قانون اصلاح ماده ۹۷۷ و تبصره ماده ۹۸۸ قانون مدنی (‌کتاب تابعیت)

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و دوم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و دوم

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی

قانون اصلاح ماده ۹۷۷ و تبصره ماده ۹۸۸ قانون مدنی (‌کتاب تابعیت) - ‌مصوب ۱۳۴۸٫۱۱٫۲۷

‌ماده واحده - ۱ - ماده ۹۷۷ قانون مدنی کتاب تابعیت به شرح زیر اصلاح می‌شود:

‌ماده اصلاحی ۹۷۷ قانون مدنی:

‌بند الف - هر گاه اشخاص مذکور در بند "۴" ماده "۹۷۶" پس از رسیدن به سن ۱۸ سال تمام بخواهند تابعیت پدر خود را قبول کنند باید ظرف یک سال‌درخواست کتبی به ضمیمه تصدیق دولت متبوع پدرشان دایر به این که آنها را تبعه خود خواهد شناخت به وزارت امور خارجه تسلیم نمایند.

‌بند ب - هر گاه اشخاص مذکور در بند "۵" ماده "۹۷۶" پس از رسیدن به سن ۱۸ سال تمام بخواهند به تابعیت پدر خود باقی بمانند باید ظرف یک سال‌درخواست کتبی به ضمیمه تصدیق دولت متبوع پدرشان دایر به این که آنها را تبعه خود خواهد شناخت به وزارت امور خارجه تسلیم نمایند.

۲ - تبصره ماده ۹۸۸ قانون مدنی کتاب تابعیت به صورت ذیل اصلاح می‌گردد: ‌تبصره الف اصلاحی ماده ۹۸۸ قانون مدنی کسانی که بر طبق این ماده مبادرت به تقاضای ترک تابعیت ایران و قبول تابعیت خارجی می‌نمایند علاوه بر‌اجرای مقرراتی که ضمن بند "۳" از این ماده درباره آنان مقرر است باید ظرف مدت سه ماه از تاریخ صدور سند ترک تابعیت از ایران خارج شوند. چنانچه‌ظرف مدت مزبور خارج نشوند مقامات صالحه امر به اخراج آنها و فروش اموالشان صادر خواهند نمود و تمدید مهلت مقرره فوق حداکثر تا یک سال‌موکول به موافقت وزارت امور خارجه می‌باشد.

۳ - تبصره ب به شرح زیر به ماده ۹۸۸ قانون مدنی کتاب تابعیت اضافه و الحاق می‌گردد:

‌تبصره ب الحاقی به ماده ۹۸۸ قانون مدنی

‌هیأت وزیران می‌تواند ضمن تصویب ترک تابعیت زن ایرانی بی‌شوهر ترک تابعیت فرزندان او را نیز که فاقد پدر و جد پدری هستند و کمتر از ۱۸ سال‌تمام دارند و یا به جهات دیگری محجورند اجازه دهد. فرزندان زن مذکور نیز که به سن ۲۵ سال تمام نرسیده باشند می‌توانند به تابعیت از درخواست‌مادر تقاضای ترک تابعیت نمایند.

‌قانون فوق مشتمل بر یک ماده در جلسه روز پنجشنبه یازدهم دی ماه یک هزار و سیصد و چهل و هشت به تصویب مجلس شورای ملی و در جلسه‌روز دوشنبه بیست و هفتم بهمن ماه یک هزار و سیصد و چهل و هشت شمسی به تصویب مجلس سنا رسید.

‌رییس مجلس سنا - جعفر شریف‌امامی