قانون موافقتنامه بهداشت دامپزشکی بین دولت ایران و دولت جمهوری سوسیالیسیتی رومانی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و سوم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و سوم

اساسنامه‌های مصوب مجلس شورای ملی
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری بیست و سوم

قانون موافقتنامه بهداشت دامپزشکی بین دولت ایران و دولت جمهوری سوسیالیسیتی رومانی - مصوب ۱۳ آذر ۱۳۵۲ مجلس شورای ملی و ۱۷ دی ۱۳۵۲ مجلس سنا - این قانون در تاریخ ۲۵ دی ۱۳۵۲ به توشیح محمدرضا شاه پهلوی رسید.[۱]

‌ماده واحده - موافقتنامه بهداشت دامپزشکی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی مشتمل بر یک مقدمه و هفت‌ماده که در تاریخ ۲۷ آبان ماه ۱۳۵۱ برابر با ۱۸ نوامبر ۱۹۷۲ بین نمایندگان مختار دولتین در تهران به امضاء رسیده است تصویب و اجازه مبادله اسناد‌تصویب آن داده می‌شود.

‌قانون فوق مشتمل بر یک ماده و متن موافقتنامه ضمیمه پس از تصویب مجلس شورای ملی در جلسه روز سه‌شنبه ۱۳ آذر ماه ۱۳۵۲ روز دوشنبه‌هفدهم دی ماه یک هزار و سیصد و پنجاه و دو شمسی به تصویب مجلس سنا رسید.

‌رییس مجلس سنا - جعفر شریف‌امامی موافقتنامه بهداشت دامپزشکی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی ‌دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی بنا به تمایلات خود به تضمین وضع بهداشت دو کشور در فراهم نمودن تسهیلات‌مربوط به مبادله دام و فرآورده‌های دامی و همچنین توسعه همکاری در امور دامپزشکی نسبت به موارد زیر توافق نمودند:

‌ماده ۱ - وزارتخانه‌های ذیصلاح دو کشور پروتکل‌هایی را تنظیم خواهند نمود که این پروتکل‌ها شرایط بهداشت دامپزشکی، ورود حیوانات زنده و‌فرآورده‌های حیوانی را از یکی از کشورهای امضاء‌کننده موافقتنامه به کشور متقابل تعیین خواهند نمود.

‌ماده ۲ - ادارات کل دامپزشکی دو کشور هر ماه اقدام به مبادله بولتنهای بهداشتی حاکی از آمار بیماریهای واگیر دامی خود می‌نمایند.

‌همچنین کلیه اطلاعات دامپزشکی که ممکن است مورد علاقه طرفین باشد بین ادارات مذکور مبادله خواهد شد.

‌ماده ۳ - طرفین موافقتنامه باید در زمینه مواد مشروحه زیر تسهیلات لازم را فراهم آورند.

۱ - همکاری بین آزمایشگاه‌های دامپزشکی دو کشور.

۲ - مبادله کارشناسان دامپزشکی بین خود به منظور مطلع ساختن طرفین به امور بهداشتی دام و توسعه‌های فنی و علمی حاصله در رشته‌های‌دامپزشکی (‌مخارج مسافرت و اقامت کارشناسان فوق به عهده کشور اعزام‌کننده خواهد بود).

‌ماده ۴ - مقامات ادارات کل دامپزشکی دو کشور در مورد وسائل مربوط به اجرای این موافقتنامه و بررسی روی تغییرات احتمالی پروتکل‌های موجود‌حین اجرای آنها با یکدیگر مستقیماً مکاتبه می‌نمایند.

‌ماده ۵ - وزارتخانه‌های ذیصلاح دو کشور باید قبلاً شرایط مالی لازم جهت اجرای فعالیتهای مذکور در ماده ۳ این موافقتنامه را فراهم نمایند.

‌ماده ۶ - اشکالاتی که ممکن است در حین اجرای این موافقتنامه فعلی پیش آید به وسیله کمیسیون مختلطی رسیدگی خواهد شد.

‌کمیسیون مزبور از سه نفر نماینده برای هر کشور که دو نفر دکتر دامپزشک و یک نفر حقوقدان می‌باشد تشکیل خواهد گردید.

‌این کمیسیون بر حسب تقاضای هر یک از دو کشور ظرف ۳۰ روز در کشور درخواست‌کننده تشکیل و کار خود را انجام می‌دهد و ریاست آن به طور‌متناوب به عهده یک نفر از اعضاء این کمیسیون خواهد بود ریاست اولین جلسه به عهده یکی از اعضاء هیأت نمایندگی کشوری خواهد بود که‌کمیسیون در آن کشور تشکیل است.

‌در خصوص مسائلی که کمیسیون نتواند به توافق برسد موضوع از مجاری سیاسی حل خواهد شد.

‌ماده ۷ - موافقتنامه فعلی برای تصویب به مقامات رسمی کشورهای طرفین تقدیم خواهد شد و موافقتنامه تصویب شده ۳۰ روز پس از ابلاغ آن از طریق‌سیاسی به کشور متقابل قابل اجرا است.

‌موافقتنامه فعلی برای مدت ۵ سال معتبر می‌باشد و در صورتی که ظرف ۶ ماه قبل از انقضای مدت آن به وسیله هر یک از دو کشور اخطار نشود‌موافقتنامه مور بحث خود به خود برای مدت ۵ سال دیگر تمدید خواهد شد.

‌امضاء‌کنندگان زیر با توجه کامل به مفاد این موافقتنامه و داشتن اختیارات تام از طرف دولتهای متبوع خود این موافقتنامه را امضاء نمودند.


‌این موافقتنامه در تهران در دو نسخه به زبان فرانسه تنظیم گردیده است.

‌از طرف دولت شاهنشاهی ایران از طرف دولت سوسیالیستی جمهوری رومانی

‌موافقتنامه فوق مشتمل بر یک مقدمه و هفت ماده منضم به قانون موافقتنامه بهداشت دامپزشکی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری‌سوسیالیستی رومانی می‌باشد.

‌رییس مجلس سنا - جعفر شریف‌امامی

منبع

  1. مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و سوم - ۹ شهریور ۱۳۵۰ تا ۱۶ شهریور ۱۳۵۴ - جلد دهم - ص. ۵۱۸۲