آیین‌نامه اجرایی تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ و تبصره ۴۵ قانون بودجه سال ۲۵۳۶ کل کشور

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و چهارم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و چهارم

برنامه عمرانی پنجم ۱۳۵۲ - ۱۳۵۶
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری بیست و چهارم


آیین‌نامه اجرایی تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ و تبصره ۴۵ قانون بودجه سال ۲۵۳۶ کل کشور - مصوب ۱۳۵۶٫۳.۱۹ کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی

سهم نیازمندیهای عمرانی و ضرور مناطق هر یک از استانها از اعتبار موضوع تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ و تبصره ۴۵ قانون بودجه سال ۲۵۳۶‌کل کشور به شرح جدول پیوست و طبق موارد ذیل (‌به استثنای سهم نمایندگان اقلیت که منحصراً تابع بند ۱۱ می‌باشند) تعیین و به مصرف می‌رسد.

۱ - اعتبارات موضوع تبصره‌های فوق‌الذکر منحصراً در سطح روستاها قابل استفاده خواهد بود.

۲ - تعیین محل و نوع کار و مبلغی که از محل اعتبار مندرج در جدول پیوست برای انجام کار اختصاص داده می‌شود با نماینده محل در مجلس‌شورای ملی خواهد بود.

۳ - اعتبار موضوع تبصره‌های مذکور بر اساس این آیین‌نامه در اختیار ذیحسابی عمرانی بانک تعاون کشاورزی ایران گذارده خواهد شد.

۴ - ذیحسابی عمرانی بانک تعاون کشاورزی ایران سهمیه هر حوزه انتخابیه را یکجا به بانک تعاون کشاورزی محل حواله خواهد کرد.

۵ - بانک تعاون کشاورزی محل بر طبق پیشنهاد نماینده محل در مجلس شورای ملی سهمیه دهات مورد نظر در به عنوان کمک به حساب انجمن‌آن ده در بانک پرداخت و رسید دریافت خواهد کرد.

۶ - رسید انجمن ده برای منظور نمودن به حساب قطعی به ذیحسابی عمرانی بانک تعاون کشاورزی ایران ارسال خواهد شد.

۷ - انجمن ده پس از دریافت کمک برنامه عمرانی مورد نظر را طبق مقررات قانون انجمن ده و دهبانی انجام می‌دهد.

۸ - نماینده محل در مجلس شورای ملی برای تحقق یافتن اصل مشارکت و خودیاری مردم در اجرای برنامه عمرانی مورد نظر مساعی لازم را به کارخواهد برد.

۹ - ادارات کشاورزی (‌یا هر سازمانی که برای نوسازی و عمران دهات تشکیل شود) مکلفند در اجرای برنامه‌های عمرانی موضوع این آیین‌نامه‌همکاریهای لازم را با انجمنهای ده معمول دارند.

۱۰ - بخشدار محل بر اجرای برنامه‌های مورد نظر نظارت نموده هر سه ماه گزارشی از چگونگی پیشرفت کار و نحوه هزینه اعتبار مربوط را (‌براساس نحوه‌ای که سازمان برنامه و بودجه تعیین خواهد نمود) به فرماندار شهرستان تسلیم می‌نماید. فرمانداران گزارش‌های حوزه مأموریت خود را به‌معاون عمرانی استاندار و نماینده محل در مجلس شورای ملی و دفتر برنامه و بودجه استان خواهند داد.

۱۱ - سهم نمایندگان اقلیت به شرح جدول پیوست و با رعایت موارد ذیل به مصرف خواهد رسید.

الف - اعتبار مذکور نزد بانک تعاون کشاورزی ایران در مرکز نگهداری می‌شود تا طبق نظر نمایندگان مربوط به مصرف برسد.

ب - نمایندگان اقلیت می‌توانند اعتبار مزبور را علاوه بر برنامه‌های عمران روستایی در برنامه‌های عمران شهری با همکاری دفترهای فنی‌استانداریها مصرف نمایند.

پ - مصرف اعتبار عمران روستایی تابع کلیه موارد این آیین‌نامه می‌باشد لکن اعتبار عمران شهری از طریق بانک تعاون کشاورزی ایران در اختیاراستانداریهای مربوط گذارده می‌شود تا به مصرف برنامه‌های تعیین شده برسد.

ت - استانداریها مکلف به همکاری خواهند بود و پس از اجرای برنامه اسناد هزینه‌هایی که بر اساس قانون محاسبات عمومی به مصرف می‌رسدبرای آن که به حساب قطعی منظور شود به ذیحساب عمرانی بانک تعاون کشاورزی ایران تسلیم خواهند کرد.

ث - گزارش پیشرفت کار در مورد برنامه‌های عمرانی از طریق دفترهای فنی به فرمانداران محل تسلیم و فرمانداران نیز به شرح بند ۱۰ عمل‌خواهند کرد.

۱۲ - در مناطقی که منحصراً یک نماینده در مجلس شورای ملی دارد و به عللی فاقد نماینده باشد انجمن شهرستان محل وظایف پیش‌بینی شده دراین آیین‌نامه را انجام خواهد داد و در صورتی که مناطقی چند نماینده داشته باشد و یک یا چند کرسی به عللی فاقد نماینده گردد سهم کرسی‌های خالی‌بین سایر نمایندگان آن منطقه به تساوی تقسیم می‌شود.

۱۳ - هزینه‌هایی که از محل اعتبار تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ با توجه به تبصره ۴۸ قانون بودجه سال مذکور تا پایان آن سال انجام شده‌است به حساب قطعی منظور می‌شود و سهمی که انجمنهای ده پرداخت نموده‌اند قابل استرداد نمی‌باشد.

۱۴ - سازمان برنامه و بودجه در سه‌ماهه اول سال بعد با توجه به دست‌آوردها از گزارشهای دریافتی دفترهای برنامه و بودجه استانها گزارش لازم رابه کمیسیون‌های برنامه و بودجه مجلس شورای ملی تقدیم می‌خواهد کرد.

۱۵ - پرداخت‌هایی که تا پایان سال ۲۵۳۵ از محل اعتبار مربوط به تبصره ۱۹ قانون بودجه سال مذکور صورت گرفته‌است از کل اعتباری که درقوانین بودجه سالهای ۲۵۳۵ و ۲۵۳۶ به این منظور تأمین گردیده‌است کسر می‌شود.

جدول پیوست آیین‌نامه اجرایی تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ و تبصره ۴۵ قانون بودجه سال ۲۵۳۶

برای هر یک از نمایندگان ۱۸۶۷۲۱۹۹ ریال تعیین شده که به شرح جدول زیر بر حسب تعداد نمایندگان هر حوزه انتخابیه به استثنای ۲۷ کرسی‌نمایندگی تهران تقسیم گردیده‌است: حوزه تعداد نماینده مبلغ به هزار ریال


۱ - تبریز ۹ نماینده ۱۶۸۰۵۰

۲ - شیراز ۷ نماینده ۱۳۰۷۰۵

۳ - مشهد ۷ نماینده ۱۳۰۷۰۵

۴ - اصفهان ۵ نماینده ۹۳۳۶۱

۵ - رضائیه ۳ نماینده ۵۶۰۱۷

۶ - کرمان ۳ نماینده ۵۶۰۱۷

۷ - کرمانشاه ۳ نماینده ۵۶۰۱۷

۸ - رشت ۳ نماینده ۵۶۰۱۷

۹ - بابل ۳ نماینده ۵۶۰۱۷

۱۰ - آبادان ۳ نماینده ۵۶۰۱۷

۱۱ - اهواز ۳ نماینده ۵۶۰۱۷

۱۲ - کرج ۳ نماینده ۵۶۰۱۷

۱۳ - مراغه ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۱۴ - میانه ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۱۵ میاندوآب ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۱۶ - زنجان ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۱۷ - بندر عباس ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۱۸ - سنندج ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۱۹ - لاهیجان ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۲۰ - ساری ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۲۱ - گرگان ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۲۲ - گنبدکاووس ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۲۳ - بوشهر ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۲۴ - سبزوار ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۲۵ - نیشابور ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۲۶ - قوچان ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۲۷ - بجنورد ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۲۸ - زاهدان ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۲۹ - زابل ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۳۰ - شاهی ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۳۱ - اراک ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۳۲ - شهر ری ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۳۳ - شمیرانات ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۳۴ - خرم‌آباد ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۳۵ - همدان ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۳۶ - ملایر ۲ نماینده ۳۷۳۴۴

۳۷ - اقلیتهای مذهبی ۵ نماینده ۹۳۳۶۲

۳۸ - ۱۳۶ حوزه که فقط یک نماینده دارد ۲۵۳۹۴۲۶


جمع کل ۴۵۰۰۰۰۰

ارقام مندرج در این جدول طبق بند ۱۵ آیین‌نامه پس از کسر وجوهی که بر اساس تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ کل کشور واگذار شده برای‌مصارف مربوط در اختیار بانک تعاون کشاورزی گذاشته می‌شود تا طبق مقررات این آیین‌نامه مورد استفاده قرار گیرد.

آیین‌نامه فوق به استناد تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۲۵۳۵ و تبصره ۴۵ قانون بودجه سال ۲۵۳۶ کل کشور در جلسه روز پنجشنبه نوزدهم خرداد ماه دوهزار و پانصد و سی و شش شاهنشاهی به تصویب کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی رسید.

نایب رییس مجلس شورای ملی - دکتر جواد سعید