قانون موافقتنامه تامین اجتماعی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری کره

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و چهارم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و چهارم

برنامه عمرانی پنجم ۱۳۵۲ - ۱۳۵۶
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری بیست و چهارم

قانون موافقتنامه همکاری در امر ماهیگیری بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری کره - ‌مصوب ۱۳۵۶٫۱۲٫۱۳

‌ماده واحده - موافقتنامه مربوط به همکاری در امر ماهیگیری بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری کره مشتمل بر هشت ماده که در تاریخ‌بیست و یکم اردیبهشت ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی برابر با ۱۱ مه ۱۹۷۷ بین نمایندگان مختار دو کشور در تهران به امضاء رسیده است تصویب و اجازه‌مبادله اسناد تصویب آن داده می‌شود.

‌قانون فوق مشتمل بر یک ماده و متن موافقتنامه ضمیمه پس از تصویب مجلس شورای ملی در جلسه روز یک‌شنبه ۲۷ آذر ماه ۲۵۳۶ در جلسه روز‌شنبه سیزدهم اسفند ماه دو هزار و پانصد و سی و شش شاهنشاهی به تصویب مجلس سنا رسید.

‌رییس مجلس سنا - جعفر شریف‌امامی

موافقتنامه همکاری در امر ماهیگیری بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری کره ‌دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری کره با علاقه به تحکیم مناسبات دوستانه موجود بین دو کشور و دو ملت و با آگاهی از اهمیت صنعت‌ماهیگیری در اقتصاد دو کشور و اذعان به سهمی که همکاری متقابل در زمینه ماهیگیری در توسعه اقتصادی و همچنین بالا بودن سطح زندگی مردمان‌ساحل‌نشین خواهد داشت، به شرح زیر موافقت می‌نمایند:

‌ماده ۱ - ۱ - دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری کره که از این به بعد "‌طرفین" نامیده می‌شوند با یکدیگر همکاری خواهند نمود و در همه‌زمینه‌های مربوط به ماهیگیری که متضمن منافع متقابل باشد تدابیر مقتضی را به عمل خواهند آورد.

۲ - طرفین در توسعه صنایع ماهیگیری خود با استفاده از تجربیات یکدیگر در زمینه‌های مختلف این صنعت همکاری خواهند نمود.

‌ماده ۲ - ۱ - طرفین همکاری‌های علمی و فنی خود را در زمینه ماهیگیری تقویت خواهند نمود این همکاری به خصوص از طریق مبادله کارشناسان،‌کارآموزان، اطلاعات علمی و انجام فعالیتهای مشترک در شناسایی ذخایر آبها و تحقیقات ماهیگیری به عمل خواهد آمد.

۲ - هر یک از طرفین به درخواست طرف دیگر همکاری‌های لازم را نسبت به اعزام کارشناسان تکنولوژیستها و تکنیسین‌های موجود خود در کلیه‌رشته‌های مربوط به ماهیگیری به طرف دیگر بر اساس ترتیباتی خاص معمول خواهد داشت.

‌ماده ۳ - در مورد طرحهای انفرادی خاص برای حفاظت، بهره‌برداری و توسعه منابع دریایی در آبهای تحت حاکمیت انحصاری هر طرف ترتیب خاصی‌در هر مورد که لازم باشد فراهم خواهد شد.

‌ماده ۴ - ۱ - طرفین تسهیلات و تشویق‌های لازم را در زمینه ماهیگیری بین دو ملت به ویژه از طریق طرحهای مشترک و وسایل مناسب دیگر در‌ چارچوب مقررات و قوانین کشورهای متبوع خود فراهم خواهند ساخت.

۲ - طرفین برای ایجاد طرحهای مشترک در امر ماهیگیری از جمله ماهیگیری در آبهای آزاد بین‌المللی، عمل‌آوری و بازاریابی بین‌المللی تولیدات‌دریایی، تولید وسائل و لوازم صید، ساختن کشتی و تعمیرات آن و غیره، به وسایل مقتضی تشویق و کمک خواهند نمود.

‌ماده ۵ - طرفین تسهیلات لازم را در رفت و آمد کشتیها ماهیگیری خود در بنادر یکدیگر فراهم خواهند ساخت و نسبت به کشتیهای ماهیگیری و‌کارکنان آن‌ها رفتار شایسته و عادلانه‌ای اعمال خواهد شد که نامساعدتر از رفتار در این مورد با کشورهای ثالث نباشد.

‌ماده ۶ - طرفین در مورد روش ماهیگیری جهانی در سازمانهای بین‌المللی با یکدیگر تبادل نظر و مشورت خواهند کرد و تا حد امکان سعی خواهند‌نمود در مطالب مورد علاقه مشترک و موقع خود در این سازمانها هماهنگی برقرار نمایند.

‌ماده ۷ - به منظور نظارت در اجرای مفاد این موافقتنامه کمیته مشترک برای همکاری‌های ماهیگیری ایجاد خواهد شد.

‌کمیته مزبور توصیه‌هایی را درباره تدابیر مقتضی که برای اجرای این موافقتنامه لازم تشخیص دهد به کمیسیون مشترک وزیران ایران و جمهوری کره‌برای همکاری‌های اقتصادی و فنی ارائه خواهد نمود.

‌ماده ۸ - این موافقتنامه از تاریخ مبادله یادداشت‌های بین طرفین مبنی بر تصویب آن توسط مقامات مربوط هر کشور قدرت اجرایی خواهد یافت و با‌اطلاع کتبی قبلی ۶‌ماهه هر یک از طرفین مبنی بر انقضای آن معتبر خواهد بود.

‌این موافقتنامه در تهران در تاریخ یازدهم مه ۱۹۷۷ (۲۱ اردیبهشت ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی) در ۶ نسخه اصلی به زبانهای فارسی، دو نسخه به زبان کره‌ای‌و دو نسخه به زبان انگلیسی تنظیم شده و تمام متون آن به طور مساوی معتبر خواهند بود. در صورتی که در تفسیر هر یک از متون اختلافی رخ دهد،‌متن انگلیسی حکمفرما خواهد بود.

‌از طرف دولت شاهنشاهی ایران از طرف دولت جمهوری کره ‌موافقتنامه فوق مشتمل بر یک مقدمه و هشت ماده منضم به قانون موافقتنامه همکاری در امر ماهیگیری بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری‌کره می‌باشد.

‌رییس مجلس سنا - جعفر شریف‌امامی