قانون راجع به اجازه تهیه وسایل مبارزه با قاچاق و تشویق مخبرین و کاشفین

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری نوزدهم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری نوزدهم

برنامه عمرانی دوم
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری نوزدهم

قانون راجع به اجازه تهیه وسایل مبارزه با قاچاق و تشویق مخبرین و کاشفین - مصوب ۱۶ آذر ۱۳۳۸ مجلس شورای ملی و ۱۰ آذر ۱۳۳۸ مجلس سنا

ماده اول - به وزارت گمرکات و انحصارات اجازه داده می‌شود از تاریخ اول بهمن ماه ۱۳۳۶ تا آخر دی ماه ۱۳۳۸ کلیه سی درصد سهم دولت را ازبابت جرائم گمرکی و ماحصل فروش کالاهای قاچاق و صورت مجلس‌هایی که در مدت مزبور واریز می‌شود در حساب مخصوصی نگاهداری و ازمحل عواید مزبور با رعایت مقررات محاسبات عمومی اقدام به خرید وسایط نقلیه دریایی و زمینی و هوایی و سایل استخبار و سایر لوازم مبارزه باقاچاق بنماید.

تبصره ۱ - خرید وسائط نقلیه زمینی و بحری و هوایی و وسائل استخبار کهنه و مستعمل ممنوع است.

تبصره ۲ - سهم دولت از بابت کالاهایی که در مدت مذکور در فوق ضبط ولی تصفیه و واریز ماحصل فروش کالا و جرائم مأخوذه آنها منجر به بعداز دی ماه ۱۳۳۸ گردد مشمول ماده فوق خواهد بود.

تبصره ۳ - وزارت گمرکات و انحصارات مکلف است پس از خرید لوازم مورد احتیاج و تحویل گرفتن آن صورتحساب درآمد و هزینه مورد این‌قانون را با اسناد مربوطه به وزارت دارایی تسلیم و در صورتی که مازادی باقی بماند به حساب درآمد متفرقه گمرکی تحویل خزانه‌داری کل بنماید.

تبصره ۴ - مازاد درآمدهای مربوط به لایحه شماره ۳۶۳۷۴ - ۱۳۳۱٫۱۱٫۱۱ و قانون مصوب هشتم آذر ماه ۱۳۳۵ طبق این ماده قابل تعهد ومصرف بوده و حساب آن باید طبق تبصره ۳ این ماده به وزارت دارایی تسلیم گردد.

ماده دوم - اداره کل گمرکات مجاز است پس از تنظیم صورت مجلس قطعی و ضبط کالای قاچاق (۴).(۱) سهم کاشفین در مرز را به رسم‌علی‌الحساب به مسئولیت خود پرداخت و موقع واریز سهم کاشفین کسر و مستهلک نماید.

تبصره ۱ - پرداختهای مزبور به اعتبار ماحصل فروش کالای ضبطی و جرائم متعلقه در هر مورد از محل ذخیره قاچاق و یا تنخواه‌گردانی که وزارت‌دارایی به اختیار اداره کل گمرکات خواهد گذاشت به عمل می‌آید.

تبصره ۲ - وزارت دارایی مکلف است تنخواه‌گردان متناسبی جهت تأمین منظور فوق بنا به درخواست اداره کل گمرک به اختیار اداره نامبرده‌بگذارد.

تبصره ۳ - چنانچه به حکم قطعی دادگاه جرائم وصولی قابل استرداد تشخیص داده شود اداره کل گمرک وجوه پرداختی به رسم علی‌الحساب را ازدریافت‌کنندگان استرداد خواهد نمود.

ماده سوم - وزارتخانه‌های دارایی و گمرکات و انحصارات مأمور اجرای این قانون می‌باشند.

قانون فوق که مشتمل بر سه ماده و هفت تبصره است پس از تصویب مجلس سنا در جلسه سه‌شنبه شانزدهم آذر ماه یک هزار و سیصد و سی و هشت‌به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

نایب رییس مجلس شورای ملی - عماد تربتی

قانون بالا در جلسه ۱۳۳۸٫۹٫۱۰ به تصویب مجلس سنا رسیده است.