سخنان شاهنشاه در جشن دانش‌آموختگان دوره چهارم دانشکده عالی فرماندهی و ستاد مشترک و دوره هجدهم دانشکده فرماندهی و ستاد ۶ شهریور ۱۳۴۴

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۸ مارس ۲۰۱۸، ساعت ۰۵:۵۵ توسط Bijan (گفتگو | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نیروهای مسلح شاهنشاهی ایران درگاه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی

برنامه عمرانی سوم/سال‌های ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۵


شاهنشاه در دانشگاه جنگ ۱۳۴۴

سخنان شاهنشاه در جشن دانش‌آموختگان دوره چهارم دانشکده عالی فرماندهی و ستاد مشترک و دوره هجدهم دانشکده فرماندهی و ستاد ۶ شهریور ۱۳۴۴


طی دوره دانشکده فرماندهی عالی و ستاد مشترک و همچنین دانشکده فرماندهی و ستاد را به فارغ التحصیلان تبریک می‌گویم. البته شما در همین محیط از لحاظ تعلیمات و مطالبی که بررسی می‌شود و فرا می‌گیرید شاهد پیشرفت‌های اصولی و علمی و نظری بوده‌اید و هستید. در گذشته تأکید کرده بودم که جامعه ارتش ما علاوه بر روحیه قوی میهنی باید دارای اطلاعات نظامی نیز باشد. در این اواخر ما کوشیده‌ایم اضافه بر روحیه اولیه نظامی، ارتش ایران دارای کاملترین اطلاعات نظامی نیز باشد و این اطلاعات طبق بهترین اصول تطبیق شده و امتحان شده مدیریت و اداره ارتش ایران بر اساس آخرین اصول ممیزی و سیستم‌های مختلف حسابداری باشد. پیشرفت‌های زیادی نصیب ما شده و حس می‌کنم که این سازمان قوای مسلح ایران و ارتش ایران به پایه‌ای می‌رسد که این مملکت شایسته آن است. باز همانطور که در سال‌های قبل گفتم، از لحاظ مدیریت و از لحاظ فنون علمی نظامی هیچ دلیلی ندارد که ما مطابق بالاترین و بهترین تشکیلات دنیای نباشیم.


از لحاظ فنی نیز با تربیت کادر لازم و متخصصین که روز بروز بر تعداد آن‌ها اضافه می‌شود باید سطح فنی خود را به پایه لازم برسانیم. از لحاظ تجهیزات، موقعی می‌شود کاملاً بهره برداری کرد که از نظر فنی و اطلاعاتی مهیا و آماده باشیم. البته اصولاً امیدوار هستم روزی را ببینیم که دیگر احتیاجی به این تهیه‌ها و پیش‌بینی‌ها و مخارجی که از لحاظ نگاهداری یک نیروی مسلح شایسته و بخصوص تهیه سلاح لازمه برای ما فعلاً لازم است، نباشد و ما بتوانیم کلیه تلاش‌های خود را در امور آبادانی و ساختمانی و رونق هر چه بیشتر اقتصاد خود صرف بکنیم، ولی زنهار از بی‌احتیاطی، زیرا تا روزی که در دنیا روابط ملل بر اساس زور و غافلگیری بنا نهاده شده است، مملکتی که در این قسمت غفلتی بکند ممکن است روزی دچار چنان پشیمانی بشود که دیگر دیر شده باشد، و نه تنها یک قسمت از خاک خود بلکه حتی استقلال و تاریخ و هستی خود را از دست داده باشد. به همان نسبتی که ما برای تأمین صلح در دنیا و رسیدن به یک خلع سلاح عمومی و مطمئن می‌کوشیم تا آن روز باید متأسفانه به همان نسبت از تقویت قوای دفاعی مملکت که البته صرفاً برای حفظ حدود و ثغور و منافع ایران است فروگذار نکنیم. ما هنوز از لحاظ پیشرفت صنایع نظامی قدم‌های زیادی باید برداریم، ولی از حالا می‌گویم که ما ثروت این مملکت را بیهوده برای به دست آوردن دو سه نمونه سلاح‌هایی که به آن مقدار به درد نخواهد خورد تلف نمی‌کنیم و خزانه مملکت را ورشکست نمی‌کنیم. ما برای تبلیغات دنبال تولید سلاح‌هایی که مورد استعمال نخواهد بود نخواهیم رفت. یکی از ضمانت‌های استقلال و تمامیت ارضی مملکت خود را در اقتصادیات قوی می‌دانیم.


فلسفه ما این است که اسلحه را باید فراهم کرد برای روز مبادا که برای دفاع از یک مملکت آباد و از یک مردم مرفه و آزاد و خوشحالی بکار برود واِلا اگر تمام سلاح دنیا را جمع بکنیم برای دفاع از یک مملکت مخروبه و از یک مردم ناتوان بیچاره و غیر آزاد، یعنی محروم از آزادی‌های اولیه بشری و چیزهایی که امروز حقوق بشر شناخته است چه فایده‌ای دارد؟ کارهایی که ما می‌کنیم برای ملت است. البته برای مملکت هست، چون افراد به دنیا می‌آیند و می‌میرند، در صورتی که مملکت می‌ماند. ولی مملکت را باید یک ملتی نگاهدارد. مملکت را باید یک ملتی پر بکند واِلا یک خاکی که بر روی آن یا جمعیت نباشد یا جمعیت گرسنه و بدبختی باشد چه ارزشی دارد؟ در حدود همین فلسفه و در مقابل تاریخ و وجدان خود با کوشش روزافزون در بالا بردن سطح معلومات علمی و نظری و فنی خویش و همچنین تهیه سلاحی که برای دفاع مملکت لازم هست می‌کوشیم، و امیدواریم این مملکت همیشه در پناه خداوند به سمت ترقی و پیشرفت به جلو برود.