قانون مالیات ذبایح

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری هفتم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری هفتم

قوانین بنیان ایران نوین مصوب مجلس شورای ملی
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری هفتم


قانون مالیات ذبایح - مصوب ۱۸ بهمن ماه ۱۳۰۷

ماده اول - به وزارت مالیه اجازه داده می‌شود از تاریخ تصویب این قانون فقط در شهرها و قصبات از هر کشتار بز دو قران از گوسفند دو قران و ده‌شاهی از بره سه قران از گاو و گوساله سه قران و ده شاهی و از گاومیش پنج قران دریافت دارد.

ماده دوم - وزارت مالیه مکلف است از ابتدای ۱۳۰۸ تا سه سال با جلب نظر وزارت داخله اعتبار کمکهای لازم را نسبت به بلدیه‌های شهرها وقصباتی که مسلخ ندارند برای تأسیس و نگاهداری مسلخ در بودجه‌های مملکتی منظور دارد.

ماده سوم - پس از اجرای این قانون کرایه مسلخ و عوارض دیگر به هیچ اسم و رسم از ذبایح دریافت نخواهد شد و وزارت مالیه مکلف است معادل‌مبلغی را که بلدیه‌ها سالیانه از ذبایح برای نگاهداری و کرایه و تنظیم مسلخ و امور قصابی از کشتار شهرها و قصبات دریافت می‌نمودند و همچنین‌مؤسسه شیر و خورشید سرخ در تبریز و مشهد از ذبایح برای مصارف خیری و صحی دریافت می‌داشتند از روی عایدات آذر ماه ۱۳۰۷ حساب کرده به‌آنها همه‌ساله عاید دارد که به همان مصارف معینه برسانند.

ماده چهارم - وزارت داخله مکلف است به توسط بلدیه‌ها در شهرها و قصبات مسلخهایی مطابق اصول صحی معین نماید که خارج از آنها کشتاری‌نشود و هر گاه در نقاطی که دارای مسلخ هستند کسی در خارج از مسلخ کشتاری نماید از پنج قران تا یک تومان جزای نقدی خواهد شد.

  • تبصره - قصبات مملکت را وزارت داخله تعیین نموده و پس از تصویب هیأت وزراء اعلان خواهد نمود.

ماده پنجم - قربانی اضحی و نذور و عقیقه و کشتاری که به حکم اجبار برای احتراز از مرگ حیوانات در نتیجه ناخوشی و یا حادثه‌ای می‌شود ازمقررات مواد یک و چهار معاف است.

این قانون که مشتمل بر پنج ماده‌است در جلسه هیجدهم بهمن ماه یک هزار و سیصد و هفت شمسی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

رییس مجلس شورای ملی - دادگر