مذاکرات مجلس شورای ملی ۱۷ تیر ۲۵۳۵ شاهنشاهی نشست ۵۵

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و چهارم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و چهارم

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری بیست و چهارم
مذاکرات مجلس شورای ملی ۱۷ تیر ۲۵۳۵ شاهنشاهی نشست ۵۵

مذاکرات مجلس شورای ملی

صورت مشروح مذاکرات مجلس شورای ملی ۱۷ تیر ۲۵۳۵ شاهنشاهی نشست ۵۵

فهرست مطالب:

- تصویب صورتجلسه سه شنبه ۱۵ تیرماه

۱ـ تصویب صورتجلسه سه شنبه ۱۵ تیرماه .

رئیس ـ صورت جلسه روز سه شنبه پانزدهم تیرماه خدمت خانمها و آقایان توزیع شده است نسبت به این صورت جلسه نظری نیست؟ (اظهاری نشد) صورتجلسه تصویب میشود .

- طرح و تصویب لایحه بیمه محصولات کشاورزی و ابلاغ بدولت

۲ـ طرح و تصویب لایحه بیمه محصولات کشاورزی و ابلاغ بدولت .

رئیس ـ لایحه بیمه محصولات کشاورزی مطرح است قرائت میشود .

(بشرح زیر خوانده شد)

قانون بیمه محصولات کشاورزی

  • ماده ۱ـ بمنظور انجام بیمه انواع محصولات کشاورزی و اشجار ، دامها ، طیور ، کرم ابریشم ، زنبور عسل و همچنین آبزیانی که بطریق مصنوعی پرورش داده میشوند ، شرکت سهامی بیمه ایران موظف است صندوق ویژه ای بنام ‹‹صندوق بیمه کشاورزی›› تشکیل دهد و طبق مقررات مربوط بخود اداره نماید . صندوق بیمه کشاورزی یکی از واحدهای شرکت سهامی بیمه ایران خواهد بود .
  • ماده ۲ـ سرمایه اولیه بیمه کشاورزی پنجاه میلیون ریال است که شرکت سهامی بیمه ایران از محل اندوخته های خود تأمین خواهد کرد . میزان سرمایه صندوق با تصویب هیئت عالی بیمه کشاورزی قابل افزایش خواهد بود .
  • ماده ۳ـ هیئت عالی بیمه کشاورزی مرکب خواهد بود از وزیر بازرگانی که ریاست هیئت عالی بیمه را بعهده خواهد داشت و وزرای امور اقتصادی و دارائی و تعاون و امور روستاها و کشاورزی و منابع طبیعی و وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه یا معاونین آنان و رئیس کل بیمه مرکزی ایران و مدیر عامل شرکت سهامی بیمه ایران یا قائم مقام آنان .
  • ماده ۴ـ تعرفه حق بیمه و نحوه رسیدگی و پرداخت خسارت از طرف شرکت سهامی بیمه ایران با همکاری وزارت تعاون و امور روستاها و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی تهیه و بتصویب هیئت عالی بمیه کشاورزی خواهد رسید .
  • ماده ۵ـ اجرای بیمه های موضوع این قانون بتدریج برحسب اولویت محصولات اولیه کشاورزی خواهد بود اولویتهای موارد بیمه ، خطرهائی که بیمه میشود ، سهم حق بیمه که بعهده بیمه گذار خواهد بود و میزان کمک دولت بابت حق بیمه به پیشنهاد وزارت بازرگانی و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و وزارت تعاون و امور روستاها و تأیید هیئت عالی بیمه کشاورزی و منابع طبیعی و وزارت تعاون و امور روستاها وتأیید هیئت عالی بیمه کشاورزی بتصویب هئیت وزیران خواهد رسید .
  • ماده ۶ـ شرکت سهامی بیمه ایران هر سال ترازنامه صندوق را تنظیم و پس از تأیید هیئت عامل شرکت سهامی بیمه ایران برای تصویب هیئت عالی بیمه کشاورزی تسلیم خواهد کرد ،‌در صورتیکه جمع هزینه های صندوق و خسارتهای پرداختی با توجه بحساب اتکائی طی یکسال مالی از جع حق بیه دریافتی (اعم از سهم بیمه گزار و سهم دولت) و سایر درآ,دهای صندوق برای همان سال تجاوز کند مابه التفاوت با احتساب ذخایر فنی برای مدت ۵ سال از تاریخ تصویب این قانون در بودجه کل کشور منظور و پرداخت خواهد شد . در صورتیکه ترازنامه صندوق سود نشان دهد برای جبران خسارت در سالهای بعد بصورت ذخیره فنی در صندوق باقی خواهد ماند .

تبصره ـ وزارت تعاون و امور روستاها مجموع وجوهی را که تاکنون بمنظور بیمه کشاورزی جمع آوری کرده است بعنوان ذخیره فنی بصندوق انتقال خواهد داد .

قانون فوق مشتمل بر شش ماده و یک تبصره در جلسه فوق العاده روز چهارشنبه شانزدهم تیرماه دوهزار و پانصد و سی و پنج شاهنشاهی بتصویب مجلس سنا رسید . رئیس مجلس سنا ـ جعفر شریف امامی .

رئیس ـ آقای ادیب مجلسی راجع به اصلاحات مجلس سنا توضیح بفرمائید .

ادیب مجلسی ـ لایحه بیمه محصولات کشاورزی که در مجلس شورای ملی به تصویب رسید برای تصویب به مجلس سنا رفت در مجلس سنا چند اصلاح در لایحه به عمل آمده از جمله در ماده یک که ذکر شده بود ‹‹ بمنظور انجام بیمه کلیه محصولات کشاورزی›› به این صورت اصلاح شده که ‹‹بمنظور انجام بیمه انواع محصولات کشاورزی›› که البته در ماهیت موضوع تغییری داده نشده است در ضمن در ذیل همین ماده اضافه شده است که ‹‹صندوق بیمه محصولات کشاورزی یکی از واحدهای شرکت سهامی بمیه ایران خواهد بود›› با توضیحی که ما خواستیم گفتند احیانا امکان دارد که دولت بخواهد برای این صندوق تشکیلات جداگانه ای در نظر بگیرد ، با اضافه کردن این جمله نمیتواند و چون از نظر کمیسیون یک توضیح واضحات بود ما پذیرفتیم . در ماده ۲ در قسمت ‹‹ سرمایه اولیه صندوق بیمه کشاورزی ›› کلمه صندوق در چاپ افتاده بود که اضافه شد . در قسمت آخر مادة ۵ ‹‹ اجرای بیمه های موضوع این قانون بتدریج بر حسب اولویت محصولات اولیه محصولات غذائی خواهد بود›› کلمه غذائی بنا به پیشنهاد یکی از نمایندگان در شور دوم اضافه شده بود در مجلس سنا اینطور استدلال شده است که اگر ما بنویسیم محصولات اولیه کشاورزی غذائی امکان دارد که مشمول چغندر قند نشود برای اینکه چغندر خودش محصول اولیه کشاورزی غذائی نیست بعدا ممکن است که بصورت قند یا شکر در آید در حالیکه اگر بطور اعم نوشته شود ‹‹ محصولات اولیه کشاورزی›› لطمه ای به اصل موضوع نمیزند . از این جهت لازم دانستم این توضیحات را بعرض ساحت مقدس مجلس شورای ملی برسانم که کمیسیون از این جهات با این اصلاحات موافقت کرد .

رئیس ـ نسبت به اصلاحات مجلس سنا نظری نیست؟ (اظهاری نشد) رأی میگیریم به اصلاحات مجلس سنا خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش میکنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد لایحه بدولت ابلاغ میشود .

- طرح و تصویب لایحه اصلاح مواد ۱۰ و ۱۱ قانون تأسیس بانک توسعه کشاورزی ایران و ابلاغ بدولت

۳ـ طرح و تصویب لایحه اصلاح مواد ۱۰ و ۱۱ قانون تأسیس بانک توسعه کشاورزی ایران و ابلاغ بدولت .

رئیس ـ لایحه اصلاح مواد ۱۰ و ۱۱ قانون تأسیس بانک توسعه کشاورزی ایران مطرح است قرائت میشود . ۰(به شرح زیر خوانده شده)

قانون اصلاح مواد ۱۰ و ۱۱ قانون تأسیس بانک توسعه کشاورزی ایران

ماده واحده ـ مواد ۱۰ و ۱۱ قانون تأسیس بانک توسعه کشاورزی ایران بشرح زیر اصلاح و تبصره های ۱ و ۲ مادة ۱۱ بقوت خود باقی است .

ماده ۱۰ ـ بانک میتواند برای تأمین هدفهای خود با تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام حداکثر تا مبلغ سیصد میلیون دلار علاوه بر مبلغی که قبلا مجاز به تحصیل وام با اعتبار بوده و جمعا پانصد میلیون دلار میشود ، با رعایت مقررات قانون برنامه و بودجه کشور وام با اعتبار خارجی تحصیل نماید . قرار دادهائیکه برای انجام این منظور با دولتها منعقد میگردد پس از تصویب کمیسوینهای امور اقتصادی و دارائی مجلسین قابل اجرا خواهد بود . ماده ۱۱ـ به بانک اجازه داده میشود برای انجام وظایف محول اوراق بهاداری بنام اوراق قرضه توسعه کشاورزی پس از تصویب مجمع عمومی بر طبق برنامه و شرائطی که مجمع عمومی بانک تعیین خواهد کرد بسر رسید حداقل سه سال از تاریخ انتشار و یا بهره برداری که به پیشنهاد بانک و موافقت شورای پول و اعتبار تعیین خواهد شد و با رعایت مادة ۲۸ قانون انتشار اسناد خزانه و اوراق قرضه منتشر نماید و دولت مکلف است بازپرداخت اصل و بهره اوراق قرضه مزبور را ضمانت نماید . قانون فوق مشتمل بریک ماده در جلسه فوق العاده روز چهارشنبه شانزدهم تیرماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی بتصویب مجلس سنا رسید . رئیس مجلس سنا ـ جعفر شریف امامی

رئیس ـ آقای صدری کیوان راجع به اصلاحات مجلس سنا توضیح بفرمائید .

صدری کیوان ـ در امتثال امر مقام معظم ریاست و با عنایت اعضای کمیسیون امور اقتصادی و دارائی در فاصله دو جلسه کمیسوین امور اقتصادی و دارائی را تشکیل دادیم و اصلاحات مجلس سنا را در مواد ۱۰ و ۱۱ قانون تأسیس بانک توسعه کشاورزی ایران مورد بررسی و دقت قرار دادیم چون این اصلاحات کلا و جخزئا اصلاحات عبارتی بودند اعضای کمیسیون با این اصلاحات موافقت کامل کردند و مورد تأیید قرار دادند . اینجا من برای استحضار بیشتر همکاران گرامی اصلاحات را در حضورتان بعرض میرسانم درمادة ۱۰ ما اجازه دادیم که بانک توسعه کشاورزی ۳۰۰ میلیون دلار وام بگیرد البته نوشتیم ۵۰۰ میلیون دلار علاوه بر آنچه که قبلا بوده در مجلس سنا عبارت را رساتر و زیباتر کرده اند با این ترتیب که گفته اند ‹‹ بانک میتواند برای تأمین هدفهای خود با تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام حداکثر با مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار علاوه بر مبلغی که قبلا مجاز به تحصیل وام یا اعتبار بوده و جمعا پانصد میلیون دلار میوشد وام تحصیل نماید ›› عبارست پس و پیش شده است و کوچکترین تغییری در ماهیت موضوع اصلی داده نشد . درادة ۱۱ اوراقی را که ما به آنها ااجازه دادیم به مدت سه سال فکر کردند که اگرمدت سه سال علی الاطلاق نوشته بشود ممکن است که افاده حذف اختیارات بانک بشود بنابراین اینطور اصلاح کرده اند که ‹‹ به بانک اجازه داده میشود برای انجام وظایف محول اوراق بهاداری بنام اوراق قرضه توسعه کشاورزی پس از تصویب مجمع عمومی بر طبق آئین نامه و شرایطی که مجمع عمومیبانک تعیین خواهد کرد به سررسید حداقل سه سال از تاریخ انتشار ›› ما گفتیم سه سال ولی آنها گفتند ابلاغ که شد تحت اختیار بانک میشود یعنی بعد از سه سال ، و این اصلاح عبارتی است و تغییر ماهیت نیست به این جهت کمیسیون با این اصلاحات موافق بود .

رئیس ـ نسبت به اصلاحات مجلس سنا نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به اصلاحات مجلس سنا رأی میگیریم خانمها آقایانیکه که موافقند خواهش میکنم ، قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد ، لایحه بدولت ابلاغ میشود .

- طرح و تصویب لایحه اصلاح تبصره های ۱۹ و ۶۵ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ کل کشور و ابلاغ بدولت

۴ـ طرح و تصویب لایحه اصلاح تبصره های ۱۹ و ۶۵ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ کل کشور و ابلاغ بدولت .

رئیس ـ لایحه اصلاح تبصره های ۱۹ و ۶۵ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ کل کشور مطرح است برای اخذ رأی نهایی قرائت میشود

(بشرح زیر خوانده شد)

قانون اصلاح تبصره های ۱۹ و ۶۵ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ کل کشور

ماده واحده ـ تبصره های ۱۹ و ۶۵ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ کل کشور بشرح زیر اصلاح میگردد . متن زیر بأخر تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ کل کشور اضافه میشود . اعتبارات موضوع این تبصره طبق آئین نامه موضوع همین تبصره از طریق بانک تعاون کشاورزی بعنوان کمک بحساب انجمنهای ده منظور میشود تا طبق مقررات قانون انجمن ده و دهبانی منحصرا برای مصارف عمرانی مورد استفاده قرار گیرد . تبصره ۶۵ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ کل کشور بشرح زیر اصلاح میگردد :

۵ درصد از اعتبارات مربوط به تأسیسات زیر بنائی درروستاهای منفرد هر استان باجرای طرحهای عمرانی در روستاهائی که بیش از ۲۵۰ نفر جمعیت دارد اختصاص داده خواهد شد . اعتبار فوق بر اساس موافقتنامه هائی که بین دفتر برنامه و بودجه استانها و بانک تعاون کشاورزی مرکز استان مبادله میشود بعنوان کمک بحساب انجمنهای ده پرداخت خواهد شد تا طبق مقررات قانون ده و دهبانی به مصرف برسد مشروط برآنکه انجمن های ده مربوط معادل سی درصد در هزینه های اجرای طرح تعهد مشارکت نماید نحوه اجرای این تبصره برطبق آئین نامه ای خواهد بود که از طرف وزارت تعاون امور روستاها با موافقت وزارت امور اقتصادی و دارائی و سازمان برنامه و بودجه بتصویب هیئت وزیران میرسد . قانون فوق مشتمل بریک ماده در جلسه فوق العاده روز چهارشنبه شانزدهم تیرماه دو هزار و پانصد و سی و پنج شاهنشاهی بتصویب مجلس سنا رسید . رئیس مجلس سنا – جعفر شریف امامی

رئیس – این لایحه عینا بهمان ترتیبی که در مجلس شورای ملی تصویب شه بود در مجلس سنا هم به تصویب رسیده است نسبت به آن با ورقه اخذ رأی میشود (اسامی نمایندگان به ترتیب آتی وسیله منشی آقای مهندس صائبی قرائت و در محل نطق اخذ رأی بعمل آمد)

آقایان : اشرف حریری ـ نصرت الله معززی ـ بانو نیره ابتهاج سمیعی ـ پروزیر اربابی اناری ـ عباس اخباری ـ خلیل الداغی ـ نوازاله جهانشاهی ـ دکتر عزت الله نصیری ـ بانو فریده هاشمی ـ یحیی معینی چاغروند ـ حسین اسکندری ـ عبدالرحیم شیخ الاسلامی بانه ـ فتاح تولائی زاده ـ عباسعلی نصیری زاده ـ علی پاشا نوری اسفندیاری ـ میرابوطالب رضوی نژاد صومعه سرائی ـ بانو عصمت مشائی ـ پرویز ظفری ـ ضیائ ابطحی فهلیانی ـ محمد حسین اسحقی نژاد ـ جعفر جوادی ـ محمود شریفی ـ دکتر سید علی اکبر فیروز آبادی ـ مصطفی طغیانی دولت آبادی ـ رضا حجتی ـ سید باقر شادمان ولوی ـ محمد رضا وکیل گیلانی ـ مهدی آستانه ای ـ بانو فاطمه نجیمی نائینی ـ ابوالحسن عاملی ـ موسی درودی – عباس جباری – حسینعلی زرگرزاده حاج باغلوئی ـ علی اوسط یگانه – سیف الدین اهری ـ رفعتی ـ مجتبی نوری ـ بانو سلیلی ـ سلیمانی سوادکوهی ـ رحیمی لاریجانی ـ بیات ـ اعتمادی ـ قدمی ـ قائمی ـ میرزالو لیقوانی ـ وشمگیر ـ کبیری ـ بهره مند ـ دکتر علی صدیق اسفندیاری ـ دکتر عادلی رانکوهی – پیشوائی ـ دکتر منصور ـ دلخوش فومنی ـ قربانی نسب ـ اخلاق پور ـ حیدر زاده امین ـ مسیب میرعرب رضی ـ رحمان ـ امیر علم خزیمه ـ احمد کمیلی زاده ـ بهارلو ـ تقی زاده ـ منظری ـ الموتی ـ باقر زاده ـ رحیم زاده خوئی ـ شریعت ـ منوچهر یزدی ـ فرهنگ بیگوند ـ بانو اباصلتی ـ سعادت فرد ـ معینی قراگزلو ـ مانی ـ صائبی ـ صدیق زاده ـ بانو صنیع ـ عبدالطیف شیخ الاسلامی ـ ساری اصلانی ـ دانشی ـ سید محمد جزایری ـ بزرگ زاده ـ احمد جلالیان ـ سترک دره شوری ـ سید مرتضی مشیر ـ حسن صحرائی ـ محمد صادق کاظمی ـ قدرت الله واحدی ـ محمود دهقان نژاد ـ محمد حسین عباسمیرزائی ـ فتح اله حاتمی ـ علی نظمی ـ عنایت بهبهانی ـ منوچهر آزمون ـ عبدالهادی آقایان ـ ابراهیم ماحوزی ـ محمد پارسا ـ عطارد ـ علی اصغر مظهری ـ ناصرالدین باقری ـ نوربخش دماوندی ـ باقر سعیدی ـ مهندس کسرائی ـ محسن پزشکپور ـ دکتر حسین تجدد ـ دکتر امیری ـ محمد حسین موسوی ـ محمد رضوانی ـ بانو نائینی طبا ـ دکتر طبیب ـ دکتر رفعت ـ جهانشاه افشار ـ دکتر ستاری ـ بانو لطیفه وحیدی ـ دکتر ابوالهدی لنگرودی ـ رئیسی اردکانی ـ احمد دولتی – عباس عطائی ـ حسن صدر ـ سید کریم کاظمی ـ نور علی شهابی ـ محمد نوری ـ کریم آصف ـ هرمز آشوریان ـ دکتر مهر ـ منوچه ردهقان ـ شهباز شهبازی ـ آلتی جعفر بای ـ وجیه الله آزموده ـ اسدالله ایلخانی ـ راشدی ـ محمد حسین رهبر ـ جواد افتخاری ـ ملکشاهی ـ دکتر دادفر ـ ادیب ملجسی ـ فلاح مقدم ـ اسحقی کاهکش ـ باقر سعیدی ـ ملکشاهی ـ رفعتی ـ الموتی ـ پیشوائی ـ شریعت . آراء داده شده شماره شد و نتیجه بقرار زیر اعلام گردید آراء موافق ۱۵۴ رأی

رئیس ـ لایحه با ۱۵۴ رأی موافق به اتفاق آراء تصویب شد بدولت ابلاغ میشود .

موافقین ـ آقایان : قربانی نسب ـ مجتبی نوری ـ بانو سلیلی ـ بانو وحیدی ـ دکتر صدیق اسفندیاری ـ سید کریم کاظمی ـ بهارلو ـ آلتی جعفربای ـ جواد افتخاری ـ فرهنک بیگوند ـ میرعرب رضی ـ معتضدی ـ بزرگ زاده ـ دکتر تجدد ـ باقر سعیدی ـ ملکشاهی ـ رفعتی ـ الموتی ـ پیشوائی ـ شریعت ـ باقر زاده ـ امیر علم خزیمه ـ کریم آصف ـ رحیم زاده خوئی ـ دکتر اعتمادی ـ عابدی ـ عباسمیرزائی ـ رئیسی اردکانی ـ دکتر فروزین ـ حجتی ـ بانو مشائی ـ جلالیان ـ نصیری زاده ـ نوری اسفندیاری ـ دکتر ابوالهدی لنگرودی ـ نور بخش دماوندی ـ امیر عشایری ـ بانو صنیع ـ هرمز آشوریان ـ بانو داودی ـ دکتر رفعت ـ کاسمی ـ صحرائی - یاسینی ـ طرفی ـ صائبی ـ زرگرزاده حاج باغلوئی ـ معینی قراگزلو ـ ریاضی ـ حاتمی ـ بیات ـ بانو نجیمی نائینی ـ دهقان نژاد ـ اهری ـ دانشی ـ بانو اباصلتی ـ معززی ـ معینی چاغروند ـ دکتر چهرزای ـ اسحقی نژاد – حریری ـ طباطبائی ـ رحیمی لاریجانی ـ دکتر طبیب ـ سعادت فرد ـ معینی قراگزلو ـ مانی ـ صائبی ـ صدیق زاده ـ بانو صنیع ـ عبدالطیف شیخ الاسلامی ـ ساری اصلانی ـ دانشی ـ سید محمد جزایری ـ بزرگ زاده ـ احمد جلالیان ـ سترک دره شوری ـ سید مرتضی مشیر ـ حسن صحرائی ـ محمد صادق کاظمی ـ قدرت الله واحدی ـ محمود دهقان نژاد ـ محمد حسین عباسمیرزائی ـ فتح اله حاتمی ـ علی نظمی ـ عنایت بهبهانی ـ منوچهر آزمون ـ عبدالهادی آقایان ـ ابراهیم ماحوزی ـ محمد پارسا ـ عطارد ـ علی اصغر مظهری ـ ناصرالدین باقری ـ نوربخش دماوندی ـ باقر سعیدی ـ مهندس کسرائی ـ محسن پزشکپور ـ دکتر حسین تجدد ـ دکتر امیری ـ محمد حسین موسوی ـ دکتر امیری ـ هرزندی ـ نظمی ـ حیدر زاده امین ـ عالمی ـ بهره مند – توتونچی افشار ـ صدیق زاده ـ ماحوزی ـ نوری – شیخ الاسلامی بانه ـ مجتبائی ـ اوحدی ـ رهبر ـ ابوالحسن عاملی ـ عبدالهادی آقایان ـ دهقان ـ دکتر مشیر ـ سیف الله افشار – دکتر سید مجمد جزایری ـ پارسا ـ رضوانی ـ فلاح مقدم ـ دکتر بنکدارپور ـ عطارد ـ موسوی درودی – دادفر ـ یزدی ـ مظهری . غائبین در رأی ـ آقایان : دکتر بقائی یزدی ـ بهبهانی ـ پزشکپور ـ تقوی لاریجانی ـ جندقی ـ سعید جوادی ـ چلاجور ـ راشدی ـ سعادت فرد ـ دکتر سعید – شریفی ـ منصور صادقی ـ دکتر عدل ـ محمد حسین غضنفری ـ کسرائی –کهن ـ مجتهدی ـ دکتر محققی ـ موسوی ماکوئی ـ میرلاشاری ـ دکتر واحدی ـ هاشمی میاندوآب .

- بیانات بعد از دستور آقای قائمی

۵ـ بیانات بعد از دستور آقای قائمی .

رئیس ـ آقای قائمی بعنوان بعد از دستور صحبت میکنند بفرمائید .

قائمی ـ با اجازه مقام ریاست و همکاران عزیز و ارجمند بنده دو سه دقیقه بیشتر تصدیع نمیدهم و فکر میکنم فرصت مناسبی نیست، ولی به عقیده من مطلب حائز اهمیت است و حق این است که به من اجازه بدهید دو سه دقیقه مزاحم شوم و حتما هم اجازه خواهید داد در دو سه جلسه قبل در این جا عرض کردم که مسئله روستاهای ایران ، دهقانان ، نظام دهقانی و زندگی روستائی بصورت یک مسئله ملی جلوه گر است و در همین جا عرض کردم که بانوی اول ایران ،شهبانوی مهربان و عالیقدر عطف توجه به زندگی روستائیان فرمودند و در سفر خراسان فرمودند که باید در ایران برای نظام روستائی و زندیگ روستائیان انستیتو یا سازمان بررسی مسائل روستائی بوجود بیاید و همة ما میدانیم که دیروز فرمان مبارک شاهانه بر ایجاد چنین سازمانی شرف صدور یافت من چون یکی از کسانی بودم که در این جا بخاطر کار دهقان و تعاون و زندگی روستائی و بهبود بیشتر زندگی در روستاها عرایشی کردم از این نکته بسیار خوشحال و خوشنود شدم و از این تریبون استفاده میکنم و به همة دهقانان ایرانی درود میفرستم ولی آنها هم باید تمام وجودشان سپاس و تشکر و شکر گذاری باشد در قبال شاهنشاه بزرگ ایران و رهبر عالیقدر انقلاب اجتماعی ایران (احسنت) و به شاهنشاه بزرگ و رهبر دانا و خردمند و طراح عالیقدر رستاخیز ملت ایران در ایجا عرض میکنم شاها جان دهقانان نثار مقدم شما و شهبانوی اول ایران که این چنین نسبت به سرنوشت دهقانان مملکت که بیش ازنیمی از مملکت ما را تشکیل میدهد توجه داری جاوید باد شاهنشاه درود بسیار به شهبانوی عالیقدر و دهقان نواز ایران (احسنت)

- اعلام تعطیلات تابستانی ـ ختم جلسه

۶ـ اعلام تعطیلات تابستانی ـ ختم جلسه

رئیس ـ چون لوایح دیگری نیست که مورد نیاز فوری دولت باشد با اجازه خانمها و آقایان این جلسه را آخرین جلسه اجلاسیه اول این دوره قانونگزاری محسوب میکنیم و تعطیلات تابستانی مجلس را اعلام میکنم بنده وظیفه خود میدانم از کلیه اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای ملی که با نهایت صمیمیت در اداره مجلس با من همکاری کردند تشکر میکنم (احسنت) مخصوصا از کارپردازان مجلس که وظیفه خودشان را خیلی خوب انجام میدهند بدین وسیله از ایشان صمیمانه تشکر نموده از زحماتشان قدر دانی میکنم (احسنت) همچنین وظیفه خود میدانم از کلیه نمایندگان محترم مجلس سپاسگزاری کنم که در این سال اول دوره رستاخیز با کمال علاقمندی و با نهایت جدیت و آرزوی احساس قلبی آنچه که در قدرت داشتند نهایت کوشش خود را بجا آوردند تا بتوانند وظیفه خطیری را که در قابل مردم بعهده دارند انجام بدهند . در اینجالازم بیادآوری و تشکر است که دولت اعم از جناب آقای نخست وزیر و جنابان وزراء و معاونین پارلمانی وزارتخانه ها هر وقت نمایندگان مجلس با آنها کاری داشتند تا جائی که در اختیارشان بود و برایشان مقدور بود با نمایندگان محترم مجلس شورای ملی همکاری کردند ۰صحی حاست) همینطور از دوستان مطبوعاتی تشکر میکنم که با مجلس صمیمانه همکاری کردند بنده اغلب میدیدم مخبرین روزنامه های کثیر الانتشار خیلی زدتر از خود من ، ساعت ۶ صبح به مجلس میآیند برای اینکه بتوانند مطالبی را که نمایندگان میخواهند در مجلس بیان کنند تنظیم بکنند و بموقع به روزنامه برسانند (صحیح است) لازم است از حضور این خانمها و آقایان تشکر کنم باز وظیفه خود میدانم از کلیه کارمندان و خدمتگزاران مجلس شورای ملی که اینجا را خانه خود میدانند ،‌ بدون اینکه بخواهند تنها وظیفه اداریشان را انجام بدهند با صمیمت کامل انجام وظیفه میکنند صمیمانه تشکر کنم (صحیح است ـ احسنت) التبه میدانید ما امسال سالی را میگذرانیم که ملت ایران پنجاهمیت سال سلطنت پرافتخار دودمان پهلوی را جشن میگیرد بنابراین امسال هر فردی از افراد ملت وظیفه بیشتری از سالهای دیگر دارد (صحیح است) و بدیهی است نمایندگان محترم که برگزیدگان مردم هستند در صف اول قرار دارند امیدوارم تابستان به همه همکاران و دوستان عزیز خوش بگذرد و برایتان سلامتی و موفقیت بیشتری آرزو میکنم مسلما وقتی بشهرستانها تشریف میبرید مردم را ارشاد میکنید و پیشرفتهائی را که در این پنجاه سال حاصل شده است یادآور میشوید تا همه هموطنان ما بدانند که قبلا کجا بودیم چه وضعی داشتیم و حالا چه داریم و در چه راهی قدم بر میداریم (صحیح است۹ و بنابراین چه وظیفه خطیری در قبال کشوران بعهده داریم خیال میکنم وظیفه فرد فرد ما این باشد که بر کوشش و فعالیت خودمان بیفزائیم تا بتوانیم در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و ملت ایران سربلند و رو سفید باشیم (انشاءالله) ضمنا گزارش ماهیانه کمیسیونها نیز رسیده است که در آخر صورتجله چاپ خواهد شد . آقای دکتر شادمان فرمایشی دارید بفرمائید . درکت شادمان ـ با اجازه جناب رئیس خانها و آقایان من واقعا خوشوقت هستم که در دوره رستاخیز و در این مجلس رستاخیز مأموریتی از طرف دولت بمن محول شد که با خانمها و آقایان همکاری داشته باشم . و تا آنجا که برای من و همکاران دولتیم مقدور است خواسته های مشروع را برآورده خواهیم کرد . من این را همیشه گفته ام و حالا هم میگویم که تا کنون هیچوقت و خانمها و آقایان نمایندگان محترم برای کار اختصاصی بما رجوع نکرده اند بلکه آنچه را خواسته اند برای مردم بوده است و البته حق هم همین است . من امیدوارم که در این مأموریتم توانسته باشم خواسته های خانمها و آقایان را انجام داده باشم . بارها جناب آقای نخست زیر در مجلسین عنوان فرموده اند که آنجه را دولت بنام لایحه به مجلس تقدیم کرده است بصورت قانونی منزه تحویل گرفته است و من لازم یمدانم که از اینهمه همکاری و همفکری نمایندگان محترم تشکر کنم نمونه اش هم زیاد بود که ما آنچه اینجا آوردیم شاید نکاتی بود که متوجه آن نبودیم ولی خانمها و آقایان که در کمیسوینها بودند عملا بآن نکات برخوردند و ما را راهنمائی فرمودند من بخاطر این راهنمائیها نیز متشکرم . با مسئولیتی که از طرف حزب رستاخیز ملت ایران بعهده شماست و رابطه ای که بین نمایندگان و موکلین است . امیدوارم که در این تابستان که به حوزه انتخابیتان تشریف فرما میشوید در جهت منعکس کردن خواسته های مردم نطقه و موکلین ما را راهنمائی بفرمائید . یقین داشته باشید هیچگونه تعصبی در انچه که ما میگوئیم وجود ندارد میخواهیم مارا هدایت و راهنمائی بفرمائید و اطمینان داشته باشید تا آنجا که مقدورمان باشد حداکثر بهره برداری را در جهت خیر وصلاح مردم مملکت که تحت رهبریهای شاهنشاه قدمهای مؤثری برمیدارند ،‌انجام خواهیم داد همین الان در کمیسوین بودجه آقای دکتر دادفر و همکارانشان راجع به تبصره های ۱۹ و ۶۵ بحث میکردند ، ملاحظه میفرمائید که آنچه دولت آورده است با راهنمائی و ارشاد شما بصورت بهتری درمیآید و همین بودجه که الان در اختیارتان گذاشته میشود و انشاءالله بنحو مطلوب انجام شده ، آزمایشی است که امیدوارم در سالهای آینده از آن بهره برداری خواهیم کرد . من در انجا با اجازه جناب آقای رئیس میخواهم تشکر دولت را از نمایندگان محترم اعلام نمایم که همکاری فوق العاده ای با ما داشته اند و گاه و بیگاه جلسات متعددی را بنا به خواسته دولت تشکیل داده اند و لوایحی را که تقدیم شده بود تصویب فرمودند امیدوارم در تابستان که به حوزه های انتخابیه تان تشریف میبرید یا انرژی بیشتری مراجعت فرمائید و من هم این قول را خدمتتان میدهم که همیشه دستگاه دولت و بنده که همکاری و وظیفه رابطه بین دولت و مجلس را بعهده دارم و منعکس کننده خواسته های نمایندگان محترم درهیأت دولت و نیز بازگوکننده نظرات آنها در مجلس هستم ، در اطاقم مثل همیشه بروری همه باز است ،‌لطف بفرمائید تشریف فرما شوید و مرا سرافراز کنید امیدوار هستم که بعد از تابستان مجلس با انرژی بیشتری کار خود را آغاز کند و من و همکارانم توفیق داشته باشیم در پیشگاه اعلیحضرت محمد رضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر سرافراز باشیم (احسنت)

رئیس ـ التبه تعطیلات تابستانی مجلس به این معنی نخواهد بود که تا ابتدای اجلاسیه تعد که چهاردهم مهر ماه است جلسه ای نداشته باشیم . ممکن است دولت تقاضا بکند و تشکیل جلسات فوق العاده لازم باشد . از همکاران محترم خواهش میکنیم اگر به شهرستان خودشان و یا به خارج تشریف میبرند دفتر مجلس شورای ملی را از آدرس خود مطلع بفرمایند تا اگر تشکیل جلسه فوق العاده ای لازم بود باطلاعشان برسانیم . ضمنا برای اطلاع همکاران محترم عرض میکنم بنده خودم تمام این مدت در مجلس خواهم بود ،‌هر وقت فرمایشی داشتید با تلفن ، تلگرام یا تلکس بنده را در جریان بگذارید مطمئن باشید آنچه میسر و مقدور باشد فورا اقدام خواهد شد برای همه خانمها و آقایان آرزوی سلامت و موفقیت بیشتر میکنم و شروع تعطیلات تابستانی را اعلام میدارم . (جلسه ساعت یازده و پنجاه دقیقه ختم گردید)

رئیس مجلس شورای ملی ـ عبدالله ریاضی

گزارش ماهانه کمیسیون‌ها

ریاست معظم مجلس شورای ملی

بپیوست گزارش کمیسیون عرایض تقدیم میگردد ، خواهشمند است مقرر فرمائید در دستور جلسه علنی مجلس شورای ملی گذارده شود .

جناب آقای اسکندری مخبر محترم کمیسیون گزارش را در ملجس قرائت خواهند فرمود . هرگاه نمایندگان محترم پرسشهائی داشته باشند با بیان توضیحی ضرور بنظر برسد شخصا نیز بعرض مجلس محترم خواهم رساند . با تقدیم احترامات ـ محسن پزشکپور ساحت مقدس مجلس شورای ملی بشرح آتی الذکر گزارش کمیسیون عرایض مجلس شورای ملی را باستحضار نمایندگان محترم مجلس شورای ملی میرسانم :

پس از تعیین اعضای کمیسیون عرایض از سوی شعب شش گانه و تعیین هیأت رئیسه کمیسیون ، نخستین اقدامیکه بنظر کمیسیون برای ایفای وظایفی که حسب مقررات قانون اساسی و آئین نامه مربوط بعهده دارد ضرور بنظر رسید ، تهیه دفتر ویژه عرایض مجلس شواری ملی و نیز تهیه وسائل و مقدورات دیگر و همچنین تعیین راتبطینی از طرف وزارتخانه ها و دیگر سازمانهای دولتی در کمیسیون عرایض مجلس شورای ملی بود که از موقعیت اداری و بصیرت لازم برای همکاری با کمیسیون برخوردار باشند . با بهره گیری از ارشاد و راهمائیهای ریاست محترم مجلس شورای ملی مقدمات مزبور فراهم گردید و نیز از شصت و چهار مرجع دولتی رابطینی که غالبا در سطح مدیر کل با بصیرت وآگاهی لازم میباشند به کمیسیون عرایض معرفی گردیدند . طی چند ماه گذشته تعداد نهصد و نود و نه عریضه بدفتر ثبت کمیسیون عرایض مجلس شواری ملی تقدیم گردید که بخش عمده ای از عرایض مزبور از سوی نمایندگان محترم بکمیسیون احاله گردیده است . نحوة اقدام نسبت به عرایض تقدیمی به کمیسیون بدین کیفیت در نظر گرفته شد که در مورد عرایض غیر فوری یا عرایضی که حائز اهمیت خاص نباشند یا سازمانهای مربوط مکاتبه گردد و رابطین معرفی شده از سوی سازمانهای دولتی موارد مرجوعه را دنبال و گزارش لازم را به کمیسیون تقدیم میدارند و در مورد عرایضی که فوریت و یا اهمیت خاص برخوردار باشند کمیسیون آن موارد را در جلسات خود که منظما تشکیل میگردد مورد رسیدگی قرار میدهد و غالبا گذشته از رابطین معرفی شده از طرف سازمانهای دولتی ، مقامات مسئول دیگر را که کمیسیون ضرور بداند برای اخذ توضیحات و استماع نظرات کمیسیون بجلسات کمیسیون دعوت مینماید . با توجه به محتوای مجموع عرایض تقدیم شده به کمیسیون ، موارد مذکوره در زیر بترتیب تعداد بیشتری ازعرایض را در برگرفته و حائز توجه میباشد :

الف ـ عرایض و شکایات مربوط بامور استخدامی چه از طرف شاغلین سازمانهای دولتی و چه از طرف بازنشستگان سازمانهای دولتی هماز نظر کثرت و هم از نظر حساسیت و اهمیت موضوع در مرتبه اول قرار دارد . با توجه به محتوای عرایض رسیده به کمیسیون در این مورد ونیز بحث و بررسیها و تعاطی نظرهائی که طی جلسات متعدد انجام گردیده است ، کمیسیون در این خصوص ، موارد یاد شده در زیر را توصیه مینماید :

۱ـ هرچه سریعتر لایحه جامع استخدام کشوری که برخوردار از تجربه های گذشته و رافع مشکلات کنونی باشد تقدیم مجلس شورای ملی گردد و در نتیجه قانون جامع استخدام کشوری که مصوب مجلسین باشد نه کمیسیون اختصاصی ، جایگزین لایحه قانونی کنونی استخدام کشوری شود .
۲ـ در مقررات استخدامی کشوری و سازمانها و شرکتهای وابسته بدولت درموارد مشابه ونسبت به کارمندانی که واجد تحصیلات و تخصص و موقعیتهای شغلی واحد میباشند چند گانگیاستخدامی و در مواردی تبعیضهای چشمگیر وجود دارد . بنظر کمیسیون وجود اینگونه مقررات ناهم آهنگ و بویژه جنبه های تبعیض آمیز آن سبب میگردد که سازمانهای اداری نتوانند از همه کارآئی و توان خود برای پیشبرد وظایف حساس و خطیری که بعهده دارند بهره گیری نمایند . تحقق بخشیدن به اصل مهم انتقلاب اداری مستلزم ریشه کن ساختن هرگونه مقررات تبعیض آمیز در سازمان های اداری کشوری است . کمیسیون توصیه مینماید در لایحه جامع استخدام کشوری که ضرور است هرچه زودتر به قوه مقننه تقدیم شود ، مقررات مشابه و هم آهنگ جایگزین موارد ناهم آهنگ و تبعیض آمیز مقررات کنونی گردد .
۳ـ اجرای مقررات تبصره اصلاحی ماده ۷۴ قانون اسخدام کشوریکه در ۲۸ اسفند ماه ۱۳۵۳ صورت گرفته است موجب شکایات عدیده بازنشستگان مشمول مقررات تبصره اصلاحی مزبور گردیده است ، بشرح مندرج در تبصره اصلاحیمزبور گردیده است ، بشرح مندرج در تبصره مادة ۷۴ قانون استخدام کشوری مستخدمین رسمی مشمول قانون استخدام کشوری مستخدمین رسمی مشمول قانون استخدام کشوری میتوانستند با ۲۰ سال سابقه خدمت تقاضای بازنشستگی نمایند ، سپس تبصره اصلاحی مورد بحث این حق را از آنان سلب نمود و وزارتخانه ها و مؤسسات و شرکتهای دولتی را مجاز دانست که تقاضای بازنشستگی این قبیل مستخدمین را بنمایند . در موارد عدیده که شکایاتی از طرف این قبیل بازنشستگان به کمیسیون عرایض رسید و کمیسیون جهات بازنشستگی عارضان را از سازمانهای مربوط استعلام نمود ، آنها سوای استناد باختیارات مندرج در تبصره اصلاحی مرقوم توضیح دیگری ندادند . چنین بنظر میرسد که استفاده مسئولان سازمانهای اداری ودستگاههای وابسته بآنها از مقررات تبصره اصلاحی ماده ۷۴ نه تنها با اصل عدالت اداری تطبیق ندارد ، بلکه غالبا از قرار دادن کارمندان مشمول تبصره مزبور در مرحله بازنشستگی کارمندان پس از طی سنین متوالی خدمت میباشد . بنظر کمیسیون وجود چنین اختیارات یکطرفه ای همواره کارمندان دولت را با ۲۰ سال سابقه خدمت ، در معرض نگرانی نسبت به آینده و تزلزل و هراسی قرار میدهد که نه تنها برای ایجاد محیط امن و اطمینان بخش و فعال اداری مفید نتواند بود ، بلکه خود موجب بروز مشکلات و ناروائی هائیست که در این گزارش فرصت بیان آن نیست .

ب ـ بخش عمده ای از عرایض تسلیمی به کمیسیون چه از سوی عارضان و چه از طرف نمایندگان محترم مجلس شورای ملی مربوط به نیازمندیهای اولیه شهرها و روستاها از قبیل : راههای روستائی ـ تأمین روشنائی ـ آب آشامیدنی ـ تسهیل در باز پرداخت دیون بانکی روستائیان ـ تضمین و یا بیمه خرید محصولات کشاورزی تسهیل در تعلیف احشام ـ ایجاد دبستان و مدرسه راهمائی ـ گسترش شبکه مدارس جامع و حرفه ای و نظری توسعه ظرفیت پذیرش دانشجو دردانشگاهها و مدارس عالیـ توسعه و تسهیل در استفاده از مقررات تأمین اجتماعی ـ امور مربوط به وظیفه عمومی و مواردی دیگر از این قبیل میباشد . بسیاری از این موارد با پیگیری در کمیسون و همکاری نمایندگان و سازمانهای ذیربط حل و فصل گردید و برخی دیگر نیز همچنان مورد پیگیری ورسیدگی است . چنین استنباط میگردد که با توجه به مقدورات موجود نیز میتوان با تجهیز سازمانهای مسول و با خواستن مسئولیت صریح و قاطع و روشن از مسولین مربوط و نیز با اتکاء هرچه بیشتر بر وجدان اجتماعی کار ، بسیاری از این خواستهای ضرور مردم را پاسخ مثبت گفتند . پـ عرایض متعددی در خصوص اراضی که ملی اعلام میگردد و بخصوص در مورد موضوع و نحوه تعلیف احشام در مراتع بکمیسیون واصل گردیده است . من حیث المجموع چنین بنظر میرسد که باید با توتجه بمقررات موجود ، مسئولین مربوط هرچه بیشتر مقررات را در سمت رفع محظورات و مشکلات کشاورزی و دامداران تعبیر و اجرا نمایند و در مواردی نیز تمهیدات و تدابیر اداری و قانونی لازم برای رفع این مشکلات کشاورزی و دامداران تعبیر و اجرا نمایند و در مواردی نیز تمهیدات و تدابیر اداری و قانونی لازم برای رفع این مشکلات ، بویژه برای تسهیل هرچه بیشتر تعلیف احشام در نظر گرفته شود .

ت ـ تعدادی از عرایض واصله بکمیسیون که موضوعا حائز توجه بسیار در سطح مملکتی میباشد ، نحوه قیمت گزاری هئیت هائیست که در قوانین مختلف در مورد تملک عرضه و اعیان ملکی اشخاص برای اجرایطرحهای گوناگون عمرانی و عمومی پیش بینی گردیده است که بموجب این قوانین استثنائی نظر به هیئتهای مزبور قطعی و غیر قابل اعتراض میباشد . هرچند در قوانین مزبور از جمله قانون مربوط به تملک زمینها برای اجرای برنامه های شهرسازی مصوب ۱۷ خرداد ماه ۱۳۳۹ و قانون برنامه و بودجه مصوب ۱۰/۱۲/۱۳۵۱ و قانون معاملات زمین مصوب ۲۸/۲/۱۳۵۴ کرارا تأکید به تعیین قیمت عادله از طرف هیئتهای پیش بینی شه در این قوانین استثنائی گردیده است ،ولی غالبا از طرف کارشناسان منتخب هیئتهای مزبور حتی با توجه به آمارهای پیش بینی شده در قانون در مورد تملک ، عرصه و اعیان ملکی اشخاص رعایت ضابطه عادلانه بودن قیمت نمیگردد که از این رهگذر مشکلات عدیده ای برای جمع بسیاری از مردم که غالبا از گروههای در خور حمایت هرچه بیشتر قوانین عادله و اجرای عادلانه قانون میباشد بوجود میآید . کمیسیون توصیه مینماید که :

۱ـ در مورد اجرای اینگونه قوانین استثنائی که نظریه و تصمیمات هیئتهای اختصاصی قطعی و غیر قابل اعتراض است نهایت دقت و مجاهدت مبذول گردد که روح قانون اجرا شود و در اینمورد خاص قیمتهای عادله آنگونه که مراد مقنن میباشد برای املاکی که جزو طرحها قرار میگیرد به تملک سازمانهای دولتی در میآید در نظر گرفته شود .
۲ـ برای توجیه اصطلاح قیمت عادله ضوابط مشخص تر قانونی تعیین گردد ، بطوریکه ضوابط مزبور تمامی شرایط و عوامل مختلفی را که مؤثر در تعیین قیمت عادله میباشد در برگیرد . تا اظهار نظر کارشناسان برای تملک عرصه و اعیان ملکی اشخاص در هر هنگام و بهر کیفیت براساس مبانی عدل و انصاف انجام گیرد . اینک برای استحضار نمایندگان محترم مجلس شورای ملی به نحوه رسیدگیهای کمیسون عرایض برای نمونه گردش کار چند مورد از پرونده های مطروحه در جخلسات کمیسیون در این گزارش منعکس میگردد :
۱ـ مالکان اراضی ضلع جنوبی ۲۰ متری پناهی که در امتداد مسیر بزرگاه ۴۵ متری داریوش کبیر قرار گرفته است بکمیسیون عرایض تظلم نمودند که با وجود نداشتن راه به بزرگ راه مزبور و با وجود مشکلاتیکهبسبب تعریض مسیر برای آنان بوجود میآید از ایشان حق مرغوبیت اراضی را مطالبه نموده اند که حسب تعریف قانونی آن اراضی راه عبور ببزرگراه را خواهند داشت . پس از رسیدگیهای متعدد در جلسات کمیسیون با حضور نماینده شهرداری و نیز انجام مذاکرات با مقامات وزارت کشور ، مقامات ذیربط وزارت کشور و شهرداری در اینمورد توافق نمودند که :
چون عبور وسائط نقلیه ساکنان منطقه مورد بحث ببزرگاه قطع گردیده است مشمول بخشودگی ۷۵% حق مرغوبیت املاک واقع در براتویان(موضوع مقررات مندرج در تبصره ۲ الحاقی ماده ۶ آئیننامه حق مرغوبیت) میگردند .
۲ـ خدمتگزارات جزء وزارت آموزش و پرورش نیز خدمتگزاران جزء برخی دیگر از سازمانهای دولتی به کمیسیون تظلم نمودند که حسب مقررات آئیننامه های کنونی ازدریافت حق فوق العاده بدی آب و هوا و موارد مشابه محروب میباشند . در این خصوص نیز با حضور نمایندگان و صاحب منصبان ذیربط سازمان امور اداری و استخدامی کشوری سازمان برنامه و بودجه ـ وزارت آموزش و پرورش ـ وزارت امور اقتصادی و دارایئ کمیسیون ، مورد را بررسی نمود و چون بنظر کمیسیون رفع هرگونه مقررات تبعیض آمیز از قوانین استخدامی بخصوص در مواردی چون مورد مطروحه نهایت ضرورت را دارد مقرر گردیدموضوع در کمیسیونی متشکل از نمایندگان سازمان امور اداری و استخدامی کشور ، سازمان برنامه و بودجه و وزارت آموزش و پرورش مطرح گردد تا با توجه به تعداد اینگونه مستخدمین جزء سازمانهای دولتی و امکانات اعتباری نسبت بمورد بررسی و تعاطی نظر نموده نتیجه را بکمیسیون گزارش نمایند .
۳ـ گروهی از مالکان قطعات پلاک ۸۵ اصلی بخش ۱۱ تهران (معروف به قناب کوثر) که قطعات مزبور را بدنبال اعلام وزارت دارائی با پیش پرداخت قسط اولیه خریداری نموده اند و خود را مشمول مادة ۳۶ اصلاحی قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع میدانندکه بموجب آن ، باشخاص حقیقی که با پایان سال ۲۵۳۲ بطور مستقیم یا غیر مستقیم از سازمانهای دولتی یا وابسته بدولت زمین خریداری نموده و رقبه مورد معامله آنها بعدا ملی اعلام گردیده است بمیزان مندرج در سند (حداکثر تا ۲۰۰۰ متر مربع و یکقطعه) از مراتع غیر مشجر ملی شده همان شهرستان مجانا واگذار نگردیده است . که پس از رسیدگیهای مبسوط در جلسات متعدد کمیسیون با حضور نمایندگان وزارتخانه های کشاورزی و منابع طبیعی و امور اقتصادی و دارائی و نمایندگان عارضان بالاخره در آخرین جلسه که با حضور معاون امور اداری ومالی وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و نیز نماینده وزارت امور اقتصادی و دارائی تشکیل گردید بدین کیفیت موضوع مورد تأیید کمیسوین و نمایندگان دولت قرار گرفت که : آن عده از مالکان اراضی ملی شده قنات کوثر که بموجب معرفی نامه وزارت وقت دارائی پیش قسط بوزارت مزبور پرداخت نموده اند و نیز قطعه مورد نظر را خریداری نموده اند مشمول ماده ۳۶ اصلاحی مرقوم میباشند و وزارت امور اقتصادی و دارائی باید صورت اسامی این قبیل کسانرا بوزارت کشاورزی ومنابع طبیعی ارسال دارد و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی نیز طبق مقررات ماده ۳۶ اصلاحی در مورد آنان اقدام نمایندکه بدین کیفیت مشکل گروهی از مردم که غالبا کارمندان دولت بوده و میباشند برطرف گردید .
۴ـ باغداران قریه خرو علیای نیشابور تظلم نموده اندکه قریه مزبور تمام زیر پوشش باغهای سیب قرار دارد و با تعیین نرخ غیر عادله و بعنوان لزوم مصرف محصول سیب در محل از طرف مقامات مربوط مانع از حمل و صدور سیب قریه مزبور به بازارهای فروش میگردند . کمیسیون با رسیدگی فوری در جلسات بیانی که با حضور نمایندگان وزارت تعاون و امور روستاها و وزارت بازرگانی و نیز نمایندگان متظلمین انجام گردید و با توجه ببرسیهای دقیقی که در کمیسیون اعلام داشت مبنی براینکه ، موردی برای جلوگیری از صادرات و واردات بازرگانی خواسته شد که مراتب را طی تلگراف یباستانداری خراسان و نیز استانداریهای دیگر اعلام نماید که بهمین ترتیب اقدام گردید و در نتیجه رفع ممانعت از حمل وصدور محصول سیب قریه خرو نیشابور نیز بعمل آمد . در پایان این گزارش ضرور میدانم از همکاری صمیمانه نمایندگان محترم عضو کمیسیون و نیز ایفای وظایف صادقانه کارکنان کمیسیون عرایض که تعداد آنان نسبت به حجم و حساسیت کار کمیسیون بسی اندک است سپاسگزاری نمایم . امید چنان است که کمیسیون عرایض مجلس شورای ملی با برخورداری از امکانات وتجهیزات بیشتر بتواند در اجلاسیه آینده مجلس شورای ملی وظایف قانونی و اجتماعی خود را دقیقتر و ثمر بخشتر انجام دهد . با احترام ـ رئیس کمیسیون عرایض مجلس شورای ملی محسن پزکشپور گزراش یکماهه فروردین سال ۲۵۳۵ کمیسیون امور اقتصادی و دارائی تاریخ تشکیل چهارشنبه ۲۵/۱/۲۵۳۵ .

لوایح و کارهای خاتمه یافته :

  • ۱ـ موافقتنامه همکاری اقتصادی و فنی بین دولت ایران ودولت جمهوری گابن .
  • ۲ـ لایحه تشکیل سازمان نوآوری و نوسازی آموزشی .
  • ۳ـ لایحه اصلاح مواد ۱۰ و ۱۱ قانون تأسیس بانک توسعه کشاورزی ایران .
  • ۴ـ شور دوم لایحه اصلاح ماده ۱۱۰ مکرر اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم .


گزارش یکماهه اردیبهشت سال ۲۵۳۵ کمیسیون امور اقتصادی ودارائی تاریخ تشکیل چهارشنبه ½/۲۵۳۵ ـ چهارشنبه ۸/۲/۲۵۳۵ ـ چهارشنبه ۱۵/۲/۲۵۳۵ ـ پنج شنبه ۲۳/۲/۲۵۳۵ ـ چهارشنبه ۲۹/۲/۲۵۳۵ .

لوایح و کارهای خاتمه یافته :

  • ۱ـ اصلاح ماده ۱۹ اساسنامه شرکت سهامی تولید و انتقال نیروی برق ایران توانیر .
  • ۲ـ اصلاح ماده ۱۸ اساسنامه شرکت سهامی شرکتهای برق منطقه ای .
  • ۳ـ لایحه اصلاح مواد ۱۰ و ۱۱ قانون تأسیس بانک توسعه کشاورزی ایران .
  • ۴ـ لایحه اصلاح بعضی ازمواد قانون تشکیل شرکت سهامی معادن مس سرچشمه کرمان و تغییر نام آن بشرکت ملی صنایع مس ایران .
  • ۵ـ لایحه تشکیل انستیتو تغذیه و علوم و صنایع غذائی ایران .
  • ۶ـ شور دوم لایحه موافقتنامه حمل و نقل هوائی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت پادشاهی سوئد .
  • ۷ـ شور دوم لایحه موافقنامه حمل و نقل هوائی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت پادشاهی نروژ .
  • ۸ ـ شور دوم لایحه موافقتنامه حمل و نقل هوائی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت پادشاهی دانمارک .
  • ۹ـ شور دوم لایحه موافقنامه همکاری اقتصادی و فنی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری گابن .
  • ۱۰ـ شور دوم لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه پژوهش علمی و توسعه تکنولوژی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری فدرال آلمان .
  • ۱۱ـ لایحه بیمه محصولات کشاورزی .
  • ۱۲ـ شور دوم لایحه اصلاح مواد ۱۰ و ۱۱ قانون تأسیس بانک توسعه کشاورزی ایران .
  • ۱۳ـ شور دوم لایحه موافقتنامه همکاری اقتصادی فنی و علمی بین دولت شاهنشاهی ایران ودولت جمهوری دموکراتیک آلمان .
  • ۱۴ـ لایحه اجازه عضویت مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در انجمن جهانی سازمان تحقیقات صنعتی و کمیته اروپائی بتون و عضویت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در کمیته مذکور .
  • ۱۵ـ لایحه اصلاح ماده ۲ موافقتنامه اعتبار بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری اسلامی پاکستان .
  • ۱۶ـ لایحه الحاق دولت شاهنشاهی ایران بکنوانسیون تکمیلی کنوانسیون حمل و نقل مسافر و توشه بوسیله راه آهن .
  • ۱۷ـ لایحه تشکیل سازمان نو آوری و نوسازی آموزشی .
  • ۱۸ـ لایحه الحاق یک تبصره بماده ۴۶ قانون خدمت وظیفه عمومی .
  • ۱۹ـ لایحه معافیتهای مالیاتی مربوط به اجرای قانون گسترش مالکیت واحدهای تولیدی .

گزارش یکماهه خرداد ماه سال ۲۵۳۵ کمیسیون امور اقتصادی و دارائی .

تاریخ تشکیل دوشنبه ۳/۳/۲۵۳۵ ـ دوشنبه ۱۰/۳/۲۵۳۵ ـ سه شنبه ۱۸/۳/۲۵۳۵ ـ پنجشنبه ۲۰/۳/۲۵۳۵ ـ پنجشنبه ۲۷/۳/۲۵۳۵ .

لوایح و کارهای خاتمه یافته :

  • ۱ـ لایحه تبدیل قبوض اقساطی خرده مالکان مشمول شق تقسیم قانون تقسیم و فروش املاک مورد اجاره بزارعین مستأجر باوراق قرضه .
  • ۲ـ شور دوم لایحه اصلاح بعضی از مواد قانون تشکیل شرکت سهامی معادن مس سرچشمه کرمان و تغییر نام آن بشرکت ملی صنایع مس ایران .
  • ۳ـ لایحه مربوط بصدور چک .
  • ۴ـ لایحه الحاق سه تبصره به ماده ۱۲ قانون ثبت اسناد و املاک .
  • ۵ـ شور دوم لایحه معافیت مالیاتی مربوط باجرای گسترش مالکیت واحدهای تولیدی .
  • ۶ـ شور دوم لایحه کنوانسیون مربوط بوضع پناهندگان و پروتکل آن .
  • ۷ـ شور دوم لایحه الحاق یک تبصره بمادة ۴۶ قانون خدمت وظیفه عمومی .
  • ۸ـ لایحه تشکیل صندوق حمایت وکلا و کاگشایان دادگستری .
  • ۹ـ شور دوم لایحه تشکیل علوم تغذیه و صنایع غذائی ایران .
  • ۱۰ـ شور دوم لایحه تبدیل قبوض اقساطی خرده مالکان مشمول شق تقسیم قانون تقسیم و فروش املاک مورد اجاره بزارعین مستأجر باوراق قرضه .
  • ۱۱ـ لایحه الحاق یکتبصره بمادة ۷ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی .
  • ۱۲ـ لایحه موافقتنامه مربوط به تعلیف احشام بین ایران و عراق .
  • ۱۳ـ لایحه مربوط بمقررات کشتیرانی در شط العرب بین ایران و عراق .
  • ۱۴ـ شور دوم لایحه اجازه عضویت مؤسسه استاندارد در انجمن جهانی سازمان تحقیقات صنعتی وقتی و کمیته اروپائی بتون و عضویت آزمایشگاهی فنی و مکانیک خاک در کمیته مذکور .
  • ۱۵ـ شور دوم لایحه موافقتنامه همکاری اقتصادی علمی و فنی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری دموکراتیک آلمان .
  • ۱۶ـ شور دوم لایحه بیمه محصولات کشاورزی .
  • ۱۷ـ شور دوم لایحه الحاق دولت شاهنشاهی ایران بکنوانسیون تکمیلی کنوانسیون حمل و نقل مسافر و توشه بوسیله راه آهن .
  • ۱۸ـ لایحه اجازه پرداخت فوق العاده بدانشجویان ارتش و هنرستانهای موسیقی .


گزارش یکماهه فروردین سال ۲۵۳۵ کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری

تاریخ تشکیل ۲۵ فروردین ماه .

لوایح و کارهای خاتمه یافته : لایحه تعیین میزان حقوق ومزایای رئیس کل راه آهن دولتی ایران . لوایح و کارهائی که در دستور است : لایحه اصلاح بعضی از مواد قانون تشکیل شرکت سهامی مس سرچشمه کرمان وتغییر نام آن بشرکت صنایع مس ایران .

گزارش یکماهه اردیبهشت سال ۲۵۳۵ کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری تاریخ تشکیل هشتم و بیست و سوم اردیبهشت ماه ، لوایح و کارهای خاتمه یافته :

  • ۱ـ الحاق یک تبصره بماده ۴۶ قانون خدمت وظیفه عمومی .
  • ۲ـ اصلاح بند ب مادة ۱۲ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی .
  • ۳ـ لایحه قانون تشکیل انستیتو خواربار و تغذیه و صنایع غذائی ایران .
  • ۴ـ لایحه قانون نوآوری و نوسازی آموزشی .

لوایح و کارهایی که در دستور است :

  • ۱ـ لایحه تشکیل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری .
  • ۲ـ لایحه اصلاح قانون شرکت سهامی مس سرچشمه کرمان و تغییر نام آن بشرکت ملی مس ایران .

گزارش یکماهه خرداد سال ۲۵۳۵ کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری .

تاریخ تشکیل سوم ـ نهم ـ دوازدهم خردادماه .

لوایح و کارهای خاتمه یافته :

  • ۱ـ تشکیل انستیتو علوم تغذیه و صنایع غذائی ایران .
  • ۲ـ الحاق یک تبصره بمادة ۴۶ قانون خدمت وظیفه عمومی .
  • ۳ـ اصلاح بند ب ماده ۱۱۲ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی .
  • ۴ـ لایحه تشکیل سازمان نوآوری و نوسازی آموزشی ـ

لوایح و کارهائیکه در دستور است : لایحه تشکیل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری ـ


گزارش یکماهه اردیبهشت ماه سال ۲۵۳۵ کمیسیون رفاه اجتماعی تاریخ تشکیل سه شنبه ۲۱/۲/۲۵۳۵ .

لوایح و کارهای خاتمه یافته : لایحه کنوانسیون مربوط بوضع پناهندگان و پروتکل آن . گزارش یکماهه خرداد ماه سال ۲۵۳۵ کمیسیون رفاه اجتماعی تاریخ تشکیل چهارشنبه ۱۲/۳/۲۵۳۵ پنجشنبه ۲۰/۳/۲۵۳۵ . لوایح و کارهای خاتمه یافته : ۱ـ شور دوم لایحه کنوانسیون مربوط بوضع پناهندگان و پروتکل آن . ۲ـ لایحه تشکیل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری . ۳ـ لایحه موافقتنامه مربوط به تعلیف احشام بین ایران و عراق . گزارش یکماهه اردیبهشت سال ۲۵۳۵ کمیسیون کشور . تاریخ تشکیل پانزدهم ـ نوزدهم ـ بست و دوم و بیست و نهم اردیبهشت ماه . لوایح وکارهای خاتمه یافته : ۱ـ اصلاح قانون تشکیل انجمنهای شهرستان و استان . ۲ـ لایحه قانون ثبت احوال کشور . ۳ـ لایحه اصلاح پاره ای از مواد قانون شهرداری و الحاق شش ماده به آن . ۴ـ لایحه اصلاح قانون ده و دهبانی . گزارش یکماهه خرداد ماه سال ۲۵۳۵ کمیسیون کشور تاریخ تشکیل سوم و چهارم و دوازدهم خرداد ماه . لوایح و کارهای خاتمه یافته : ۱ـ لایحه ثبت احوال کشور . ۲ـ لایحه اصلاح پاره ای از مواد قانون شهرداری و الحاق شش ماده به آن . گزارش یکماهه اردیبهشت ۲۵۳۵ کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی تاریخ تشکیل ـ ½/۲۵۳۵ ـ ۲۷/۲/۲۵۳۵ لوایح و کارهای خاتمه یافته : شور اول و دوم لایحه اصلاح مواد ۱۰ و ۱۱ قانون تأسیس بانک توسعه کشاورزی شور اول بیمه محصولات کشاورزی . رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی ـ مظفر جندقی گزارش یکماهه خرداد ۲۵۳۵ کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی تاریخ تشکیل ـ ۱۰/۳/۲۵۳۵ ـ ۲۲/۳/۲۵۳۵ ـ ۲۹/۳/۲۵۳۵ لوایح و کارهای خاتمه یافته : لایحه الحاق دولت شاهنشاهی ایران بکنوانسیون تجارت بین المللی گونه های حیوانات و گیاهان وحشی که در معرض نابودی قرار دارند لایحه الحاق دولت شاهنشاهی ایران بکنوانسیون تجارت گندم مورخ ۱۹۷۱ و پروتکل های الحاقی مورخ ۱۹۷۴ و ۱۹۷۵ ـ شور دوم بیمه محصولات کشاورزی ـ لایحه الحاق ۳ تبصره بمادة ۱۲ قانون ثبت اسناد و املاک رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی ـ مظفر جندقی گزارش یکماهه اردیبهشت سال ۲۵۳۵ کمیسیون تعاون و امور روستاها تاریخ تشکیل ۲ و ۱۵ و ۳۰ اردیبهشت . لوایح و کارهای خاتمه یافته : ۱ـ لایحه تمدید مهلت مقرر در مادة ۶ قانون تعاونی نمودن تولید و یکپارچه شدن اراضی در حوزه عمل شرکتهای تعاونی روستائی . ۲ـ لایحه قانون تمدید مهلت مقرر در مادة ۶ قانون تعاونی نمودن تولید و یکپارچه شدن اراضی در حوزه عمل شرکتهای تعاونی روستائی ۳ـ لایحه بیمه محصولات کشاورزی . رئیس کمیسیون ـ ابراهیم کسرائی


گزارش یکماهه خرداد سال ۲۵۳۵ کمیسیون تعاون و امور روستاها تاریخ تشکیل ۶ و ۲۲ خرداد ماه

لوایح و کارهای خاتمه یافته :‌ لایحه تبدیل قبوض اقساطی خرده مالکان مشمول شق تقسیم قانون تقسیم املاک قانون تقسیم و فروش املاک مورد اجاره به زارعین مستأجر به اوراق قرضه . ۲ـ شور دوم لایحه تبدیل قبوض اقساطی خرده مالکان مشمول شق تقسیم قانون تقسیم و فروش املاک مورد اجاره به زارعین مستأجر به اوراق قرضه و لایحه بیمه محصولات کشاورزی . رئیس کمیسیون ـ ابراهیم کسرائی


گزارش یکماهه فروردین سال ۲۵۳۵ کمیسیون نیرو تاریخ تشکیل ۳۱ فروردین .

لوایح و کارهای خاتمه یافته : ۱ـ اصلاح مادة ۱۹ اساسنامه شرکت سهامی توانیر . ۲ـ اصلاح اساسنامه شرکتهای برق منطقه ای . رئیس کمیسیون ـ دکتر غلامرضا عدل


گزارش یکماهه خرداد سال ۲۵۳۵ کمیسیون نیرو تاریخ تشکیل ۲۲ خرداد ماه .

لوایح و کارهای خاتمه یافته : ۱ـ موافقتنامه حل و فصل قطعی کلیه مسائل و دعاوی در حال تعلیق بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت عراق . ۲ـ موافقتنامه مربوط بمقررات کشتیرانی در شط العرب بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت عراق ۳ـ موافقتنامه مربوط باستفاده از آب رودخانه های مرزی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت عراق . رئیس کمیسیون ـ دکتر غلامرضا عدل گزارش یکماهه اردیبهشت ماه سال ۲۵۳۵ کمیسیون صنایع و معادن تاریخ تشکیل یکشنبه ۵/۲/۲۵۳۵ لوایح و کارهای خاتمه یافته : شور اول لایحه اجازه عضویت مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در انجمن جهانی سازمانهای تحقیقات صنعتی و فنی کمیته اروپائی بتون و عضویت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در کمیته مذکور شور اول اصلاح بعضی از مواد قانون تشکیل شرکت سهامی معادن مس سرچشمه کرمان و تغییر نام بشرکت ملی صنایع مس ایران . رئیس کمیسیون ـ عنایت بهبهانی .


گزارش یکماهه خردادماه سال ۲۵۳۵ کمیسیون صنایع و معادن تاریخ تشکیل شنبه ۸/۳/۲۵۳۵ چهارشنبه ۱۹/۳/۲۵۳۵

لوایح و کارهای خاتمه یافته : شور دوم اصلاح قانون تشکیل شرکت سهامی معادن مس سرچشمه کرمان

  • ۲ـ شور دوم اجازه عضویت مؤسسه استاندارد در انجمن جهانی سازمان تحقیقات صنعتی و فنی و کمیته اروپائی بتون .
  • ۳ـ شور دوم اصلاح بعضی از مواد قانون شرکت سهامی مس سرچشمه کرمان . رئیس کمیسیون ـ عنایت بهبهانی


گزارش یکماهه اردیبهشت سال ۲۵۳۵ کمیسیون نظام تاریخ تشکیل پنجشنبه ۹/۲/۲۵۳۵ پنجشنبه ۱۶/۲/۲۵۳۵ سه شنبه ۲۸/۲/۲۵۳۵

لوایح و کارهای خاتمه یافته :

  • ۱- شور دوم موافقتنامه حمل و نقل هوائی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت پادشاهی سوئد ـ نروژ ـ دانمارک .
  • ۲ـ شور دوم الحاق دولت ایران بکنوانسیون توکیو راجع بجرائم و برخی اعمال ارتکابی دیگر در هواپیما ۳ـ عهدنامه مربوط بمرز دولتی و حسن همجواری بین ایران و عراق . ۴ـ اصلاح بیند ماتدة ۱۱۲ قانون اسخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی ، الحاق یک تبصره بمادة ۴۵ قانون خدمت وظیفه عمومی . رئیس کمیسون ـ اسدالله ایلخانی گزارش یکماهه خرداد ماه سال ۲۵۳۵ کمیسیون نظام تاریخ تشکیل : سه شنبه ۴/۳/۲۵۳۵ سه شنبه ۱۱/۳/۲۵۳۵ سه شنبه ۱۸/۳/۲۵۳۵ پنجشنبه ۲۰/۳/۲۵۳۵ سه شنبه ۲۵/۳/۲۵۳۵ لوایح و کارهای خاتمه یافته : تغییرات مجلس سنا در مورد اصلاح مقررات مربوط به تحصیل افسران و درجه داران و محصلین نیروهای مسلح شاهنشاهی . شور دوم الحاق یک تبصره بمادة ۴۶ قانون خدمت وظیفه عمومی ، اصلاح بند ب مادة ۱۱۲ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی
  • ۳ـ اصلاح قانون اخراج افسران و کارمندان فراری ارتش .
  • ۴ـ شور اول مربوط به حل و فصل جامع و قطعی کلیه مسائل و دعاوی در حال تعلیق بین ایران و عراق .
  • ۵ـ شور اول موافقتنامه استفاده از آب رودخانه های مرکزی بین ایران و عراق .
  • ۶ـ شور اول موافقتنامه کلانتران مرز بین ایران و عراق .۷ـ تغییرات سنا در مورد پرداخت فوق العاده بدانشجویان ارتش در هنرستان موسیقی رئیس کمیسیون ـ اسدالله ایلخانی .


گزارش یکماهه اردیبهشت ماه سال ۲۵۳۵ کمیسیون راه و ترابری تاریخ تشکیل پنجشنبه ۹/۲/۲۵۳۵ ـ چهارشنبه ۲۲/۲/۲۵۳۵

لوایح و کارهای خاتمه یافته : شور دوم اجازه تصویب قواعد و مقررات فنی کنوانسیونهای بین المللی دریائی . ۲ـ شور دوم الحاق دولت ایران بکنوانسیون توکیو راجع بجرائم و برخی اعمال ارتکابی دیگر در هواپیما . ۳ـ اجازه عضویت مؤسسه استاندارد تحقیقات صنعتی وفنی و کمیته اروپایئ بتون و عضویت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در کمیته مذکور. ۴ـ الحاق دولت شاهنشاهی ایران بکنوانسیون تکمیلی کنوانسیون حمل و نقل مسافر و توشه بوسیله راه آهن رئیس کمیسیون ـ دکتر مرتضی قلی کیان گزارش یکماهه خرداد سال ۲۵۳۵ کمیسیون راه و ترابری تاریخ تشکیل : ۲۲/۳/۲۵۳۵ لوایح و کارهای خاتمه یافته : حل و فصل جامع و قطعی کلیه مسائل و دعاوی در حال تعلیق بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت عراق . ۲ـ موافقتنامه مربوط بمقررات کشتیرانی در شط العرب بین ایران و راق رئیس کمیسیون ـ دکتر مرتضی قلی کیان .


گزراش یکماهه اردیبهشت ماه سال ۲۵۳۵ کمیسیون بودجه تاریخ تشکیل : یکشنبه ۱۹/۲/۲۵۳۵

لوایح و کارهای خاتمه یافته : فهرست اجازه پرداخت سهمیه ، حق عضویت و کمک دولت ایران بابت مخارج سازمان ملل متحد وسایر سازمانهای بین المللی ۲ـ آئین نامه فوق العاده سختی خدمت کادر تخصصی نیروهای هوائی شاهنشاهی . رئیس کمیسیون ـ دکتر حبیب دادفر گزارش یکماهه خرداد ماه سال ۲۵۳۵ کمیسیون بودجه تاریخ تشکیل : سه شنبه ۴/۳/۲۵۳۵ لوایح و کارهای خاتمه یافته : شور دوم آئین نامه فوق العاده سختی خدمت کادر تخصصی نیروهای هوائی شاهنشاهی . ۲ـ آئین نامه اجرائی تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ ۳ـ شور دوم حق عضویت و کمک دولت ایران بابت مخارح سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای بین المللی . رئیس کمیسیون ـ دکتر حبیب دادفر


گزارش یکماهه اردیبهشت ماه سال ۲۵۳۵ کمیسیون فرهنگ و هنر تاریخ تشکیل : ۱۴/۲/۲۵۳۵

لوایح و کارهای خاتمه یافته : شور اول لایحه موافقتنامه همکاری فرهنگی بین دولت ایران و جمهوری گابن . ۲ـ شور دوم لایحه موافقتنامه فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران و جمهوری سوریه . ۳ـ شور دوم لایحه روابط سینمائی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری فرانسه . رئیس کمیسیون ـ پرویز ظفری گزارش یکماهه خرداد ماه سال ۲۵۳۵ کمیسیون فرهنگ و هنر تاریخ تشکیل : ۹/۳/۲۵۳۵ لوایح و کارهای خاتمه یافته : شور اول لایحه موافقتنامه فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران ودولت جمهوری دموکراتیک آلمان . رئیس کمیسیون ـ پرویز ظفری . گزراش یکماهه اردیبهشت سال ۲۵۳۵ کمیسیون بازرگانی تاریخ تشکیل : ۲۶/۲/۲۵۳۵ لوایح و کارهای خاتمه یافته : لایحه بیمه محصولات کشاورزی . رئیس کمیسیون ـ مجتبی جعفری گزارش یکماهه خرداد سال ۲۵۳۵ کمیسیون بازرگانی تاریخ تشکیل ۱۶/۳/۲۵۳۵ لوایح و کارهای خاتمه یافته : لایحه بیمه محصولات کشاورزی رئیس کمیسیون ـ مجتبی جعفری


گزارش یکماهه خرداد سال ۲۵۳۵ کمیسیون بهداری تاریخ تشکیل : ۶/۳/۲۵۳۵

لوایح و کارهای خاتمه یافته لایحه انستیتو تغذیه و علوم صنایع غذائی رئیس کمیسیون ـ دکتر رشید یاسمی


گزارش یکماهه فروردین سال ۲۵۳۵ کمیسیون دادگستری تاریخ تشکیل ۲۹/۱/۲۵۳۵

لوایح و کارهائی که در دستور است : شور اول لایحه آئین دادرسی کیفری رئیس کمیسیون ـ دکتر موسوی گزارش یکماهه اردیبهشت سال ۲۵۳۵ کمیسیون دادگستری تاریخ تشکیل : ½/۲۵۳۵ ـ ۸/۲/۲۵۳۵ ـ ۱۲/۲/۲۵۳۵ ـ ۱۵/۲/۲۵۳۵ـ ۲۲/۲/۲۵۳۵ ـ ۲۶/۲/۲۵۳۵ ـ ۲۹/۲/۲۵۳۵

لوایح و کارهای خاتمه یافته : ۱ـ لایحه راجع به کنوانسیون مربوط بوضع پناهندگان و پروتکل آن . ۲ ـ شور دوم لایحه راجع به الحاق دولت شاهنشاهی ایران بکنوانسیون توکیو . ۳ـ شور دوم موافقتنامه حمل و نقل هوائی بین دولت ایران و دانمارک . ۴ـ شور دوم موافقتنامه حمل و نقل بین دولت ایران و نروژ. ۵ـ شوردوم موافقتنامه حمل و نقل بین دولت ایران وسوئد . ۶ـ شور اول لایحه صدور چک . ۷ـ لایحه عهدنامه مربوط به مرز دولتی و حسن همجواری بین دولت ایران و عراق . ۸ـ لایحه الحاق دولت ایران بکنوانسیون تکمیلی کنوانسیون حمل و نقل مسافر و توشه بوسیله راه آهن . لوایح و کارهائیکه در دستور است : ۱ـ لایحه اصلاح تبصره ۲ ماده ۶ قانون خدمات اجتماعی زنان . ۲ـ لایحه اصلاح ماده ۳ راجع به صلاحیت دیوان کیففر در محاکمه غیابی . ۳ـ لایحه تمدید مهلت تقدیم دادخواست به هیأت ۳ نفری . ۴ـ لایحه اصلاح قانون مجازات صید غیر مجاز از دریای خزر . ۵ـ شور دوم اجرای احکام مدنی . ۶ـ شور دوم لایحه اجازه افتتاح حساب پس انداز به اطفال ۱۳ ساله ببالا . ۷ـ لایحه منطقه ای شدن دفاتر اسناد رسمی . رئیس کمیسیون ـ دکتر موسوی


گزارش یکماهه خرداد سال ۲۵۳۵ کمیسیون دادگستری تاریخ تشکیل : ۲/۳/۲۵۳۵ ـ ۵/۳/۲۵۳۵ ـ ۹/۳/۲۵۳۵ ـ۱۲/۳/۲۵۳۵ ـ۱۶/۳/۲۵۳۵ ـ ۱۹/۳/۲۵۳۵ ـ ۲۳/۳/۲۵۳۵ ـ ۲۶/۳/۲۵۳۵ ـ ۳۰/۳/۲۵۳۵ .

لوایح و کارهای خاتمه یافته : ۱ـ شور دوم لایحه افتتاح حساب پس انداز اطفال ۱۳ ساله ببالا . ۲ـ شور اول تشکیل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری . ۳ـ شور دوم لایحه صدور چک . ۴ـ لایحه الحاق دولت ایران بکنوانسیون تجارت بین المللی گونه های حیوانات و گیاهان وحشی که در معرضی نابودی قرار دارند . ۵ـ شور اول لایحه اصلاح مادة‌۳ راجع بصلاحیت دیوان کیفر در محاکمه غیابی . ۶ـ شور اول لایحه تمدید مهلت تقدیم دادخواست به هیأت سه نفری . ۷ـ لایحه اصلاح قانون مربوط به اخراج افسران و کارمندان فراری ارتش . ۸ـ لایحه راجع بکنوانسیون مربوط بوضع پناهندگان وپروتکل آن . ۹ـ شور دوم لایحه اصلاح مادة‌۳ راجع بصلاحیت دیوان کیفر در محاکمه غیابی . ۱۰ـ شور دوم لایحه الحاق دولت شاهنشاهی ایران بکنوانسیون تکمیلی حمل و نقل مسافر و توشه بوسیله راه آهن . لوایح و کارهایی که در دستور است : ۱ـ شور دوم اجرای احکام مدنی . ۲ـ لایحه منطقه ای شدن دفاتر اسناد رسمی . ۳ـ شور دوم تشکیل صندوق حمایت وکلا وکارگشایان دادگستری . ۴ـ لایحه رفع تجاوز و جبران خسارات وارد باملاک مجاور . ۵ـ شوردوم لایحه ثبت احوال کشور . رئیس کمیسیون ـ دکتر موسوی .


گزارش یکماهه فروردین سال ۲۵۳۵ کمیسیون آموزش و پرورش . تاریخ تشکیل : ۳۰/۱/۲۵۳۵

لوایح و کارهای خاتمه یافته : ۱ـ شور اول لایحه تشکیل سازمان نوآوری و نوسازی آموزشی . رئیس کمیسیون ـ محمد شهرستانی . گزارش یکماهه اردیبهشت سال ۲۵۳۵ کمیسیون آموزش و پرورش تاریخ تشکیل : ۱۴/۲/۲۵۳۵ لوایح و کارهای خاتمه یافته :۱ ـ شور دوم موافقتنامه فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران و جمهوری عربی سوریه . ۲ـ شور دوم موافقتنامه فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری گابن رئیس کمیسیون ـ محمد شهرستانی . گزارش یکماهه خرداد سال ۲۵۳۵ کمیسیون آموزش و پرورش تاریخ تشکیل ۳/۳/۲۵۳۵ لوایح و کارهای خاتمه یافته : ۱ـ شور دوم لایحه تشکیل سازمان نوآوری و نوسازی آموزشی . ۲ـ شور اول موافقتنامه فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران و جمهوری دموکراتیک آلمان . رئیس کمیسیون ـ محمد شهرستانی .


گزارش یکماهه اردیبهشت سال ۲۵۳۵ کمیسیون علوم و آموزش عالی تاریخ تشکیل ۵/۲/۲۵۳۵ ـ ۸/۲/۲۵۳۵ ـ ۲۸/۲/۲۵۳۵ .

لوایح و کارهای خاتمه یافته : ۱ـ شور دوم همکاری فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران و جمهوری گابن . ۲ـ شور دوم همکاری فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری عربی سوریه . ۳ـ شور اول تشکیل انستیتو تغذیه و علوم و صنایع غذائی . ۴ـ شور دوم موافقتنامه همکاری در زمینه پژوهش علمی و توسعه تکنولوژی بین دولت شاهنشاهی ایران و جمهوری فدرال آلمان . ۵ـ شور اول موافقتنامه فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران و جمهوری دموکراتیک آلمان . رئیس کمیسیون ـ دکتر عاملی تهرانی گزارش یکماهه خرداد سال ۲۵۳۵ کمیسیون علوم و آموزش عالی تاریخ تشکیل : ۱۲/۳/۲۵۳۵ لوایح و کارهای خاتمه یافته : ۱ـ شور دوم تشکیل انستیتو تغذیه و علوم و صنایع غذائی . رئیس کمیسیون ـ دکتر عاملی تهرانی