مذاکرات مجلس شورای ملی ۲۱ بهمن ۱۳۳۷ نشست ۲۷۰

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری نوزدهم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری نوزدهم

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری نوزدهم
مذاکرات مجلس شورای ملی ۲۱ بهمن ۱۳۳۷ نشست ۲۷۰

روزنامه رسمی کشور شاهنشاهی ایران

شامل: کلیه قوانین مصوبه و مقررات - گزارش کمیسیون‌ها - صورت مشروح مذاکرات مجلس - اخبار مجلس - انتصابات - آگهی‌های رسمی و قانونی

شماره

شنبه ماه ۱۳۳۷

سال چهاردهم

شماره مسلسل

دوره نوزدهم مجلس شورای ملی

مذاکرات مجلس شورای ملی

مشروح مذاکرات مجلس شورای ملی، دوره‏۱۹

جلسه: ۲۷۰

صورت مشروح مذاکرات مجلس روز سه‏شنبه بیست یکم بهمن‏ماه ۱۳۳۷

فهرست مطالب:

۱- طرح صورت مجلس‏

۲- طرح گزارش شور دوم کمیسیون دادگستری راجع به حذف دیوان دادرسی دارایی‏

۳- اعلام تصویب صورت مجلس‏

۴- بقیه مذاکره و تصویب گزارش کمیسیون دادگستری راجع به حذف دیوان دادرسی دارایی‏

۵- شور اول گزارش کمیسیون کشور راجع به اصلاح قانون تأسیس آموزشگاه عالی شهربانی

۶ - تعیین موقع جلسه بعد- ختم جلسه‏

مجلس دو ساعت قبل از ظهر به ریاست آقای عماد تربتی (نایب رئیس) تشکیل گردید

۱- طرح صورت مجلس‏

نایب رئیس- صورت غایبین جلسه قبل قرائت می‏شود. (به ‏شرح زیر قرائت شد)

غایبین بااجازه- آقایان: فرود مسعودی- امید سالار بهادری- باقر بوشهری- دیهم- دکتر دادفر- سعیدی- سنندجی- مهندس فروغی- صراف‏زاده- موسوی- حمید بختیار- دکتر عمید- اخوان- صادق بوشهری- اورنگ- صدرزاده- عامری- امامی خویی- سلطان مراد بختیار- بور بور- دکتر جهانشاهی- دکتر سید امامی.

غایبین بی‌اجازه- آقایان: دکتر طاهری- دکتر اصلان افشار- کورس- اریه- قرشی-دکتر فریدون افشار.

دیرآمدگان و زودرفتگان بااجازه- آقایان: جلیلی کدیور- دکتر اسدی- علامه وحیدی- اعظم زنگنه- دهقان- دکتر سعید حکمت- مشایخی- مرتضی حکمت- پردلی- کاظم شیوانی- بزرگ ابراهیمی- ابتهاج.

نایب رئیس- اعتراضی نسبت به صورت مجلس نیست؟ (اظهاری نشد) پس از حصول اکثریت تصویب صورت جلسه اعلام خواهد شد.

۲ - طرح گزارش شور دوم کمیسیون دادگستری راجع به حذف دیوان دادرسی دارایی‏

نایب رئیس- شور دوم گزارش کمیسیون دادگستری راجع به مواد اصلاحی مربوط به دیوان دادرسی مطرح است قرائت می‏شود.

(به شرح زیر قرائت شد)

گزارش از کمیسیون دادگستری به مجلس شورای ملی کمیسیون دادگستری در جلسه ۸ بهمن‏ماه ۱۳۳۷ با حضور آقای معاون وزارت دادگستری به لایحه ارسالی از مجلس سنا راجع به حذف دیوان دادرسی دارایی برای شور دوم رسیدگی و پس از مذاکرات لازم خبر شور اول را عیناً تأیید و اینک گزارش آن را به مجلس شورای ملی تقدیم می‏دارد.

ماده۱- کلیه مواد قانون مصوب آبان ۱۳۰۹ و مواد اصلاحی آن راجع به دیوان دادرسی دارایی به استثنای مواد ۱ و ۲ و ۳ قانون مزبور که به قوت خود باقی است و همچنین تمام مقررات و آیین‏نامه‏هایی که مربوط به دیوان دادرسی و دارایی است ملغی و دعاوی اشخاص و دولت مانند سایر دعاوی در مراجعه صلاحیت‏دار دادگستری طبق قوانین و مقررات عمومی و خارج از نوبت رسیدگی خواهد شد.

ماده۲- دعاوی که در دیوان دادرسی دارایی مطرح بوده و منتهی به صدور حکم قطعی نشده به دادگستری ارجاع می‏شود آنچه در مرحله بدوی بوده به دادگاه‏های شهرستان و آنچه در مرحله تجدید‏نظر بوده به دادگاه‌های استان حوزه‏های قضایی مربوطه ارجاع و رسیدگی خواهد شد.

ماده۳- احکام و قرارهای دادگاه‏های دادگستری در این موارد بر طبق مقررات عمومی قابل پژوهش و فرجام خواهد بود.

ماده۴- وزارت دادگستری می‏تواند دادرسان دیوان دادرسی که دارای پایه قضایی هستند و کارمندان دیوان مزبور را که به آنها احتیاج دارد به محل بودجه آنها به وزارت دادگستری منتقل نمایند.

نایب رئیس- ماده اول مطرح است قرائت می‏شود.

(به شرح زیر قرائت شد)

ماده۱- کلیه مواد قانون مصوب آبان ۱۳۰۹ او مواد اصلاحیه آن راجع به دیوان دادرسی دارایی به استثنای مواد ۱ و ۲ و ۳ قانون مزبور که به قوت خود باقی است و همچنین تمام مقررات و آیین‏نامه‏هایی که مربوط به دیوان دارسی دارایی است ملغی و دعاوی اشخاص و ذولت مانند سایر دعاوی در مراجعه صلاحیت دار دادگستری طبق قوانین و مقررات عمومی و خارج از نوبت رسیدگی خواهد شد.

نایب رئیس- چون نسبت به ماده اول اظهاری نشده لذا رأی می‏گیریم به ماده اول آقایانی که موافقند قیام کنند (اکثر برخاستند) تصویب شد ماده دوم مطرح است و قرائت می‏شود. (به شرح زیر قرائت می‏شود)

ماده ۲- دعاوی که در دیوان دارسی دارایی مطرح بوده و منتهی به صدور حکم قطعی نشده به دادگستری ارجاء می‏شود. آنچه در مرحله به‏دوی بوده به دادگاه‏های شهرستان و آنچه در مرحله تجدید‏نظر به دادگاه‏های استان حوزه‏های قضایی مربوطه ارجاع و رسیدگی خواهد شد.

نایب رئیس- نسبت به ماده دوم اظهار نظری نشده لذا رأی می‏گیریم به ماده دوم آقایانی که موافقند قیام کنند (اکثر برخاستند) تصویب شد.

۳- اعلام تصویب صورت مجلس‏

نایب رئیس- چون عده کافی است تصویب صورت مجلس اعلام می‏شود.

۴- بقیه مذاکره و تصویب گزارش کمیسیون دادگستری راجع به حذف دیوان دادرسی دارایی‏

نایب رئیس- ماده سوم گزارش که مطرح بود قرائت می‏شود

(به شرح ذیل خوانده شد)

ماده سوم- احکام و قرارهای دادگاه‏های دادگستری در این موارد بر طبق مقررات عمومی قابل پژوهش و فرجام خواهد بود.

نایب رئیس- چون نسبت به ماده سوم اظهار نظری نشده لذا رأی می‏گیریم به ماده سوم آقایانی که موافقند قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. ماده ۴ مطرح است قرائت می‏شود.

(به شرح زیر قرائت شد)

ماده ۴- وزارت دادگستری می‏تواند دادرسان دیوان دادرسی دارایی که دارای پایه قضایی هستند و کارمندان دیوان مزبور را که به آنها احتیاج دارند با محل بودجه آنها به وزارت دادگستری منتقل نماید.

نایب رئیس- نسبت به ماده چهارم اظهاری نشده رأی می‏گیریم به ماده چهارم آقایانی که موافقند قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. کلیات آخر مطرح است (گفته شد مخالفی نیست) چون اظهار نظری نشده لذا رأی می‏گیریم به مجموع مواد آقایانی که موافقند قیام فرمایند (اکثر قیام نمودند) تصویب شد.

چون در مجلس سنا قبلاً تصویب شده برای اجرا به دولت ابلاغ می‏شود.

۵- شور اول گزارش کمیسیون کشور راجع به اصلاح قانون تأسیس آموزشگاه عالی شهربانی‏

نایب رئیس- شور اول گزارش کمیسیون کشور راجع به اصلاح قانون تأسیس آموزشگاه عالی شهربانی مطرح است گزارش کمیسیون قرائت می‏شود.

(به شرح آتی خوانده شد)

گزارش از کمیسیون کشور به مجلس شورای ملی کمیسیون کشور لایحه شماره- ۱۵۴۸۷ دولت راجع به اصلاح قانون تأسیس آموزشگاه عالی شهربانی مصوب۲۱/۲/۱۳۲۲ را با حضور آقای معاونت کشور مورد رسیدگی قرارداده و با اصلاحاتی تصویب نمود اینک گزارش آن را به مجلس شورای ملی تقدیم می‏دارد.

ماده۱- (اصلاحی) وزارت کشور مجاز است برای تأمین نیازمندی‏های استخدامی شهربانی کل کشور به خصوص کادر انتظامی مربوطه دانشکده پلیس تأسیس نماید.

ماده۲- (اصلاحی) به هر یک از دانشجویان دانشکده پلیس در دوره تحصیلی در حدود بودجه مصوب شهربانی کل کشور کمک هزینه تحصیلی ماهیانه پرداخت می‏شود علاوه بر این کلیه هزینه تحصیلی به عهده دانشکده پلیس خواهد بود.

ماده ۳- (اصلاحی) داوطلبان دانشکده پلیس باید حداقل باید دارای دارای گواهینامه کامل دبیرستان باشند حداقل دوره تحصیلی در دانشکده پلیس سه سال تحصیلی خواهد بود.

تبصره ۱- فارغ‏التحصیلان دانشکده پلیس باید پایه سه اداری به خدمت شهربانی کل کشور پذیرفته خواهد شد و چنانچه کسانی با داشتن دانش‏نامه لیسانس وارد دانشکده پلیس شوند بعد از پایان تحصیل با رتبه چهار اداری آغاز خدمت خواهند کرد.

تبصره۲- امور استخدامی و ارتقا بعدی فارغ‏التحصیلان دانشکده پلیس به پایه‏های اداری تابعه قوانین مربوطه خواهد بود.

ماده ۴- (اصلاحی) فارغ‏التحصیلانی که برای خدمت در قسمت‏های انتظامی اختصاص داده می‏شوند علاوه بر داشتن رتبه اداری به درجه ستوان دوم شهربانی مفتخر می‏شوند.

تبصره- ترفیات این افسران و سایر افسران شهربانی کل کشور از لحاظ نیل به درجات بالاتر کماکان تابع مقررات نیروهای مصلح شاهنشاهی خواهند بود.

آیین‏نامه اجرایی این قانون را وزارتین جنگ و کشور با توجه به قانون ترفیعات نیروهای مسلح شاهنشاهی تنظیم و پس از تصویب کمیسیون‏های کشور مجلسین به موقع اجرا خواهند گذاشت.

ماده۵- (اصلاحی) داوطلبه آن ورود به دانشکده پلیس باید تعهد خدمت دایم در شهربانی کل کشور نموده و تابع مقررات آن باشند در صورت تخلف علاوه بر تعقیب اداری دو برابر کلی هزینه‏ای را که به وسیله شهربانی کل درباره آنان صرف شده نقداً و یک‏جا مسترد دارد.

ماده ۶- دانشجویان دانشکده پلیس در مدت تحصیل وظایف مأمورین پلیس را قانوناً عهده‏دار بوده و دوره تحصیل آنان جز و خدمت زیر پرچم محسوب می‏شود.

ماده ۷- اساس‏نامه و برنامه دانشکده پلیس به تصویب شورای عالی فرهنگ می‏رسد و فارغ‏التحصیلان دانشکده مزبور دانش‏نامه لیسانس در رشته پلیس داده می‏شود.

ماده ۸- وزارتخانه‏های کشور و جنگ مأمور اجرای این قانون هستند.

گزارش از کمیسیون نظام به مجلس شورای ملی کمیسیون نظام در جلسه ۵ دی‏ماه ۱۳۳۷ لایحه دولت راجع به اصلاح قانون تأسیس آموزشگاه عالی شهربانی را با حضور تیمسار سپهبد وثوق وزیر جنگ مطرح و خبر کمیسیون کشور را تأیید نمود اینک گزارش آن را به مجلس شورای ملی تقدیم می‏دارد.

گزارش از کمیسیون امور استخدام به مجلس شورای ملی کمیسیون امور استخدام لایحه دولت راجع به اصلاح قانون اجازه تأسیس آموزشگاه عالی شهربانی مصوب ۲۱/۲/۱۳۲۲ را با حضور نماینده دولت مورد شور و رسیدگی قرارداده و پس از مذاکرات لازم خبر کمیسیون کشور را تصویب و اینک گزارش آن را به مجلس شورای ملی تقدیم می‏دارد.

نایب رئیس- کلیات لایحه مطرح است آقای دکتر مشیر فاطمی مخالفید بفرمایید.

دکتر مشیر فاطمی- در کلیات عرض دارم.

نایب رئیس- بفرمایید

دکتر مشیر فاطمی- بنده عرض در قسمت کلیات این است که پلیس ما در این چند ساله خیلی پیشرفت و ترقی کرده است و دانشکده پلیس یک عده صاحب‏منصب آن تحصیل‏کرده بیرون داده است و انصافاً بنده می‏خواهم اینجا عرض کنم که دخالت رئیس فعلی شهربانی هم فوق‏العاده مؤثر بوده است برای اینکه این دستگاه سابقاً نبود مخصوصاً دانشکده پلیس را که خیال می‏کنند تیمسار صفاری زمانی که رئیس شهربانی بودجه افتتاح کردند ولی آن وقت وسایل و بودجه کافی نبود ولی حالا بحمدالله همه وسایل برایش فراهم شده‏است ولی احساس مطلب به عقیده بنده مربوط به تربیت پلیس و آموزشگاه پاسبانی است که در کمیسیون بودجه در سه سال قبل هم تصویب شد ولی مثل آنکه به واسطه نداشتن اعتبارات کافی آن‏طوری که باید به جریان نیفتاد تأسیس آموزشگاه پاسبانی در کلیه مراکز استان‏ها لازم است و بنده می‏خواستم از جناب آقای فرهودی معاون وزارت کشور تقاضا بکنم که این موضوع را در وزارت کشور مورد توجه قرار بدهند چون پاسبان‏ها هستند که دائماً با مردم تماس دارند و در درجه دوم افسرها با یک عده افسرهای خوب دانشکده دیده بیرون می‏دهیم ولی اینها با یک عده پاسبان بی‏سواد چه می‏توانند بکنند؟ (صحیح است) و باید دائماً به سر و مغز یکدیگر بکوبند و برای این کار باید آموزشگاه‏هایی تأسیس گردد و در مدت آموزشگاه هم به اینها حقوقی داده شود که با دلگرمی کار بکنند و یکی هم چون در کلیات است می‏شود عرض کرد موضوع راهنمایی و رانندگی است که بلایی شده‏است برای شهر تهران و حالا با یک طرفی کردن چند خیابان به عقیده بنده تا حدی بهتر شده‏است ولی اساس کار این است که بایستی یک قانونی آورد و یک کاری کرد که پیاده‏روها تکلیف‏شان را بفهمند و امروز در این شهر تمام فحش‏ها را به شوفر و راننده‏های تاکسی‏ها می‏دهند ولی پیاده‏روها که برای عبور آنها خط کشی کرده‏اند از وسط خیابان می‏روند جناب آقای فرهودی بنده خودم چند سفر که در آلمان بودم متوجه نبودم می‏خواستم از این طرف خیابان به آن طرف بروند نمی‏دانم که از محل ممنوعه است یک مرتبه یک نفر داد زد که مگر پول زیادی داری که می‌خواهی ۵ مارک جریمه بدهی اینجا اصلاً مثل اینکه این پیاده‏رو توی باغ ملی دارد راه می‏رود یا توی باغ راه می‏رود (یارافشار- پیاده‏رو نیست) تمام خیابان‏ها پیاده‏رو دارد (یارافشار- خیلی جاها مثل چهار راه مخبرالدوله پیاده‏رو ندارد) عرض آخر من باب تذکر این است که یک پاسبان و افسر شهربانی اگر بخواهند وظایف خودشان را انجام بدهند با پا نمی‏شود امروز دزد با جیپ و کامیون می‏رود دزدی می‏کند و پاسبان باید پیاده برود بدود دنبالش این صحیح نیست و این دزد را نمی‏تواند بگیرد بنده عقیده دارم که یک گروهان‏های دوچرخه سوار، موتورسیکلت‏سوار یا وسایل موتوری دیگر در اختیار کلانتری‏ها بگذارند اینها را برای تهران عرض نمی‏کنم بنده بیشتر مقصودم ولایات است در ولایات هم لازم است مثل شهر اصفهان به آن بزرگی پاسبان باید پیاده برود دنبال دزد آن دزد سوار جیپ است و پاسبان پیاده اینها را توجه بفرمایید که روزبه‏روز ان‏شاءالله درست‏تر بشود. (صحیح است)

نایب رئیس- آقای فرهودی‏

معاون وزارت کشور (فرهودی)- بنده از نماینده محترم تشکر دارم که به طور کلی این قانونی را که مطرح است تأیید فرمودند و نسبت به آن موافق بودند مطالبی را که هم فرمودند در واقع به عنوان تکمیل این قانون بود درباره آموزشگاه پاسبانی البته نظر صحیحی است و جزو برنامه شهربانی هم هست ولی قبل از اینکه آموزشگاه شهربانی تأسیس شود معلمین آن باید تربیت بشوند. بدون معلم که نمی‏شود (صحیح است) آن معلمین در همین دانشکده پلیس که لایحه‏اش را امروز تصویب می‏فرمایند باید تربیت شوند چون این آموزشگاه که تا به‏حال بود کافی برای اینکه بتواند که یک معلمینی هم برای آموزشگاه پاسبانی تهیه کند نبود ولی از امسال که افراد می‏گیرند مطابق این قانون و این برنامه تعلیماتی به آنها داده می‏شود که بعد می‏توانند معلم آموزشگاه پلیس هم بشوند به همین جهت امیدوارم این قانون که تصویب شد از کسانی که امسال گرفته شده‏اند وقتی که فارغ‏التحصیل شدند از آنها ما بتوانیم به عنوان‏ معلم در آموزشگاه‏های پاسبانی استفاده بکنیم در مسئله عبور و مرور هم البته این یک مشکلی است که که در تمام دنیا است هر کدام به نسبت وسایل خودشان مشکلاتی دارند و وسایلی تهیه می‏بینند در ایران هم با وسایلی که هست و ترتیباتی که وجود دارد و شورایی که هفته‏ای یک بار در وزارت کشور تشکیل می‏شود و خود آقای ابتهاج هم آنجا تشریف دارند آنچه به نظر می‏رسد تصمیم گرفته می‏شود و هفته بعد هم عمل می‏شود و

همان‏طور که فرمودید وضع پلیس نسبت به سابق بهتر شده‏است و گمان می‏کنم تصدیق بفرمایید که وضع عبور و مرور هم نسبت به سابق بهتر شده‏است و این یک مطلبی است که بایستی تجدید‏نظر بشود و اگر غفلتی شده سعی می‏کنیم هفته به هفته بهتر بشود (مشیر فاطمی- بنده عرضم راجع به پیاده‏روها بود که مزاحم سواره‏روها شده‏اند) عرض کنم قانونی در کمیسیون‏های مجلس هست در آنجا تکلیف همه این کارها معلوم شده‏است و هم پیاده‏رو و هم کسانی که در وسایط نقلیه هستند اگر تخلفی بکنند در همان محل جریمه می‏شوند این لایحه که اکنون در کمیسیون دادگستری است و امیدوارم که رسیدگی شود و تکلیف این روشن بشود دیگر امیدوارم با این توضیحاتی که عرض کردم آقایان بدین لایحه رأی بدهند.

نایب رئیس- چون در کلیات دیگر اظهاری نشده‏است لذا رأی می‏گیریم به ورود در مورد آقایانی که موافقند قیام کنند (اکثر برخاستند) تصویب شد ماده ۱ مطرح است قرائت می‏شود.

(به شرح زیر قرائت شد)

ماده۱- (اصلاحی) وزارت کشور مجاز است برای تأمین نیازمندی‏های استخدامی شهربانی کل کشور به خصوص کادر انتظامی مربوطه دانشکده پلیس تأسیس نماید.

نایب رئیس- چون اظهارنظری نشده‏است و پیشنهادی هم نرسیده ماده ۲ قرائت می‏شود.

(به شرح زیر قرائت شد)

ماده۲- (اصلاحی) به هر یک از دانشجویان دانشکده پلیس در دوره تحصیلی در حدود بودجه مصوب شهربانی کل کشور کمک هزینه تحصیلی ماهیانه پرداخت می‏شود علاوه‏بر این کلیه هزینه تحصیلی به عهده دانشکده پلیس خواهد بود.

نایب رئیس- ماده ۳ مطرح است.

(به شرح زیر قرائت شد)

ماده۳- (اصلاحی) داوطلبه آن دانشکده پلیس باید حداقل دارای گواهینامه کامل دبیرستان باشند حداقل دوره تحصیل سه سال تحصیلی خواهد بود.

تبصره۱- فارغ‏التحصیلان دانشکده پلیس باید پایه سه اداری به خدمت در شهربانی کل کشور پذیرفه خواهند شد و چنانچه کسانی که با داشتن دانشنامه لیسانس وارد دانشکده پلیس شوند بعد از پایان تحصیل با رتبه چهار اداری آغاز خدمت خواهند کرد.

تبصره۲- امور استخدامی و ارتقاء بعدی فارغ‏التحصیلان دانشکده پلیس به پایه‏های اداری تابع قوانین مربوطه خواهد بود.

نایب رئیس- ماده ۴ مطرح است (به شرح زیر قرائت شد)

ماده۴- (اصلاحی) فارغ‏التحصیلانی که برای خدمت در قسمت‏های انتظامی اختصاص داده می‏شوند علاوه بر داشتن رتبه اداری به درجه ستوان دوم شهر مفتخر می‏شوند.

تبصره- ترفیعات این افسران و سایر افسران شهربانی کل کشور از لحاظ نیل به درجات بالاتر کماکان تابع مقررات نیروهای مسلح شاهنشاهی خواهد بود.

آیین‏نامه اجرایی این قانون را وزارتین جنگ و کشور با توجه به قانون ترفیعات نیروهای مسلح شاهنشاهی تنظیم و پس از تصویب کمیسیون‏های کشور مجلسین به موقع اجرا خواهند گذاشت.

نایب رئیس- ماده ۵ مطرح است. (به شرح زیر قرائت شود)

ماده۵- (اصلاحی) داوطلبان ورود به دانشگاه پلیس باید تعهد خدمت دائم در شهربانی کل کشور نموده و تابع مقررات آن باشد در صورت تخلف علاوه بر تعقیب اداری دو برابر کلیه هزینه‏ای را که به وسیله شهربانی کل درباره آنان صرف شد. نقد و یک‏جا مسترد دارند.

نایب رئیس- ماده ۶ مطرح است (به شرح زیر قرائت شد)

ماده۶- دانشجویان دانشکده پلیس در مدت تحصیل وظایف مأمورین پلیس را قانوناً عهده‏دار بوده و دوره تحصیل آنان جزو خدمت زیر پرچم محسوب می‏شود.

نایب رئیس- ماه ۷ مطرح است. (به شرح زیر قرائت شد)

ماده۷- اساس‏نامه و برنامه دانشکده پلیس به تصویب شورای‏عالی فرهنگ می‏رسد و به فارغ‏التحصیلان دانشکده مزبور دانش‏نامه لیسانس در رشته پلیس داده می‏شود.

نایب رئیس- ماده ۸ مطرح است. (به شرح زیر قرائت شد)

ماده۸- وزارتخانه‏های کشور و فرهنگ و جنگ مأمور اجرای این قانون هستند.

نایب رئیس- شور اول این لایحه تمام است برای شور دوم به کمیسیون ارجاع می‏شود.

۶ -تعیین موقع جلسه بعد- ختم جلسه‏

نایب رئیس- چون مطالب دیگری در دستور نداریم جلسه را ختم می‏کنیم. ‏

جلسه آینده روز پنجشنبه ۲۳ بهمن ساعت ۹ صبح دستور لوایح جاری خواهد بود.

(مجلس یک ساعت و نیم پیش‏ازظهر ختم شد)

نایب رئیس شورای ملی- عماد تربتی‏