تفاوت میان نسخه‌های «الگو:نوشتار برگزیده»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
خط ۱: خط ۱:
 
<!-- در اینجا نوشتاری برگزیده از میان درونمایه وبگاه مشروطه می‌آید. -->
 
<!-- در اینجا نوشتاری برگزیده از میان درونمایه وبگاه مشروطه می‌آید. -->
 
<onlyinclude>
 
<onlyinclude>
[[پرونده:HIMMohammadRezaShahPahlaviAryamehr2534Shahanshahi.jpg|thumb|left|300px|اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر]]
 
*
 
'''[[پیام نوروزی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر به ملت ایران ۱ فروردین ماه ۱۳۵۴|پیام نوروزی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر به ملت ایران ۱ فروردین ماه ۲۵۳۴ شاهنشاهی]]'''
 
  
 +
[[پرونده:HappyBirthdayPrincessLeilaPahlavi7Farvardin.mp4|thumb|left|240px|زادروز فرخنده والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی]]
 +
[[پرونده:ShahbanouPrincessLyla5.jpg|thumb|left|180px|]]
 +
[[پرونده:PrincessLylaPahlavi5.jpg|thumb|left|180px|]]
 +
[[پرونده:ShahbanouRoyalFamily1.jpg|thumb|left|180px|]]
  
فرا رسیدن نوروز باستانی را به همه مردم ایران شادباش می‌گویم و برای کلیه زنان و مردان ایرانی در سالی که اکنون آغاز می‌شود، شادکامی و نیکبختی و رفاه روزافزون آرزو می‌کنم.
+
'''[[والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی]]''' - در ساعت هشت بامداد روز آدینه هفتم فروردین ماه سال ۱۳۴۹ خورشیدی والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی در بیمارستان خانوادگی ارتش زاده شدند. نوزاد ۳ کیلو و ۳۵۰ گرم وزن و ۵۰ سانتی متر قد دارد. والاحضرت لیلا چهارسد و بیست و چهارمین نوزادی بود که در بیمارستان ارتش زاده شد.
  
خداوند بزرگ را سپاسگزارم که در سال گذشته ملت ما را به حد اعلا مشمول الطاف و مواهب خویش قرار داد و به ما امکان آن را عنایت فرمود که برای این کشور کهن، مقامی را که شایسته نقش پرافتخار آن در تاریخ و تمدن جهانی است، تأمین کنیم. امروز هر ایرانی در هر نقطه جهان با غرور و سربلندی فراوان به ایرانی بودن خود افتخار می‌کند، زیرا آن روزگار تلخ که این عنوان مرداف با عقب‌ماندگی و ضعف و انحطاط بود، برای همیشه سپری شده‌است.
+
ساعت سه بامداد خودروی شاهنشاه آریامهر که خود آن را رانندگی می‌کردند در برابر در ورودی بیمارستان ارتش بازایستاد و علیاحضرت شهبانو پیاده شدند. سرکار علیه بانو فریده دیبا و دکتر جهانشاه صالح نیز همراه اعلیحضرتین بودند. بی درنگ علیاحضرت شهبانو و همراهان به اشکوب سوم، بخش زنان راهنمایی شدند. تیمسار هاشمی نژاد و همسر، اسداله علم وزیر دربار شاهنشاهی، بهادری رییس دفتر مخصوص وارد بیمارستان شدند و در پی آنان دو پزشک همکار دکتر جهانشاه صالح، دکتر حسین پارسا پزشک زنان و دکتر مرتضوی نیز وارد بیمارستان شدند. دکتر شاهپور صدری رییس بخش زایمان بیمارستان ارتش و خانم منیر امیرحسامی پرستار ویژه نیز به تیم پزشکی پیوستند. بانو دکتر لیوسا پیرنیا پزشک کودکان و پزشک ویژه والاحضرت‌ها از نخستین ساعت‌ها بر بالین علیاحضرت بود.
  
سالی که گذشت، برای کشور ما از آغاز تا به انجام، شاهد پیروزی‌ها و موفقیت‌های درخشان، چه در سطح ملی و چه در سطح جهانی بود. برنامه‌های وسیع و بی‌سابقه سازندگی مملکت در مقیاسی بسیار گسترده‌تر از آنچه پیش‌بینی شده‌بود، به مورد اجرا درآمد. اعتبارات پنج ساله عمرانی پنجم با آنکه از آغاز جنبه‌ای به کلی استثنایی داشت، در سال گذشته باز هم بیشتر شد. کشور ما در عین آنکه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان است، عصر استفاده از نیروی اتمی را به عنوان منبع آینده تولید نیرو آغاز کرد. بزرگترین قراردادهای اقتصادی تاریخ جهان، میان ایران و کشورهای پیشرفتۀ صنعتی غرب انعقاد یافت. نقش بین‌المللی به صورت نقشی قاطع و تعیین‌کننده، مسجل گردید و ندای ایران به صورت ندای قدرت توأم با واقع‌بینی و منطق و بشردوستی در سراسر دنیا طنین افکند. کمک‌های ایران، چه به کشورهای بزرگ صنعتی و چه به ممالک در حال توسعه، بالاترین حد را نسبت به تولید ملی، در تمام جهان و در تمام تاریخ به دست آورد.
+
چند دقیقه پس از ساعت هشت بامداد خانم مینو امیرحسامی از اتاق زایمان بیرون دوید و با شادمانی فریاد زد:"به سلامتی به سلامتی وضع حمل کردند دختر"
  
به پیروی از سنت‌های جاودانی تمدن و فرهنگ ایرانی، سیاست جهانی ایران به عنوان یک مدافع و پشتیبان تزلزل‌ناپذیر صلح و تفاهم بشری به صورتی قاطع اعمال شد و این نقش را کشور ما، از موضع قدرت و نه از موضع ضعف، ایفا کرد. به پیشنهاد ما سازمان ملل متحد منطقه خاورمیانه را منطقه‌ای عاری از سلاح‌های هسته‌ای اعلام داشت و ما امیدواریم سراسر منطقه پهناور اقیانوس هند به همین صورت منطقه صلح اعلام گردد تا کشورهای پیرامون این اقیانوس بتوانند دور از کابوس تخریب اتمی و دور از نتایج زورآزمایی قدرت‌های بزرگ، به تجدید سازمان جوامع خویش و به انجام برنامه‌های سازندگی که برای همه آنها و برای صلح و رفاه سراسر جامعه بشری ضرورت حیاتی دارد، بپردازند.
+
ساعت ۹ بامداد شاهنشاه آریامهر به بالین شهبانو رفتند و پس از چند دقیقه والاحضرت لیلا پهلوی را به پیشگاه اعلیحضرتین بردند. نوزاد با چشمان درشت باز پیراموانش را می‌نگریست. در پاسخ به خبرنگاران شاهنشاه با شادمانی فرمودند: "البته این احساس یک حس مخصوص است که به انسان دست می‌دهد. خوشبختانه نوزاد دختر شد همان طور که می‌خواستیم".
  
در راه تأمین صلح در منطقه حساس و مهم خاورمیانه، ما در آخرین هفته‌های سال گذشته با کشور عراق به توافق‌های مهمی دست یافتیم و به این ترتیب امیدواریم تنها مرز ناآرام ایران نیز از این پس تبدیل به مرز دوستی و همکاری شود. ما دوستی و همکاری را میان همۀ کشورها و ملل حوزه شمالی اقیانوس هند، از ایران گرفته تا استرالیا، خواستار شده‌ایم، زیرا چنین همکاری و تفاهمی را به خیر و صلاح همه آنها می‌دانیم.
+
ساعت ده بامداد ولیعهد، والاحضرت شاهدخت فرحناز  و والاحضرت علیرضا با پیشکش هایشان به دیدار خواهرشان آمدند. ولیعهد یک جغجغه پر سر و سدا و یک خرگوش پارچه‌ای و والاحضرت شاهدخت فرحناز بسته بزرگی در دست داشتند. پیشکش والاحضرت علیرضا از خودش بزرگتر و سنگین تر بود. سدای خنده‌ها و شادی‌های کودکانه والاحضرت‌ها در راهروی بیمارستان پیچیده بود.
  
در زمینه داخلی تحولات وسیعی در رشته‌های مختلف آموزشی، اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و اجتماعی صورت گرفت که یکی از مهمترین آنها تحصیلات مجانی کلیه دانش‌آموزان کشور تا حد دانشگاه بود. با اجرای این قانون اکنون راه ادامه تحصیل و به کار انداختن استعدادها به روی همه جوانان این سرزمین باز است، ولی تذکر این نکته لازم است که این امر نباید خدای نخواسته موجب سهل‌انگاری برخی از آنان شود و با اتکای به این کمک رایگان، قصور در تحصیل را برای خود مجاز شمارند.
+
نخستین سبد گل از سوی افسران گارد شاهنشاهی پیشکش شد. این سبد گل از گل‌های کمیابی به نام « استرلیزیا » به اتاق علیاحضرت شهبانو برده شد. مردم که آگاهی یافته بودند در پیرامون بیمارستان گرد آمدند و هنگامی که شاهنشاه از بیمارستان بیرون رفتند با غریو شادی و جاوید شاه هیجان و شور خود را به شاهنشاه نشان دادند.
  
درمورد خدمات رفاهی، چنانکه قبلاً متذکر شده‌ایم، دولت به منظور جلوگیری از افزایش بهای مواد اساسی و مورد نیاز عمومی، در سال گذشته متحمل نزدیک به پنجاه‌میلیارد ریال زیان گردید و به طوری که پیش‌بینی شده‌است این رقم زیان در سال جاری به هفتادمیلیارد ریال بالغ خواهدشد.
+
در نخستین سالگرد زادروز والاحضرت لیلا جشن باشکوهی در بیمارستان ارتش که به بیمارستان لیلا دگرگون شد برگزار شد. کیک زادروز فرخنده والاحضرت لیلا میان بیماران بستری در بیمارستان پخش شد.
  
از نظر کلی، در آخرین هفته‌های سال گذشته قدم انقلابی بزرگی در تقویت و استحکام وحدت ملی از راه ایجاد حزب واحد رستاخیز ملی ایران برداشته‌شد، تا از این راه تمام استعدادها و امکانات کلیه افراد ملت بتواند به صورتی یکسان و در شرایطی مساوی در راه خدمت به توسعه و پیشرفت ملی به کار افتد.
+
والاحضرت لیلا در سال ۱۳۵۳ نوآموز کلاس اول در مدرسه رضا پهلوی در کاخ نیاوران شدند و دبستان را تا سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی گذراندند. در آشوبی که از سوی تروریست‌های اسلامی و تروریست‌های مجاهد و چریک فدایی و توده‌ای و نهضت آزادی زیر چتر کنفدراسیون دانشجویان خارج از کشور در ایران بر پا شد، والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی و والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی و والاحضرت علیرضا ناچار به ترک میهن خود شدند.
  
با توجه به آنچه گفته‌شد، در این هنگام که سال تازه‌ای در تاریخ کهن ایران آغاز می‌شود، تذکر این نکته را به تمام زنان و مردان ایرانی، از هر سن و در هر مقام و هر طبقه‌ای به طور قاطع ضرور می‌دانیم، که در شرایط کنونی کشور کمترین جایی برای سهل‌انگاری و غفلت و کوتاهی در انجام وظیفه باقی نمانده‌است. ملت ایران امروزه برای ایفای مسئولیتی که در برابر نسل‌های آینده این کشور و در برابر جامعه بزرگ به عهده دارد، می‌باید صد درصد نیرو و استعداد و امکانات خود را به کار اندازد و در این مورد حتی اتلاف یک لحظه و از دست دادن یک فرصت، قابل بخشش نیست. در ایران پیشرو و فعال امروز، سستی و قصور در کار به اندازه خیانت و فساد و جرایم قانونی محکوم است و لازم است که کمال مراقبت و سختگیری در این مورد به عمل آید. فراموش نکنیم که نه تنها در جامعه مترقی ما، بلکه در سراسر جامعه بشری نیز که می‌خواهند آینده‌ای درخشان را غالباً بر بنیادهایی غیر از معیارهای گذشته برای خود پی‌ریزی کند، جایی برای ضعف و قصور وجود ندارد.
+
والاحضرت لیلا پهلوی در نیویورک در سال‌های ۲۵۳۸ و ۲۵۳۹ شاهنشاهی در مدرسه مریمانت دوره دبستان را به پایان رساندند و دوره راهنمایی را در مدرسه آمریکایی قاهره  و در مدرسه پاین کابل در ویلیامزتان در ماساچوست سپری کردند. والاحضرت لیلا دبیرستان را در مدرسه رای کانتری دی در شهر رای در نیویورک در سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی [۱۳۶۶ خورشیدی] به پایان رساندند و دوره چهار ساله دانشگاه را در دانشگاه براون در پراویدنس در رود آیلند گذراندند.
  
من با ایمان و اعتقاد به شایستگی و خلاقیت و میهن‌پرستی و هشیاری ملت خود، که شواهد فراوان آن در صفحات تاریخ این کشور منعکس است، اطمینان دارم که همه مردم ایران به این مسئولیت و وظیفه ملی و اجتماعی خود وقوف کامل دارند و با توجه به آنچه که ایران نو برای آنان به ارمغان آورده‌است، در ایفای مسئولیت‌هایی که برای نیل به دوران تمدن بزرگ بر عهده دارند، با تمام نیرو و امکان خود خواهندکوشید. خداوند توانا در این تلاش مقدس ملی پشتیبان همه شما باد.
+
شربتی از لب لعلش نچشیدیم و برفت/ روی مه پیکر او سیر ندیدیم و برفت
 +
 
 +
گویی از صحبت ما نیک به تنگ آمده بود/ بار بربست و به گَردَش نرسیدیم و برفت
 +
 
 +
شد چمان در چمن حسن و لطافت لیکن/ در گلستان وصالش نچمیدیم و برفت
 +
 
 +
همچو حافظ همه شب ناله و زاری کردیم/ کای دریغا به وداعش نرسیدیم و برفت
 +
 
 +
لندن – ۲۰ خرداد ماه  ۲۵۶۰ شاهنشاهی برابر با ۱۳۸۰ خورشیدی
  
 
</onlyinclude>
 
</onlyinclude>
  
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]

نسخهٔ ‏۲۵ مارس ۲۰۲۰، ساعت ۱۵:۱۷


زادروز فرخنده والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی
ShahbanouPrincessLyla5.jpg
PrincessLylaPahlavi5.jpg
ShahbanouRoyalFamily1.jpg

والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی - در ساعت هشت بامداد روز آدینه هفتم فروردین ماه سال ۱۳۴۹ خورشیدی والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی در بیمارستان خانوادگی ارتش زاده شدند. نوزاد ۳ کیلو و ۳۵۰ گرم وزن و ۵۰ سانتی متر قد دارد. والاحضرت لیلا چهارسد و بیست و چهارمین نوزادی بود که در بیمارستان ارتش زاده شد.

ساعت سه بامداد خودروی شاهنشاه آریامهر که خود آن را رانندگی می‌کردند در برابر در ورودی بیمارستان ارتش بازایستاد و علیاحضرت شهبانو پیاده شدند. سرکار علیه بانو فریده دیبا و دکتر جهانشاه صالح نیز همراه اعلیحضرتین بودند. بی درنگ علیاحضرت شهبانو و همراهان به اشکوب سوم، بخش زنان راهنمایی شدند. تیمسار هاشمی نژاد و همسر، اسداله علم وزیر دربار شاهنشاهی، بهادری رییس دفتر مخصوص وارد بیمارستان شدند و در پی آنان دو پزشک همکار دکتر جهانشاه صالح، دکتر حسین پارسا پزشک زنان و دکتر مرتضوی نیز وارد بیمارستان شدند. دکتر شاهپور صدری رییس بخش زایمان بیمارستان ارتش و خانم منیر امیرحسامی پرستار ویژه نیز به تیم پزشکی پیوستند. بانو دکتر لیوسا پیرنیا پزشک کودکان و پزشک ویژه والاحضرت‌ها از نخستین ساعت‌ها بر بالین علیاحضرت بود.

چند دقیقه پس از ساعت هشت بامداد خانم مینو امیرحسامی از اتاق زایمان بیرون دوید و با شادمانی فریاد زد:"به سلامتی به سلامتی وضع حمل کردند دختر"

ساعت ۹ بامداد شاهنشاه آریامهر به بالین شهبانو رفتند و پس از چند دقیقه والاحضرت لیلا پهلوی را به پیشگاه اعلیحضرتین بردند. نوزاد با چشمان درشت باز پیراموانش را می‌نگریست. در پاسخ به خبرنگاران شاهنشاه با شادمانی فرمودند: "البته این احساس یک حس مخصوص است که به انسان دست می‌دهد. خوشبختانه نوزاد دختر شد همان طور که می‌خواستیم".

ساعت ده بامداد ولیعهد، والاحضرت شاهدخت فرحناز و والاحضرت علیرضا با پیشکش هایشان به دیدار خواهرشان آمدند. ولیعهد یک جغجغه پر سر و سدا و یک خرگوش پارچه‌ای و والاحضرت شاهدخت فرحناز بسته بزرگی در دست داشتند. پیشکش والاحضرت علیرضا از خودش بزرگتر و سنگین تر بود. سدای خنده‌ها و شادی‌های کودکانه والاحضرت‌ها در راهروی بیمارستان پیچیده بود.

نخستین سبد گل از سوی افسران گارد شاهنشاهی پیشکش شد. این سبد گل از گل‌های کمیابی به نام « استرلیزیا » به اتاق علیاحضرت شهبانو برده شد. مردم که آگاهی یافته بودند در پیرامون بیمارستان گرد آمدند و هنگامی که شاهنشاه از بیمارستان بیرون رفتند با غریو شادی و جاوید شاه هیجان و شور خود را به شاهنشاه نشان دادند.

در نخستین سالگرد زادروز والاحضرت لیلا جشن باشکوهی در بیمارستان ارتش که به بیمارستان لیلا دگرگون شد برگزار شد. کیک زادروز فرخنده والاحضرت لیلا میان بیماران بستری در بیمارستان پخش شد.

والاحضرت لیلا در سال ۱۳۵۳ نوآموز کلاس اول در مدرسه رضا پهلوی در کاخ نیاوران شدند و دبستان را تا سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی گذراندند. در آشوبی که از سوی تروریست‌های اسلامی و تروریست‌های مجاهد و چریک فدایی و توده‌ای و نهضت آزادی زیر چتر کنفدراسیون دانشجویان خارج از کشور در ایران بر پا شد، والاحضرت شاهدخت لیلا پهلوی و والاحضرت شاهدخت فرحناز پهلوی و والاحضرت علیرضا ناچار به ترک میهن خود شدند.

والاحضرت لیلا پهلوی در نیویورک در سال‌های ۲۵۳۸ و ۲۵۳۹ شاهنشاهی در مدرسه مریمانت دوره دبستان را به پایان رساندند و دوره راهنمایی را در مدرسه آمریکایی قاهره و در مدرسه پاین کابل در ویلیامزتان در ماساچوست سپری کردند. والاحضرت لیلا دبیرستان را در مدرسه رای کانتری دی در شهر رای در نیویورک در سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی [۱۳۶۶ خورشیدی] به پایان رساندند و دوره چهار ساله دانشگاه را در دانشگاه براون در پراویدنس در رود آیلند گذراندند.

شربتی از لب لعلش نچشیدیم و برفت/ روی مه پیکر او سیر ندیدیم و برفت

گویی از صحبت ما نیک به تنگ آمده بود/ بار بربست و به گَردَش نرسیدیم و برفت

شد چمان در چمن حسن و لطافت لیکن/ در گلستان وصالش نچمیدیم و برفت

همچو حافظ همه شب ناله و زاری کردیم/ کای دریغا به وداعش نرسیدیم و برفت

لندن – ۲۰ خرداد ماه ۲۵۶۰ شاهنشاهی برابر با ۱۳۸۰ خورشیدی