.

- موقع و دستور جلسه بعد_ ختم جلسه

[۴- موقع و دستور جلسه بعد_ ختم جلسه]

رئیس_ تصویب میفرمائید جلسه را ختم کنیم (صحیح است) جلسه آتیه روز یکشنبه سوم آذر ماه سه ساعت پیش از ظهر دستور لوایح موجوده

(مجلس یک ربع ساعت بعد از ظهر ختم شد)

رئیس مجلس شورای شورای ملی _ حسن اسفندیاری