بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گفتگو با تلویزیون پاریس درباره پیشرفت‌های انقلاب شاه و مردم ۸ خرداد ۱۳۴۴

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۸ ژوئن ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۵۹ توسط Bellavista (گفتگو | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی بر پایه تاریخ درگاه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

سفر محمدرضا شاه پهلوی به برزیل آرژانتین و کانادا ۱۲ اردیبهشت ۱۳۴۴ - ۶ خرداد ۱۳۴۴

برنامه عمرانی سوم/سال‌های ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۵


بیانات اعلیحضرت محمدرضا شاخ پهلوی آریامهر در گفتگو با تلویزیون پاریس درباره پیشرفت‌های انقلاب شاه و مردم ۸ خرداد ۱۳۴۴


ما در کشور خود یک انقلاب واقعی انجام داده‌ایم. برنامه اصلاحات اراضی را به مرحله اجرا در آورده‌ایم. جنگل‌ها ملی شده است. سرمایه‌های بزرگ مانند نفت و پتروشیمی که ممکن بود به صورت کارتل در آید ملی شده و در اختیار دولت قرار گرفته، یعنی متعلق به مردم شده است.


در ایران برای مبارزه با بیسوادی اقدامات قاطعی به عمل آمده و مخصوصاً کوشش سپاه دانش در راه این مبارزه بسیار مؤثر بوده است. بعضی‌ها به ما می‌گویند که از بعضی کشورهای سوسیالیست نیز تندتر می رویم.


من این توضیحات را دادم تا شما بدانید که هر حمله‌ای به ما می‌شود به علت همین تحولات عمیق است. اما البته تلاش مخالفان بیمورد است، زیرا کارگری که امروز از سود کارخانه نفع می‌برد، و دهقانی که اکنون صاحب زمین و دارای آزادی است، نمی‌تواند با عوامل آشوب طلب همکاری کند و طبعاً با این عوامل مخالفند. اشکالاتی که ما در راه پیشرفت ایران احساس می‌کنیم در مرحله اول کمی کادر فنی و متخصص است. کشور ما باید صنعتی شود. امروزه بیش از هفتاد درصد مردم ایران به کار کشاورزی اشتغال دارند و برای ایجاد یک جامعه مدرن باید این نسبت معکوس شود. با اینهمه ایران برای امیدواری و موفقیت عوامل مساعد فراوان دارد.


یکی از عوامل مهم عامل روحی و روانی و هیجان و ذوق و حرارت جوانانی است که مثلاً در صف سپاه دانش و سپاه بهداشت در دور افتاده‌ترین نقاط مملکت خدمت می‌کنند و حتی می‌خواهند پس از پایان خدمت سربازی باز هم به خدمت خود در روستاها ادامه دهند. همین روحیه در دهقانان و کارگران ما نیز موجود است. علاوه بر این، عامل مادی و ثروت‌های بیکران طبیعی نیز در اختیار ایران است. ما تازه وارد دوران صنایع پتروشیمی می‌شویم و آینده درخشانی در پیش داریم و می‌توانیم با اطمینان و خوش بینی فراوان به آینده نظر افکنیم. ایران کشوری است غنی و بانک‌های بین‌المللی نیز به ما اطلاع داده‌اند که اعتبار ایران در نزد آن‌ها نامحدود است.


این سرمایه گذاری که ما علاقمندیم از طرف فرانسه و سایر کشورها صورت بگیرد بیشتر یک نوع سرمایه گذاری انسانی است، بدین معنی که آنان وقتی افراد در اختیار ما قرار دهند، ما از اینگونه سرمایه گذاری‌ها استقبال می‌کنیم و فرانسه که خود کشوری فعال است و دارای توسعه صنعتی و اقتصادی بسیار است می‌تواند در این زمینه ما را یاری دهد.


ما اینک دوازده میلیون هکتار زمین زیر کشت داریم و با مکانیزه کردن کشاورزی و ایجاد سدهای بیشتر و بزرگتر و تکمیل سیستم آبیاری و بالاخره تأمین بذر و کود بهتر مقدار اراضی زیر کشت خود را به چهل میلون هکتار می‌رسانیم. اکنون در ایران سیستم کهنه ارباب و رعیتی از بین رفته است.
البته همه کس می‌تواند اراضی جدید را با استفاده از شیوه‌های مدرن آباد سازد و کارگر کشاورزی به خدمت در آورد، ولی او رعیت نخواهد داشت، زیرا در ایران ما اکنون رابطه کشاورز بزرگ با کسی که در کار به او کمک می‌کند مانند روابط دو کارگر کشاورزی است.