قانون اصلاح قانون شکار و صید

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و سوم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و سوم

اساسنامه‌های مصوب مجلس شورای ملی
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری بیست و سوم

قانون اصلاح قانون شکار و صید – مصوب ۸ آبان ۱۳۵۳ مجلس شورای ملی و ۳۰ دی ۱۳۵۳ مجلس سنا – این قانون در تاریخ ۷ بهمن ۱۳۵۳ به توشیح محمدرضا شاه پهلوی رسید.

‌ماده واحده - قانون شکار و صید مصوب خرداد ماه ۱۳۴۶ به شرح زیر اصلاح می‌شود:

۱ - مواد ۲ و ۵ و ۷ و ۱۹ و ۳۱ همچنین بندهای ث و ج ماده ۳ و بندهای ۱ و ۲ ماده ۸ لغو می‌شود.

۲ - به آخر بند (پ) ماده ۱۰ جمله "‌و پناهگاههای حیات وحش" اضافه می‌شود.

۳ - به آخر بند (پ) ماده ۱۲ جمله "‌و پناهگاههای حیات وحش" اضافه می‌شود.

۴ - به آخر بند (ت) ماده ۱۲ جمله "‌و هر گونه تخریب در آثار طبیعی ملی و تجاوز به این آثار" اضافه می‌شود.

۵ - بند (ج) به شرح ذیل به ماده ۱۲ اضافه می‌شود.

چ - مبادرت به شکار و صید برخلاف محدودیتها و ممنوعیتهایی که سازمان حفاظت محیط زیست در حدود اختیارات قانونی خود آگهی کرده است.

۶ - به بند الف ماده ۱۳ جمله (‌و همچنین شکار با استفاده از وسایل نقلیه موتوری) اضافه می‌شود.

۷ - به بند (ب) ماده ۱۳ ببر - یوزپلنگ - تمساح (‌کرکودیل) اضافه می‌شود.

۸ - بند (ث) به شرح ذیل به ماده ۱۳ اضافه می‌شود.

ث - ایجاد یا سبب ایجاد حریق در پارکهای ملی - آثار طبیعی ملی - مناطق حفاظت شده و پناهگاه‌های حیات وحش بر اثر بی‌احتیاطی یا بی‌مبالاتی و‌یا تخلف از نظامات دولتی.

۹ - ماده ۲۹ به شرح زیر اصلاح می‌گردد.

‌ماده ۲۹ - امور مربوط به صید در رودخانه‌هایی که به دریای خزر می‌ریزد تا مسافتی از مصب هر یک از رودخانه‌ها که به پیشنهاد شرکت سهامی شیلات‌ایران و تصویب شورای عالی حفاظت محیط زیست تعیین می‌گردد و همچنین امور مربوط به صید در آبهای خلیج فارس و دریای عمان و مرداب بندر‌پهلوی از شمول مقررات مربوط به صید آبزیان مندرج در این قانون مستثنی است.

‌شرکت سهامی شیلات ایران و شرکت سهامی شیلات جنوب وظایف مربوط را طبق قوانین و مقررات خود عهده‌دار خواهند بود.

۱۰ - عبارات "‌حیوانات قابل شکار و صید" و پارک وحش "‌مندرج در قانون مذکور به ترتیب به" جانوران وحشی "‌و" پارک ملی تغییر می‌یابد.

۱۱ - ماده زیر به عنوان ماده ۳۱ به قانون شکار و صید الحاق می‌شود.

‌ماده ۳۱ - مستخدمین سازمان حفاظت محیط زیست از لحاظ جدول حقوق و ضریب ریالی آن تابع مقررات مواد ۳۲ و ۳۳ قانون استخدام کشوری و‌اصلاحات و تغییرات بعدی آن می‌باشند و از نظر بازنشستگی و وظیفه با رعایت تبصره‌های ذیل این ماده تابع مقررات بازنشستگی و وظیفه قانون‌استخدام کشوری خواهند بود. طرح طبقه‌بندی مشاغل سازمان حفاظت محیط زیست پس از تأیید سازمان امور اداری و استخدامی کشور به تصویب‌شورای عالی حفاظت محیط زیست می‌رسد.

‌سایر امور استخدامی سازمان حفاظت محیط زیست تابع آیین‌نامه‌ای خواهد بود که سازمان امور اداری و استخدامی کشور به تصویب شورای عالی‌حفاظت محیط زیست می‌رسد.

‌تبصره ۱ - نحوه تطبیق و تبدیل وضع استخدامی مستخدمین فعلی سازمان حفاظت محیط زیست و ترتیب احتساب سوابق خدمت آنان از لحاظ‌بازنشستگی و وظیفه و نحوه محاسبه و واریز کسور بازنشستگی گذشته آنها طبق آیین‌نامه‌ای خواهد بود که با تأیید سازمان امور اداری و استخدامی‌کشور به تصویب شورای عالی حفاظت محیط زیست می‌رسد.

‌تبصره ۲ - سازمان بیمه‌های اجتماعی موظف است کلیه وجوهی را که بابت ۳٫۵ درصد حق بیمه کارکنان فعلی سازمان حفاظت محیط زیست بابت‌اشتغال در سازمان مزبور یا سازمان شکاربانی و نظارت بر صید سابق دریافت داشته است به صندوق بازنشستگی کشوری واریز کند. مستمری کارکنان یا‌وراث آنها که به وسیله سازمان بیمه‌های اجتماعی پرداخت می‌گردد کماکان توسط سازمان مذکور پرداخت خواهد شد.

‌قانون فوق مشتمل بر یک ماده پس از تصویب مجلس شورای ملی در جلسه روز سه‌شنبه هفتم آبان ماه ۱۳۵۳ در جلسه روز دوشنبه سی‌ام دی ماه یک‌هزار و سیصد و پنجاه و سه شمسی به تصویب مجلس سنا رسید.

‌رییس مجلس سنا - جعفر شریف‌امامی