آیین‌نامه ترکیب شورای‌عالی هماهنگی ترابری کشور و وظایف و اختیارات شورا

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو

آیین‌نامه ترکیب شورای عالی هماهنگی ترابری کشور و وظایف و اختیارات شورا مصوب ۱۳۵۳٫۱۰٫۱۲ کمیسیون‌های پارلمانی مجلسین

ترکیب شورا:

ماده ۱ - شورای عالی هماهنگی ترابری کشور مرکب است از:

وزیر راه و ترابری.

وزیر بازرگانی.

وزیر صنایع و معادن.

وزیر کشور و سرپرست سازمان امور اداری و استخدامی کشور.

وزیر مشاور و رییس سازمان برنامه و بودجه.

مدیر عامل سازمان بنادر و کشتیرانی.

رییس کل راه‌آهن دولتی ایران.

رییس سازمان هماهنگی ترابری کشور.

سرپرست گمرک ایران.

معاون امور ترابری وزارت راه و ترابری.

رییس اتاق صنایع و معادن و بازرگانی.

تبصره ۱ - ریاست شورا با وزیر راه و ترابری است و رییس سازمان هماهنگی ترابری کشور سمت دبیری شورا را بدون حق رأی عهده‌دار خواهدبود.

تبصره ۲ - شورا هر یک از کارشناسان ترابری دولتی و بخش خصوصی و مدیران مؤسسات غیر دولتی حمل و نقل را برای شرکت در جلسات‌شورا به منظور اظهار نظر مشورتی دعوت خواهد نمود.

تبصره ۳ - هرگاه وزیری نتواند در یکی از جلسات شورا شرکت نماید یکی از معاونان خود را برای شرکت در آن جلسه معرفی خواهد کرد.

وظایف و اختیارات شورا

ماده ۲ - وظایف و اختیارات شورا به شرح زیر است:

الف - تصویب برنامه‌ها و خط‌مشی‌های اجرایی ترابری کشور. ب - بررسی و تصویب ضوابط پیشنهادی وزارت راه و ترابری در مورد روابط بین مؤسسات ترابری و کامیون‌داران و اتوبوس‌داران. ج - تصویب آیین‌نامه مربوط به صدور اجازه تأسیس مؤسسات - دفاتر - شعبه‌ها و نمایندگیهای ترابری خارجی که می‌خواهند در کشور فعالیت‌کنند. د - بررسی و اظهار نظر درباره پیشنهاد پیوستن موافقتنامه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای و قراردادهای دو جانبه یا چند جانبه با دولتها و مؤسسات‌خارجی. ه - بررسی و اظهار نظر در مورد پیشنهادهای مربوط به سیاست نرخ گذاری و خدمات ترابری. و - تعیین ضابطه و معیارهای لازم با همکاری دستگاههای مربوط برای ایجاد و اداره و توسعه مؤسسات ترابری اعم از این که در داخل و یا درخطوط بین‌المللی فعالیت داشته باشند. ز - تصویب ضوابط و معیارهای پیشنهادی در مورد امور مربوط به ترابری سازمانهای دولتی (‌به استثنای نیروهای مسلح شاهنشاهی). ح - اتخاذ سیاستهای لازم برای تشویق بخش خصوصی به سرمایه گذاری در امور مربوط به ترابری. ط - بررسی و اظهار نظر نسبت به طرح لوایح قانونی و مقررات لازم در مورد رسیدگی به موارد تخلف از مقررات ترابری کشور. ی - بررسی اظهار نظر در مورد طرحهای مربوط به تشکیل شرکتهای دولتی در زمینه امور ترابری و خدمات جنبی آن با رعایت ماده ۱۱ قانون تغییرنام وزارت راه و ترابری. ماده ۳ - شورا هر ۱۵ روز یک بار تشکیل جلسه خواهد داد. تبصره - جلسات شورا با حضور لااقل هفت نفر تشکیل خواهد یافت و تصمیمات با اکثریت لااقل پنج نفر معتبر خواهد بود. ماده ۴ - دبیرخانه شورای عالی هماهنگی ترابری کشور در سازمان هماهنگی ترابری کشور با تشکیلات لازم تأسیس می‌شود. دبیرخانه موظف به‌تنظیم برنامه کار شورا به واحدهای ذیربط می‌باشد. ماده ۵ - خلاصه مذاکرات و تصمیمات شورا طی صورت‌جلسه‌ای تنظیم و برای اجرا به سازمان هماهنگی ترابری کشور ابلاغ می‌شود. ماده ۶ - دستور جلسات شورا باید قبلاً به اعضای شورا ابلاغ شود و اعضای شورا می‌توانند نظرات و پیشنهادات خود را موقع تشکیل جلسه شوراکتباً یا شفاهاً مطرح سازند. آیین‌نامه فوق مشتمل بر شش ماده و چهار تبصره به استناد ماده ۱۰ قانون تغییر نام وزارت راه به وزارت راه و ترابری و تجدید تشکیلات و تعیین‌وظایف آن پس از تصویب کمیسیونهای استخدام - امور اقتصادی و دارایی و راه و ترابری مجلس سنا در جلسات روز چهارشنبه چهارم و روز یکشنبه۵۳٫۱۰٫۸ به ترتیب در جلسات روز سه شنبه دهم و پنجشنبه دوازدهم دی ماه یک هزار و سیصد و پنجاه و سه شمسی به تصویب کمیسیونهای اموراستخدام و سازمانهای اداری - راه و ترابری و امور اقتصادی و دارایی مجلس شورای ملی رسید. رییس مجلس شورای ملی - عبدالله ریاضی